Antrenor Denisa Dumitru, piscina Bery Spa

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fiona67 spune:

Viviana, ma refeream la gimnastica. Acolo antrenorii chiar cauta copii talentati, viitori performeri. Daca ma duc si spun ca eu vreau pt baiatul meu doar o scurta perioada, ca sa aiba un corp flexibil, sa poata face exercitii de baza - spagat, sfoara, roata etc, ma tem ca nu o sa fiu privita prea frumos.
Dar, cum spui si tu, nu strica sa dau o fuga prin toamna la "Lia Manoliu" si sa vorbesc cu antrenorii. Poate chiar o sa am o surpriza placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

yap ca de obicei atacul este cea mai buna aparare cand nu iti convine ceva.

1. moderatorul marina e intai mama si are dreptul sa-si spuna opinia ca orice alt user
2. nu mi s-a parut o discutie de moderat, nu se certa nimeni , nu deraiase nici o discutie, aaa ca sunt opinii contrare care nu-ti plac asta e alta problema
3. o mai repet odata in ciuda lui folmauthi si a frigiderului ei si a situatiei diferite pe care o prezinti.

- ai dus copilul de 3 ani la cursuri de innot cu un antrenor profesionist sa invete sa inoate pe baza perceptiei tale ca ii place in apa si e pregatit. nu te-a interesat daca psihic un copil de 3 ani face fatza rigorii unui sport. Sportul nu e gradinita, presupune un minim de rigoare si tocmai din acest motiv se recomanda varsta de 5 ani pentru acest tip de lectii organizate cand copilul poate intelege de ce trebuie sa faca anumite chestii. Sunt si exceptii nu zic nu dar se pare ca al tau nu e dupa reactia lui
- nu erai acolo deci toata razbunarea asta e facuta pe baza perceptiilor unui copil de 3-4 ani. poate sa aiba perfecta dreptate dar minim ar fi fost sa discuti cu profesoara sau cu conducerea scolii sa afli si partea cealalta a povestii
- sotul fuma in fatza salii si cand a venit faza era consumata
- nu ai venit sa povesteti o intamplare sa ne spui ca profesoara asta e prea dura , sa avem grija ca poate copiii nostrii nu sunt pregatiti pt asa ceva etc. Ai venit si ai calomniat-o direct, o compari cu un rechin in apa si alte chestii gratuite, ii folosesti pozele de pe net in mod tendentios.

Imi pare rau ca iti zgudui pedestatul de mama perfecta care face tot ce poate pentru copilul ei. Mamele in general sunt oameni care iau decizii si nu e nici un bai daca deciziile sunt uneori gresite. In cazul de fatza tot ce imi ramane mie in minte e o mama care a fortzat limita unui copil de 3 ani fara sa inteleaga clar acea limita dupa care cauta scuze in jur pentru a-si linisti constiinta.

Daca ai probleme cu activitatea mea de moderator , poti sa ma raportezi, daca ai probleme cu opinia mea ca si mama e problema ta, mi-am expus opinia fara jigniri sau aprecieri si note la adresa capacitatilor tale de orice fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

fiona67, ca orice mama, a dus copilul la inot punct. Nu a scris nicaieri ca l-a dus de la varsta de 3 ani sa faca performanta si nici ca i-a pretins antrenorului/antrenoarei sa scoata din el un campion la 3 ani.
Da, sportul de performanta presupune o anume rigoare, dar nu presupune umilirea, nu presupune impingerea dincolo de limite a unui copilas de 3 ani.
Acest copilas de 3 ani, a fost prezentat ca fix ceea ce este, un copil de 3 ani. Nu l-a prezentat ca fiind mai mare de varsta si antrenoarea a crezut ca intelege altfel si suporta si deci nu ar fi vina ei.
Indiferent ce ar fi, copilul e al tau, indiferent ca sotul nu a fost de fata la faza respectiva, ca fuma in fata salii sau statea cu mainile in buzunare in sala dar se uita pe peretele opus, copilul a spus ce i s-a intamplat si datoria ei de mama era sa ia in seama ce a spus copilul. Si eu aleg sa imi cred copilul meu, mai ales daca plange si vad clar ca e traumatizat.
Pana la urma este un semnal de alarma. Eu ii multumesc ca a pus intamplarea aici si pot alege sa imi dau copilul sau nu la aceasta antrenoare.
Daca aceasta doamna antrenoare nu stie/nu poate/nu are rabdare sa antreneze copii mici, ar trebui sa nu o faca, sa se limiteze la cei mari.
Cu ce e vinovata o mamica de copil de 3 ani, cu ce e vinovat un copil de 3 ani ca doamna antrenoare s-a trezit in acea zi cu fata la cearceaf?
Eu nu imi permit la servici sa fiu nervoasa, uracioasa sau mai stiu eu cum, desi lucrez cu adulti. Dupa cum nu imi permit nici sa car problemele de la servici acasa.
Asta tine de echilibru interior, de disciplina si stapanire de sine, pe care doamna antrenoare, avand in vedere ca a facut un sport de performanta si este obisnuita cu rigorile, ar trebui sa le aiba.
Si da, un copil mic este usor de impresionat, pozitiv sau negativ. Asta nu inseamna ca trebuie sa ii incuiem in casa sa nu ii mai ducem sa faca miscare, pentru ca este posibil sa dea de o doamna/domn care nu a apucat sa isi bea cafeaua intr-o dimineata.
In primul rand suntem oameni si trebuie sa ne purtam ca atare.
Doamna antrenoare a gresit grav, din punctul meu de vedere, iar fiona face foarte bine ca isi apara puiul. Daca nu ea, care ii e mama, atunci cine?
Daca era un caz de educatoare de gradinita care sa repeada copilul sau sa il umileasca sau sa il faca sa planga cumva, ce s-ar fi intamplat? I-am fi luat apararea la fel? Ma indoiesc.
Si repet, daca tu ca antrenor alegi sa lucrezi cu copii de 3 ani, pai fa-o adecvat varstei lor. Nu esti in stare sa manageriezi aceasta grupa de varsta, nu te bagi. Simplu.
Hai sa pretindem maturitate adultilor, asa e normal, nu sa invinuim copiii sau parintii care isi apara copiii.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Marina, ai citit postarea de trei ori si tot n-ai inteles nimic...nu-mi vine sa cred!!!!

1. Bobby a inceput inotul la 3 ani 9 in vara anului 2011)cu echipa Bucharest Sport Club si totul a fost ok. In februarie 2012 l-am reinscris la inot, dar la antenoarea clubului Bery Fitness&Spa, Denisa Dumitru, pentru ca preturile clubului sunt mai mici decat ale BSC care inchiriaza piscina. Astfel baietelul meu putea sa faca mai multe sedinte, fiindca adora inotul.

2. Problema la care am facut referire in text s-a petrecut la a 6-a sedinta - anul 2012, Bobby avea aproape 4 ani - cand antrenoarea Denisa Dumitru l-a fortat sa faca prea multe bazine si scufundari desi el a spus clar ca nu vrea si a inceput sa planga.

3.Sotul meu l-a vazut plangand cand inota, dar a a considerat ca nu e o problema din moment ce sedinta a continuat si antrenoarea Denisa Dumitru nu a spus la sfarsit decat :"Pe data viitoare!"
Copilul a ajuns acasa tulburat si mi-a povestit imediat tot.
Doamne, sper sa nu ma intrebi acum de ce nu i-a zis intai tatalui si de-abia dupa aia mie....

4. Chiar daca Denisa Dumitru este angajata clubului nu cred ca are voie sa inoate o ora pe culoarul cursantilor, mai ales cand in apa erau 3 copii cu antrenorii lor. Cel putin cand a facut un bazin cu stilul "fluture" s-au dat toti din calea ei. Iar pe Bobby l-a intimidat de-a dreptul.
Putea sa se duca pe culoarul adultilor, desi ma indoiesc sincer ca avea voie si acolo pentru ca erau 2 inotatori si le lua din spatiu.

5. Metafora "femeia-rechin" a fost determinata de miscarile ei in apa, cand inota se strecura printre copii, ii ocolea...Doamne, ce am ajuns sa explic!!!!

6. Habar n-am cum sunt copiii tai, dar al meu, la 4 ani chiar povesteste o asemenea intamplare fara nici o problema. L-am intrebat de mai multe ori (de nervi ca apatit asa ceva, nu pentru ca ma indoiam de spusele lui) si de fiecare data povestea a fost aceiasi.

7. Am pus ca ilustrare la text poza ei de la bazin, de pe site-ul clubului unde este angajata. Ti-ar fi placut mai mult un delfin?!

Somebody shut me!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am citit si eu pe indelete si ce ai scris pe blog si ulterior pe forum.
Ceea ce voi scrie este un rezultat si al practicii mele pe linie de inot si a practicii copiilor mei pe linie de inot si a practicii mele ca si parinte de copii care au inceput sa practice inotul si il practica in continuare si ca si moderator al acestui forum.
1. Copilul tau nu a fost pregatit psihologic pentru inot.
2. Exista o confuzie destul de des intalnita la parinti vis a vis de aptitudinile reale ale copiilor lor si dorintele (asteptarile, visele si de multe ori iluziile) parintilor in legatura cu proprii copii. In extrem de multe cazuri copiii sunt normali, parametrizati psihic, somatic, emotional insa "viziunea" parintilor este extrem de deformata. Explicatiile sunt multiple.
3. Parintii nu stiu exact ce anume doresc, sau mai rau isi inchipuie anumite scenarii, au propriile viziuni si explicatii care insa nu sunt deloc conforme cu realitatea. Cand insa dau de realitate au tendinta sa gaseasca propriile raspunsuri explicative care tot nu au legatura cu realitatea ci doar cel mult se doresc o imbinare a realitatii cu imaginea deformata a lor fata de aceasta realitate. Aici este valabil pentru orice sport fie el inot, dans, gimastica, tenis....
4. Inotul. La varste fragede nu exista o demarcatie bine definita intre a inota corect pe un stil de inot, a performa inotul si a avea rezistenta fizica si psihica pentru inot. Multi parinti nestiind ei insasi "cum se mananca inotul" au impresii gresite confundand inotul a si sport, ca si calitate fizica si psihica cu ceea ce cred ei ca se numeste inot (dau din maini si din picioare, respir sa nu uit si nu ma duc la fund intr-un bazin cu apa calda de 1.5 m adancime). Ceea ce este evident fals si nu are absolut nimic in comun cu tehnicile de inot, cu simtul apei, cu eficacitatea, corectitudinea, tehnica miscarii, a respiratiei, a rezistentei deci "n" elemente care se invata concret in bazin, prin exercitiu repetat, prin efort constant si in general prin a invata sa iti cunosti si mai ales sa iti depasesti(infrangi) propriile bariere din care unele sunt de natura fizica iar altele de natura psihica.
Si aceste elemente sunt esentiale si pot defini partial ceea ce numim "inoata corect".
Opinia mea este ca acest copil nu este pregatit psihic pentru inot, decizia de a amana pana va fi pregatit cred ca este corecta. Exista probabilitatea deloc iesita din comun ca sa nu fie pregatit niciodata, este absolut posibil si nu trebuie sa supere pe nimeni daca va fi sau nu asa.
Cat despre modalitatea aleasa de tine pe acel blog nici eu nu sunt de acord cum ai ales sa o faci atata vreme cat nu ai discutat personal cu antrenoarea, cata vreme nu ai aflat parerea ei care in mod sigur este pertinenta.
Pentru mine publicarea ulterioara si pe acest forum in acelasi context cred ca este doar o atatare nejustificata si lipsita de fair play.
Cat despre aspectul juridic exista temeiul legal sa fi trasa la raspundere intr-un proces si sa existe solicitare de daune interese care cred ca ar putea fi castigate in instanta de catre aceasta antrenoare in defavoarea ta. Nu am sa dezvolt acest aspect a fost doar o observatie pur personala.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Marius, primul impuls a fost sa nu raspund la acesta analiza filosofica a inotului, total inutila si cam criptica. Dar, cum subiectul meu s-a cam pierdut in zare si cine a avut de inteles, a inteles, mai adaug doar atat:
Dupa 15 ani de jurnalism politic si cu un sot avocat pot sa-ti spun: Da, exista temei juridic pentru a fi actionata in instanta civila, dar sanse minime ca un judecator sa dea castig de cauza partii adverse. Nu exista probe video sau audio, doar marturia unui copil versus antrenoarea lui. Si ceva martori, printre care si sotul meu. Iar o postare pe blog de genul asta chiar nu e calomnioasa, crede-ma pe cuvant cand spun asta...
In plus, publicitatea negativa ar aduce multe daune de imagine clubului Bery Fitness&Spa, care are drept target parinti cu copii mici, deci putin dornici sa-si asume riscuri.
In consecinta, m-as simti bucuroasa, usurata..si cum vrei tu daca ai inchide subiectul. Bye!

Mergi la inceput

Eu nu as fi atat de sigur dar nu are relevanta.
Desigur fiecare a intles in mod privat ce a dorit sa inteleaga. Unele opinii exprimate au fost pro, altele contra dupa cum a dorit si simtit fiecare ceea ce este firesc.
PS
"sanse minime" este ceva relativ. In justitie, ca si in politica... apar surprize cand te astepti mai putin.

Citat:

"In plus, publicitatea negativa ar aduce multe daune de imagine clubului Bery Fitness&Spa, care are drept target parinti cu copii mici, deci putin dornici sa-si asume riscuri."

...asta este esenta postarilor tale, despre asta vorbeam..
Bye!

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius Opinia mea este ca acest copil nu este pregatit psihic pentru inot, decizia de a amana pana va fi pregatit cred ca este corecta. Exista probabilitatea deloc iesita din comun ca sa nu fie pregatit niciodata, este absolut posibil si nu trebuie sa supere pe nimeni daca va fi sau nu asa.

Sigur ca nu era pregatit pt cursuri inot de performanta. Mama lui nici nu a avut aceasta pretentie. Fiona dore/doreste ca Boby sa invete sa inoate nu sa faca din aceste cursuri "pasiunea vietii". Sau de ce nu? Poate in 3-4 ani ... Dar acum, la 4 ani, dorea doar sa invete sa inoate. Am inteles eu gresit?

Si eu mi-am dus fiul cel mare la inot. De mic. Pana pe la 3 ani mergea cu noi, parintii, cand puteam. Apoi la un club, cu antrenoare. Si pana la 6 ani nu s-a pus problema de "performanta". Faceau si bazine, faceau si scufundari. Daca unul dintre copii era mai obosit, sau intr-o stare "mai proasta" intr-o zi ... nu era obligat sa faca mai mult decat poate ... Dupa 6 ani s-a schimbat modul de abordare.

Dar sa se spuna ca la 4 ani nu are ce sa caute ca inot ... mi se pare mult deja.
Ok, se poate considera ca o comparatie gradinita vs scoala. La gradi invata in joaca, intr-un ritm mai lent. Asa e? La scoala altfel merg lucrurile, nu mai e chiar ritm lent, mai trebuie sa faca diverse si daca nu au chef, dar tot nu obligi un copil sa faca ceva, ca il indepartezi de "problema". Trebuie explicat, vorbit mult cu copii. Ce se intampla daca antrenoarea accepta ca Boby sa nu faca scufundari si bazine in acel moment? Nu ducem copii la gradi ca nu-s pregatiti psihic pentru "bastonase si carlige" ca cei de 7 ani din clasa l?

Aaaa ... nu sunteti de acord cu modul in care fiona si-a spus povestea? Asta nu discut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Marius, eu nu stiu tot ce ai scris tu acolo. Daca eu vreau acum sa-mi duc fetita de 2 ani la inot (sau la rugby sau la saritura cu prajina) fiindca eu cred ca este pregatita, cineva de specialitate trebuie sa-mi explice cum sta treaba, ce poate si ce nu poate sa invete copilul.

Cu doi dintre baietii mei am fost la piscina la "acomodarea bebelusului cu piscina", cu unul de la doua luni si jumatate, cu altul de la patru luni si jumatate. (Si era la un moment dat o fetita de 3 saptamani) Am auzit-o de nenumarate ori pe doamna care conducea "acomodarea..." cum explica celor noi veniti ca nu este vorba despre cursuri de inot si nu se pune problema sa invete bebeii sa inoate. (Ea spunea ca aceasta problema se pune de la 3 ani.)

Pe site-ul Bucharest Sport Club exista si o oferta pentru copii intre 2 si 3 ani, cu "antrenori specializati si sprijiniti de un psiholog" (am citat din memorie). Daca eu as decide sa merg la aceste cursuri (ceea ce nu voi decide fiindca nu imi permit) mi s-ar parea normal sa mi se spuna ce se face, de fapt, cu copilul meu; eu acum stiu, dar altora cred ca e important sa li se spuna ca nu este vorba de faptul ca un copil de 2 ani va invata sa inoate.

Raman la parerea mea: pana la urma este o problema de comunicare, de cele mai multe ori parintele si antrenorul discuta doar: "prosop, casca, papuci si aviz de la medic".

In orice caz mie nu mi se pare in regula ca un copil, indiferent de varsta sa planga in timpul antrenamentului (sau cum vreti sa-i spuneti). Normal ca miscarile gresite trebuie corectate, normal ca trebuie "impins" incet-incet inainte. Dar diferenta dintre un sportiv de performanta si un antrenor este ca cel din urma trebuie sa fie si pedagog. Si asta inseamna, printre altele sa se adapteze la fiecare copil, adica si la cei mai sensibili. Sa-i "simta" pe cei care chiar pot mai mult si pe cei care inca se tem (pana si ciobanii duc cate un mielut mai mic in traista).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Marius, eu nu stiu tot ce ai scris tu acolo. Daca eu vreau acum sa-mi duc fetita de 2 ani la inot (sau la rugby sau la saritura cu prajina) fiindca eu cred ca este pregatita, cineva de specialitate trebuie sa-mi explice cum sta treaba, ce poate si ce nu poate sa invete copilul.

Si tu ce crezi, acesti parinti au facut asta? Sau daca totusi nu au facut-o dar au sesizat ca ceva nu este sau nu ar fi in regula au facut asta ulterior? Raspunsul este simplu: Nu.
In schimb (datorat sau nu vechimii de peste 15 ani in jurnalism politic) a aparut un super articol defaimator pe un blog, apoi fiind parca prea putin s-a prelungit intr-un forum samd.
Fara discutii, fara intrebarea de ce? Sau cum de? Sau am crezut eu ceva si defapt este altceva? Sau poate este o confuzie si asa ma departe. Asa incat intrebarea ta comporta intrebarea mea.

Tu ce crezi, acesti parinti au facut asta?

Mergi la inceput