Programul gratuit "Scoala dupa scoala"
In sectorul 6 incepe din luna mai, programul-pilot "Scoala dupa scoala" adresat elevilor ciclului primar. Vor sta la scoala, dupa terminarea orelor de curs, intre 2 si 4 ore pe zi. Vor avea masa de pranz asigurata din fondurile primariei, isi vor face temele cu invatatoarea (platita tot de primarie), se vor si juca...
La scoala mea, parintii doritori sunt chemati maine sa semneze contractul scoala-familie, pentru a se putea incepe derularea proiectului.
Lasand la o parte implicatiile pur electorale, din punctul meu de vedere ca parinte de elev in clasa a II-a, mi se pare o idee foarte buna.
La voi cum e? Ce-ati auzit despre asta?
Raspunsuri
LORE33 spune:
Si la Moisil vor sa implementeze programul.Ieri a fost o sedinta in care a fost prezentat programul si modul de aplicare din scurt.Pare o idee buna, pacat ca este doar program pilot , iar din toamna fiecare scoala se descurca , primind ceva fonduri pentru organizarea claselor doar daca se inscriu mai multi copii acum in mai.
Ana71 spune:
Oare toate scolile din sectorul 6 vor implementa programul asta? Sau doar anumite scoli din sector? Ati gasit undeva prin presa sau pe site-ul primariei informatia asta, sau v-au anuntat de la scoala?
Ma gandesc ca va fi destul de complicat pentru ca la unele scoli se va invata si dupa amiaza si nu au suficiente sali de clasa care sa permita implementarea acestui program pilot.
Pe mine m-ar ajuta tare mult proiectul asta. Fetita mea va incepe clasa 1 din septembrie la scoala 172. Si inca nu stim cum vom face de cand termina scoala si pana ajungem noi acasa. Iar ofertele after-school-urilor private mi se par foarte scumpe.
anya spune:
Teoretic poate fi un program f bun. Macar sa termine lectiile in orele respective!
Totusi nu cred ca unele scoli, cu taoat bunavointa, vor reusi sa faca ceva in acest sens. Nu exista spatiu - cand iese seria de dimineata, in clase intra tura de dupamiaza, nu exista sala de mese - unde vor manca copiii? pe banci, peste caiete? Cum li se aduce mancarea, unde o tin la cald pana mannaca copiii?
Repet, programul e f bun daca si logistica va putea fi asigurata.
lbelciug spune:
ClaujRo si Leore33, va rog detaliati, cum se va organiza mai exact acet program pilot, ce vi s-a comunicat la sedinte?
Multumesc.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
claujro spune:
La scoala mea se stie ca vor sta 2 ore si jumatate cu invatatorul clasei, vor primi o masa calda, isi vor face temele, se vor juca... Programul este valabil pentru toti, nu se face o selectie a copiilor.
Edit: Sedinta de marti a fost cu TOTI directorii scolilor din sectorul 6. Acum ramane de vazut care si cum poate/doreste sa implementeze programul...
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LORE33 La Moisil vor sta 4 ore.Acum nu se stie inca ce profesori vor sta cu ei cele 4 ore. LOREDANA si MIHAI "Infrint nu esti atunci cind singerezi,nici ochii cind in lacrimi ti-s.Adevaratele infringeri sunt renuntarile la vis." |
Liceul Moisil nu are clase I-IV, nu-i asa? Ce-ai spus tu e valabil pt 5-8?
Mercedes spune:
Din cate stiu eu din septembrie se va implementa peste tot incepand din clasa 1 pana in clasa a 8 a. In schimb ce n am stiut e ce ati scris de masa copiilor... probabil asta o fi la latitudinea autoritatilor locale.
grati.ela spune:
vrajeala electorala...cum e si cu bursele pt gimnaziu. Dupa alegerile locale primariile vor fi leftere si iertare...