Strengari 54 -Bv danaela! Hai J.D., titi!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Aredwyn, nici mie nu mi se golesc sanii, practic niciodata, tot timpul parca mai curge ceva daca-s moi si in putin timp simt ace in ei cand incep iar sa se umple. nu simt nevoia sa mulg, ca e cerc vicios si apoi trebuie sa mulg mereu pentru ca creste productia nici de curs nu-mi curg, ca suge bine bebe si destul de des...chiar nu stiu cate mese are, ca nu ma uit nici la ceas, si nici nu notez, ii dau cand cere, si Slava Domnului ca cere des.
Cand ma laudam ca mi-au trecut lohiile, iar au inceput...si vreo 3 -4 zile n-am avut deloc...si ma gandeam ca au trecut
Si noi l-am pus pe tati sa cumpere diseara o suzeta, ca aseara cred ca asta ii trebuia la somn...tot cerea tzatzica si molfaia si cand se trezea fara ea in gura incepea show-ul...si ca sa dorm un pic..am facut faza cu degetul mic...noroc cu Ronina ca am dormit si eu de la 23 la 2 ca atunci era problema mare, ca dupa aceea mi-a dormit neintors, l-am schimbat usor la 2, prin somn, si apoi somn de voie pana la 5...iar mai apoi pana la 9, cad s-a trezit si Rares
happy, imi pare rau de otita, tinem pumnii si pupam mult sa treaca repede.

Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tala

Legat de golirea sanului am citit pe fb la grupul pt alaptare ca indicat este intr-adevar si pt bebe sa-l goleasca pt ca astfel primeste toate cele 3 tipuri de lapte. Daca il ia doar pe cel de inceput (adica daca suge putin cum face mandra mea noaptea, doar 5 minute) primeste prea multa lactoza si de aici si dureri de burtica. Asa ca eu uneori o pun la acelasi san chiar si mese consecutive (la ore distanta) ca sa ma asigur ca primeste tot ce are nevoie (si pt ca urasc sa ma mulg).
Si noi avem un san preferat, iar pe celalalt il maltratam - aici am avut sfarc ombilicat pe care l-a format David, dar ei tot nu ii convine.
Mai povesteati de lupta cu sanul - verificati sa nu fie afta. Eu, preventiv, imi picur pe sfarc apa cu bicarbonat de sodiu (1lingurita la 100ml).
tablouri pentru copii

Tala, eu stiam ca prima parte, fiind mai apoasa, se digera mai usor, astfel ca lactaza nu are timp sa descompuna lactoza. De aia trebuie sa primeasca si partea grasa a laptelui, care se digera mai greu, ca sa se creeze un echilibru. E drept ca si pe mine ma streseaza chestia asta, ca nu isi ia mult lapte gras si n-am gasit niciunde daca, in cantitatea de lapte din san exista un echilibru din punctul asta de vedere, sau partea mai apoasa de lapte este doar putina la inceput. Am citit doar ca se recomanda sa tii bebelusul la fiecare san cel putin 15-20 de minute, dar nu stiu cum poate fi valabil la toata lumea asta. Ma gandesc ca la tine, de ex, Matilda suge foarte eficient in primele 5 minute, din moment ce se satura, deci sigur isi ia si parte grasa, pe cand Natalia sta cate cel putin 15-20 de minute la un san si nu se satura. Am incercat s-o tin mai mult la un san, insa ma doare atat de tare dupa 20 de minute in care cel mai probabil s-a agitat si m-a tras de sfarc, incat ma gandesc ca mai bine ma crut, spre binele amandurora, si o pun inca 15-20 de minute si la celalalt san. M-am tot gandit ca poate nu isi ia suficient lapte gras si de aia ia asa de lent in greutate...
Chiar vroiam sa te intreb daca mai mananci ciocolata multa ca eu, cu toata vinovatia pe care o simt fata de ea, ca poate ii irita stomacelul, nu ma pot abtine sa nu dau gata cel putin o tableta pe zi
Cum e cu afta? Cum verificam asta?

Anca, mamica Nataliei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Anca asa stiam si eu, dar altceva am citit (sau m-am tacanit si am citat aiurea). Asa ca noaptea ii dau acelasi san la 2 mese, iar ziua ii alternez de la o masa la alta. Singura data cand ii dau pe amandoi e la acel moment in care isi face 'plinul' de seara (dupa ora 19) cand suge cu totul cam o ora (timp in care si face kk eventual si plange putin de la burtica)
Cu ciocolata....guilty . Am recunoscut si pediatrei dependenta mea si a spus ca nu-i nici o problema. Am zile in care mananc si 4-5 kinder bueno, dar altfel lesin. La David mancam snikers (si mai aiurea, cu alune), dar daca ma abtin chiar mi se face rau - si apoi cred ca i-ar lipsi ca doar toata sarcina am bombardat-o cu kinder.
Afta, din cate stiu, inseamna niste bubite dureroase pe limba si cerul gurii. Nu stiu sihur pt ca nu a avut niciunul din puii mei insa amandoi au avut depuneri albe pe limbuta (care am inteles ca sunt premergatoare aftei). O sa incerc sa m a documentez mai bine ca sa nu ma ia totusi prin surprindere.
Dara am tot uitat sa scriu ca am luat pompita de la vibrocil si mi se pare super (nu inteleg de ce totusi trebuie luate rezervele separat - eu le voi steriliza pe astea din pachet). Tu esti bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

Felicitari Danaela! Bine ai venit Tudor Andrei!
multumim de incurajari si pupici pt Alexia. azi e mai bine.
tala, noi folosim suzeta.. dar Alexia mananca lp. folosim suzeta nuk ortodontica. nu e dependenta de ea, dar ne scoate din diferite situatii.
cand incep bebelusii sa zambeasca constient? Alexia observ ca a inceput sa tremure usor de bucurie cand o mangai. dar nu zambeste.
starea mea e in ton cu vremea..

Mirela, mami de Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Fetelor de vreo 2 zile imi este rau si greata. Si imi este foarte somn. Oare sa fie un semn ca se pregateste sa vina?

J.D daca la tine nu vine bebe iti va indece iar nasterea sau o sa faci cezariana?

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 39+ Robert Aaron

AMR CATEVA ZILE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Tala nu inteleg ce se intampla cu ea, azi dupaamiaza am stat 2 ore cu ea in brate timp in care a mancat si a adormit, dormea foarte bine, pe pieptul meu, abia i se auzea respiratie, m-am dus sa o pun in patut si in doua minute s-a trezit. Inteleg ca are nevoie si de atentie nu doar de mancare si somn insa eu zic ca ii satisfacem nevoia asta, petrecem mult timp cu ea si eu si sotul, nu o lasam uitata intr-un colt, ii vorbim, ne jucam, ii punem muzica, dar de ce nu vrea sa doarma singura? Pe mine ma uimeste pur si simplu pt ca pana acum dormea dusa ore in sir, singura in landou, asta ziua, noaptea a mai dormit si cu mine in brate. Si dintr-o data cum o pun jos se trezeste. As fi vrut sa o tin in brate si dupa amiaza macar sa se odihneasca dar am zis sa mai fac o incercare. Fiecare somn de al ei a devenit o problema. Aseara sotul meu a reusit cumva sa o tina adormita vreo cateva ore sa ma odihnesc si eu.

Anca si eu o iau de subbrat. Sper ca nu este vreo problema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Anca, si eu o iau de subbrat (cu palmle trecute in spate incat sa ii sustina si capul...nu e vorba ca ar sta doar suspendata de subbrat; si nu cred sa fie vreo problema.

Ionuta, imi pare rau ca ai avut probleme cu sanii...

Habar n-am cum stiid aca sanii s-au golit; teoretic nu se "golesc" niciodata fiindca laptele se produce in timp ce bebe suge, nu se acumuleaza in sani incat bebe sa pape doar ceea ce s-a acumulat.

Mie in maternitate una din moase (mai ciudata) mi-a zis sa incerc sa masez si sa golesc sanii complet de fiecare data cand fac dus am decretat-o trilu si nici cea mai mica intentie sa fac asa ceva (practic daca ii golesti stimulezi lactatia si risti sa produci tot mai mult.
Dar presupun ca se refera la golit in sensul de muls pana cand nu mai curge laptic.

Cu nodulii si cu canalele infundate e mai nasol; din fericire n-am avut probleme de acest gen nici cu Adri nici pana acum cu Lavinia. Cand am revenit din matreniatte am avut vreo 24 de ore sanii foarte tari si durerosi ... i-am mai masat, am mai muls din ei cate un pic, cat sa devina senzatia mai suportabila, dar in rest i-am lasat in pace si vad ca s-au reglat ok. In schimb i-am studiat des si de cate ori am avut senzatia ca e vreun nodul l-am masat si am incercats a mulg un pci de laptic si l-am mai masat si in timp ce papa bebelina, si de regula dupa ce termina de papat nu mai era nici urma de nodul.
Din pacate stiu ca nu intotdeauna e asa de usor si uneori poate fi foarte dificil.

La noi suzeta a fost o prietena de mare nadejde vreo cateva zile...deja o declarasem dependenta de suzeta; vad ca de vreo 2 zile incoace nu i-o mai trebuie.

Ciocolata??? guilty!!! Cu Adri am incercat cateva saptamani sa avit cacao; acum insa, bag la ciocolata ceva de speriat... dar am cal terminat ciocolatelel disponibile prin casa si altele nu mai cumpar, ca daca le am la indemana vad ca nu ma pot abtine. Mai bine cumpar fructe, compoturi, iaurturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Apropos de felul in care se poarta bebe cu tzatzele mele... intr-o zi, in unul din momentele in care se agita ca dirijoru' , cum bine spunea cineva pe-aici (nu mai tin minte, dar parca Dana), mi-a inhatat sfarcul cu mana de-am zis ca pan-aici mi-a fost! noroc ca i-a dat drumul repede...pfiuu....

Fetelor, eu zic sa facem concurs de pus bebe adormit in patut , vad ca generatia asta noua de copii cu senzori ne da batai de cap , ca si a mea face la fel...de fapt are zile si zile...azi a fost mai ok, am reusit sa o pun, dar infasata.

Vad ca voi ati dat iama in ciocolate, eu am dat atacul la borcanele cu dulceata uitate in debara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Danaang eu nu tin nici un regim. De ce e asa sigur dr ca e de la laptele tau? Si al meu adoarme la san dar cand se satura ii da el drumu'.
Dia ce intamplare...
Ionuta imi pare rau ca ai trecut prin toate astea, sper ca de-acu sa fie totul bine
Anca nici eu nu-mi dau seama cand se golesc sanii . Suzeta avem de la Nuk ortodontica dar nu se prea omoara dupa ea. Si da, il iau si eu de subrat dar ii tin si capusorul.
Happy cred ca depinde de bebelus, al meu a inceput sa rada la mine de cateva zile si-mi trage cate un zambet de ma topesc

Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Monna si la mine lasa fetita sanul singura si dupa cateva minute sau secunde incepe sa planga.

Mergi la inceput