Strengari 54 -Bv danaela! Hai J.D., titi!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Buna fetelor.
La noi inca nimic nou. Am facut aseara baie si nimic, nimic. Imi cer scuze ca asteptati dupa mine, dar se pare ca a meu nu se grabeste. Maine ma duc la control sa vedem ce spune docotrul, daca sa modificat ceva sau nu.

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 39+ Robert Aaron

AMR CATEVA ZILE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionuta_m spune:

Scot si eu majorete pentru J.D si titi !

Sa va povestesc din pataniile noastre ...eu care ziceam ca vin acasa ...stau la curent cu ce se scrie pe forum...va felicitam pe voi care ati nascut si reusiti sa intrati sa ne impartasitit din experientele voastre - si speram si eu sa fiu la fel...dar...
Am venit de la spital...toate bune si frumoase ...cu buni in ajutor, mami isi revine , doarme noaptea etc...o trezeste buni numai cand se trezeste fata sa pape de la san si gata ...mami merge iar la culcare...toate bune si frumoase timp de 3 zile...si dupa , incepe cosmarul...am inceput sa fac frisoane, am crezut initial ca poate ma racesc putin ...era mai frig afara, am mai aerisit ...am zis ca poate putin si de la oboseala...dar nu..incepe febra , si frisoane si mai urate, de nu mai imi venea sa ma dau jos din pat sa ii dau la fata sa pape ...ok...trebuia sa merg sa imi scoata atele de la operatie...acolo imi spune ca febra ii din cauza sanilor, ca am facut noduli , ca am canale infundate , ca fata nu ii goleste destul ..etc...eu nu m-am prins ( ii simteam moi dupa ce papa - nu m-am gandit ca nu is goliti de tot si putemm sa ajungem la chestii din astea )
Ok...sa trecem pe antibiotice , cu paracetamol, cu algocalmin tot cockteilul...daca nu trece in 5 zile ne pazeste ablactatia...m-am speriat intr-un hal...pentru ca oricum ne-am chinuit sa ajungem sa papam de la san ( asta intr-o alta poveste )...oricum povestea inca nu are final...cert ii ca dupa un muls sanatos , din partea cuiva care se pricepea ( destul de dureros , dar a golit ce era de golit )...deocamdata suntem bine..de azi nu am mai luat antibiotic, nu am mai dormit toata ziua ....era cheauna de somn de la febra...si dormeam non stop ...si am reusit sa intru sa incep sa citesc din urma...sa pun si eu o intrebare - cum imi dau seama ca ii sanul golit sau nu? ...eu inca nu reusesc sa ma prind ...
si revin si cu povestea nasterii...dupa ce papa fata ...cu toate ca nu ii una deosebita ca a multora dintre voi...da va povestesc si eu

mami lui Daria Andreea (08.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaela23 spune:

Buna fetelor. Ieri la 15.50 s-a nascut bebe Tudor de 3300 gr si 52 cm prin cezariana. Revenim cu detalii cand ajungem acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

hello mamici si burtici

Dana eu ii dau lp si san,intai ii dau sanul amandoi,insist mult sa ii goleasca apoi ii dau 90 ml-120 ml lp,depinde de cat cred eu ca a mancat la san,cateodata termina 120 ml cateodata abia mananca 90,acum avem 4 nopti de cand am scos lp de noapte,adoarme la 10-11,se trezeste pe la 3 o schimb in cea mai mare liniste,o pun in pat ii dau sanul si somn pana la 6-7 apoi ii dau sanul celalalt,mai doarme o ora doua,se trezeste o schimb iar iar ii dau san si apoi lp.Sper incet incet sa ii scot si ziua cate o masa apoi definitiv,oricum insist,insist si iar insist cu sanul.

felicitari Danaela bine ai venit bebe Tudor!

JD te inteleg asa bine,si eu eram in situaia ta,imi aduc aminte ca cu o zi inainte de a naste am mutat mobila si am fact luna in casa,poate merge si la tine.

am descoperit si noi feonul,acum 3 zile a avut o ora de plans isteric si cand i-am aprins feonl stop s-a oprit prin miracol.Nu prea are in general faze de astea,o aud ca cand face caca se mai stramba dar atat,da Doamne sa fie tot timpul.Apropo cat tin colicii de regula?cand pot sa stau linstita?
am o intrebare:la bebeii vostri ii cad parul?ca fetei mele ii cade de sparge ii gasesc pe perna cearceaf pe tot numi par mic de ai ei,o si vad ca incepe sa cheleasca in fata.

va pup azi iesim afara s-au anuntat 25 de grade

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Lelu, scuze ca iti raspund asa tarziu. Ioana a fost mao pe faza Cum zicea si ea, cu palma caus, lovesti in partea superioara a spatelui mai puternic decat o faci sigur (cand mi-a aratat, m-am speriat, insa nu parea s-o deranjeze). In felul asta, spunea dr, se produc vibratii care pun in miscare bulel de aer si, astfel, se ridica la suprafata. Daca vrea cineva, pot incerca sa filmez si sa pun pe docs.
Ioana, stiu, am exagerat si eu cu sfarcurile, ca a-mi plang de mila
Tala, si domnisoara mea face chestia cu aspiratia, printre alte actiuni daunatoare sfarcului meu... Si acum, unul din sfarcuri ma doare de ma urc pe pereti si culmea e ca mereu ii testeaza elasticitatea mai mult aluia.
Joana, titi, ii asteptam cu nerabdare pe strengareii vostri.
Irina, merge si la mine chestia cu urlatul, dar ce te faci cand face chestia cu aspiratul de cateva ori in timpul suptului, ca scapa sfarcul din gurita?
Pt conjunctivita, noi am folosit, la sfatul medicului, doar ser fiziologic. O stergeam din exterior spre interior cu o o compresa sterila. A facut la un ochisor prin saptamana a doua.
Cristina C, cred cawww.amazon.co.uk/Clevamama-7203-Clevasleep-Positioner/dp/B002SJ5UJ2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1335432359&sr=8-1" target="_blank">asta era.
Mirela, pe Alexia sa nu o doara tare si sa se faca bine repede!
Danaela, felicitari! Sa fiti sanatosi!
Miha, eu inca mai am lohii, la 7 saptamani jumate Devenisera transparente si acum iar sunt rosii
Danaang, eu nu tin un regim anume, doar ca incerc pe cat posibil sa evit alimente de care am citit ca pot provoca dureri de burtica. Cu suptul, m-a invatat consultanta sa masez sanul inspre sfarc, pentru a ajuta fluxul de laptic, ca sa nu adoarma pentru ca nu-i mai vine nimic in gurita. Stiu ca nu functioneaza mereu, Natalia mea si acum adoarme in timpul suptului si trebuie s-o gadil, ciupesc usor, masez, etc. s-o trezesc.
Dia, eu nici nu va povestesc ce prostii fac, ca mi-e rusine.
Ionuta, buna intrebare.

Si acum si intrebarile mele:
1. Chiar vroiam si eu sa intreb asta cu golotul sanilor, ca mie mi se pare ca raman inca destul de plini dupa supt si vroiam sa intreb daca ar trebui goliti, adica ar trebui sa ma si mulg in cazul asta, sau nu e necesar. Eu incerc mereu sa masez ca sa scap de umflaturi/partile mai tari de pe san, dar nu mi se pare ca sa golesc de tot sanii. La asa ceva am ajuns mancand galuste zilnic, nu-mi vine sa cred. Pana am descoperit asta, aveam sanii moi toata ziua, poate dimineata erau putin mai tari, dar in niciun caz cu umflaturi tari.
2. Folositi suzeta? Eu aveam in casa intamplator o suzeta care a venit in pachet cu termometrul. I-am dat-o cand s-a agitat o data mai tare si am vazut ca se linisteste cat de cat. De atunci tot asa, i-am dat-o in cazuri extreme de plans, insa nu stie s-o tina in gurita (nu e nici rotunda, nici ortodontica, e plata) si oricum nu o vrea mereu, nici nu vreau s-o obisnuiesc, dar pentru ca am vazut ca se linisteste asa, apoi o scoate singura si adoarme (deci suge la ea max 2-3 min), as vrea sa am una pentru cazurile astea, cand suntem in oras, sau cand o pun in wrap si se agita, deci nu pot s-o pun la san. Ce fel de suzeta folositi voi ca sa nu strice suptul?
3. Voi mai luati bebelusii de subbrat? Mie, parca de multe ori, imi vine mai usor s-o iau asa. E nasol?

Anca, mamica Nataliei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Nici eu nu ma pricep cand se golesc sanii, uneori sunt tari dar nu in fiecare zi, sunt momente cand chiar ma dor si curge din ei.
Si fetita mea tot vrea sa suga uneori de zici ca nu se mai satura, chiar nu stiu dc este nesatula sau mai este si alint. O tin cat vrea, asta este, normal ca mai adoarme la san si brusc se trezeste dc nu mai simte in gurita incepe sa se agite. Iarasi o pun, apoi cand cred eu ca totusi ajunge o pun pe burtica mea si chiar dc se agita ii vorbesc o mangai pe spate pana se linistete si adoarme, azi noaptea doar la mine pe burtica a dormit, nu mai aveam chef sa o pun in landou si sa inceapa sa planga ca eram obosita si vroiam sa ma odihnesc cat de cat. Se agita prin somn si cum o mangaiam putin pe spate se linistea.

Anca
si eu folosesc suzeta doar in cazuri extreme. Cand se trezeste noaptea si trebuie sa o schimb daca vad ca vrea sa planga prea tare ii pun suzeta si se linistete.
Ieri de exemplu vroiam sa merg la baie si i am dat suzeta sa nu inceapa sa planga pana ma intorc, insa ce sa vezi intre timp s-a linistit si a adormit cu ea dar apoi a scos-o afara si a dormit in continuare. Nu i-am lasat niciodata suzeta in gurita mai mult de cateva minute, doar azi sotul meu a lasat-o cu ea mai mult timp si iarasi se linistise si dormise putin. Nici noi nu vrem sa o obisnuim cu ea dar uite ca uneori te salveaza. Ttrebuie mereu sa inventezi cate ceva ba ca sa doarma , ba ca sa se linisteasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Felicitari danaela!!!

kovacs, si eu patesc asa, mai ales la sanul stang, care se pare ca e mai productiv . Cand e plin plin, tasneste ca o fantana arteziana (o data l-a scapat si i-a tasnit intre ochi, era plina de laptic pe fata ) si presupun ca ii umple gurita, se ineaca, tuseste, si abia mai respira. Eu atunci o scot, o pun pe umar sa se calmeze si reluam.

danaang, nu tin regim, dar sunt f atenta la comportamentul ei cand mananc ceva nou. Poti sa dai timpul inapoi sa analizezi ce ai mancat cam cu o zi inainte de aparitia alergiei? o prietena de-a mea a patit asa de la alune.

Auch, Dia.. saraca Adri..

anca, strang din dinti si-nghit in sec . Oricum, Lansinohul sa traiasca, consider ca m-a ajutat f mult. Si la intrebarile tale:
1. nici eu nu stiu daca mi se golesc, dar nici nu mulg suplimentar...o las numai pe bebelina sa regleze productia
2. Eu incerc.. da crezi ca e dupa mine? nu vrea suzeta... o impinge elegant afara.. La Andrei am folosit ortodontica.
3. si eu o mai iau asa ocazional, dar ii sustin si capul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Uitasem sa zic de alimentatie, nu tin regim, doar ca de cand am nascut sunt mai atenta la ce mananc, in special multe salate si mai putine dulciuri.
Nu stiu ce are mandra mea de doua zile dar nicicum nu vrea sa mai doarma ca inainte. O pun in landou si dupa 30 min se trezeste. Nu pot sa imi dau seama ce are!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emmaella spune:

Felicitari danaela!Bine ai venit bb Tudor Andrei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Legat de golirea sanului am citit pe fb la grupul pt alaptare ca indicat este intr-adevar si pt bebe sa-l goleasca pt ca astfel primeste toate cele 3 tipuri de lapte. Daca il ia doar pe cel de inceput (adica daca suge putin cum face mandra mea noaptea, doar 5 minute) primeste prea multa lactoza si de aici si dureri de burtica. Asa ca eu uneori o pun la acelasi san chiar si mese consecutive (la ore distanta) ca sa ma asigur ca primeste tot ce are nevoie (si pt ca urasc sa ma mulg).
Si noi avem un san preferat, iar pe celalalt il maltratam - aici am avut sfarc ombilicat pe care l-a format David, dar ei tot nu ii convine.
Mai povesteati de lupta cu sanul - verificati sa nu fie afta. Eu, preventiv, imi picur pe sfarc apa cu bicarbonat de sodiu (1lingurita la 100ml).
Cristina probabil ca fetita ta nu are nimic deosebit ci doar creste si isi schimba programul, o sa tot faca asta.
Dia bine ca a avut cine sa aduca fata - cu timpul te inteleg, chiar cred ca a luat-o timpul razna si din categoria asta ma intreb cand s-a facut David asa de mare? asa ca nu-i de mirare ca o ora trece ca gandul.
Ronina felicitari pt progrese! ce fata mare ai facut!

Conform legii echilibrului, noaptea, cand mi-e asa de greu sa ma smulg din pat si ma rog sa nu ma dezechilibrez cu ea in brate, imi trage cate o serie de zambete bulinutza mea si trec toate - la astea se adauga de multe ori si un hohot de ras in somn de la David care cine stie ce grozavie mai viseaza

Mergi la inceput