Strengari 54 -Bv danaela! Hai J.D., titi!
Raspunsuri - Pagina 15
SuperMami_1 spune:
Anca, La multi ani imi pare rau ca ai probleme cu canalul infundat, tinem pumnii sa treaca repede
Strumfy, sa va fie de bine botezul si sa va traiasca micuta crestina!
Dana, pup back
Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)
sovietica spune:
Anca, imi pare tare rau ca suferi asa tare. Daca compari durerea cu cea din maximul contractiilor, ori ai avut tu contractii mai blande, ori m-a durut pe mine mai putin la infundari de canale...
Oricum, vroiam sa iti spun cum mi-am desfundat eu (pe langa metodele cu masajul/incalzirea sanului intr-un fel sau altul inaintea suptului, si comprese)
dupa ce a supt si bb bine, am inlaturat garnitura aia mare de la pompa de muls (avent manual am eu), care se pune intre san si plasticul tare, si am purces, trage mult mai tare decat cu garnitura si doare ca naiba. schepsisul a fost ca at cand nu mai iesea lapte pe nici un canal, dez-ventuzam si plasam mai intr-o parte, a.i. sfarcul sa fie si necentrat in palnia aia in toate pozitiile posibile, dar in special tindeam sa apropii cat mai mult de galma palnia (desigur, cat sa reusesc in contiuare sa tin sfarcul in canalul palniei).
mi-e greu in mom asta sa explic mai bine. daca vrei sa mai incerc odata, sa imi zici :)
Sanatate!
dorinutza82 spune:
Anca! Sper sa rezolvi repede si cat mai putin dureros problema cu sanul
strumfy, felicitari pt crestinarea strengaritei Camy! Cum s-a simtit fata la botez?
Fetelor, legat de Galafor, vreau sa va intreb daca exista vreo contraindicatie in folosirea lui pe termen mai lung? Eu am terminat o cutie si am mai cumparat una, de teama sa nu scada productia... Laptic este, ramane si dupa ce papa fata, care suge des si adoarme cu tzitzi in gura de cele mai multe ori, dar nu stiu daca se datoreaza galaforului sau nu si mi-e teama sa-l intrerup.
Inchei deocamdata ca scriu cu o mana pe tel si scriu cam greu, cu cealalta sustin tzitzi pt fetita .
Bia_Mi spune:
Si sotul imi spune tot timpul sa stau linistita in privinta asta,, pt k ma iub mlt.
dar nu are cu cine sa se inteleaga...acum deja s -a invatat;ma lasa sa ii spun ce.-mi trece mie prin cap,,iar visele chiar il amuza.Ma intreaba. :"iubire pe cine ai mai batut aseara.?"
dia_tm spune:
Strumfy, felicitari pt botez!
Bia_Mi, relaxeaza-te, chiar n-ai nici un motiv de ingrijorare! sunteti o familie super, aveti o fetita minunata...si tu te apuci sa-ti faci griji pt o "fosta" care de mult nu mai reprezinta nimic...
Titi, de uleiul de ricin eu am inteles ca e laxativ puternic, si ca efecte secundare poate da si contractii ... dar sincer nu m-as risca.
Lady X, ma gandeam la experienta voastra ... tare greu cu bebe mici, sa stii daca e totul ok sau nu, iar deshidratarea poate fi tare periculoasa la varste asa de mici;
Mi-am amintit ca in multe materiale se mentioneaza ca pt bebe alaptati la san poti considera ca e ok (papa suficient laptic si e destul de hidratat) daca "uda" minim 6 scutece pe zi si urina e aproape transparepta (oricum nu inchisa la culoare). ...nus tiu daca e suficient, dar e un aspect care merita verificat.
......chiar prinde tare bine sa bebenficiezi de sustinere dn partea unor persoane afloate in situatie similara, care inteleg mai bine ce se intampla ...multumesc!
Bia_Mi spune:
Si sotul imi spune tot timpul sa stau linistita in privinta asta,, pt k ma iub mlt.
dar nu are cu cine sa se inteleaga...acum deja s -a invatat;ma lasa sa ii spun ce.-mi trece mie prin cap,,iar visele chiar il amuza.Ma intreaba. :"iubire pe cine ai mai batut aseara.?"
nelli spune:
Buna fetelor
La multi ani anca!!
La noi nimic noucrestem in greutate ,am ajuns la 3200,icterul usor ,usor trece deci nu am de ce sa-mi fac prea mari griji,colicii ne dau de cap,plinge mititica cu tot siropul si pernuta de pe burtica,dar cu ajutorul lui Dumnezeu trecem noi si de asta,am vzt ca vb de ceva asemanator cu furia laptelui dak am inteles bn,eu am fct in a patra zi asa ceva,si o noapte intreaga ne-am chinuit,aveam sanii tari,inrositi si durerosi,la fiecare alaptare eu masam sanul in partea de jos si tati restul,apoi dupa ce alaptam puneam comprese reci cu branza qwark,este o branza proaspata,neinchegata,am baut si o ceasca de ceai de menta care redce lactatia pt a nu se ma produce asa mult pina scapam de surplusul ce il aveam,pe mine m-au ajutat foarte mult
a doua zi nu mai aveam nimic.va urez multa sanatate,sa treceti cu bine de toate neplacerile sau neintelegerile pe care le intampinati unele dintre voi
ronina spune:
Anca la multi ani!
Imi pare rau ca nu am timp sa scriu mai mult dar Bianca papa non stop, simt ca o iau razna Adoarme la san si cum o pun in pat cum in 5 min se trezeste si urla iar... o tinem asa de la amiaza. E drept ca ii e si ei cald pe caldura asta dar incep sa ma panichez ca nu mai e lapte, desi la proba suptului a bagat azi o tura de 160 ml si in juma de ora urla din nou si nu se linisteste decat la san
nelli spune:
titi si jdbafta multa sa nasteti curindsa aveti nasteri usoare ,bebelusi sanatosi si sa va recuperati repede
aredwynn spune:
Dragele mele, va multumesc mult de tot pentru urari si pentru gandurile bune!(de aici si de pe fb)
Dorina, nu stiu sa fie vreo contraindicatie si sper sa nu fie, ca eu sunt acum la al treilea flacon.
Corina, multumesc tare mult de sfaturi. Durerea mi s-a parut efectiv insuportabila, ajunsesem sa ezit sa-i bag tzatza in gura fetei, iar cand se mufa, simteam o durere ascutita extrem de puternica, iar durerea asta persista pe tot parcursul suptului (n-am reusit s-o tin mai mult de 15-20 de minute, ca innebuneam). Acum vad ca a mai scazut in intensitate. Ti-am urmat sfatul, conform Darei, am masat in apa calda (adica am apasat pe umflatura - care e foarte mica, dar se simte tare si e pe areola, foarte aproape de sfarc). Iesea lapte cand faceam asta, dar probabil pentru ca apasam in zona respectiva, pe areola. Am inteles perfect ce ai zis cu pompa. Eu am pompa de la medela, iar palnia nu are nicio garnitura... Azi-dimineata am pompat de la sanul cu pricina si durea si asa ca naiba. Ceea ce nu inteleg eu este daca e un canal blocat, sau o glanda Montgomery, n-am prea avut timp sa citesc despre asta. Initial, pe locul respectiv, aveam niste punctulete albe, ca niste puncte de grasime, dar erau nedureroase. Azi am pus-o la san des si am tinut-o mult, incepand cu sanul cu pricina. Poate a inceput sa se desfunde, de ma doare mai putin (tot destul de tare, totusi), a fost si foarte cald... oare sa fi avut importana, nu ma pricep... A, si medicul de familie mi-a zis sa pun garmastan pe umflatura, ca cica are si efect de desfundare a canalelor. Nu stiu daca vorbea prostii, dar am facut si asta.
Bubu, multumesc! Am facut chestia cu dusul.
Dana, nu, acum nu ma mai doare. M-a durut in prima saptamana (sau primele doua, nu mai stiu), dar putin, adica durere de intensitate mica. Am mai simtit de vreo 2 ori o senzatie ca si cum ar urma sa-mi vina, nu durere, nu stiu cum sa explic, dar nu in timp ce alptam. Chiar ma gandeam ca imi vine. Faza tare e ca am scurgeri rosii (nu maronii/roz), mai abundente decat devenisera lohiile, si nu stiu daca nu cumva e menstruatia. Oare cum imi dau seama?
Ioana, ma apuc sa studiez problema cu crema si anunt ce decid.
Va pup!
Anca, mamica Nataliei