Strengari 54 -Bv danaela! Hai J.D., titi!
Raspunsuri - Pagina 16
kovacsc spune:
Ronina ce mult te chinui si tu, nu este usor sa stai cu ea incontinuu in brate. Si eu am patit asa cu ea, manca, adormea la san si cum o puneam jos ori plangea dupa cateva minute, ori cel mult 30 minute. Si a fost asa doar vreo doua zile si deja simteam ca imi vine sa plang. De cand o pun sa doarma pe burtica nu am mai avut problema asta, sunt deja vreo 6 zile de cand are un program super de somn, daca o tine tot asa voi fi cea mai fericita mamica din lume. Adoarme seara intre 11:30 si 12:30 si doarme vreo 6 ore, mananca dimineata vreo ora si iarasi mai doarme 3, si tot asa. Am zis ca incerc sa o pun sa doarma si pe parti sa vad dc mai sta.
amy25 spune:
Anca La multi ani! (cu intarziere )
Noi nu mai reusim sa intram asa des ca Victor e fomist . Suge dupa ce ii dau o portie la biberon dar suge mai mult acum si nu se satura dupa ce il scot la aer sau dupa baita. In rest, cantitate normala, noaptea doarme de la 11 pana la 4.30-5 si sunt multumita
Eu canalele infundate sau galmele le rezolv cu pompa si masat in acelasi timp.
Voi cum scoateti imbracati bebeii de 1 luna afara ?
Multumesc Bunului Dumnezeu!
Mamica fericita de iepuras Victor Gabriel
SuperMami_1 spune:
Kovacsc, eu pe Rares l-am lasat mult( uneori chiar nesupravegheat)sa doarma pe burta pentru ca era pozitia lui preferata (si inca este). La momentul respectiv nu auzisem atatea povesti despre cat de periculoasa e pozitia aceasta, insa el dormea cu nasul intr-o parte, niciodata nu era cu nasul in saltea. La fel vad ca si Vlad cam cere pozitia asta, insa de data asta stau cu grija si frica, tinand cont de povestile horror cu bebei sufocati. Tu fa cum crezi si urmeaza-ti instinctul de mama, dar si dorinta bebelusei
Amy, tricou sau body cu maneca scurta si pantaloni scurti si cu labutele goale, fara sosete. Eu il imbrac in functie de vreme, nicidecum in functie de varsta lui...mor babele de necaz
Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)
kovacsc spune:
Supermami si eu o verific mereu iar noaptea cand dorm langa ea vad cu isi intoarce capul singura fara nici o problema, este deja destul de puternica . Eu inteleg si studiile astea dar si bebelusii au un cuvant de spus . Tu pui copilul direct in patut sau mai pui ceva dedesubt?
irinaelena spune:
Dara, da.amea isi da capul pe spate cateodata cand doarme.
Titi, e foarte frumos sa fii nascut in mai, vorbesc din experienta
SuperMami_1 spune:
La noi doar ziua doarme asa pe burtica, ca noaptea ma simte aproape si nu e nevoie
Daca e pe patul mare ii pun o paturica de-a lui, iar daca doarme in patutul lui, direct pe saltea. Si Vlad isi tine bine capsorul si si-l mai intoarce din cand in cand. Eu si pe Rares l-am instruit sa-l verifice daca are nasucul liber si daca respira
La noi toti in familie dormim pe burta, asa ca nu pot sa-i cer bebelusului sa nu o faca
Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)
strumfy_12 spune:
Salutare!!!
Ronina si Cami sta mult la san... si numai la san adoarme... si se trezeste in 5 10 min dupa ce o pun jos,dar am observat ca daca mai stau cu ea in brate vreo 10 min dupa ce a adormit si apoi o pun jos doarme ceva mai mult. Poate functioneaza si la voi.
ronina spune:
Buna fetele!
Strumfy merci de sfat Eu o tin chiar mai mult de 10 min (undeva la 30 min) in brate dupa ce papa inainte sa o pun in pat, din cauza problemelor de reflux. Ma gandesc ca mai degraba are legatura cu caldura brusca care a debusolat-o. Eu tineam o aleza lavabila pe patut, din aceea care are o parte de plastic impermeabil si cealalta parte cu material ca de prosop, pe care se aseaza bebe. Cred ca materialul ala o cam incingea, desi am tinut-o doar in body. Azi am pus o aleza de unica folosinta in loc si vad ca doarme mult mai bine Asa ca ma vad nevoita sa va intreb voi ce tineti sub bebei, cele care aveti probleme cu iesitul lapticului si trebuie sa tineti ceva care se poate schimba usor? Cu prosopele mici nu prea merge ca Bianca deja o ia din loc destul de bine
dara76 spune:
Ronina, si la noi au fost probleme ieri cu caldura, am patrulat cu ea in wrap, cu intreruperi, de la 10 dimineata la 8 seara.
Miruna doarme pe pernuta din aia inclinata pt. reflux, cu opritori, Clevamamma, ca-i vine si in somn in gatut (chiar daca ea nu prea da afara decat rar, cand nu ragaie si iese lapte cu tot cu ragait), iar la partea superioara am infasurat pernuta intr-un scutec de finet. Si eu o tin minim 20 de minute in sus dupa masa, ca altfel e jale, de cele mai multe ori o tin 30 de minute. Pernuta aia inclinata de la farmaciatei nu mi-a placut asa mult si am pus-o pe masa de infasat sub aleza, ca e jale daca nu e inclinata si la schimbat.
Treaba cu dormitul pe burtica nu e doar legata numai de venit cu nasul in saltea, ci ca ar uita pur si simplu sa respire pentru ca dorm mai bine si mai profund pe burtica. Si nu au reflexul corpului sa traga aer cum am avea noi daca ne-am tine respiratia in somn. Acu' na, sigur ca se intampla rar si nu o sa se intample la noi.
http://www.nichd.nih.gov/sids/
mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)
dara76 spune:
Noua in spital ne-au zis sa nu lasam bebele nemancat mai mult de 4 ore, ca face hipoglicemie, aveti idee de la ce varsta e safe sa fie lasat nemancat 6 ore? Tin minte ca in cartea cu What to expect parca scria ziua 4 ore si noaptea 6 ore, dar nu mai stiu de la ce varsta e valabila asta cu 6 ore. Citeam ieri ca abia dupa 2 luni scade numarul de mese de la 7-8 la mai putine?
Irina, Strumfy, merci. Irina, parca si Andrei se arcuia tare la 2 luni? Ca ne-ai aratat tu un film. Si dupa aia a fost ok, nu?
mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)