La multi ani! Fluturasi de mar-apr 2011 (146)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ama22 spune:

Hai ca dau eu cafeluta in dimineata asta

Madutza Natalia are acum 10 kile. Ca si acum 3 luni. A pus in jur de 200 de grame, deci ea a inceput sa regleze excesul din bebelusie si sa ajunga la o greutate normala. Bine, s-a si inaltat mult.
Eu nu vorbeam neaparat despre blw, ci despre a lasa libertate copilului sa aleaga - atat la masa, cat si la acel infam supt de noapte.
Si aici crede-ma, am suficienta experienta in tone de apropouri, sfaturi si sicane pentru ca toata lumea se credea indreptatita sa ma sfatuiasca sa nu mai alaptez la cerere/noaptea/sa ii dau mancare fara grasimi pentru ca e prea grasa.
Eh, eu am lasat copilul in voia lui - sa bea tzitzi cat vrea, de cate ori vrea si mancarea a continut toate grasimile benefice si uite ca acum se intampla fix ce spuneam eu cu 5-6 luni in urma - copilul isi echilibreaza greutatea.

Yvyana imi pare rau, eu nu am spus niciunde ca tu iti infometezi copilul. Da, suptul de noapte reduce perioada alaptarii. Nu ma refeream ca laptele se dispare in o saptamana, o luna. Pe mine personal suptul de noapte m-a salvat de o intarcare precoce, pentru ca timp de 2-3 luni Natalia a refuzat sa suga ziua. Acea perioada ar putea reveni oricand.

In rest, eu va salut cu drag.

Acesta este ultimul mesaj, imi voi sterge inclusiv contul de pe dc.

Cele care ma cunosc stiu unde sa dea de mine. Imi pare sincer rau ca m-am intors si am nascut atatea conflicte. Si imi pare rau ca am intrat si in mai putin de o saptamana au fost luate la misto cam toate opiniile mele. Nu, nu a fost un loc placut. Asta este, evident nu mai apartineam comunitatii.
Sunt multe mamici faine aici si imi pare nespus de rau ca nu pot petrece mai mult timp cu ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexinaA spune:

Neata
Sper ca nu ne-ati uitat desi nu am intrat de vreo 2 saptamani. Mereu imi propun sa imi organizez timpul astfel incat sa am timp si de forum dar e mai greu.

In primul rand vreau sa va multumesc cu intarziere pt urarile de ziua Teei

Noi am avut petrecerea de mot, acasa cu f multe persoane si foarte mult zumzet dar totul a iesit perfect si toata lumea s-a simtit bine. Pitica mea a ales de pe tava : floarea, stetoscopul si banii ...apoi o bratara de aur.Am avut tort in forma de papusa care a fost delicios
Weekendul asta urmeaza un alt party tot ptr ea insa cu prietenii nostrii si copii lor. problema este ca de aseara Teea are muci care nu stiu cum au aparut si de ce. Tot ieri i-am facut vaccinul de 1 an, Priorix si mi-a spus doc ca se poate sa faca muci, sa tuseasca, sa faca febra dar asa repede sau s-a suprapus o raceala?? voi ce parere aveti?

Sunt putin ingrijorata cu accest vaccin ptr ca mi-e frica ca eu nu sunt acasa si soacramea nu prea le are cu verificatul febrei
Sper insa sa nu faca reactii la vaccin uratedesi tin minte ca unii copilasi de aici au avut de hac cu acest vaccin. offf

In alta ordine de idei, noi crestem mari si frumoase, avem 10kg250g si 76cm. Am inceput de cateva zile sa mergem singure ca un pinguin :))) si vad ca incepe sa ma imite in tot ce fac.

Azi sunt cam chiauna ca azi noapte nu am dormit mai deloc. Din cauza mucilor Teea a dormit f prost 15 min dormea 10 min se foia. Pana la 3 cand am cedat si i-am dat aerius si cateva pic de vibrocil si apoi a dormit tuuun.

Simt ca am atatea de zis si nu ma lasa timpul asta.
MI-e dor de voi, mi-e dor sa stau pe forum si sa ma plimb in parc cu Teea si mi-e dor mi-e dor...

va doresc o zi frumosa dragele mele

Mamica de printesica - Teea Maria (14.04.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Neata!

Ama multumim de cafea. Imi pare rau ca ai renuntat sa mai intri. Sa sti ca aici fetele nu sunt rautacioase ca pe fb :P. Ma asteptam sa aiba mai multe kg Natalia. Vezi, pentru un alt coplias mai slabut ar fi fost fff nasol sa stagneze la greutate timp de 3 luni.
Daca te razgandesti, sti unde ne gasesti, de la 1 mai ne mutam la Clubul scutecelor

alexina, si noi am avut febra dupa vaccinul de 1 an, dar abia la 8 zile dupa. In perioada asta este muult puf de la copaci prin parcuri, poate asta i-a iritat nasucul Teei...zic si eu. Eu am fost cu copiii intr-un parculet si era plin de puf pe acolo, m-a mancat nasul toata ziua si stranutam des, la fel si Cristi...Cata nu a avut nici o reactie Nu avem cum s ate uitam , la toate o sa ne fie dor de forum si plimbari lungi dupa inceperea serviciului

Fetele , cine se baga sa schimbe parola de la Picasa? Cred ca e cazul sa facem asta, dar nu am cand sa ma ocup. Zilele astea am s afac din nou prima pagina de la noua casuta. Daca aveti idei pt prima pagina sau pentru mesajul de final al primului an din viata fluturasilor, trimiteti Pm-uri pe userul comun

azi nu imi place ca e innorat si frigut...si nu a dat nici macar un strop de ploaie....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

neata fetelor
haideti ca am facut o cafea buna si un expresso pentru strumphitza

strumphitza daca primesti raspuns de la alina06 sa ne zici si noua. m-am gandit si eu la ea ieri, nu stiu cum mi-a sarit gandul la ea.
ce chestie, chiar ma gandeam...nu va cunosac dar mai mereu ma gandesc la voi

mandreeac nu am auzit sa fie capuse la munte. cred ca puteti sa-l lasati sa zburde linistit pe Rrares, numai vremea sa fie buna. acum in week-end veniti?

ama de ce este periculoasa intarcarea nocturna? ca si noi ne mai trezim si noaptea cateodata, de fapt spre dimi asa pe la 5. dar de obicei dormim pana la 6-7. eu ii dau titi cand vrea ca mi-e tare dreg. cred ca i-as da pana la 5 ani
sincer, eu nu stiu cum o s-o intarc ca deja stie clar unde este titi, trage de bluza cand vrea, imi vine s-o papa de draga ce-mi este

nu te retrage, de ce sa te retragi de aici?
hai fetelor, fiecare isi spune parera si atat, nu trebuie s-o luam chiar asa. una zice asa, celalalta invers...si ce daca, acum fiecare face cum crede, clar. nu trebuie sa ne suparam daca zice cineva ceva, n-are decat sa zica. te asteptam , da?

lparpala nici eu nu vreau sa renunt la fructele de dimi. si le dau sub forma de pireut dar nu foarte pasat. pireut cu cereale sau biscuiti. goi mi se pare ca nu prea tin de foame. mie una nu-mi tin. fructele goale imi fac foame
fructele sunt bune, nu renuntati la ele

madutza iti trimit cata ploaie vrei a plouat de ieri pana azi dimineata intr-una. si a inverzit totul asa dintr-o data parca de la ploaie culmea este ca nu este frig, este chiar placut

alexina bravo pentru Teea ca merge singurica ma bucur ca a fost bine la mot si v-ati simtit bine tinem pumnii sa fie bine cu vaccinul si sa nu aiba reactii mai ales ca este puiuta cu soacra
si te asteptam cat de des poti

yvy, bb_yasmi

toate mamicile.

Nasterea buburuzei mele, Anastasia Maria

Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

buna dimi

mada, o voi schimba eu. numai sa am putin timp....acum sunt la bucatareala :))

roxy inapoi.

alexina, multa sanatate pustoaicei pozici cand ai timp as vrea sa vad cu micuta!!!

andreea I s a mai temperat putin...eheee greul cred ca peste cativa anisori incepe....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

am modificat parola. voi incerca sa o trimit tuturor mamicilor care au album.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

salutari

millie, cred ca e f obositor cu trezitul noaptea..eu cand alaptam nu puteam sa dorm in acelasi timp, nu stiu cum reusesc alte mamici..eu zic ca e clar ca nu suge de foame..ci de alinare..sau obisnuinta ai incercat cu suzi ? la noi a functionat..de vreo 2 saptamani ma chinuie si pe mine andra noaptea din ora in ora, chiar la juma de ora de fapt..si sunt zombi toata ziua..
lparpala, eu fructe dau toata ziua..pe post de rontait..si le mananca si pe cele de la 10 insa mai putin cantitativ ca sa pot sa-i dau pranzul mai devreme, pe la 13..i-am scos un somn ca sa ramana doar cu unul sanatos la pranz si per ansamblu doarme mult mai putin dar noaptea tot se trezeste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

ce de cafea azi, vad ca a dat si ama, dar nu-i nimic ca o bem noi pe toata mai ales daca vine bautoarea nr 1 de cafea, strumphitza

bb_yasmi repede mi-l dai inapoi eu ti l-am dat de tot nu sa mi-l dai inapoi
cum este vremea la voi? m-am uitat pe net acum si cica la noi va fi soare de maine, soare si peste 22 de grade oare chiar asa va fi? azi intr-adevar arata plaoie si 216 grade si asa este.

merg sa aerisesc si sa pap.

Nasterea buburuzei mele, Anastasia Maria

Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui irinuca05

Inainte de culcare trebuie sa spuna si moldoveanca din mine ceva

Cred in solutii personalizate pentru fiecare caz, nu in solutii universale!
Noi am ales co-sleeping-ul pt ca ne place, pentru ca ni se potriveste, desi la inceput motivul a fost reprezentat de trezirile repetate pt tzitzi. Acum nu vrem altfel.
In primele 2-3 luni, Daria se foia mult si intre noi, dar mai mult la ea in patut. Acum doarme neclintita, se foieste doar cand vrea sa se trezeasca sa manance.

Avand in vedere ca mananca 200-400ml de lapte pe noapte, nu cred ca ar fi o solutie sa-i dau ceai sau apa. E clar ca ii este foame. Iar ea nu este pufoshica, are 8600gr imbracata.

Asta este reteta care ne-a adus echilibrul acum. Nu stiu ce va fi intr-o perioada viitoare.

Si sa va spun cateva din regretele mele mai ales din primele 6 luni din viata de mamica: regret ca nu am luat-o pe Daria mai des in brate atunci cand plangea "ca sa nu se invete".
Regret ca nu am descoperit mai devreme de 6 luni babywearing-ul si ca am plimbat-o cu caruciorul.
Regret ca nu am cumparat patut de lemn care sa permita co-sleeping in conditii de sigguranta inca din primele zile.
Regret ca am plans si ca mi-am batut capul ca venea momentul sa o intarc si ca eu nu voiam (pe la 7 luni). Credeam ca intarcarea e un proces foarte dificil care va dura cel putin jumatate de an, cu plansete din ambele parti. Ce naivitate din partea mea!

Acestea sunt alegerile mele, dar nu i le-as sugera ca fiind mai bune decat altele, unei mamici pe care nu o cunosc foarte bine.

Acum ma pot duce la culcare linistita.
Noapte buna

Mami fericita deDaria (8.04.2011)

lasa regretele ca nu-si au rostul la al doilea, al treilea bebe vei stii sa-ti urmezi mai bine instinctele..important e ca ati ajuns la un echilibru care va multumeste pe toti
cu babywearin-ul te inteleg, eu l-am descoperit la 2 luni la vlad si a fost o minune, ne-a rezolvat 99% din probleme

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

off topic

ama, daca aluatul se lipeste de mana la framantat cu ce este recomandat sa il framanti cu putin ulei (de masline folosesc eu) sau cu faina????

mamica implinita cu 2 comori: printesica si junior !!

eu cu ulei rezolv problema..chiar daca nu m-ai intrebat pe mine

Mergi la inceput