La multi ani! Fluturasi de mar-apr 2011 (146)
Raspunsuri - Pagina 7
ama22 spune:
Donna - eu nu i-am facut teste, mie mi-a zis doctorita sa mai astept si dupa 5 luni am incercat iar si nu mai are probleme. Ok, nu am abuzat, dar pot sa ii dau galbenus.
Eu zic sa nu te stresezi prea tare cu produsele lactate - nu sunt esentiale in alimentatie. Sotul meu de ex nu pune gura pe lactate (nu e alergic, nici maica-sa nu mananca si a imitat-o de copil) si nu are probleme. Exista surse mult mai bogate de calciu - susanul sau cimbru.
Citesti un pic despre surse de calciu si ai rezolvat problema.
Doar sa nu inlocuiesti laptele cu lapte de soia. Provoaca dezechilibre hormonale, mai ales la fetite e periculos.
Si felicitari pentru ca ai ales sa aleptezi in continuare si sa scoti din dieta ta lactatele. Am o amica cu aceasi problema si doctorii au fortat-o sa opreasca alaptarea :( unii sunt incredibil de nepregatiti - la ei laptele matern e egal cu lapte de vaca
Millie si eu pana de curand asa am fost :( de cateva zile doarme bine si mai papa de 2 ori /noapte.
Mary eu asa faceam la inceput - ma trezeam si ma duceam la ea la patut. Pana am cedat si am luat-o cu noi in pat :) acum dorm si eu bine, si ea. Nici nu simt ca alaptez noaptea, sunt fresh si odihnita dimineata, ea doarme foarte bine. Doarme si singura in patut, dar e greu pentru mine sa ma tot trezesc si nu vreau pentru nimic in lume sa renunt inca la alaptat.
Si cum mananca mai ales noaptea....intarcatul de noapte e drumul spre intarcare!
Roxy unde esti pe fb? da si mie add (Ana-Maria Nicolae sunt eu)
ina.click spune:
am fost la medic.
avem 9 kile, nu 10 cum iesise pe cantarul bunicii.
suntem sanatosi, vioi. Doctorita zice ca va merge cica intr-o luna. Io stiu? ma indoiesc sincer, il simt moale si fara curaj cand ne plimbam de manuta. Tinut de ambele manute e viteaz mare si fara manute se trezeste dupa cateva secunde ca sta singur si se lasa jos imediat incetisor, sa nu se sparga
mi-a zis sa bag si pestele in meniul zilnic, a recomandat dorada. In afara faptului ca oratania naibii e scumpa ca somonul si e un peste cat palma, nici nu stiu cum sa o fac. La aburi? o sa o scuipe ca e fada...
am sa caut retete. voi dati peste? de care / cum / cat?
roxy_s spune:
am culcat buburuza si am venit sa vad ce faceti ca tot era sotul pe calculator
millie da, de ceva vreme am zis sa intru si eu pe fb mai ales ca am si prieteni acolo si ma tot intrebau si eu le ziceam ca n-am cont.
si de fapt, aveam un cont facut de mai demult de gura nepoata-mii dar niciodata nu pusesem poze sau ceva, nu vorbeam cu nimeni, doar intram eu sa ma uit dar rar, rar.
si acum am zis ca hai sa pun si eu ceva pozici si sa vad care-i treaba pe acolo. oricum, mare branza nu este, nu ma incanta prea tare fb-ul.
ai pm
ama dar pe tine cred ca te-am adaugat dar am un nume mai asa acolo si poate nu m-ai recunoascut ai pm si tu
donna si eu te felicit ca alaptezi in continuare. cu cat mai mult cu atat mai bine pentru puiuta. nu se compara cu nimic alaptatul nu stiu cum unii doctori zic asenmenea bazaconii, habar n-au ce vorbesc.
merg si eu laga sot ca cica nu mai sta nici el pe calculator
ne auzim dimi la cafea.
strumphitza vezi poate fac cafeaua degeaba si tu nu vii sau sa vedem cine da prima cafeaua.
Nasterea buburuzei mele, Anastasia Maria
Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)
roxy_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click ..... suntem sanatosi, vioi. Doctorita zice ca va merge cica intr-o luna. Io stiu? ma indoiesc sincer, il simt moale si fara curaj cand ne plimbam de manuta. Tinut de ambele manute e viteaz mare si fara manute se trezeste dupa cateva secunde ca sta singur si se lasa jos imediat incetisor, sa nu se sparga |
cica se sparge, ce comica ai fost.
o sa mearga el cand nici nu te astepti, ai sa vezi. nici n-o sa-si dea seama cand deodata va merge singurel
cu pestele asa sa faci la aburi sau fiert. daca il amesteci cu ceva legume va avea poate un gust
bravo pentru bilantul bun de la doctor ce cantar are bunica de a dat asa eroare?
Nasterea buburuzei mele, Anastasia Maria
Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)
lparpala spune:
Buna seara la dumneavoastra!
Noi avem febra de la rosu in gat. Avem o gramada de medicamente de luat. Panadol si Nurofen alternativ la 6 ore, tantum verde de 3 ori pe zi si oscillo de 2 ori pe zi.
Trebuie sa recunosc ca m-a surprins placut dr. pediatru pentru ca, dupa ce mi-a dat telefonic tratament, a venit sa si vada ce are mai exact. Mi-a placut cum a gandit: "Daca ma suni la noapte ca a facut 39 macar sa stiu de la ce e." Pe mine m-a cucerit
Voi mai dati puilor fructe dimineata? Adica masa de fructe. Eu renuntasem si ii dadeam diverse (crema de branza, magiun).Dar s-a constipat si m-am gandit sa revin pt o perioada la masa de fructe. Altfel, voi cand le dati fructe?
la si
Mami fericita de bebe Diana Emilia (20.03.2011) si 12+
Cine?Cu cine?Ce?
Diana cea grabita
Poze
cami_antonia spune:
strumph e minunata sophia .... la mine nu te-ai gandit deloc zilele astea si plang
ina eu ii dau antoniei peste
de care am ... dar ea are 3 ani deja
i-am dat inclusiv ton la cutie
petrei inca nu i-am dat
dar mi-ai dat o idee
eu nu stiu ca se incepe cu dorada
eu stiu ca majoritatea medicilor recomanda la inceput salaul
ca este cel mai slab peste si alb
si este fara oase si se mananca predominant fiert
mie personal imi place f mult
maine chiar voi face o portie de salau fiert pentru ele
sa le mai schimb putin meniul
cat despre renuntatul la alaptat sau la mesele de noapte
la odiseea antoniei
era o adevarata lupta pt somn
ca majoritatea bebicilor ne innebuneau noaptea
eu insumi am intarcat-o pe antonia la 1 an
pt ca ma trezea deja din ora in ora
si daca manca atat de mult noaptea
ziua abia ciugulea din mancarea solida si era un chin
deci fiecare face cum crede ca ii e mai bine lui si bebicului
cazurile sunt diferite si solutiile la fel
fetele mele sunt atat de diferite
si au avut moduri de manifestare si de crestere total diferite
iar eu le-am acceptat ca atare
cand esti la primul bebe crezi ca totul e asa cum e el
cand apare al doilea
si vezi ca se poate si altfel
parca nu-ti vine sa crezi
si astfel devii mult mai tolerant fata de toate opiniile referitoare la modalitattile de crestere ale bebicilor
eu sunt convinsa ca si al treilea bebe daca ar exista ar fi diferit de primele doua
si tot asa
ama22 spune:
Ina :))) sa vezi cum e Nati - ea fuge, efectiv fuge si ma tine de un deget. si asa ma entuziasmez cand o vad, ca un avion care se pregateste sa decoleze. si cand zic - acum, acum, se opreste si se lasa pe maini si baga viteza :))) ea a inceput sa faca 1-2 pasi singura, dar se lasa jos. se pare ca nu e nimic sa o tenteze suficient :)
Roxy te-am gasit
Lidia - Nataliei ii dau numai ocazional altceva decat fructe la micul dejun. De fapt, numai acum de cand au inceput verdeturile proaspete in piata, ii mai dau cate o masa de verzeturi crude, sa pape ca un iepuras. Dar 1 mic dejun/saptamana. In rest doar fructe.
Eu nu imi bat capul - ii dau fructul si ea il mananca. Ii pun in fata ce o fi - banane, mere, pere, portocale si ea isi alege si papa din fiecare ce doreste. Si in timpul asta eu si fac curatenie prin bucatarie :)))
cami_antonia spune:
lparpala sanatate multaaaaaaaa
eu ii dau antoniei si acum la 3 ani masa de fructe
de la ora 10
bine asta ca ea nu agreeaza altfel de masa
si pt ca nu mananca altfel fructele
dar in curand cred ca voi schimba meniul
mai ales pt petra
careia nu ii prea plac fructele pisate
mary85 cum adica nu te citeste nimeni?????????????
eu cu siguranta o faccccccccccccccccccccc
mada azi am plecat cu antonia
sa punem plicul la posta
si in fata postei a scapat plicul si l-a rupt
si a trebuit sa amanam pana maine
te anunt daca reusesc marea performantaaaaaaaaaa
cami_antonia spune:
ama ce fata cuminte ai dimineataaaaaaaaaa
ahahahha
as vrea si eu asa ceva
la noi nu s-a pomenit la nici una asa ceva
antonia nu mananca nici acum fructele intregi sau bucatite
iar petra vrea direct marul intreg
se caliceste
si ar trebui sa stai 1 ora sa manace ea din fruct
si din aceste cauze
tre sa le fac piure de fructe
cu branzica
cereale si biscuite
nu le dau fructele goale
tie ti le mananca asa goale?
mie antonia tocmai mi se plange de burtica
de ceva vreme
si nu stiu daca nu ar fi de vina aceste fructe de dimineata
ma intreb si eu
offffffffff
uneori e tare greu cu cei mici
bb_yasmi spune:
ama, asta este parerea mea!! este printre putinele lucrurile de care am fost 100% sigura la ambii copilasi. am stiut de la inceput ca vreau ca fiecare sa doarma in patul lor iar noi parintii in spatiul nostru. nu am conceput sa doarma copilul intre parinti sau vreunul din parinti cu copilul. nu inteleg de ce te-ai suparat. asa cum tu ai scris despre cum consideri tu ca este mai bine asa am scris si eu. asta nu inseamna ca daca au avut vreunul din copii o noapte mai "agitata" sau au plans nu i am luat langa mine dar, doar ocazional.
aa si nu o tunde pe Nati doar ca nu ii este parutul egal. prindei agrafe, bentite!! fetitele sunt asa frumoase cu par mai lungut... eu de ex pe Iasmi nu am tuns o niciodata cheliuta dar cand i a crescut binisor parul o perioada o tundeam doar frantuzeste...
strumf, am trimis Pm-ul si la noi in TM de vreo 2 sapt este asa aiurea vremea ba soare, ba ploua, ba vant... cica de maine gata cu ploile in vest si incep temperaturile sa tinda spre 30 grade !!! yupiiiiiiii poop piscotica curajoasa! offf strumf ce povesti frumoase despre viitoarele nepotele!!! sarcini usoare sa aibe surorile tale!!! deci urmezi tu cu a 2 a fetita, nu?? sau poate "spargi" gashka cu un junior
cami asteptam pozici de la botez! multa sanatate la printese!
mada, tu ce faci?? tragi chiulul astazi???
delia, multa sanatate!!
lparpala multa sanatate micutei!! noi avem masa de fructe dimi sau omleta sau painica cu unt, etc...
ina cand te astepti mai putin atunci o v a lua juniorul la pas!