Strugurasi de Sept-Oct 2011 *55*

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Noi nu intram din motive de boala contagioasa avem conjunctivita. am primit picaturi pt ochi; de dimineata s-a trezit tusind si cu ochisorii imbracati in ´muci´.

Stie careva daca e indicat spalarea cu musetel, si daca da, cum¿ cu punguta stoarsa s-o sters¿ calda, rece¿ sau ceaiul pus pe fase curate¿

ingeras pupici la Maya!

jade hai mai, ca nu i-ai dat verde de paris!! mai ales ca voi aveti kilele unui bebeloi de 1 an

cat despre cumparaturi si carut, eu n-as concepe sa-mi las copilul nesupravegheat nici 2 secunde! oricat de bine ar dormi; si cu el in brate cum cumperi¿ si daca-ti ia cineva carutul¿ sau in Romania nu se pune problama asta¿ bingo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

hello ...

noi suntem pe aci, parc, camp, gradini.. oriunde afara sa fie..

Bunny imi pare rau pt problemute, eu stiu ca se pune compresa putin calduta

Ingeras offf .. recuprare rapida Mayei

Camady .. bravo Evei, noi inca nu mergem de-a busila, acu insa isi prgatest pozitiile, desi se ridica singura in fund .. ea din fund se pune de-a busilea..

Klau .. eu am patit o faza in carrfour, vanzatoarea s uita chioras in ganta de pe carucior.. desfac fermoarul, scot lantul de jucarii si ii spun: nu cred ca comercializati asa ceva// s-a facut rosie instant..

Lali .. super mei taiu.. cu sotu, esti prea sensibiloasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

M-a mancat limba sa scriu... Nu ar trebui sa existe rugamintea de a lasa carutul la intrare, in caz de suspiciune se cheama agentul de paza sau politia.Dar cum nu exista peste tot agenti de paza,cum sunt si mame cu copii in carucior de-a dreptul nesimtite,vanzatoarele sunt puse sa plateasca lipsurile din salariu,atunci isi iau masuri de precautie,indiferent daca arata omul a hot sau nu.
Vanzatoarea nu are dreptul sa va controleze in geanta/carucior ,nici sa se uite ciudat/suspicios. Am mai spus,se cheama paza si punct. Nu am lasat copilul in carucior in magazin,la intrare,decat daca l-am avut tot timpul in ochii mei,gen magazin foarte mic .
Mie doar mi s-a parut nedrept sa raspunzi pe ton ironic unui om care doar isi face datoria. Daca se spunea de la inceput ca a spus asta doar pentru ca o enervase "una" cu o zi inainte as fi raspuns altfel.
Si sa ne intelegem,eu explicam oamenilor sa nu intre pe culuarul din mijloc cu carutul, nu sa nu intre cu el in magazin.

Jade,acelasi lucru ca si Bunny voiam sa iti spun, nu ai otravit copilul,stai linistita!
La fel si Zubi,ca tu te simteai vinovata tare! Eu nu pricep cum ai putut inlocui mesele asa repede? Adica ccc cum de nu a mai cerut si lapte apoi,ca la mine Teodora vrea si lapte dupa ce mananca solid. La maxim jumatate de ora miorlaie,si ii dau titi. Sau tu ii dai apa dupa masa? Ai ptea sa i faci un 60 ml lapte,in locul apei,daca ti se pare ca bea putin.

Helena , imi pare tare rau de diagnosticul pus de atotstiutorul medic de familie,care inainte sa te trimita la specialist ii pune diagnostic lui Petru. Sper sa infirme oftalmologul,si sa fi stiut atata i=oftalmologie cat stia si despre alaptat. Ai mai facut mailul ala?


Teodora noaptea trecuta a pierdut un cercelus,si l-am cautat ore bune,pana l-am gasit. Ma doare ingrozitor capul la cat m-am holbat peste tot. Asa se simte lipsa ochelarilor ... Si imi mai aduc aminte pe unde sunt . Trebuie sa ii fac dinn ou ca astia nu ma mai ajuta.


Hayat , am emotii pentru voi,ma rog sa iasa foarte bine operatia lui Razvan. O sa mai fie nevoie de vre-o interventie?

Bunny , eu cand o spalam cu ceiut de musetel la ochi pe Teodora, faceam ceaiul( de fapt infuzia) , si inmuiam in el fasa sterila,cu care o stergeam,din exterior in interior .

Fata mea roade cablul de date de la telefon...

Camady felicitari pentru progresele Evei ,a mea e puturoasa raaau ! Cum se impaca fratiorii?

Seidana, stiu ca am fost sensibiloasa , Mndoi suntem sensibilos. Eh,a trecut , azi am vorbit toata ziua la telefon. M-a tot incurajat in timp ce cautam cercelul.


Ma bucur Alex ca nu ti s-a intamplat niciodata in LT asa ceva,in rest faceti bine?

Oana,de ce s-ar sparge gasca? Ca iese lumea la soare? Seara si dimineata se poate intra!


Mai,daca sunt prea taioasa azi sariti mesajul,de la durerea de cap cred ca este....


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Lena,la ce te referi cand spui ca Maia are un ochi mai inchis decat celalalt? Are ploapele mai apropiae,sau te referi la culoare?
Cum spui ca face Maia la morcov face Teodora la pastarnac... Acum vad ca accepta marul crud,dar sa il rontaie ea,ca inainte se scutura de la el de parca o lua cu frig.

DBunny ,dar Dani nu papa singurel? Ca am vazut in mesajul trecut ca "ii bagai carnita in gurita" . Paul mi-a dat peste mana de pe la un an jumatate, nu a mai acceptat sa manance de la noi,decat asa,de gustat cate ceva din farfuria noastra.

Koraaaaa, cand vii la Constanta?

AncaToma, cum este a Piatra? Ca iti era teama de frig.
Mai,dar poze de la intalneala nu ati mai pus?

Ooka, noi avem ren de cauciuc,rosu. Acum are o gaura in burta,ca l-a intepat Paul cu un pix. A spus sotul ca il "panseaza" ca plange Paul dupa el . Nu vrea altul,ca i-am mai luat unul si il arunca,plange dupa "cutu cu buba".

Claumarcoci, voi aveti probleme cu constpatia ?

Racheel,am vazut ca a luat bine in greutate puiuta ta . Ai sa vezi ca intra in grafice la un an .
Se poate sa se trezeasca asa des pentru ca a avut ceva progres in ultimul timp,respectiv ridicatul in picioare si exerseaza.

Nanna ce m-ai distrat cu visele,si mie mi se intampla sa visez tampenii daca adorm devreme. Acum adorm foarte tarziu si agitat ca nu il am pe Paul acasa,si anul trecut soacra avea capuse pe caini. Cu isteria asta cu capusele numai acolo imi sta gandul. Stiu ca a deparazitat cainii ,dar na... Si cand ma gandesc ca ea s-a isterizat ca nu cumva sa aiba Paul purici pentru ca l-au piscat doi cat s-a jucat cu catelul de prpas al sora-mii...




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaramona spune:

pup fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali_mete

Lena,la ce te referi cand spui ca Maia are un ochi mai inchis decat celalalt? Are ploapele mai apropiae,sau te referi la culoare?
Cum spui ca face Maia la morcov face Teodora la pastarnac... Acum vad ca accepta marul crud,dar sa il rontaie ea,ca inainte se scutura de la el de parca o lua cu frig.



Lali , mami de Teodora-Ioana(23.08.2011) si Paul-Iulian(01.10.2009)


Salut si de la noi

Pleopele sunt mai apropiate la un ochi, Mergem marti la doctor
Ieri si azi i-am dat pastarnac si face la fel. Azi a papat putin mai bine pastarnacul...adica de la 1 gr a ajuns la 4-5 grame :P (ochiometric vorbind)

Iam dat pastarnac a 4-a zi.. ii mai dau 2 zile (sa fie 4 in total) si incerc cu patrunjel, pastarnac si morcovel.
CAre ar fi proportia mai gustoasa? aceiasi cantitate pentru fiecare?

Noi ieri si azi am fost cu piciorutele goale si ne=a batut vantul :D
Am luat crema de la Bema organica 50spf
si noi suntem bronzate pe fata si manutele :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hellena_d spune:

Sal' fetelor! N-am somn....de fapt, m-am trezit si nu mai pot sa adorm la loc! Bantui netul sa-mi gasesc cumva linistea. La oftalmologie nu am ajuns inca, sapt asta, ajungem sigur si am sa stiu si eu daca e sau nu diagnosticul pus de pediatru, si eu sper sa nu fie!
Acum insa am alta pb care, recunosc, ma chinuie de ceva zile...
1.Al meu copil NU raspunde cand il strig pe nume, nu intoarce capul, insa se uita la mine si ma priveste in ochi daca "ma prostesc" chiuind, pitigaindu-ma, smd....insa la nume nu raspunde.
2.Al meu copil da cateodata din maini ca disperatul....oare e normal??? Sa dea asa din maini?? pun aici si filmuletul sa vedeti despre ce vb http://www.youtube.com/watch?v=JLtXpgDFk1E Mie nu imi pare prea ok, mai ales ca si la masa face asa, flutura mainile intr-un mod cam....ciudat?? Bataie efectiv din maini. Asa fac si bobocii ceilalti?
3.Nu prea e interesat de alti copii, si in general, de persoane straine. Cand ma intalnesc cu copii de varsta lui el nu "sare cu mainile pe ei" la pipait ca sa zic asa, pare sa nu ii intereseze, si e continuu, deci non stop, fara exagerare, cu ochii NUMAI pe mine!

Eu ori ajung la balamucea ori tre' sa scap cumva de anxietatile astea ca ma termina psihic!

Lali, nu am avut TIMP sa intru deloc pe calc, sorrryyyyy
Acum ma duc sa fac nani si revin pe seara. Pup toate fetele si merci fetelor de sustinere! Va iubesccc! Pun si poze cum fac mail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ica7 spune:

buna dimineata,

am citit cateva pagini din odiseea voastra si imi place sa vad ca sunteti tare unite. eu vin de la odiseea bulgarasilor unde si la noi pana acum ceva vreme era o atmosfera placuta, ma rog sper sa revina la sentimente mai bune fetele.

intru aici peste voi pentru ca in curand voi incepe diversificarea si voi sunteti cele mai in masura sa-mi dati cateva sfaturi...cu ce ati inceput, cum le-ati preparat, ce ati introdus si de cand de fapt orice alt amanunt care vi se pare relevant.
alta intrebare...voi le dati apa bebelusilor acum ca a venit vara?
daca da-cata?

multumesc anticipat



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2011 spune:

Lali, multumim de intrebare, suntem bine... In conditiile in care vineri am fost la pediatra ca ne scremeam cand faceam pipi. Sunt in mod special suspicioasa, mai ales ca o pediatra din RO i-a descoperit Clarei labiille mici lipite. Se scremea fata demult cand facea pipi, dar nu m-a dus mintea sa verific, nici prin cap nu mi-a trecut ca s-ar putea lipi labiile la bebeluse, in special la cele cu DA, ca au mucoasa mai uscata.

Asadar, am fost, am analizat urina, dar n-are leucocite in nr mare, nu e rosie sau iritata zona genitala. Ne-a prescris o crema, ca se screme si isi contracta funduletul, cum ar veni nu ma lasa sa ma uit si lichide cat mai multe.

Ca sa raspund si intrebarii legate de apa: ieri am inceput sa ii dau apa ca e cald si ne-a recomandat pediatra. Ii pun in biberon, bea singura, de voie, dar cred ca a baut ieri 100 ml.

Lena, eu nu ii pun morcov la fiert, ii adaug suc proaspat de morcov in piure, ca avem tendinta sa ne constipam. Ne ducem la alergoloaga sapt viitoare sa vedem ce ne zice de DA. E o alergoloaga cu doctorat!

Hellena_d, am vazut filmuletul, dar si Clara face asa cand e bucuroasa, eu cred ca e normal sa se manifeste, chiar o incurajez! Nici ea nu raspunde mereu cand o strig, mai ales daca e preocupata. In schimb interactioneaza, e foarte curioasa, se intinde sa atinga alti bebelusi. Mai nou, e foarte bucuroasa ca e cu picioarele goale si isi poate suge degetele de la picioare

V-am pupat! Duminica placuta, ne auzim mai pe seara!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna dimineata!

Ica,bun venit pe la noi ! Diversificarea pe la noi s-a inceput cum ne-a taiat capul! Cam toate am inceput cu pireuturi de fructe sau legume, fierte si pasate bine,mai subtiri sau mai groasse,dar date cu lingurita nu cu biberonul. Cate un fruct/leguma nou la cam 4 zile. Eu apa inca nu i-am dat fetei mele, ii dau sa suga cand da semne ca i-ar fi sete. Daca sai printre noi sigur citesti si despre diversificarile noase .


Helena NU II MAI CAUTA DEFECTE LUI PETRU ! Lasa-l mami in pace,ce ai cu el? Cand nu e una,e alta. Ba mananca mult,ba mananca putin, e cel mai greu copil din odisee dar il consideri slab , ai dat in judecata un om ,sa il recunoasca de fiu,care nu l-a vrut , pentru ca ai considerat ca aia e datoria ta fata de el,am mai discutat noi ce datorie ai de fapt fata de el[assia]. Acum problema cu ochisorul,si pe langa ea ii mai cauti defecte . In filmulet eu vad un copilas OBISNUIT de 7 luni jumatate. Il grabesti , ratezi anumie momente pe care iti vei da seama mai tarziu ca nu le-ai remarcat,si o sa te intrebi daca le-a facut sau nu, si apoi daca e normal ca nu le-a facut. Lasa-l in ritmul lui , nu in ritmul tau! Te cert de dimineata,stii ca nu imi sta in fire,stii cu cata rabdare ti-am explicat mereu ce am crezut si cum am crezut,dar efectiv ma doare cand vad femei care cauta defecte copiilor lor! Ce Dumnezeu,ca ai 26 de ani,nu 16! Te-ai gandit ca poate este mai serios din cauza ca si tu stai plansa si serioasa inca de cand era el in burtica? Iti spun pentru ca si PAul era un copil serios,care nu sarea pe copiii din jurul lui decat foarte rar, la copilasii pe care ii cunostea sau ii vedea zilnic in parc. La numele lui nu raspunde in sens? Adica il strigi cum il alinti tu de obicei si el nu reactioneaza deloc? Da detalii.
In filmulete nu prea te aud vorbind cu Petru decat foarte serios. Pai la baita noi radem,ne stropim,ne jucam cu apa si buretii de baie.Am vazut ca si el rade daca si tu te bucuri cu adevarat. Daca spui doar mecanic "hai sa ne jucam cu apa" nu faci nimic. E asa de liniste in filmuletele tale ! LA noi abea se intelege ce spune copilul,ca toti suntem o chiuiala si o vorbarie . De la tine sa porneasca,interactioneaza mai mult cu Petru, vorbeste non-stop , explica tot ce vezi, povesteste-i ...

Oana,tu spuneai ca Eca are o pasiune pentru un nene dn reclame,nu? Paul are pentru pinguini,catelusi si pisici, cum ii vede la tv alearga la mine si imi spune " mammmiiiiii , pipiniiii , cutuuu, pisiiiii!!!! " dupa caz. Fata are o pasiune pentru Laur,baietelul vecinilor. Ii zambeste inr-una cand mergem la ei .

Marina,intrebai de premergator... Eu nu am avut la Paul,nu am vrut nici la Teodora. Nu toti se obisnuiesc pe varfuri.Daca este folosit corect nu ar trebui sa dauneze. Adica,sa aiba inalimea corespunzatoare la scaun, sa ajunga cu picioarele bine jos, sa nu se impinga cu pieptul in marginea premergatorului ci cu mainile, sa nu stea pe varfuri si sa nu se impinga intr-o parte. A,si sa nu stea ore in sir in el. Daca se respecta indicatiile nu ar avea ce rau sa le faca.

Lena,m-a impresionat tare filmuletul cu "best job" ! Asa-i ,cea ma i buna si grea totodata slujba este cea de mama. Nimeni nu iti da fisa de lucru,nu iti spune ce sa faci si cum sa faci sa fie perfect ,dar la sfarsit toti se asteapta sa fii cea mai buna!

Trimit ca tasteaza si Teodora ,si imi e ca se sterge tot !




Mergi la inceput