F&F-Hai Ionelu! Hai Virgi! Bine ai venit Bb!(47)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns albinuta83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui YLARI

Albinuta, seara o sa le fac incepand de maine. Ieri am facut-o pe prima si m-a chemat la zece dimineata. Mi-a facut-o asistenta Viorica. Iar azi am facut-o pe la ora unu, tot asa m-a chemat ea, de data asta m-am injectat eu, ca sa vada daca am priceput, iar de maine le fac seara. Azi nu mi-a mai fost rau, pesemne ca ma lovise foamea ieri.

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Aaaa..super! Seara e chiar ok! Eu inca le fac in burta si nu am nicio problema!
Fetelor, bebeii vostri dorm in timpul zilei? Al meu are dupa-amiaza 2-3 ore in care e foarte cuminte, abia daca il simt. Asa a fost si ieri, iar aseara parca voia sa iasa ..asa de tare se misca. Acum vad ce de pe la ora 1 iar e cuminte.. Sa-si fi facut deja un program?

35+ cu Rares-Iustin
AMR 4 saptamani

Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Albinuta bb Lucas si-a tot schimbat programul. Acum cred ca doarme noaptea ptr ca il simt mai toata ziua.

POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Albinuta bebster al meu e cumintel noaptea si dimineata, ziua daca sunt acasa si e liniste iar e cumintel, daca umblu creanga si e galagie se foieste si el.

Elena 33+ cu Bebster AMR 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

ce program mai Albinutza..hihihihi..te vad eu dupa ce nasti..program de somn la pranz au copii dupa 1 an..pana atunci de vreo 3 ori de zi iar la inceput si mai mult..sa mai repiram si noi.

Nus tiu la voi dar eu azi am lesinat de cald, am dat drumul la AC aici la job..si acum tot cald imi e..afara cald, inauntru cald, degeaba tin geamul deschis..repara astia si terasa agentiei si cred ca dau cu foc si smoala nu stu si asta incinge iar..calddd...

Plec si pe jos acasa si nu am chef de calduri pe drum..pff..

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 34s Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SS-Tzuky spune:

Hai k ma bag ca mai am oleaca de timp pina termina masina de spalat

Diana imi permit sa imi dau si eu cu parerea. La tine nu ar fi vorba de ceza "la cerere" ca ai destule indicatii solide, zic eu. da' in ce tara se intimpla grozaviile alea de care povestesti? Parca n-ar fi Portugalia, ci Tombuktu! Acuma e important si ce vrei tu...vrei naturala ? Nu stiu exact legislatia la ei, dar aici, daca vii cu trimitere de la medicul gine pentru cezariana, spitalul tre sa cam accepte decizia. Ramine deci sa-l convingi pe gine. Ce sa zic, eu cu tot cu trimitere, a incercat vacalina de la spital sa ma intoarca spre naturala...i-am povestit ca mie imi sare tensiunea la 200 cu 120 cind urc trei etaje si am intrebat-o daca raspunde ea de mi se intimpla ceva in timpul nasterii natirale? sau lui bebicu? Imi da betablocante in timpul nasterii sau ce? A mai sarit si al meu care a fost prezent la 4 nasteri "naturale" si i-a povestit ca la mine se ajunge sigur la ceza de urgenta.
Aici este indicatie de ceza chiar si frica de nastere naturala (dar tre sa folosesti termenul "panica"). La tine Mirciulica este flacau mare, si cu problemele din sarcina...intreab-o daca iti garanteaza ea ca va fi totul bine in caz de nastere normala. Nu ai unde sa vb. cu un avocat? Am o cunostinta care inainte de nastere s-a dus la avocat si i-a facut o hirtie ca in caz de nastere normala, medicul care asista nasterea sa ii garanteze ca nu taie, nu folosete forceps si alte alea...bineinteles ca nu i-a semnat nici un doctor asa ceva, i-au facut programare la ceza in secunda doi.
Nu ai posibilitatea sa incerci sa discuti problema la alt spital? Aici unele spitale fac ceza cu placere (le convine si ca bani ce primesc de la casa de sanatate, si ca posiblilitate de programare a nasterilor), alte spitale sunt batute-n cap si fac doar "naturale" si ceza de urgenta.
Sau nu este un alt medic in spitalul ala care nu-i asa de batut in cap? Aici incearca sa convinga pentru naturala din cauza moaselor, sa aiba si ele de lucru, caci la ceza nu au prea mult stat prin zona...Trebuie sa fii propriul tau avocat, da din gura cit cuprinde si ai grija ce semnezi.
Offf...scuze ca m-am intins, ma enerveaza la culme cind nu este respectata optiunea mamei in cazuri de astea - este corpul nostru, este copilul nostru, nu ar trebui sa aiba dreptul altcineva sa decida in locul nostru, atit timp cit suntem in toate mintile! Ce dreaq!
Sper sa fie totul bine pina la urma iubita, si sa vina Mirciulica al nostru in siguranta pe lume si sa fiti fericiti.

Dana, 37+ cu Stefan
Doamne ajuta!

AMR 5 zile!

Mergi la inceput

Tzuki fara suparare dar cine e pro nastere naturala e "batut in cap"..medic sau nemedic? si cezariana e cea mai buna cale? sa fim serioase..pana la urma calea corpului este una singura..cezariana este alternativa la care apelam cand sunt situatii care o cer..sau femei care o cer (cu argumente medicale sau nu)..sa nu aruncam vorbe aiurea..

"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SS-Tzuky spune:

Waw imi cer scuze daca asa s-a inteles.
Voiam sa spun ca indiferent de deciziia sau optiunea fiecaruia, ar trebui sa se tina seama.
Dar daca eu vreau verde si ala imi da albastru... mda, consider ca e batut in cap.

Dana,37+ cu Stefan
Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui blanca000

Tzuki fara suparare dar cine e pro nastere naturala e "batut in cap"..medic sau nemedic? si cezariana e cea mai buna cale? sa fim serioase..pana la urma calea corpului este una singura..cezariana este alternativa la care apelam cand sunt situatii care o cer..sau femei care o cer (cu argumente medicale sau nu)..sa nu aruncam vorbe aiurea..

Scuze nu cred ca asta a vrut Tzuky sa spuna, a si zis spre sfarsit ca atata timp cat suntem in toate mintile ar trebui sa putem alege cum nastem. Normal ca natural este cel mai natural, ca sa zic asa dar sunt medici care se cramponeaza de nasterea asta naturala si nu tin cont de bb mare, mama fricoasa sau cu pb reale de sanatate.
Eu asta am inteles.
Eu am incercat sa nasc fata natural si m-am chinuit 18 ore cu membranele rpte si deci control din 3 in 3 ore doar ca e risc de infectie, cu contractii doar pe perfuzie si cu ditamai grasa de 4 kile si 57 de cm in mine. Eu am insistat sa nasc natural dar cand am zis ca nu mai pot pai in 30 de minute eram nascuta (cezariana) si imi dau pumni in cap si acum ca sigur din cauza ca nu m-am grabit cu cezariana a avut fata apgar 9. Acum de ex chiar am intrebat daca putem incerca iar natural, mi-a zis dra ca nu sunt normala la cap, exact asa

POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias

Edit: si dilatatie am avut dupa aceste 18 ore doar 2cm pe contractie! Cand nu aveam contractii dilatatia era 1cm. Iar durerile hai sa nu ne ascundem dupa deget nu sunt deloc suportabile, doar ca dupa nastere efectiv le uiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Tzuky, eu am vrut mereu sa evit cezariana chiar daca imi e teama de nasterea naturala. Fara nici cea mai mica intentie de a naste polemici - fiecare e liber sa faca exact cum doreste cand e vorba de propria persoana si copil - eu cred ca nasterea naturala e calea cea mai buna in cazul in care totul e in ordine cu mama si cu bebe. De asta nu sustin sus si tare ca vreau cezariana - vreau, sincer, cum e mai bine pentru el. Dar vreau sa ma asigur ca nu sunt doar un dosar si cei care-mi recomanda ceva o fac pentru ca s-au gandit bine la toate aspectele problemei.

Eu nu am medicul meu - am sosit aici mult prea tarziu, am fost incadrata si urmarita la sectia de "sarcina cu risc" a celui mai bun spital la recomandarea cardioloagei si ma consulta "cine se nimereste". Sunt enorm de multe paciente si am impresia ca e "pe banda rulanta". Dar nu am curaj sa merg altundeva, mai ales acum, inainte de a naste, pentru ca, cum am zis, e cel mai bun spital care trateaza cazurile cele mai complicate si aici ajung toti cei care nasc altundeva dar "apare o problema". Nu doar din Lisabona ci din toata tara.

As putea sa nasc la privat pentru ca asigurarea mea privata acopera total costurile, insa am ales sa am cei mai buni medici (teoretic, ca practic inca nu mi-au demonstrat nimic in sensul asta) in detrimentul confortului meu. Daca era o o sarcina fara probleme as fi nascut in Romania la privat. Asa... ne adaptam avand mereu in minte ideea de a face cum e mai bine pentru el. Durere si riscuri tot sunt si la una si la alta.

Diana 38+ cu Mirciulica

AMR 1+

Mergi la inceput

Sa raspund si sa ma opresc aici sa nu se iste vreo "furtuna"...pana la urma medicii au facut o scoala si au depus un juramant important, secret si in slujba pacientului..eu stiu ca ei astfel se obliga sa ajute pacientii cat de bine pot si viata primeaza intotdeauna..de aceea unii tin seama de cursul natural al organismului/corpului si nu baga cutitul imediat (nu doar la nastere ma refer)..asa ca incercarea de a ne convinge sa nastem pe calea cea naturala nu e rea vointa/inconstienta/"batut in cap"..

Cand situatia medicala o cere fac si cezariene.."la urgenta" sau la cerere..sau incurajati de plic/programari/etc..

Vad ca oricum din ce in ce mai multi medici practica cezariana fara sa mai tina cont de cursul naturii caci e mai comod dar nu mereu mai safe pentru mama sau copil, la fel cum si nasterea naturala are riscurile ei..

Si aici ma opresc.

Mergi la inceput