F&F-Hai Ionelu! Hai Virgi! Bine ai venit Bb!(47)
Raspunsuri - Pagina 13
diana85 spune:
Eva - aici sunt, iti multumesc pentru grija !
Ioana - aha, inteleg . Asa mai merge.
Ce ma bucur pentru Elly. Vai, ce clipe minunate ne asteapta. Onutza, multumim de vesti ! Eu zic sa stai linistita, sa incerci sa treci peste socul "descoperirii" si apoi sa analizezi la rece situatia. Daca tu vrei neaparat si neaparat cezariana, solutii exista. Poate totusi nu e chiar cel mai rau lucru din lume sa nasti natural, tinand cont ca el e perfect si nici prea mare nu e, dar depinde 100% de tine. Calmeaza-te, gandeste-te bine ce vrei sa faci si apoi complet hotarata cauta o solutie pentru a face cum vrei tu. Sigur exista .
Diana 37+ cu Mirciulica
AMR 2+
tigruta spune:
Ne cam inecam ca tiganul la mal..hai ca mai avem un pic..ce e drept nici eu nu am chef de nimic azi decat sa stau si sa lenevesc
Da Anitta a fost bine asa, m-am calmat si am incercat sa ii inteleg nevoile copilului..multumesc de sugestie si te asteptam cu vesti bune de la eco
Virgi incep emotiile, imediat il vei tine pe Costica in brate
Titi aceeasi problema o aveam si noi, Luca doarme la noi in camera cu noi in pat mai nou, dar in nici un caz nu am sa il mut acum, sub nici o forma, pe bebe am sa il pun in patut tot in dormitor si cu timpul vedem noi poate reusim sa ii mutam pe amandoi
Diana da se cicatrizeaza destul de bine rana spun eu,pana la urma am folosit doar bepantene ca ala il aveam si n-am mai apucat sa cumpar cel de galbenele cu propolis, ca sam vazut ca i se potriveste asta.
Eu acum am alta dilema..sotul pleaca din tara pana luni iar geanta mea pt spital i-am imprumutat-o nasei mele care vine tot luni si am asa o oarecare teama acuma..ei nu ma bagati in seama n-am si eu ce face
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 37+
YLARI spune:
Da, vazut si eu avatarul nou de Tzuky! Sa iti fie de bine!
Virgi haide mai pai cum e treaba cu zenul? Pupici de incurajare, nu ceda ca mai e putin.
Dienutza bine ca ai dat un semn, si eu m-am gandit la tine ieri.
Eu tot la fundeni, va plangeti de birocratie, sa vedeti cum e sa stati pe la usi... Uf, asta e, am prins o zi cu urgente multe. Ieri aveam emotii ca imi face prima injectie, azi am emotii ca imi fac eu singura prima injectie, sper sa nu mai fiu gaina de crevedia si sa imi stea tensiunea sus de data asta. Chiar ma mir ptr ieri ca de obicei sunt tare, am trecut prin traume fizice mai mari decat un rahat de injectie, totusi cred ca stressul a fost ieri legat mai mult si de faptul ca nu ma afecta numai pe mine injectia ci si pe bb.
Of, of, mai-mai... Ce greu e in emisiunea asta... (asta era o replica din emisiunea Copiii spun lucruri traznite")
Pup
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
tigruta spune:
Onutza multumim de vesti
totusi nu inteleg de ce cu epidurala spune ca tre sa il scoata cu vacuum sau forceps, eu n-am vazut asa ceva cand l-am nascut pe Luca, e posibil sa fi folosit asa ceva si eu sa nu vad??? nu cred totusi..
Incearca sa te linistesti si pana la urma veti gasi solutia cea mai potrivita pt voi ai sa vezi
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 37+
diana85 spune:
Acum ca am ajuns la zi si am luat si micul dejun (destul de consistent dar as mai "lua" vrei doua de aceeasi dimensiune), sa va povestim despre noi.
Suntem cam la fel. Aproape nicio durere, aproape niciun semn ca se apropie nasterea, parca-parca ceva contractii (alaltaieri vreo cinci, din care vreo trei dureroase) dar am si smotruit de parca vine Pastele. De fapt, vine ceva mult mai important .
Ieri un pic de disconfort in timpul celei de-a doua plimbari lungi - o durere de spate care a trecut pana sa ne intoarcem acasa, poate cinci contractii nedureroase. Niciun dop, nimica. Ma ridic cam greu din pat - am descoperit ca daca ma asez intai in patru labe e mai usor sa cobor . Sunt un spectacol!
Si ieri am fost la doctor. Alta doctorita, evident , alta parere, evident. S-a dus sa se consulte cu "sefa". Care e mereu aceeasi. Dupa ce prima m-a consultat foarte bland, vine sefa ca vrea si ea sa vada colul. Super! Mai era si un student practicant de anul 2-3 acolo, asezat pe un scaun numa' bine sa aiba privelistea completa. Superb. Si vine tanti "sefa", ma pune sa sprijin talpile pe prostiile alea de iti tii picioarele pe ele astfel incat imi erau flexati genunchii (?!) si incepe sa ma controleze. Am crezut ca si-a bagat pumnul prin uterul meu si l-a scos prin stomac. Nu stiu cum m-am abtinut sa nu ii dau un calcai in gura! M-am indepartat vreo jumate de metru (noroc ca ma pusese sa flexez genunchii) si as fi inceput sa o injur de cate-n luna si-n stele dar nu stiam cum! Asa ca am racnit cu ton de cele mai dulci injuraturi din lume si m-am uitat la ea ca, cred ca o inteles sentimentele mele pentru ea perfect si fara sa o-njur. A fost... minunat!
Buuun... Si apoi, concluzia. Ooo, colul meu e numa' bun pentru o inducere de nastere. Maine e sarbatoare, asa ca joi vin si ma internez si inducem nasterea. "...Cum? De ce?". A fost putin descupanita de intrebare, nu cred ca obisnuieste sa o puna cineva sa isi motiveze deciziile. "Pai... ca asa e recomandat pentru cei cu aritmie cardiaca, sa se nasca intre 38 si 39 de saptamani". "...De ce??". "...Pai, ca sa eliminam pericolul ca aritmia sa revina". "El e stabil de 10 saptamani si in stare perfecta de sapte saptamani. Tare ma-ndoiesc ca urmatoarele doua saptamani ceva se va schimba". "Pai... si atunci nu vrei inducere?!". "...Accept inducere, daca-mi dai un motiv suficient de bun pentru asta". "...Atunci bine, vii vineri din nou la control si monitorizare si iar luni. Dar asta e tot, mai mult de o saptamana nu te las!".
I-am zis ca, colega ei mi-a explicat data trecuta ca o nastere indusa nu e chiar ca o nastere naturala si sansele de a ajunge la o cezariana de urgenta sunt mult mai mari. Si atunci... de ce fortam lucrurile daca eu sunt perfect si el e perfect?! N-a zis nici da nici ba. Apoi, le-am zis ca de fiecare data cand merg acolo imi zic altceva. Ba ca naturala, ba ca cezariana ca e prea mare, ba ca naturala iar. "Pai da... ca trebuie sa analizam bine riscurile si beneficiile alegerii". "Pai data trecuta ati zis ca cezariana ca e prea mare. Acum starea noastra nu s-a schimbat deloc dar v-ati sucit pe naturala. O fi mai mic, si de aia?!".
No, in fine, a fost o zi "superba". Pe langa violul fizic am ramas iar "in plop", fara sa stiu ce urmeaza. Oarecum m-a bucurat perspectiva naturalei pentru mine dar ma ingrijoreaza teribil pentru el. Mi-e o frica de mor... Cum o sa nasc eu 4,5 kg de copil natural, sanatos, fara forceps si alte minuni?!
"Inducerea" babeasca nu are niciun efect - plimbari din greu, smotru, ceai de zmeur, urcat scari, secsulet - nimic. Asa ca... astept si om vedea ce se intampla. Ma las in mana sortii, pregatita fiind pentru ambele scenarii.
Diana 37+ cu Mirciulica
AMR 2+
Shoshonik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui onutza83 daca totusi na ma hotarasc normal sa imi faca macar epidurala ,ea a exclus din start epidurala ca a zis ca e posibil sa mi-l scoata cu vacum sau cu forcepsul. |
De ce? Nu se poate natural si fara sa foloseasca vacum sau forceps? Influenteaza epidurala atat de tare?
Diana, nu stiu cum sa iti explic, insa burtica mea nu mai este sus-sus cum era inainte. Asta nu inseamna ca trebuie sa nasc in cateva zile, doar ca e mare si grea . Mai am de asteptat cateva saptamani... si e tare greu( sunt nerabdatoare de obicei).
Mihaela35+ cu Edward-Flavius
Exista un singur copil perfect si fiecare mama il are!
diana85 spune:
Onutza, Tigruta are dreptate. Nu e obligatoriu forceps, dimpotriva. Daca epidurala e facuta bine simti contractia si stii cand sa impingi. Ori daca nu, pune moasa mana pe burta si simte contractia si iti spune ea. Ori daca nu, esti legata la un aparat pe care se vede contractia si iar stii. Deci, solutii exista, chiar daca nu e bine facuta epidurala (bine, adica in locul potrivit, la momentul potrivit si in cantitatea potrivita). Depinde 100% de anestezist ori de moasa daca anestezistul da gres.
Eu nici nu ma gandesc la naturala fara epidurala pentru ca stiu ca nu am sa rezist. Cand am sa ajung la momentul impinsului, fara am sa fiu epuizata fizic si psihic si chiar daca o sa stiu cand trebuie sa imping nu am sa pot. Asa cred eu. Pragul meu al durerii e foarte scazut.
Diana 37+ cu Mirciulica
AMR 2+
virgiL spune:
Mai,ce ma bucur pt ELLY...!Sper ca oricat de frumos ne-am imagina noi ca este(si este),sa-i fie si usoara trecerea la statutul de mamica.Cine a mai trecut prin asta stie la ce ma refer..Sa dea Dumnezeu sa ne fie tuturor copilasii sanatosi ,mancaciosi si necolicosi!
ONUTZA,in tine era speranta mea de azi....am zis ca vii si stergi pe jos cu planjerile noastre si apoi ne servesti o mustruluiala si o portie zdravana de ZEN....Da uite ca o simt pe DIANA mai bine” incarcata” si furam de la ea ceva liniste...
Hai ANITTO,zi-ne si tu ceva!Alunga gainile oparite si cheama inapoi fomeile pline de curaj si voie buna,pe care le-ai cunoscut
Vazand barbat-miu azi ca nu prea are cu ce-mi sta in cale(din cauza ca-s ciufuta)se apropie de mine,ma strange in brate si-mi zice:”you're a fucking ugly bitch!!!!!!”...si da-i ras pe mine tata...Cum stie el sa ma scoata din stare....pai daca-mi spunea ca-s scumpa lui frumoasa nu ma apucam de plans,de nu ma mai opream decat vineri la clisma la ce tranji am in fund???
Diana nu ne-ai spus ce ai ales ca si cadou pan la urma cumnatei tale?(cumnata era?)
Virginia 37+ cu ,mami de Ioana
Sunt LUCAS CONSTANTIN...ma duc la spital sa VIIIIIIN(pe lume)....in 2,1....
ella81it spune:
Buna!
Vreau si eu ciorba de verziturimerge si din spanac sa fac?Doar din ala gasesc pe aici
Eu am bagat niste carnita la cuptor cu legume.
IONELU si eu aceleasi dureri si sincer se accentueaza cand stau mult pe canapea sau in pat.Dar de cand doctorul mi-a spus ca pot duce o viata normala dar linistita(fara prea mult efort)nu stau o clipa.
Azi ies in parc la plimbare cu Alex,oricum bebe Matteo nu da semne ca vrea afara.
Scriu de vreo 1 ora la mesajul astaIl trimit si revincu altul
Ella36+ cu Matteo si mamica de Alex(14.06.2008)
diana85 spune:
Virgi, vad ca n-ai citi al doilea mesaj al meu (inca), ca sa vezi cat is de ZEN . Despre cadoul cumnatei... inca nimic . Momentul deja a trecut, dar ma "iarta" ea, ma gandesc ca ma revansez cand mergem acasa.
Diana 37+ cu Mirciulica
AMR 2+