F&F-Hai Ionelu! Hai Virgi! Bine ai venit Bb!(47)
Raspunsuri - Pagina 12
joana2672001 spune:
Neatza burtici
Anitta sa nu uit eu fac cirbita de stevie sau orice alta frunza asa: calesc 3-4 leg de ceapa verde cu una de usturoi verde, pun verzeturile taiate mai mare, asa imi place mie, pun o mana de orez , la sfarsit un borcan de rosii , apoi ou batut cu smantana, iar la sfarsit o canade bors, depinde de gust. Dupa ce opresc pun mult leustean (2-3leg) si o las cu capac vreo 20 min. O servesc cu mamaliguta.
Sincer nu stiu daca asa e corect sa o fac insa este delicioasa, mie imi place la nebunie.
Ionelu, si eu sunt la fel. Si adaug si lipsa de chef de a interanctiona cu oricine
fetelor de abia astept maine controlul si sa stabilim excat ce si cum facem cu nastrea, am inceput sa l rog pe bebe sa vina pe lume si dragul de el da din picioaruse:)))
Ioana, mamica lui Cristian 36 / 38 saptamani +
AMR PUTIN TAREEEE si vineeeeeee!!!!
BelissimaEva spune:
Ziua buna dragele mele burtoase frumoase,
Mi se pare mie sau de vreo 2 zile Diana nu a mai dat nici un semn de viata? Anitta , stii ceva de ea? Deea tu ai primit vreun raspuns din partea sotului Mirinei?
Ionelu, te consoleaza cu ceva daca iti spun ca nu esti singura cu dureri peste tot? Si eu am inceput sa am intepaturi in col, dureri ca la menstruatie, spatele este rupt in 2 , de durerile intre picioare nu mai vorbesc .. si vorba Elenei, prefer sa stau in picioare sau in fund ( cateodata imi vine sa dorm asa) pentru ca e mai comfortabil! Dar nu ma lasssss .. pentru puiutii nostri trebuie sa mai rezistam olecuta
Elena si eu am mari probleme cu bautul apei( dar mai compensez cu un ceai, o ciorbita, o cana de lapte sau cafea) si apropo de ciorbita .. si noi tot ciorbita de verzituri avem iar de data asta am pus orez ( dar se pot pune si cartofi)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
cu Dorian Andrei 35 weeks +
AMR 4 weeks +
diana85 spune:
Buna dimineata!
Mult de tot am avut de recuperat (asa-mi trebuie daca lipsesc de la raport) ca ati fost tare povestelnice.
Abia astept sa aflam cate ceva despre draga de Elly. Ma tot gandesc la ea. De-acum cred ca greul cel mai mare al cezarienei a trecut, azi-maine soseste acasa si vedem si noi minunea. Si tare-s curioasa si de Mami-vreau, saracuta a trecut prin niste saptamani enorm de grele, as vrea sa o stiu linistita si cu bebe voinic si acasa.
2Liniute, ziceai de Elevit inainte de masa cu 30 de min?! Eu iau seara si Elevit si Tardyferon si Magneziu, inainte sa ma culc. Si nu vad nimic rau in asta...
Anitta , sa vii cu vesti bune azi si fara peripetii. Nu o sa fie o zi usoara dar macar va fi frumoasa. Ziceai de Quinny - nu stiu exact care, dar Buzz-ul are 15 kg. Eu cred ca la tine e esentiala greutatea, daca ai in plan sa-l cari pana la etajul 4 fara lift.
Tigruta, ce mai face Luca cu lovitura? E mai bine cred, daca nu ne-ai mai zis despre asta. Puneti ceva pe rana ca sa ajutati cicatrizarea?
Alma, ce ma bucur ca ne-ai scris si sunteti bine! Sunteti pentru mine un model de ratiune si optimism, abia astept sa va vad (pe tine si pe sotul tau, simt ca faceti o echipa tare frumoasa) cu minunile in brate, sanatoase. Ca v-ati stresat in sarcina asta, cat pentru 10. Fara exagerare.
Ziceati de testele non-stress. Subscriu, sunt tot una cu CTG si monitorizeaza pulsul lui bebe si contractiile. Pe noi cu astea ne monitorizau zilnic cat eram internati si acum am inceput din nou sa le fac datorita varstei sarcinii. Uneori se folosesc si in timpul nasterii, daca au motive sa suspecteze ca bebe ar putea intra in stres (nu-mi vine acum in minte termenul oficial).
Blanca, mai ai cateva zile si intri in concediu . De acum, tu cu pitica ta superba si in curand cu piticii.
Virgi, m-ai terminat cu ce i-ai zis Anittei relativ la carucior: "ca doar n-o sa plimbi motanu-l el". O si vad. Taurasul de pe burtica e exceptional.
Si pentru tine, mamica eroina - ca vai, cate ai mai tras si tu in sarcina asa (daca-s mai indepartate alea mai grele nu inseamna ca-s uitate), un imens buchet de si mult mult curaj ! Ca tare-o etapa grea dar minunata urmeaza, pe care o meritati din plin (tu si "echipa" ta).
M-ati terminat cu mancatul "cat incape" si neluatul de kg. Virgi, daca as manca tot timpul cum zice Ylari, cred ca as lua, fara exagerare, 1-2 kg pe saptamana. Eu nu sustin ca ma ingras "de la aer", insa ma ingras foarte usor. Si vai ce-mi place sa bucataresc si ce gurmanda sunt. Dar sunt si activa, nu trece weekend fara sa ne "batem joc de noi" prin niste activitati de in dimineata urmatoare ne simtim ca batuti cu parul, merg mult pe jos (masina n-am si n-am avut si din punctul asta de vedere ma bucur). Degeaba. Sau, probabil nu degeaba, ca altfel ar fi mult mai rau. Intr-un weekend la maica-mea, in care mananc "intensiv" si ma misc prea putin, pun lejer 2 kg. Pe care apoi o luna ma chinui sa le dau jos. Pana ajung din nou la ea. Si tot asa .
Deea, ce nu ti-a placut la cum isi educa nemtii copiii? Eu nu am prea multe contacte cu Germania, dar din cele ce le am hibe nu le pot gasi. Si asta cu "se drogau in parc" imi e tare greu sa o inteleg. Politia acolo e cu ochii in patru mereu, mi se pare aproape imposibil sa vad asa ceva.
Relativ la prajitura cu visine - ceva rapid si nepretentios dar bun: http://www.haisagatim.ro/2009/05/prajitura-cu-fructe-capsuni.html (schimbi capsunile cu visinele foarte bine scurse si tavalite in prealabil prin faina) sau ceva usor dar putin mai spectaculos: http://www.lauraadamache.ro/2009/04/tort-padurea-neagra.html. Daca nu te deranjeaza, inmoie cateva ore visinele in ceva alcool pentru tort, o sa fie si mai bune.
Ionelu, imi pare rau ca esti asa de chinuita, dar... mult a fost, putin de tot mai este. Eu nu mai vin sa rasucesc cutitul in rana si sa-ti detaliez ca imensa cum sunt ma simt perfect.
Tuzky, stai linistita ca am vazut ca ai schimbat profilul si esti roscovana . Sa nu incep sa-ti povestesc cum e aici cu birocratia portugheza. De vreo luna umblu cu actele pentru concediu medical, de cate ori ma duc sa intreb ceva imi zic fix altceva si ar trebui sa fiu in concediu de la sfarsitul lui ianuarie si inca nu am rezolvat, deci nu am primit niciun ban. Noroc ca angajatorul ma plateste ca si cum as lucra normal, eu luandu-mi angajamentul ca o data ce incep sa primesc medicalul ii inapoiez. Practic, ma imprumuta. Dar asta numai pentru ca se poarta ei cu mine extraordinar, nu pentru ca ar avea vreo datorie sa faca asta! Cu limba... ce sa mai zic. O mai rup cate un pic dar cand e cazul de discutii serioase tot la engleza ajung. Si-s aici de mai bine de trei ani si azi-maine trebuie sa dau examenul de limba pentru cetatenie. Sa vezi atunci distractie. Cum la munca vorbesc numai engleza... nu a fost nevoie sa invat. Inteleg 100%, dar cand incep sa vorbesc e mai mult o spaniolo-franceza jj-ita.
Titi, eu zic sa nu-l muti odata ce vine Robert. Se va simti "inlocuit". Ori, daca crezi ca il poti "momi" cu aspectul noii camere - incarca si vezi. Dar e o treaba foarte delicata dupa parerea mea.
Shosho, cum adica "se lasa burta"? Auzisem si eu expresia asta, ca se lasa cu cateva zile inainte de nastere (dar tu mai ai pana atunci!). Aproape zilnic o verific, dar nici pomeneala. Doar creste tot mai mare.
Ioana, ciorba ta suna demential! Dar, ori nu mai stiu eu cat sunt de mari legaturile de la piata, ori tu ai un cazan de ciorba si nu o oala. Trei-patru legaturi de ceapa, una de usturoi si doua-trei legaturi de leustean?! Plus verzaciuni si zarzavaturi?! OMG!
Diana 38+ cu Mirciulica
AMR 1+
virgiL spune:
OFFF,credo eu sunt responsabila ça am dar drumu la miorlaiala de dimineata...da chiar e nashpa...exact cum ziceti voi...plictiseala de la stat in pat,daca ma ridic e mai bine da-mi atarna greu burta si ma doare-ntre picoare,is ciufuta si n-am chef de nimeni(decat de voi.
Da cat mai e?Organismu o ceda el cand n-o mai putea,daca nu cedeaza inseamna ca nu-i momentu....
IONELU
TIGRUTA
GABIKO,stai linistita cu bebu mic,in curand vezi cu ce griji le vei inlocui pe cele legate de bebe
TZUKY,imi pare rau ca ti-ai luat-o asa dur de la viata si de la societate...si maicamea a patit ceva similar(si a schimbat-o si durizat-o fortat experienta schimbarii tarii...e de nerecunoscut).Tu esti mult mai tanara si ai sansa sa treci mai senina peste anumite schimbari,mai ales ca vine iubitu mic Stefan acusica.Eu vad o poza la avatarul tau in care esti o scumpa si o frumoasa!
Ma duc sa mananc ceva,ca mi-a pregatit(incalzit)sotul mancarea!
Virginia 37+ cu ,mami de Ioana
Sunt LUCAS CONSTANTIN...ma duc la spital sa VIIIIIIN(pe lume)....in 2,1....
onutza83 spune:
Buna ziua..la mine nu e buna va povestesc imediat ..deocamdata va spun de Elishor.
E bine,i-a venit lapticul,Gigel a avut 3130 gr si 49 cm..a gresit tati mesajul:)) is niste scumpi amandoi!!!Cand are timp ma suna in cursul zilei de azi.
Si acuma de mine.Am fost azi la eco la spital.Tudorica e bine a recuperat cele 4-5 zile intarziere azi are exact 38 sapt cum ar trebui sa avem.Are 3000 gr oricum din mine nu avea cum sa iasa mai mare:).Dar dr nu mi-a dat recomandare de cezariana,ca a zis ca na e totul ok,nu are circulara,nu e nici prea mare si ca ar trebui sa incerc normal..ceea ce eu nu vreau cand am auzit am inceput sa tremur.Ea saraca incerca sa ma calmeze..imi face ceza dar cat mai aproape de termen.Placenta e coapta adik gr 3 maturitate,poate sa mi se rupa apa oricand...offf is asa panicaya de nici nu stiu ce sa mai fac.Am vb cu ea ca daca totusi na ma hotarasc normal sa imi faca macar epidurala ,ea a exclus din start epidurala ca a zis ca e posibil sa mi-l scoata cu vacum sau cu forcepusul.Poi eu am fujit toata sarcina de nascut normal din cauza forcepsului.Am intrebat daca aduc recomandare de ceza de la un medic ortoped ca am hernie sau ceva de genu ..daca o deranjeaza a zis ca nu ...ca nu ii intra taxa in buzunar.Dar fiind un dr tanar ,presupun ca ii este frica sa imi dea e recomandare ca e verificata si isi pune in joc locul de munca.O cred si pe ea...dar si eu vreau sa fiu crezuta ca is panicata toata.Mi-am panicat si sotul ca am iesit din spital plangand si a crezut ca e ceva cu tudorica:))
Si nu m-a programat..a zis ca daca nu mi se rupe apa pana miercurea viitoare sa o sun si ma programeaza.Daca mi se rupe apa oricum a zis sa o sun la orice ora.
Deocamdata incerc sa imi revin si sa nu mai gandesc la nimik:P
Va pup
Oana cu Bebe Tudor 37 +AMR UN PICCCCC
joana2672001 spune:
Diana , leg sunt de 3-4 fire, nu ti imagina cine stie ce:))) Insa trebuie sa recunosc ca mie imi place si mai groasa, adica nu chiar apa chiora.
joana2672001 spune:
Onutza stiu ca suna a cliseu ce ti spun acum DAR CHILL. Si eu sunt excat in aceeasi situatie cu tine. Totusi ai putea sa urci niste scari , sau sa faci niste plimbari mai lungi si mai alerte, poate poate se rupe apa. Eu asta fac dar degeaba, insa poate la tine functioneza.
Oricum nu are cordonul in jurul gatului ceea ce este un stres in minus.
onutza83 spune:
offf nici nu stiu acuma daca as vrea sa nasc mai repde sau sa stau cuminte sa fie programata..imi e frica ca daca mis e rupe apa ma lasa sa nasc pe viu.offffffffffffffffffffffffffffffff
Oana cu Bebe Tudor 37 +AMR UN PICCCCC
joana2672001 spune:
Nu stiu excat daca este cineva care naste la Filantropia insa doar ce am vb cu o pritena care a nascut sambata prin cezariana si astazi este deja acasa.
Conditiile sunt oki, adica etse curat , ingrijit insa personalul super naspa. Desi le a dat cate 10 lei asistentele cica nu vin sa te intrebe macar din complezenta daca mai ai nevoie de ceva, daca vrei ceva treb tusa te duci operata copata pana in capatul celalat sa le rogi sa ti dea ceva si ele vin cand vor ele. Parea tare nemultumita comparativ cu Elias undea a nascut tot prin cezariana primul bebelus.