Alegeri in Franta

Alegeri in Franta | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Zilele aceastea se intampla alegeri in tara noastra verisoara: Franta.
Dupa cum am vazut azi, in finala a intrat Francois Hollande si Nicolas Sarkozy.
Din cate am citit, se pare ca alegerea lui Hollande, ar fi pozitiva pentru relatia Romania-Franta. Nu am inteles de ce dar stiu ca Sarkozy nu era un prea mare fan al Romaniei :)
Mi-ar place sa aud mai multe opinii despre aceste alegeri de la fetele din Franta. Cu cine voteaza si de ce :)

va pup,

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Angela Merkel a spus ca daca ar putea vota,ar face-o cu Sarkozy!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Am fost socata azi dimineata cind am descoperit rezultatul voturilor la noi in comuna. O comuna din centrul Frantei, 1852 loc., cu o populatie imbatrinita, cu citeva familii de agricultori bogati (nu e figura de stil, chiar sint bogati, au sute de hectare). Asadar, pe primul loc Sarko, pe al doilea...Marine Le Pen (extrema dreapta) si pe al treilea, cel care a iesit primul pe tara, adica Hollande. In comunele din imprejurimi, colegii mi-au spus ca au avut aceeasi ordine. Intr-un sat la 6 km, vreo 200 loc, Marine Le Pen a iesit prima, cu 38% de voturi . Un sat in care toti sint francezi de nspe generatii!

In schimb m-am amuzat copios cum smecherii au reusit sa dea informatii despre rezultat inainte de inchiderea tuturor birourilor de vot. In afara oraselor mari, unde birourile se inchideau la ora 20, in restul tarii se inchideau la ora 18. Au fost date avertismente posturilor de radio si televiziune frantuzesti sa nu dea pe post rezultatele incepind cu ora 18, ci sa astepte inchiderea birourilor mari, adica dupa ora 20. Ori, in limbaj codat, unii au reusit sa transmita mesaje pe Twitter si FB: Hollande, zis si Flan ou Flanby era numit Olanda, Sarkozy = Ungaria sau Rolex (aluzie ca e poreclit "presedinte al bogatilor"), Marine Le Pen = Nurnberg . Mesajele sunau asa "Vreme buna la Amsterdam, ploaie la Budapesta, iar valurile marii (aluzie la Marine Le Pen) ating 15 metri".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Angela Merkel a spus ca daca ar putea vota,ar face-o cu Sarkozy!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Stie ea ce stie .Si mai ales nemtii nu au chef sa tot plateasca pentru unii care nu inteleg ca cc trebuie sa stranga punga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Marox parca iti vezi nitelus altfel vecinii, nu? Ce sa zic, in Proventa Le Pen e pe locul doi sau chiar primul cu exceptia oraselor mari in care populatia are un procent mare de emigranti.

http://www.laprovence.com/article/a-la-une/marine-le-pen-balaye-la-provence-et-met-le-cap-sur-les-legislatives

In fata acestor rezultate... am dreptul sa spun ca "in realitatea mea provensala rasismul e un fapt zilnic" ? Unde sunt fetele care-mi explicau ca nu vad bine? Sau iar sunt francofoba... ? La urma urmei si-au pus eticheta singuri votand Le Pen.

Desprecopii Sarkozy este un demagog de dreapta. Nu promoveaza libera initiativa, ci mai curand pastrarea averilor existente. Nu simplifica cadrul legislativ pentru micile companii, nu simplifica structura unui sistem de invatamant in care cu bac+2 intrii functionar la ghiseu la posta. Dar reduce ajutorul dat comunitatilor locale, invatamantului, cercetarii. Promoveaza un protectionism, o inchidere a Frantei fata de "partenerii perceputi ca slabi". Si sub pretextul axei franco-germane dezbina si Europa si Franta. De aceea Sarkozy ar fi rau pentru interesele Romaniei.

Din punctul de vedere francez... isi arunca unul aluia: Sarkozy "richesse insolente", Hollande "gauche caviar". Hollande declara ca nu-i plac bogatii, apoi a dat-o in timp cotita ca nu-i plac bogatii care moastenesc... si tot asa. Lui Sarozy ii put emigrantii si tot o da cu ce i se intampla Frantei din cauza rauvoitorilor.

Doua caricaturi de clasa "inalta" care n-au planificat in viata lor o vacanta, n-au numarat niciodata banii pana la salariu si n-au platit vreo rata la casa, si care in plus nici macar nu mimeaza interesul pentru cei care o fac. De bine de rau orice societate merge prin munca astora care nici n-au mostenit vila pe malul marii si nici nu stau sapte intr-un apartment HLM (cu chirie subventionata) si traiesc din asigurarile sociale.
Eu am votat la primul tur. La al doilea nu am ce vota desi Sarko tot incearca sa ma cumpere promitandu-mi scolarizare gratuita la liceul francez din NY.... Sa ma duc sa dau un vot numa ca sa fiu contra lui? Nu. Celalat nu merita.

Altfel e amuzant sa fii inscris la consulat in statul NY numa ca sa vezi mutra americanilor cand deschizi un plic in care pe una din ofertele electorale scria ... mare : fara City....

O fi trebuind sa se reformeze, dar ideea ca a fost atat de votat un candidat care desfiinteaza bancile merita un zambet. Alegatorii lui sunt aerieni. Poate-s non-violenti (sper), insa pentru economie sunt toxici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Asa, ca idei traznite mai sint si altele...Ca de exemplu, salariu minim ridicat la 1700 euro . Trai nineaca! Tinind cont ca salariul mediu este de 1500 euro! Marine Le Pen avea acest punct in program. Mai voia si alocatii familiale doar petru francezi . Altul, Nicolas Dupont-Aignan, voia sa scoata Franta din Europa.

AB_AC, inteleg de ce nordul voteaza extrema dreapta. Minati de un somaj de lunga durata, departamentele din nord au plecat o ureche atenta promisiunilor demagogice. Dar pentru ca un departament din sud sa voteze majoritar Marine Le Pen, nu vad decit o singura explicatie: prezenta masiva a fostilor coloni din Algeria (pieds-noirs), aruncati brutal peste balta in 62. Iar altii, precum vecinii mei , sint pe de-o parte speriati de stirile anxiogene de la televizor, si pe de alta parte agasati de "asistati", cei care nu lucreaza si au tot felul de ajutoare. Si cum sintem intr-o comuna mica, fiecare stie ce face vecinul. Cind o tipa care vine cu sacosa la "banca alimentara" saptaminal, este auzita la cosmeticiana cum ia programare pt un tratament complet, informatia e raspindita cu multa indignare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Traind intr-un departament din sud unde Sarko a iesit in general pe primul loc urmat de Le Pen pot spune ca lumea a votat dreapta si frontul national pentru ca s-au cam saturat de o mare masa a imigrantilor care profita de sistem.Asta ce se vorbeste pe aici iar Marine le Pen a stiut sa exploateze aceste nremultumiri pe care multi nu le exprima dar le gandesc.
Niciunul din candidati nu mi se pare ala bun pentru urmatorii 5 ani dar cand ma uit ce idei fantastice are FH imi dau seama ca el traieste inca in patria lui Mickey.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melaroxy spune:

corect

Mergi la inceput

Cait eu pot sa inteleg ca din revolta il votezi pe Sarko, dar sa o votezi pe Le Pen trebuie sa ai o doaga in minus.

Mergi la inceput

Marox si-n sud e la fel ca-n nord dpdv emigratie. Nu-i nimic special. Frica si teama de cineva diferit si respingerea is universale. Iar la inselaciuni sudul bate nordul si nu-ti trebuie gura satului sa vezi bijuteriile si Mercedesurile din cartierele de HLM-uri, iar traficul de droguri din Marsilia e la stirile de la ora cinci constant, ca si atacurile armate si reglarile de conturi cu Kalasnikov-urile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

AB AC, eu credeam ca nu o sa votezi.
Dintr-o discutie de acum vreo luna intelesem ca n-ai prea apreciat Franta si ca nu te simti prea legata de ea.
Nu e nici o critica, doar atit ca am fost surprinsa vazindu-ti numele la subiectul acesta.

Mergi la inceput