Bobocei de sept-oct 2012 (10)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Tzuki, multumesc frumos pentru raspuns.
M-am tot uitat pe ecografiile din urma si nu am gasit pe nicaieri cat am avut colul pana acum, asa ca nu pot sa-mi dau seama daca este scurtat mult sau putin.
La doctorul meu am de-abia pe 17 mai am programare. La Medicover m-am dus mai mult sa aflu ce sex are bebe, pentru ca tot sta in pozitii aiurea si nu se vede 100%. Dupa 3 eco mergem pe "cel mai probabil fetita", ceea ce pe noi ne bucura enorm, pentru ca daca ar fi fost sa alegem, fetita am fi vrut amandoi.
La doctorul meu am fost pe 12.04 si nu a zis nimic de col si stau si ma intreb daca l-o fi verificat sau nu.

Doctora de la Medicover mi-a spus ca este inchis, dar din ce am vazut eu pe net, daca e sub 3 cm, nu prea e ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

Olivette nu plange iubita . Asa cum a spus tzuki, cu odihna si repaus la pat, lucrurile se imbunatatesc. Pt linistea ta, daca ai posibilitatea, stai o saptamana linistita acasa si apoi faci un eco. Daca este colul un pic mai lung sunt convinsa ca o sa te inseninezi. Pana pe 17 mai este....

Ma duc sa pap caci mi-e foame. Mi-a placut de hergelegiu care are si cunostinte de nutritie si mi-a vorbit mult despre dieta mea. Nu am reusit sa fiu f atenta caci tocmai aflasem ca am baieti si eram entuziasmata. Am retinut ca iaurtul cu musli ar fi indicat pentru ca se elibereaza nutrientii treptat si ai senzatia de satietate o perioada mai mare. 4 kg la 15 sapt a zis ca e bine. Si cu fructele a zis sa fiu atenta: despre capsuni a confimat ce spunea mirabela, despre struguri a zis sa- consum cu moderatie caci ingrasa... nu-mi mai aduc aminte

+ 15 Tudor si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

Hello, bulinici !
Noi am lenevit azi, am iesit putin la plimbare, apoi am incercat sa furam un somn de dupa-amiaza, dar e greu cand altii troncane in casa fara sa-i intereseze de tine...

Lulutzo, ma bucur ca bebe este ce va doreati, mai ales ca sunteti amandoi la unison. La noi fiecare e cu preferinta lui, dar ne-am lamurit ca nu vom fi in niciun caz dezamagiti daca nu ne "iese". Asta e, suntem nevoiti sa repetam figura pana impacam si capra si varza Offf, ce mai chin!!

La semnatura, acolo unde ai pus tu graviduta rosie si numarul de saptamani, adauga si [.fetita] Scoti punctul si apare direct

Bebe dragonel Andrei sau dragonita Mia la bord !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda82 spune:

Tzuki, ai atins un subiect sensibil cel putin pentru mine...eu sunt o mama care am simt ff vinovata ca nu am fost in stare sa alaptez.Am nascut la Giulesti, mergeam la alaptat, aveam ff putin lichid transparent, puneam bebita la san, insa nu prea sugea, era f adormita mereu...
Ajunsa acasa tot asa o puneam la san, insa eram atat de nesigura pe laptele meu ca dupa aceea ii dadeam biberonul cu lapte praf, imi era teama ca ea nu trage si ca adoarmea flamanda.Eiii si uite asa pana cand nu am mai pus-o deloc la san si i/am dat doar lapte praf.Acum vreau sa lupt maimult pentru alaptat, am avut alte griji pe sarcina si nu prea m-am informat atunci...

Ce mi-ar folosi pentru alaptat?Sfarcurile le am f bune.Insa ce pompa sa-mi iau care sa fie buna?Ce ceaiuri sa beau, care sa fie utile?Ce sa mananc ca bebe sa nu aiba colici?Si e adevarat ca duap ce papa bebe, trebuie sa te mulgi ca sa creasca cantitatea de lapte?

Mami fericita de Nectaria(29.07.2011) si 16 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandy_2008 spune:

vad ca vorbeati despre experienta primului alaptat...eu la filantropia am avut parte de o experienta frumoasa...nu imi era clar daca ii ajunge lui bebe ce papa de la mine si am vrut sa incerc si cu biberonul...celelalte fete primiserea biberon insa moasa mi-a zis ca am lapte si sa pun copilul la san, ca e pacat :)

anda82, pe mine m-au ajutat la alaptat niste mameloane din silicon...se gasesc pe la farmacii si le-am folosit pentru a putea bebe sa apuce mai bine instrumentul si te protejeza de muscaturi ...ajuta si ceaiul de ghimen, anason si fenicul...cate 2 l pe zi...eu am inceput sa il beau imediat dupa ce am nascut si am avut lapte pana pe la 8 luni...dupa aia nu a mai vrut bebe sa suga, incepusem serviciul si cu toata agitatia mea probabil ca laptele nu a mai fost bun...
sanii functioneaza dupa principul "cerere si oferta", adica vor produce atat cat are bebe nevoie...imi amintesc ca inceapeau sa imi curga sanii cu cateva minute inainte sa urle bebe de foame...era o sincornizare perfecta la care nu ma asteptam...nu cred ca e necesar sa te mulgi dupa ce papa bebe...

luluta felicitari pentru caruciorl roz!
eu la prima sarcina am dormit numai pe spate...am aflat de regula cu nu e bine pe spate cu vreo doua saptamani inainte sa nasc...si nu a fost nici o problema...acum ma trezesc noaptea din somn cu grija ca nu sunt pe partea stanga...dar cu toate problemele mele am uitat sa o intreb pe dr de dormit...

Olivette, ma gandesc ca daca pe dr tau il ingrijora colul ar fi insitat pe asta si ti-ar fi recomandat odihna sau altceva...din moment ce doar a mentionat in treacat chestia asta, poate nu ar trebui sa te ingrijorezi asa de tare...
si eu am fost pe la medlife la niste ecografii asa ca sa le fac...si mi-a zis ca am o gaura in placenta, pe care dr meu nu a gasit-o :)

va pup si noapte buna ca s-a facut tarziu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Anne Mary stau cam prost cu rabdarea de obicei asa ca nu cred ca o sa am rabdare o saptamana.
Norocul meu ca am 4 zile de concediu saptamana asta si o sa ma pot odihni. Oricum voi incerca sa-mi fac programare cat mai repede, pentru ca eu tot sper ca doctora de la Medicover nu prea s-a priceput la masuratori. Nu reusea deloc sa manuiasca chestia aia de la ecograf care ti-o pune pe burtica. Pe 12.04 la doctorul meu bebe avea 17s1zi si dupa 8 zile ei ii dadea ca are 17s3zile. Probabil ca depinde si de ecograf, dar am fost in Spitalul Medicover unde sunt toate noi. Voi incerca sa-mi fac o programare la Antoaneta Budu, am citit numai de bine despre ea.
Prefer sa ma duc tot la Medicover pt ca imi plateste firma abonamentul si eu nu dau nimic.
La doctorul meu merg doar 1 data pe luna cand ma cheama el si dau o carura de bani . Daca ar fi sa ma duc la el la fiecare panica a mea mi-as lasa tot salariul acolo! daca si la a doua parere imi iese nasol, atunci merg si la dr meu.
si somn usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulutza_1980 spune:

Bob_Pixel Multumesc !!!
proba de semnatura !!!
o noapte lina va doresc !!!

19 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricbebe spune:

Buna dimineata!!! Bun venit noilor burtici si sa auzim numai vesti bune, felicitari pentru cele care deja ati aflat ce ascunde burtica. Imi cer scuze dar sunt dezastru la retinut nume cu atat mai mult nickname,promit sa fac o sesiune serioasa de memorare
Cat despre vizitele la medic si usurinta cu care unoeri arunca in discutie termeni si diagnostice, care poate pentru ei ca medici sunt doar niste nimicuri care nu reprezinta mare lucru dar pentru pacient sunt ingrijoratoare, gen col de o anumita marime sau mai stiu eu ce. Nu plecati din cabinet pana cand nu va da explicatie pe intelesul vostru, stiu este greu mai ales ca poate mai sunt la usa 20 de oameni care astepta dar nu au dreptul sa va ingirjoreze degeaba si sa ajungeti acasa sa cautati pe net, unde de cele mai multe ori nu se gasesc informatii corecte sau care sa fie in concordanta cu istoria voastra medicala, corpul vostru.
La fel si cu alaptatul, cereti sa vorbisit cu altcineva sau daca e prima sarcina mergeti in vizita la spitalul unde urmeaza sa nasteti, chiar de pe acum, vorbiti cu moasele sau asistentele si vedeti care e politica lor asa sunteti avizate iar cand vine momentul o sa stiti cu cine sa vorbiti si la cine sa apelati. Eu de exemplu nu stiu mai nimic despre spitalul unde o sa nasc doar ca medicul meu curant este acolo. Am programata dupa ecografia morofologica de semestrul 2 sa fac vizita si sa vad cu ochii mei cum stau lucrurile.din cate stiu in tara sunt grupuri care promoveaza alapatatul la san, cautati vedeti daca poate cineva sa vina in spital dupa ce nasteti si sa va indrume.
Cat despre carti, citit si cat mai multe, majoritatea sunt traduceri, scrise pentru o anume societate, e adevarat unele sunt valabile si pentru Romania dar nu au filtru societatii noastre, modalitatea de a creste, nutritie si altele.
M-am intins ca o placinta. Va pup si La multi ani pentru cine poarta numele Sf Gheorghe.

19+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

Foarte bine punctat Patricia....mai putin la faza cu memoratul nick-urilor . Vezi ca ai un mesaj mai vechi de la o mamica din Beirut.
Foarte bine punctat si vis a vis de cartile legate de nou nascuti. Eu insa am citit si am sa mai citesc astfel de carti. Sunt la prima sarcina si ce am citit in cartea lui Spock mi s-a parut plauzibil. Total adevarat ca aceste carti sunt scrise pentru o anumita societate, diferita de obiceiurile si mentalitatea noastra, dar copilul este copil. Sfaturile legate de alaptat, somn, igiena mi se par utile dar capitolele cu si despre copiii peste 3 ani sunt discutabile caci atunci intervine diferenta de cultura.

Olivia cum te simti? Sunt bune si acele 4 zile libere. Stai linistita, te uiti la un film, mai stai de vorba cu noi si o sa treaca repede timpul.

La noi ieri au fost zilele Buzaului si s-a lasat cu mici, bere si muzica. Ma felicit ca nu am poftit la nimic . Dar m-am plimbat, m-am inalnit cu nasii de botez si m-am simtit tare bine. Si azi este cald si frumos si cred ca mai tarziu o iau singura din loc.

va puuup

+ 15 Tudor si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricbebe spune:

Anne Maryam vazut mesajul si ne-a gasit deja pe facebook, e bine ca mai am cu cine sa discut si sa aflu despre locuri de unde sa fac cumparaturile mari pentru bebe.Sunt niste preturi aici de ma doare capul comparativ cu Romania.
Si eu sunt tot la prima sarcina asa ca incerc sa ma informez cat mai mult, nu de pe net ca de acolo indiferent de ce cauti mori sigur in cateva ore sau mai stiu ce iti creste, gen coarne sau blanita. Spre rusinea mea, profesional vorbind nu stiu daca sunt carti in limba romana scrise de sociologi sau psihologi romani.
Putin off topic, cele care aveti catel sau chiar si bebe cu ce sa dau pe o buba la catelul din dotare care o are pe post de acadea vad, pana dupa amiaza cand e medicul lui disponibil. Multam mult.

19+ cu

Mergi la inceput