Bobocei de sept-oct 2012 (10)
Raspunsuri - Pagina 6
Bob_Pixel spune:
Buna dimineata, bulinici !
Noi mai avem o saptamana pana la morfo 2, am emotii cat casa dar sunt si nerabdatoare sa vad ce face bebe si cum stam cu IRR-urile.
La multi ani sarbatoritilor de azi, sa fiti sanatosi si veseli !
Bun venit Norma & Olivette, sa aveti sarcini usoare si sanatoase !
anne`mary, tin sa te contrazic: nu iesi singura la plimbare, voi iesiti in gasca, cate 3 odata !
O saptamana frumoasa sa aveti, bulinici si pitici !
Bebe dragonel Andrei sau dragonita Mia la bord !
anne`mary spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bob_Pixel anne`mary, tin sa te contrazic: nu iesi singura la plimbare, voi iesiti in gasca, cate 3 odata ! |
Ce sunt IRR-urile?
+ 15 Tudor si Stefan
Bob_Pixel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anne`mary Ce sunt IRR-urile? |
Indici de rezistenta pe arterele care fac legatura intre mama si bb. Daca sunt crescuti, inseamna ca transferul de "papa-bun" catre bebe este deficitar, bebe putand sa aiba retard de crestere sau chiar sa se opreasca din evolutie daca nu se urmeaza tratament. Dupa sapt 20 de sarcina acesti IRR se iau in considerare. De aceea eu mi-am pus morfo 2 in sapt 20+, cat mai rapid cu putinta.
Bebe dragonel Andrei sau dragonita Mia la bord !
Tzuki spune:
neata
Anda, si eu tot la giulesti...uf, ce pacat ca nu se promoveaza alaptatul, dupa parerea mea nu e nevoie decat de putina bunavointa si intelegere...ce lucruri mari!
la inceput, imediat ce ai nascut, nu exista lapte, exista colostru, cel mai bun lichid pentru bebe, tine de foame si de sete, e plin de anticorpi si nici ca are nevoie de altceva.
la nastere, bb are stomacelul cam cat o cireasa. 3-5 ml de lichid ii umplu burtica. asta ne-a zis-o si neonatologul...si frapant, o mamica se mulsese cu o pompa de muls (aia pe care o stricau ele in maternitate, damn!) si reusise sa scoata vreo cativa ml. nu stiu de ce fetita ei nu sugea direct sau care era problema, dar ea insista si chiar vroia sa alapteze. si asistentele radeau de ea: "haha, tu cu atata vrei sa hranesti copilul? tu crezi ca ii ajunge?" bineinteles ca ii ajungea pt o masa, dar.... in fine, nu zic mai mult, am asa un gust amar...
eu n-am folosit mameloane din silicon, chiar nu vad de ce ar fi nevoie de ele daca ai sfarcul format deja (eu nu le vad rostul nici daca nu le ai formate, eu nu le aveam la primul si tot s-a descurcat). de muscat ma mai capsa cand era deja mare, bebelus niciodata.
eu personal n-am baut ceaiuri si nici n-am luat alte suplimente. este totusi esential sa consumi lichide suficiente, asta la modul generic. cu cat bebe suge mai mult, cu atat se formeaza mai mult lapte. in jur de 3 saptamani exista puseul de crestere, bb suge mai mult ca de obicei si multe mamici introduc atunci completarea, crezand ca bb nu se satura cu ce au ele. mie mi se pare greseala esentiala. daca bebe vrea mai mult la san, sa stea la san. eu n-am tinut cont de regula 3 ore. l-am tinut ore intregi agatat de sfarcul meu, asa i-a fost bine si lui si laptele s-a reglat dupa necesitati. poate fi o perioada mai solicitanta pentru mama, dar...sa fie asta cel mai greu lucru :).
eu nu m-am muls niciodata, asa ca nu pot sa recomand o pompa de muls. eu zic sa o cumperi numai daca e nevoie. oricum, oricat de performanta e pompa de muls, nu se compara niciodata cu gurita lui bebe, care trage cu putere si cat e nevoie.
idem, n-am avut biberoane, tetine, suzete, sterilizatoare...uau, acum imi dau seama ce economie am facut :))).
Sandi, zau ca n-am inteles cum de laptele tau nu mai era bun. in general nu prea inteleg afirmatia asta cu "nu e bun". adica ce se intampla, nu mai e plin de nutrienti? evident, laptele de mama e bun mereu, indiferent de context, de culoare, de consistenta. e cel mai potrivit pentru copil.
revin mai incolo
Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3
corinuka_g spune:
buna dimineata!
felicitari pentru carucioare si indeplinirea dorintelor legate de ele!!
bun venit burticilor noi! norma dureri de solduri am si eu uneori, e normal...
noi am fost ieri la eco abdominal e totul ok, s-ar putea ca din cauza sarcinii sa fie comprimati niste nervi din zona lombara si de-acolo durerile simetrice dreapta-stanga, fata-spate...in rest stam in pat mai mult ca niciodata, am renuntat la treaba prin casa aproape de tot, mi frica tare de col...acum a zis dr ca a ajuns de la 2 si un pic la 4,3, dar tot nu uit prin ce-am trecut..si parca e moale...sau doar din cauza ca-s speriata...
va pupam, o zi faina!
16+ Multumesc Doamne!
Olivette spune:
Am asteptat sa se faca ora 8 si sa se deschida liniile la Medicover, ca nu le merge pagina de programari online. Am avut noroc si am gasit exact cum vroiam loc.. Mi-am facut programare pt maine la ora 14:00 la Antoaneta Budu, la Spitalul Medicover (acolo au si ecograf in cabinet). Altfel trebuia sa merg de 2 ori: ca sa imi dea trimitere pt eco intai si apoi sa mai vin o data pt eco propriu-zisa. Abonamentul imi ofera gratuitate la eco doar daca am trimitere. Asa la spital, cu ecograful in cabinet sper sa fie draguta si sa imi faca pe loc fara sa ma mai puna sa vin inca o data.
Intre timp stau cuminte in pat, ma uit la tv si butonez netul.
Vroiam sa va intreb, voi cum il simtiti pe bebe? Eu am fost asa de nerabdatoare sa-l simt si saptamana trecuta, la 18s1zi am simtit cand stateam jos, ca un viermisor, ca un val sub buric pt 2 secunde. Apoi parca in fiecare seara mi se pare ca simt ceva, ca niste bule de aer la 5 cm sub buric, azi am simtit in dreapta. Eu de fel sunt balonata si stau sa ma intreb or fi matele mele sau o fi bebe, ca imi doresc asa mult sa fie?
18+
anne`mary spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Bob_Pixel
Indici de rezistenta pe arterele care fac legatura intre mama si bb. Daca sunt crescuti, inseamna ca transferul de "papa-bun" catre bebe este deficitar, bebe putand sa aiba retard de crestere sau chiar sa se opreasca din evolutie daca nu se urmeaza tratament. Dupa sapt 20 de sarcina acesti IRR se iau in considerare. De aceea eu mi-am pus morfo 2 in sapt 20+, cat mai rapid cu putinta. Bebe dragonel Andrei sau dragonita Mia la bord ! |
cred ca am inteles. La ultimul eco, dr a masurat indicii de rezistenta si pulsabilitate. La nivelul arterelor cerebrale medii si a arterelor ombilicale mi-au iesit valori normale dar pe arterele uterina dr si stanga mi-au iesit valori usor crescute. L=am intrebat daca e de rau si mi-a spus ca la 15 sapt e normal sa fie crescute.
merci bob
+ 15 Tudor si Stefan
patricbebe spune:
Olivette saptamana trecuta cand am fost la medic i-am spus ca am simtit ceva miscand pe acolo, asta fiind la 19 saptamani implinite, mi-a spus ca de acum incolo o sa incep sa simt ceva iar ce erau fluturasii care i-am descris eu e fluxul sanguin. Si eu mor de nerabdare sa simt ceva sa stiu cu cine vorbesc si pe cine alint.
19+ cu
Olivette spune:
Corinuka, poti te rog sa-mi dai mai multe detalii despre problema pe care ai avut-o cu colul? Cum ai aflat? 2 cm si cat il aveai? Ti-l mai masurase inainte si si-a dat seama ca s-a scurtat prea mult? Ce a trebuit sa faci ca sa creasca la 4?
Te rog sa ma ierti daca te stresez, dar tu ai trecut prin asta si ai datele la cald. Eu nici nu am banuit ca ar fi o problema cu colul dupa ce nu am vazut postul tau. Mai ales ca dra de la Medicover era relaxata si mi-a zis doar "o sa mai creasca el", fara sa-mi recomande odihna sau orice altceva, de parca ar fi crecut din aer. Daca eu ma apucam sa fac miscare, gimnastica, plimbari lungi sau mai stiu eu ce? Si iar incep sa ma enervez de nepasarea/incompetenta lor. Ok, inteleg ca nu dau eu banii, dar totusi firma plateste si este o clinica privata unde ar trebui sa te trateze altfel...
18+
corinuka_g spune:
olivette eu n-am avut probleme cucolul pana acuma...la fiecare eco mi se spunea ca e ok, arata bine, e inchis, etc...
saptamana trecuta m-am dus la dr pentru ca aveam dureri mari (eu o tot duc cu dureri de la inceputul sarcinii) si dr mi-a gasit o banda contractila prin uter..de asemenea mi-a spus ca nu-i place cum arata colul, s-a scurtat la 2 si un pic (nu stiu exact cat, ca deja ma speriasem) si m-a internat...am stat in spital cu perfuzii, no-spa si scobutil pana vineri cand colul a ajuns la 4,3...medicamentele au ameliorat intr-o foarte mica masura durerile, colul si-a revenit datorita repaosului la pat...
16+ Multumesc Doamne!