Gravidute cu tromobofilie -cap 18-
Raspunsuri - Pagina 8
YLARI spune:
Pui de somn e mult spus, am motzait vreo 15 minute si chiar cand sa pic in somn m-am dezmeticit si sunt ca noua! merci de sfat oricum nicostea.
Of imi pare rau ca te-ai impacientat, nu stiu ce sfat sa iti dau. Dar bb e bine zici, stai linistita, fa ecografii, du-te la Fundeni daca asta te face sa stai linistita, orice numai sa fii serena. Eu stiu cum e, fac orice ca sa ma asigur ca e bine ca sa fiu linistita. Un mare pupic tie!
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
Ralu_mv spune:
MeAlex, m-ai lamurit acum, asa ceva imi spusese si medicul de familie, ca trebuie sa aibe contract cu cas, ... dar nu pricepeam eu ... daca nu are, cred ca o sa schimb medicul de fam. cu unul de aici din Bucuresti ( o sa va intreb pe voi, ce medic aveti si e ok doar cu scrisoarea la el/ea, ca altfel cu a mea ... nu are rea vointa, dar ii e frica, mi-a si zis asta ... )
--------------
MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in 2008, soe 7 sapt..,
2 ia, fiv 1, fet 1 nereusite
fiv 2 reusit
andie_n spune:
Buna. N-am mai scris de o vreme aici, dar acuma am vazut ca discutati de retete compensate de la medicul de familie pt anticoagulante. Eu cand am fost data trecuta la medicul de familie (pe 4 aprilie) sa-mi dea reteta de Clexane (prima data pt mine), mi-a spus ca de data asta imi poate da cu scrisoare medicala de la hematologul de la Medlife (eu am si medicul de familie tot la Medlife), dar ca incepand de la un moment dat, nu stia exact de cand, probabil de la 1 iunie, nu va mai putea da retete compensate sau gratuite decat cu scrisoare medicala de la un medic care are contract cu casa (aparent in nu stiu ce formular va tb trecut codul de parafa al medicului care face recomandarea, adica cel care da scrisoarea medicala, si va merge numai daca medicul respectiv are contract cu casa). Asta e nasol pt mine personal, pt ca si hematologul si ginecologul meu sunt la Medlife si nu au contract cu casa. Ma rog, banuiesc ca o sa gasesc eu pe cineva sa-mi dea o scrisoare medicala, sper ca nu va fi nevoie luna asta (saptamana viitoare merg sa-mi iau din nou reteta).
Andreea 10+
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion1, Cetebe
YLARI spune:
Andie multumim ptr pont. Cata birocratie, astia cred ca vor sa ne lipsim! Stati ca si eu am sunat asistenta medicului de familie sa ii spun ca vin maine cu scrisoarea medicala ca sa imi dea reteta compensata si cand colo, sunt in concediu doamnele pana pe doi mai asa ca... Va trebui sa imi mai cumpar doua cutii din banii mei asa ca... Of of, mai mai!
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
Ralu_mv spune:
Andie , multumesc mult pentru info, chiar sunt foarte importante pentru mine, ca si eu tot la medlife merg la ginecolog ... deci se pare ca o sa o las balta cu compensarea asta ...of...
--------------
MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in 2008, soe 7 sapt..,
2 ia, fiv 1, fet 1 nereusite
fiv 2 reusit
norma36 spune:
@ Ralu_mv
Buna, eu am primit scrisoare medicala de la medicul hematolog Simona Avram, cu ea m-am dus la medicul de familie care mi-a zis ca prima reteta compensata trebuie sa fie eliberata de ginecologul care imi urmareste sarcina; m-am dus la medicul ginecolog, care i-a dat dreptate medicului de familie si mi-a eliberat prima reteta compensata; din a doua luna mi-a eliberat medicul de familie; e compensat 100% dar la o cutie de 30 bucati eu am mai platit 20 lei parca. Sper ca te ajuta ce ti-am scris; la mine nu a verificat nimeni daca d-na Avram, medicul hematolog, are contract cu casa sau nu; medicul meu ginecolog are si cabinet particular dar lucreaza si la clinica de stat si de acolo mi-a eliberat prima reteta compensata.
16+
_
3 FIV-uri si un FET in Debrecen cu dl doctor Bodnar nereusite, FIV 4 tot la Debrecen, cu dl Bodnar ianuarie 2012 - betaHCG 246 in ziua 14, 1285 in ziua 18, acum pregnant in 17 saptamani - Doamne ajuta in continuare !
MTHFR C677T in forma heterozigota, mutatia factor XIII Val34Leu heterozigot, tiroidita hashimoto
irina21 spune:
Buna fetelor! Ce parere aveti despre masurarea ir-urilor pe arterele utrine la doar 12 saptamani si 4 zile? Una dintre cei 2 ginec la care merg eu a zis ca tb neap masurste incepand cu sapt 12! Voi ce ziceti? Sunt relevante asa devreme?
12+
_
FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit
3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s
Tratament: Clexane 0,4/zi; Thrombo Ass de 75 mg - 1/zi, Magne B6 1/zi, Elevit - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, acid folic, arefam 200 mg-3/ zi, nospa 3/zi
Brigit spune:
Irina, din cate stiu ele nu au relevanta pana în sapt 20.
Pe Musette o pusese dr U sa le masoare de la 16 sapt.
Ideea nu e ca sa nu le masoare, ci sa stie cum sa interpreteze rezultatul, la inceput valorile sunt crescute.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
Mami_de2 spune:
Fetelor am revenit si eu acum de la U de la Fundeni.
mi-a facut analiza de Ddimeri ca sa vada cum stau. Mi-a iesit cica buna(600 si ceva) adica in parametrii normali, nu au crescut, ca sa fiu ingrijorata; asadar schimb aspenterul de 3 ori pe sapt ca pana acum cu aspenter zilnic, si in rest acelasi tratament. Tot ii dadeam idei de Clexane dar a zis ca nu e inca necesar si pana una alta sa merg sa fac si restul mutatiilor la medsana. Mi-a dat de inteles ca pe astealalte nu le mai repet..sper sa se tina de cuvant dar acum vin cu o intrebare: care restul mutatiilor mai sunt asa multe?? eu in afara de Pai..nu mai stiu altele asa importante..incat sa mi le indese pe gat chiar pe toate ..off..sper ssa se gandeasca totusi si la buzunarul meu.... dar..nu mai conteaza...
asa ca raman pe aspenter zilnic, pana vin cu rezultatele la restul de mutatii... si mai vedem. Sper sa fie bine.
9+
2 mutatii MTHFR heterozigote: C677T si A1298C
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionI, 1 Magne B, 1 Acid folic, 1 Cetebe, 1 Aspenter (3 pe sapt.) ; Utrogestan vaginal 400 mg pe zi;
YLARI spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mami_de2 Fetelor am revenit si eu acum de la U de la Fundeni. mi-a facut analiza de Ddimeri ca sa vada cum stau. Mi-a iesit cica buna(600 si ceva) adica in parametrii normali, nu au crescut, ca sa fiu ingrijorata; asadar schimb aspenterul de 3 ori pe sapt ca pana acum cu aspenter zilnic, si in rest acelasi tratament. Tot ii dadeam idei de Clexane dar a zis ca nu e inca necesar si pana una alta sa merg sa fac si restul mutatiilor la medsana. Mi-a dat de inteles ca pe astealalte nu le mai repet..sper sa se tina de cuvant dar acum vin cu o intrebare: care restul mutatiilor mai sunt asa multe?? eu in afara de Pai..nu mai stiu altele asa importante..incat sa mi le indese pe gat chiar pe toate ..off..sper ssa se gandeasca totusi si la buzunarul meu.... dar..nu mai conteaza... asa ca raman pe aspenter zilnic, pana vin cu rezultatele la restul de mutatii... si mai vedem. Sper sa fie bine. 9+ 2 mutatii MTHFR heterozigote: C677T si A1298C Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea! Daily pills: 1 FembionI, 1 Magne B, 1 Acid folic, 1 Cetebe, 1 Aspenter (3 pe sapt.) ; Utrogestan vaginal 400 mg pe zi; *Age: http://lbdf.lilypie.com/3DHqp3.png |
Pai ce mutatii ai facut pana acum, numai MTHFR? La synevo e un pachet de analize ptr trombofilie, eu pe ala l-am facut si parca mai sunt mutatia factorului V Leiden si mutatia protrombinica (factor II). Astea inafara de mutatia genei PAI dar de asta vad ca stiai ;)
F bine ca esti ok cu rezultatele, iti tinem pumnii in continuare, o sa fie bine, ai sa vezi, tratamentul te va proteja!
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias