Gravidute cu tromobofilie -cap 18-
Raspunsuri - Pagina 7
tonirro spune:
daaa, mai avem cateva zile si facem 4 luni. Pana atunci poate facem si 3,5 kg. Suntem bine, multumim mult , incepem sa ne tinem capsorul si gangurim de cate ori ne baga cineva in seama.Cred ca administrarea de corticoizi dupa 34 de saptamani nici nu are sens daca bebe e bine dezvoltat. In cazul in care se naste prematur si nu s-a facut tratament pt maturarea plamanilor, se face surfactant. In primul rand dozarea acestuia trebuie sa fie precisa (se verifica intai cata substanta exista in plamanii bebelusului si se adauga diferenta). Este posibil ca un bebelus sa respire singurel 2 zile si apoi sa aiba nevoie de ajutor. Daca plamanii au surfactant in doza necesara, acest lucru nu se intampla; daca nu, dupa o perioada de "respirat singurel", pot aparea neplaceri. Daca se stie din timp ca plamanii nu au destul surfactant, se administreaza diferenta ( nu stiu exact in cate doze si pe ce perioada dar stiu ca primele 2 zile sunt critice). Nu toate maternitatile dispun de surfactant, mai bine discutati aceasta problema cu medicul ginecolog din timp. In ceea ce priveste procuratul personal, o doza este destul de scumpa (aprox 5000 ron). Spun sa discutati ca sa va luati aceasta grija de pe cap, sunt convinsa ca toate veti naste la termen bebici sanatosi si grasunei.Dana, petrecere frumoasa! Tare mi-ar placea sa ne intalnim la o plimbare cu printesele.Va pe toate, multa sanatate!
YLARI spune:
Mami de 2 nu au cum sa iasa altfel, mutatiile le ai toata viata, te-ai nascut si mori cu ele, eu le-am facut tot la synevo tot din proprie initiativa doar nu era sa astept sa pierd trei sarcini cum zicea ginecoloaga. Daahhh... Si eu cred ca e chestia de a atrage clienti la clinica particulara.
De azi voi face innohep, chiar acum sunt la Fundeni. Nu mi-au iesit mai rau analizele dar pe fondul mutatiilor si a sarcinii pierdute vara trecuta mi-au recomandat sa nu riscam, de aceea incep injectiile. Gata si injectia intre timp. Hm... Mi-a zis dna Viorica ca o sa ma ia cu calduri (?!)
Pupici.
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
histamina spune:
tonirro,
ai dreptate.
la municipal au intotdeauna.
si la noi a fost aceasta problema.
i-au facut 3 fiole.mai aveau nevoie pt alti 2 strumfi si au facut comanda prin farmacia spitalului,gratis pt parinti.
erau gemeni nascuti la 26 de sapt, fetita si baiat, 800,respectiv 900 de grame.
sunt sanatosi si jucausi azi.
MeAlex spune:
Ylari, n-ai nimic de la injectie, nu te ia cu calduri...cine stie la ce s-a referit, poate ca la frica de injectie.
Ralu, poate sa dea si ginecologul reteta, dar trebuie sa aiba contract cu Casa de Asigurari de Sanatate (dr. meu, desi lucreaza in spital de stat, nu putea sa imi dea, ca nu avea contract - nu prea inteleg cum, asa mi-a zis). Bate campul dr. de familie, poate sa dea si prima reteta, dar cred ca ii e frica, poate nu a mai avut acest caz. Spune-i sa sune la Casa de Asigurari de Sanatate si sa se intereseze.
Ce maricele v-ati facut, Toni!
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
YLARI spune:
Alex probabil ca a fost frica, nu stiu, cert e ca am mers putin pe jos pana acasa si cand am ajuns am fost la un pas sa lesin, aveam 8/4 tensiunea asa de rau sa fi obosit? Am bagat un pahar mare cu apa si ciocolata si acum miscoceste asta micu de numa numa!
V-am zis ca m-a chemat si maine? Sa ridic scris medicala si sa ma vada cum imi fac singura injectia. Dupaia ce fac cu scrisoarea aia medicala? Ma duc la med de fam ptr compensata? tii ce complicat, imi vine sa mi le cumpar si gata, ce atata bataie de cap, barem nu se compenseaza 100% sa stiu o treaba, mai rau cu alergatura...
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
Brigit spune:
Ylari, ai inteles bine asta e traseul cu scrisoarea medical#259;.
Cu injectiile stai linistita, ca o sa ti le faci si cu ochii închisi, chestie de obisnuinta.
Tu ai burtica mare, unde te-a invatat sa le faci?
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
MeAlex spune:
Ylari, imi pare rau ca nu am raspuns in timp util, Clexane era compensat 100%, stii tu. Dar daca asa prefera ginecologul...N-o sa patesti asa la fiecare injectie, stai linistita.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
YLARI spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Brigit Ylari, ai inteles bine asta e traseul cu scrisoarea medical#259;. Cu injectiile stai linistita, ca o sa ti le faci si cu ochii închisi, chestie de obisnuinta. Tu ai burtica mare, unde te-a invatat sa le faci? Multumesc, Doamne! _ C677T HETEROZIGOT Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg |
In picior, i s-a luat sotului o piatra de pe suflet, ii era teama ca o sa intzep puiutzul. Aha, pai atunci sa o sun iar pe capiata de asistenta a medicului de familie.. Gezas...
Alex stiam de clexane ca e 100% , gineco a preferat innohep, io sunt in stare sa le iau si la pret intreg decat sa imi iasa limba de un cot alergand dupa acte.
Tensiunea mi-a mai crescut un pic dar tot mica e, cu toata jumatea de ciocolata pe care am halit-o, e 9/6 si inca ma simt moleshita.
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
valy27 spune:
buna fetelor.ieri am recoltat si eu analize la fundeni-cu anticoagulant decalat(alex-),merg azi dupa rezultat,pe la 4:30-poate apuc sa vb si cu d-na dr.
ieri a fost fffff aglomerat-cu toate ca mi-au recoltat repede-m-am dus pe la 11.
o farmacie bine aprovizionata-este 2na de la Sf Vineri021.314.29.75,
eu am gasit acolo fraxiparina-pe care n-o gasesc peste tot.
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+23 sapt, doamne ajuta in continuare.
niccostea spune:
Ylari, daca ai tensiunea mica poti sa bei putina cafea sau macar un ceai verde. Pe de alta parte, eu daca as fi in locul tau m-as culca putin si mi-as masura tensiunea din nou dupa aceea... (ma gandesc ca poate te-a obosit drumul, injectia, etc.).
Fetelor, eu am fost ieri la eco si am placenta GI "prezinta cateva lacuri vasculare, cel mai mare cu dimensiuni de 2.03/0.95 cm". Dr mi-a zis ca nu le-ar lega de trombofilie, dar neuronul gravid a intrat in 'fibrilatie' si de ieri tot caut info despre lacurile astea vasculare.
IR-urile sunt normale:
- uterina dreapta IR 0,52 (IP 0,81)
- uterina stanga IR 0,58 (IP 0,97)
- ombilicala 0,63 (IP 0,99)
- cerebrala medie 0,80 (IP 2,11) - nu am gasit valori de ref. pt cerebrala...
BB se dezvolta bine, poate chiar prea bine - are deja 1500 gr (e mai mare cu 2 sapt. decat varsta cronologica, e adevarat ca si are cu cine semana - amandoi suntem nascuti la 4200 gr)
Maine am programare la dr. Manolache, cel mai probabil o sa repet D-Dimeri, Aptt, INR, etc. De la 1 mai intru in concediu si cred ca o sa mai trag o fuga si pana la Fundeni, ca sa-mi linistesc neuronul gravid
Ma bate gandul sa mai fac inca o ecografie, eventual la un medic care a mai supravegheat sarcini cu trombofilii (Ilinca Gussi?) - nu ca nu as avea incredere in dr de la eco, dar am senzatia ca sunt prima graviduta cu trombofilie pe care o urmareste...
Offf, de-abia ma mai linistisem
28+
MTHFR - A1298C heterozigot (Metafolin, DHA-250, Prenatal Caps, utrogestan, probiotce)