Gravidute cu tromobofilie -cap 18-
Raspunsuri - Pagina 9
Brigit spune:
Mamide2, pai nu ti-a scris analizele pe care mai tb sa le faci?
Cum zice si Ylari, factor II si factor V sunt musai de facut, pt ele automat se da Clexane, sunt principalele cand e vorba de sarcini cu risc hemato. Mai e si factor XIII, Pai - urile. Cred ca mai corect era sa zica exact ce sa faci decāt sa ne dam cu parerea. Daca nu ai testat niciodata tre sa faci si APCR, antitrombina III, proteina c, s.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
Ralu_mv spune:
Norma normal ca ma ajuta, ca imi confirmi varianta pe care am auzit-o eu !!! Acum sa vad unde gasesc un ginecolog dispus sa imi dea prima reteta ... cu scrisoarea medicala de la alt ginecolog :)) (daca acesta nu are contract cu cnas)(sau sa imi dea el alta scrisoare), ca dr. Avram e cam incapatanata cu mine, nu vroia sa iau clexane ci aspenter, desi eu i-am zis ca am probleme cu sangerari de la el ... dar mai vedem noi mai incolo ce se mai intampla ...
Nu e cumva din bucuresti ginecologul asta al tau ? :) in caz de urgenta
--------------
MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in 2008, soe 7 sapt..,
2 ia, fiv 1, fet 1 nereusite
fiv 2 reusit
sper spune:
Buna fetelor, nu am mai intrat de mult pe aici, sper ca sunteti bine toate. Voi incerca sa citesc tot ce ati scris in urma.
Am o intrebare, cunoasteti pe cineva care a inceput tratam de sustine cu crinone si dupa testul BHCG a trecut pe utrogestan? Cum s-a simtit, a avut ceva probleme, sangerari...
Speranta
MeAlex spune:
Ralu, stai linistita, dr. Avram recomanda Aspenter in primul rand, Clexane mai rar.
Sper, , nu stiu ce sa iti zic.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Ralu_mv spune:
MeAlex, asa e, am citit pe aici la voi de treaba asta, nu ma mai ingrijorez, acum o sa vedem ce va fi, o luam treptat, si e drept ca si eu as fi preferat sa iau o pastila pe gura mult mai ieftina si fara batai de cap... dar nu in situatia cu sangerarile ciudate ... poate cine stie, fac un experiment mai incolo daca ar fi dr. de acord, sa raman doar pe aspenter ... habar nu am daca se poate ...
--------------
MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in 2008, soe 7 sapt..,
2 ia, fiv 1, fet 1 nereusite
fiv 2 reusit
Brigit spune:
Ralu, bag māna īn foc ca nu te vei mai apuca de niciun experiment mai incolo. Din contra, vei deveni din ce īn ce mai protectiva cu comorile din burtica si vei privi orice schimbare de tratament cu maxima precautie.
Mie imi zisese dr Avram ca sa iau Clexane pana īn sapt 12, si apoi sa scoatem dupa ce nu mai iau estrogeni si apoi sa scoatem daca ies d-dimeri bine. Pai ei au iesit bine ca eu eram sub Clexane. Cum sa am curaj sa scot.
E un subiect la aspirante cu o fata care a scos Clexane la 12 sapt si la 13 s-a oprit īn evolutie. E drept ca avea FVL, dar m-a bagat īn sperieti patania ei atat de tare īncāt nici la cerclaj nu am scos Clexane. Initial era vorba sa fac pauza de minim 24 ore, apoi am vb cu gineco, am facut jumate de doza cu 12 ore inainte si jumate la 12 ore dupa, cu acceptul anestezistului si cu riscul asumat de gineco ca va putea face interventia chiar daca o sa sangerez mai mult
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
Mami_de2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Brigit Mamide2, pai nu ti-a scris analizele pe care mai tb sa le faci? Cum zice si Ylari, factor II si factor V sunt musai de facut, pt ele automat se da Clexane, sunt principalele cand e vorba de sarcini cu risc hemato. Mai e si factor XIII, Pai - urile. Cred ca mai corect era sa zica exact ce sa faci decāt sa ne dam cu parerea. Daca nu ai testat niciodata tre sa faci si APCR, antitrombina III, proteina c, s. |
fetelor, am facut toate analizele de trombfilie care tine de timpii de coagulare: APCR, antitrombina III, proteina c, s, LA, etc..si toate au iesit in termeni...mai putin un Inr (care era usor sub limita) dar atat!
si dintre mutatii am facut doar 3: Factor II, factor Vleiden si MTHFR.Asadar din ce am mai citit pe la voi mai am de facut: pai, factor XIII si antitrombina. atat. deci sper sa imi dea din astealalte 3 de facut sambata.. vedem...
Nu imi ramane decat sa ma rog sa fiu bine doar cu aspenter pana la noi reglementari..ca altceva nu am ce sa fac: nu pot sa ma intep singura fara acordul lor..desi v-am zis: mi-as dori clexane doar ca sa dorm eu linistita fara riscuri..insa daca U asa a considerat mai bine...asta e.. asa fac. Oricum mai vreau si pararea altui hematolog.. am incercat sa imi fac o programare si la dr Coriu, seful ei de la Fundeni, insa vine in tara abia dupa 15 mai,deci tre' sa astept.
9+
2 mutatii MTHFR heterozigote: C677T si A1298C
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionI, 1 Magne B, 1 Acid folic, 1 Cetebe, 1 Aspenter (3 pe sapt.) ; Utrogestan vaginal 400 mg pe zi;
Brigit spune:
Mamide2, e f bine ca ai testat factor 2 si 5, pt ca astea sunt mai rele.
Clexane nu prea ai cum sa iei fara recomandare. Eventual poti sa mai umbli la aspenter ca vad ca ai doar 3 pe sapt. Depinde si cum tolerezi aspenterul, ca unora le provoaca sangerari.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
andie_n spune:
Buna. Eu doar v-am spus si voua ce mi-a spus mie medicul de familie, acuma daca mi-a zis prostii, n-am de unde sa stiu, ca vad ca altora li s-a spus altceva. Va mai zic saptamana viitoare daca am reusit sa fac rost de reteta compensata si cum am facut. Sanatate tuturor!
Andreea 10+
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion1, Cetebe
YLARI spune:
Mami de 2 eu am exact aceleasi mutatii ca ale tale, am mers pe aspenter 1 la doua zile pana in sapt 26 apoi mi-a suplimentat cu aspenter zilnic pana in sapt 32 (adik acum 2 zile) cand am inceput innohep 3,5.
O sa fie bine, gandeste pozitiv! Si eu as fi vrut injectii de la testul de sarcina ca sa dorm linistita dar uite cs a stiut ea ce face. Pupici!
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot