Gravidute cu tromobofilie -cap 18-
Raspunsuri - Pagina 19
Musette_1982 spune:
Mary, merci. Mi-ai mai dat curaj. Cat de grasuni sunt bebeii tai acum? Deja ati intrat in zona fara pericole din cate vad. De pe la 34s stiam ca respira singurei, nu?
Bebelusul numarul unu ii asteapta cu drag? L-ai instruit ca o sa aibe doua papusi vii in casa?
Mie mi se pare mare lucru ca ai ajuns la varsta asta gestationala cu gemenei. Am prietene si cunostinte fara trombofilie care dupa 7 luni nu au mai putut duce sarcina. Bine, bebeii au fost ok dar au stat cate 3-4 saptamani in incubatoare pentru ca erau si prematuri si au venit mult sub 2 kg.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000
in 36+ cu Marin Constantin
MeAlex spune:
Musette, sigur se declanseaza nasterea naturala, se practica destul de des cand pacienta vrea sa nasca musai cu un doctor si el urmeaza sa fie plecat la momentul respectiv. Nu stiu ce sa zic legat de faptul ca nu a mai crescut (in afara ca te sfatuiesc sa ii tragi niste palme la fund dupa nastere ca sa se invete minte). Ai mai facut antiFXA? Desi daca IR-urile sunt OK...Sunt total depasita de problema. Ma bucur ca e doar o circulara acum.
O avea acupuncturistul tau niste prieteni care profeseaza prin Bucuresti? As merge si eu.
Andreea, mergi la doctor si vezi ce iti zice. Sustin ce spune Balanta legat de Clexane. Nu cred ca vei merge doar cu Aspenter cu mutatiile tale. Sunt cateva fete aici care au aceleasi mutatii si au mers cu anticoagulant (vezi Musette, de exemplu).
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
suzieq spune:
Musette, eu zic sa nu-ti faci probleme, deja la o sarcina asa mare masauratorile nu sunt foarte relevante, testul non stres contreaza. Cat despre nastere indusa eu stiu ca se practica, la Odobescu sigur, acum depinde si de medic.
Andreea, cu cat mai repede la medic cu atat mai bine, am vazut ca pierzi sarcinile foarte devreme, asa ca e bine la inceput sa monitorizezi foarte bine sarcina.
Amary, mai aveti putin, tinem pumnii sa fie bine la urmatorul eco.
Musette_1982 spune:
suzy,alex .
andreea, noi am mai vorbit cred mai de demult. Mie un hematolog din tm imi recomandase sa incep fragmin la ovulatie si sa-l opresc la ciclu daca vine si tot asa pana raman. Altul a zis doar dupa confirmarea sarcinii. Asa ca eu am facut f devreme beta hcg la sange (21-22 de zile) si cand a iesit un amarat de beta de 6, am si facut prima doza (2500 UI - cea mai mica la Fragmin, dupa o saptamana a crescut).
Oricum aveam o doza prescrisa de hematolog pe care sa o pot incepe de indata ce raman. Am mers la consult hemotologic de indata ce am aflat de mutatii.
La mine este posibil sa fi pierdut si inainte sa apuc sa confirm... suspecteaza medicul meu. Nu vreau sa te inspaimant, dar ultima sarcina pierduta din semnatura mea a fost pe aspenter, prescris din instinct de ginecolog.
Suzi are mutatii identice cu mine si cu tine si a avut doza marisoara si ea, toata sarcina (parca 6000 UI faceai tu suzi, nu?.
Tin pumnii sa fie bebe voios si sanatos si sa va bucure intreaga viata.
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000
Mami_de2 spune:
Nu stiu ce sa zic si cu ecografiile astea ce masoara exact si ce marja au.. a nascut prietena mea cu o trombofilie mai nasoala, vineri 4 mai.. o fetita sanatoasa la 39 de saptamani, de 2660 de gr si 49 de cm. cezariana. de multe ori in sarcina fetita fusese masurata inegal ca asa crestea:)).. cand era conform varstei la cap si nu la trunchi(abdomenul nu ..adica capul era conform varstei si abdomenul cu 2 saptamani mai mic)..ati mai pomennit? in fine..medicul zicea ca nu e problema..
apoi la ultima eco de la 38 de sapt, avea 2750 de gr..se astepta ca intr-o sapt clar sa se ajunga la aptoape 3 kg..si cand colo ea s-a nascut la 2660 deci mai mica decat initial:))
10+
2 mutatii MTHFR heterozigote: C677T si A1298C
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionI, 1 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; Utrogestan ovule:400 mg pe zi;
raluca.c spune:
Felicitari Andreea, cel mai bine faci beta HCG, dupa care il repeti la 2 zile, trebuie sa se dubleze, cu rezultatul mergi la hematolog si in functie de analizele de sange iti prescrie tratamentul cu anticoagulant, la ginecolog ar fi indicat sa mergi dupa 6 saptamani mai sigur, ca sa poata doctorul sa-ti confirme si activitatea cardiaca a embrionului.
Musette nu te stresa, oricum bebele e mare, asa cum a zis si Suzie TSN e important acum sa-l faci des, poate chiar la doua zile, am citit de cazuri in care fatul de la 38 la 40 saptamani nu a crescut deloc. AMR un pic!!!
33+ cu fetita
amary09 spune:
Musette, la ultima eco in jur de 2000 si 1900, dar cu ritmul asta de crestere in scadere, nu stiu la ce sa ma astept....Cel mare e tot mic (2ani), asa ca vedem noi cum ne-om descurca la capitolul rasfat, sanatosi sa fim, trec toate in rest...
Nu a fost (si nu este f. usor) sa duci o sarcina cu gemeni, dar in afara trombofiliei nu au fost probleme majore, multumesc lui Dumnezeu....Mai astept cuminte (in pat), doar doar mai trec 1-2 sapt sa nu mai fim stresati....
Suziq, multumesc. Ai baiat mare deja.....
Mami de2, asa e, uneori poti avea mari surprize cu eco astea, greutatea conteaza ma putin, important e sa fie sanatosi bebeii...
Andreea, felicitari, eu am inceput la 6-7s cu Clexane, cu o doza profilactica de 0.4, acum am deja 2*0.4, cu o doza profilactica nu prea poti pati nimic....
Amary 33+ de +
andreea204 spune:
Va multumesc pentru raspunsuri, incurajari si sugestii.
Am sunat la clinica si mi-au putut face programare cel mai devreme marti pe 15 mai. pana atunci merg aici la un eco si dk imi spune ceva rau merg la buc si caut dr. la spital, nu mai astept pana marti , sper sa nu fie cazul.
Sper sa fie bine pana atunci, sa faca aspenterul fatza.
Cu privire la Clexane , stiu ca sunt fete aici care si-au modificat doza si au luat singure hotarari cu privire la tratament. Eu nu sunt asa curajoasa. Mi-e teama sa iau, fie el si doza cea mai mica, fara sa mi-l recomande dr.
Musette_1982 spune:
Raluca, merci. Pai, duminica viitoare refacem testul si eco si apoi ne vedem de doua ori pe saptamana cu medicul: o data test, o data test+eco si tot asa. Practic el asa a decis sa facem dupa ce implinim 37s. Oare ar trebui sa ma duc pt test de trei ori pe saptamana?
MeAlex spune:
Andreea, nu inteleg exact la ce dr. te-ai programat, cred ca la un ginecolog. Tu trebuie sa ajungi la un hematolog cat mai repede ca sa vezi daca mergi pe Aspenter sau Clexane. Nici fetele nu si-au propus din start sa isi regleze singure doza de anticoagulant, nu au avut de ales. Spun ca decizia trebuie luata repede tocmai pentru ca tu pierzi devreme sarcinile.
Poti suna macar la Fundeni sa vezi ce iti spun. Iti trimit PM Cu nr de telefon ale asistentelor.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)