Pentru cei care au pensii mai mari de 740 lei

Pentru cei care au pensii mai mari de 740 lei | Autor: marius

Link direct la acest mesaj

Am sa afisez aici aceasta informatie in ideea in care aveti parinti, bunici, prieteni, copii sau daca sunteti chiar voi in situatia de a beneficia de pensie a carei valoare este mai mare de 740 de lei si care incepand din 1 ianuarie 2011 si paa in prezent au fost reduse ilegal cu un procent de 5.5% reprezentand contributii la asigurari de sanatate.
Au fost publicate Deciziile Curtii Constitutionale cu nr.223 si 224 din 13 martie 2012 prin care se declara ilegale retinerile cu privire la asigurari de sanatate calculate asupra intregii valori a pensiei care depaseste suma de 740 de lei. In consecinta se pot face demersurile pentru recalcularea si restituirea sumelor retinute ilegal precum si reajustarea retinerilor cf. disp legale din luna aprilie.
Trebuie depusa o cerere sau transmisa prin posta. Cine doreste sa imi spuna sa ii dau formularul respectiv.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

sarutmana marius.
tatal meu ar vrea.
mama are 400 de lei,dar tata are mai mult.depaseste 760.
eu as vrea un astfel de formular.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

As dori si formularul respectiv pentru bunicul meu..
Multumesc frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Marius, si eu as vreau un formular. Ii am pe amandoi parintii plus socru in aceasta situatie. Daca poti sa imi spui si unde anume trebuie trimisa cererea si cu ce alte documente (probabil Decizia de pesnionare si talonul).
Multumesc frumos.
Las adresa de mail :
ancalexared@yahoo.com
Inca odata mii de multumiri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jennifer spune:

Si eu, te rog ! Multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Eu am inteles ca noua formula de calcul se aplica automat de la data publicarii in MO a deciziei Curtii Constitutionale si nu este necesara nicio cerere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Marius, excelenta informatie
As vrea si eu un formular, pentru mama, multumesc !

..............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Oamenii sunt facuti sa fie iubiti si lucrurile sunt facute sa fie folosite.
Confuzia in aceasta lume este ca oamenii sunt folositi si lucrurile sunt iubite !

Mergi la inceput

De asemenea, am inteles ca nu se prevede nicaieri ca se restituie sumele. Doar in cazul in care pensionarul isi castiga acest drept in instanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Marius, e valabil si pentru pensiile militare? In acest caz e nevoie de acelasi formular?

Glimmer, vom vedea daca noua formula de calcul se aplica automat de la data publicarii in MO a deciziei Curtii Constitutionale si nu este necesara nicio cerere. Adica, ar trebui sa se vada de luna viitoare (cand vine pensia pe aprilie, nu?)...

Mergi la inceput

Pensiile se platesc in luna curenta.
Am vazut la tv ca e o adevarata nebunie cu cererile in tara. In mod normal, si asa cum au declarat "oficialii", noua formula de calcul se va aplica automat de luna viitoare. Pensiile pe aprilie deja s-au platit. Si, repet, nu este prevazuta nicaieri in hotararea Curtii sau in alta parte recuperarea sumelor din ianuarie 2011 pana la zi. Numai in cazul celor care se adreseaza instantei si castiga procesul e posibil acest lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Pensiile sub 740 de lei nu sunt afectate de retinerea contributiilor de asigurari sociale de sanatate, iar pentru cererile de restituire retroactiva a sumele platite pentru CAS nu exista temei legal, prevederile aplicandu-se doar pentru viitor, a afirmat vineri ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, citat de Mediafax.

Sursa
www.hotnews.ro/stiri-politic-12045734-boghicevici-pensiile-sub-740-lei-nu-sunt-afectate-contributiile-platite-nu-restituie-retroactiv.htm" target="_blank">http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12045734-boghicevici-pensiile-sub-740-lei-nu-sunt-afectate-contributiile-platite-nu-restituie-retroactiv.htm

Mergi la inceput