Pentru cei care au pensii mai mari de 740 lei
Raspunsuri - Pagina 2
alinuk spune:
Marius multumim! Si eu as dori un formular.
Dar cererile astea sunt pentru ca oamenii sa-si primeasca banii inapoi sau sa nu li se mai opreasca de acum incolo.
Nu mi-e clar...caci am vazut-o pe madam ministra muncii spunand ca nu exista baza legala de plata retroactiva
"... pentru cererile de restituire retroactiva a sumelor platite pentru CAS nu exista temei legal, prevederile aplicandu-se doar pentru viitor, a afirmat vineri ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, citat de Mediafax"
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12045734-boghicevici-pensiile-sub-740-lei-nu-sunt-afectate-contributiile-platite-nu-restituie-retroactiv.htm
ce sa intelegem / le dau oamenilor banii retinuti sau nu?
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
www.desprecopii.com/info-id-8903.htm" target="_blank">Lumina Sfanta pentru copii
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
alinuk spune:
scuzati..vad ca pana am dat eu send au mai intrebat si altii acelasi lucru
ok deci suntem mai multi carora nu ne e clar
retroactiv se da ceva?
daca da, e necesara actiune in instanta
sau doar cererea aceasta?
Alinuk
www.desprecopii.com/info-id-8903.htm" target="_blank">Lumina Sfanta pentru copii
Nimic nu-i intamplator!
glimmer spune:
Nu este nevoie de cerere pentru schimbarea modului de calcul al retinerii. Nu este prevazuta restituirea banilor retinuti.
marius spune:
Am pus cererea la adresa de mai jos:
http://www.romleas.ro/cerere
Aveti si butonul de <download> ca sa luati formularul pe calculatorul vostru.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
pinkie_pie spune:
Ciudat.
Stiam ca exista principiul neretroactivitatii. In ce baza sa se restituie, mai ales ca si ministerul a precizat ca nu poate fi vorba de asa ceva?
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pinkie_pie Ciudat. Stiam ca exista principiul neretroactivitatii. In ce baza sa se restituie, mai ales ca si ministerul a precizat ca nu poate fi vorba de asa ceva? |
Nu sunt jurist, dar daca prevederea a fost considerata neconstitutionala, efectele devin nule si sumele retinute trebuie restituite ca retinute ilegal.
Nu e vorba de retroactivitatea legii in acest caz. Este o reparatie a unui abuz de drept.
Nu mai credeti ce spun ministrii. Multi dintre ei sunt absolventi de sport.
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui pinkie_pie Ciudat. Stiam ca exista principiul neretroactivitatii. In ce baza sa se restituie, mai ales ca si ministerul a precizat ca nu poate fi vorba de asa ceva? |
Eu as zice ca pur si simplu in baza faptului ca banii au fost retinuti 'ilegal', gresit, cum vrei sa-i spui, in primul rand. Deci, daca li s-au luat banii aiurea, normal, legal, etic ar fi sa li se restituie banii.
Ministerul ar trebui sa precizeze scuzele de rigoare ptr. ca a oprit niste bani care nu i se cuveneau.
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
arcadia spune:
Temei legal exista, e asa cum a explicat Deceneus.
Acum intrebarea este cum vor fi restituiti banii, prin actiune in instanta sau printr-o simpla cerere? Poate ministerul se bazeaza pe faptul ca multi nu vor merge in instanta din diverse motive..
alinuk spune:
citat din mesajul lui Deceneus Nu mai credeti ce spun ministrii. Multi dintre ei sunt absolventi de sport. |
Au in spate o armata de consilieri si secretari de stat.
Atat oameni de la partidul de guvernare cat si de la opozitie.
Un ministru cand vorbeste in public este vocea oficiala a guvernului.
Nu conteaza ca'i absolvent de sport sau de multe masterate (dna in discutie are multa scoala...judecand dupa cv).
Teoretic in momentul in care a iesit cu un mesaj ...acesta ar tb sa fie documentat.
Alinuk
Nimic nu-i intamplator!
alinuk spune:
so, stie cineva care e raspunul la aceasta intrebare:
Daca din urma se da ceva... e necesara actiune in instanta
sau doar completarea unei cereri?
Alinuk
Nimic nu-i intamplator!