Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (67)
Raspunsuri - Pagina 7
nela_didea spune:
Eheheee...vin si eu cu povestea mea de la nastere. Pe la ora 21 fusesem la control si era totul ok. La 23.10 mi s-a rupt apa, desi aveam doar 37 saptamani si eram programata la cezariana peste 2 sapatmani. Am plecat la Deva, 18 km de Hunedoara cu sotul si nasu' saracul, uitase si geamantanul meu acasa, facut cu 2-3 luni in urma.Ajunsa acolo, moasa m-a pus pe masa eu dilatata 7 cm.. Mentionez ca nu am avut nici un fel de durere, doar apa rupta. Pana la urma am ajuns intr-o camasa de noapte ponosita si rupta, vai mama ei, si cu perfuzie de oxitocina timp de 1-1.30 ore. Pe masa am stat cca 10 min si a iesit minunea vietii mele. As repeta oricand experienta. A fost asa de bine cand l-am pupat, era ca matasea, si rozosin la fata, am uitat de orice durere, era minunea mea, puiul meu, viata mea.Il iubesc enorm, fara el viata mea nu ar mai fi. Va pup
Victo spune:
stiu ca avem ceva fete care lucreaza la banca, nu stiu exact daca pe partea de credite. ma intereseaza care este acum limita maxima de indatorare, deci ce procent din salariu poate sa fie rata la banca? banuiesc ca conteaza numarul copiilor..vechimea in munca conteaza? adica salariul pe ultimele cate luni se ia in calcul, in general? ce alt criteriu important mai este?
va rog sa imi scrieti cateva idei pe pm, sa imi pot face o parere. eventual va mai dau detalii pe pm. mersi mult.
Victo spune:
otilia, stefan nu a avut multe bubite, pe torace a avut mai multe, are acolo si una urata, crater..
pe fata a avut asa, in lateral, pe dedesubtul maxilarului, pe frunte..
cum s/au dus cele din cap? nu s-au prins in par? Stefan are una iesita exact la nivelul genelor si sta acolo puroiul ala intarit (sau ce-o fi) nici nu cade, nici nu se inmoaie, nici nu pot sa i-l iau...
le-ai facut dus?
la Mihai e binisor deocamdata..tot asa are pe burtica/spate, putine in cap, putine pe fata, pe picioruse si manute nu prea.
maine cred ca e ultima tura in care vor aparea.
rezista destul de bine, nu se scarpina, doarme bine..e mai sacait un pic..mai miauna ca vrea afara..mai avem cam o saptamana de exil si noi.:)
Alice_Elena spune:
Eu n-am simtit iubire din prima clipa pt mara. Parca asistam la naterea altcuiva. Plus ca mi s-a parut tare uratica in urmatoarele zile am inceput sa ma dezmeticesc, sa imi dau seama ca e a mea, si m-am indragostit.
O poveste a nasterii n-am. Adica nu e spectaculoasa, nh mi s-a rupt apa, nu am intrat in travaliu, nici nu mi se deschisese colul. In schimb imi amintesc TOT ce s-a intamplat in sala de operatie, chiar si fetele asistentelor si discutiile cu doctorul, anestezista, asistenta care imi zicea ca am galerie mare afara si ca un domn (tati) intreaba de mine din 5 in 5 minute.
Imi amintesc ca incercam sa imi dau seama cand imi face incizia, n-am reusit. Apoi mi-a zis anestezista ca o sa simt o durere in piept, ca ma va apasa al doilea doctor sa impinga copilul. Am simtit-o, si s-a auzit Mara. Mi-a aratat-o doc asa murdara ,roz-mov si turtita la fata a infasat-o, mi-a dat-o sa o pup, avea falcile reci si statea cu ochii inchisi. A dus-o pe sectie sa o spele, cantareasca, masoare, pe mine ma luase un sooooomn si am atipit pana am auzit un telefon sunand, apoi asistenta care a zis 3480 gr, 52 cm, apgar 10.
Si de aici incepe o alta poveste
rodyka spune:
Žneatza, delfinariu. vrea cineva? eu as bea o cisterna , iar am avut o noapte alba
victo, eu zic sa scrii si pe fb despre credit si acolo vei primi mai repede si mai multe raspunsuri .
eu cand am facut varicela (la 30 de ani, la 2 saptamani dupa Maria!) imi era plin capul si acolo ma scarpinam de-mi venea sa-mi rup pielea, desi mancarime simteam peste tot... aveam o sticluta cu puf (nu mai stiu ce era in ea) si se dadea pe bubite, au trecut repede. bine, eu 2 zile nu m-am ridicat din pat, cu febra si multe altele , dar a patra zi eram deja la aer si la o saptamana la munca...
Isa = parfum de fericire - 2012 (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)
matusa77 spune:
Si eu l-am vazut pe Ducu tare uratel cand s-a nascut, apoi cand am ajuns in salon tot familionul nu mai putea "ce frumos e"- ma uitam la ei si credeam ca au luat-o razna. Insa m-a uimit mult ca era asa de blond, iar eu eram sigura ca o sa aiba parul negru ca tati.
Acum cred ca e cel mai frumos copil, deh e "cioara mea".
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui matusa77 Si eu l-am vazut pe Ducu tare uratel cand s-a nascut, apoi cand am ajuns in salon tot familionul nu mai putea "ce frumos e" |
eu am vazut-o pe Maria frumoasa, superba!! avea o piele fina si alba, trasaturi frumoase, gurita lui tati . pe Isa n-am vazut-o eu prima, ca a sarit tati si-a luat-o in brate asa murdara si-a pupat-o (lucru ce in mod normal nici taiat nu l-ar fi facut ), dar era rosieeee si micutaaaa. dar am simtit fiorul -ACEL fior- cand mi-a pus-o pe piept si ea parca se ingramadea in mine, mi se parea si ca zambeste . ma uitam la ea si-mi spuneam ca e tare frumoasa, o sa semene cu sora-sa, dar in varianta bruneta . da, seamana cu sora-sa, dar in varianta... cu carlionti!
Isa = parfum de fericire - 2012 (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)
puiutz_mic spune:
salutare!
deci tot cu povestile despre nastere sunteti
pai sa va spun si eu de Raducu - nu mi s-a parut frumos, dar nici urat , dar mi-era drag de el de nu mai puteam
apoi in cateva zile a facut si icterul si era tot galben maroniu, dar tot frumoas era pentru noi!
abia acum, de cate ori ma uit la pozele din primele saptamani, mi se pare cam uratel
ieri si azi a mancat si Raducu ceva cu placere: afine. sunt bune pentru cei cu diaree, ma rog, el nu are chiar diaree.. ieri nu a vrut sa pape mai nimic
azi as incerca sa-i dau peste, poate ii va place, dar garnitura nu stiu zau ce as putea sa-i dau...orez si morcovi e exclus, nici nu vrea sa le mai miroase macar
Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010
Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!
ilinca79 spune:
Hop si eu...
Am scos lasagna din cuptor si pana se raceste am zis ca vin un pic la povesti cu voi. Va multumesc mult pentru ca m-ati mai linistit un pic referitor la varsta bonei. E adevarat ca si mama are 59 de ani si se descurca de minune cu V, dar e MAMA si cred ca il iubeste mai mult decat pe mine Eu am avut rezerve fata de bonele mai tinere pe care le-am vazut (40-50 de ani) pentru ca toate optasera sa faca job-ul asta din cauza crizei - de ex. una fusese disponibilizata de la Nokia. Si am avut asa o nesiguranta, ca m-am gandit ca in clipa in care isi gasesc ceva mai bun vor pleca cu siguranta. In plus, eu nevand nevoie de ele full-time - 9-10 ore /zi - nici salariul lor nu ar fi foarte mare. Mai ramane sa vada si sotul bona de care va ziceam si o sa luam o hotarare.
Victo pe dragul de Mihaita sa nu-l chinuie rau bubele. Eu nici nu stiu daca sa imi doresc sau nu sa faca V varicela acuma. Daca ar fi o forma usoara, macar as sti ca am scapat. Eu am avut la 25 de ani si a fost groaznic, parca nu mai aveam bucatica de piele fara bube. Si desi nu m-am scarpinat, mi-au ramas cateva semne vinetii, noroc ca nu-s pe fata Baietelul cu care a intrat V in contact se pare ca a fost vaccinat, dar tot a facut boala- medicul a zis ca totusi vaccinul il ajuta sa faca o forma mai usoara
Ma dus sa pap, va invit la o portie de lasagna
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)