Clubul "babelor" FIV-oase 29
Raspunsuri - Pagina 13
MeAlex spune:
Da, e mai greu la adoptie, dar depinde mult de cat de apropiat esti de ceilalti. Eu as putea spune ca nu ies, nu ma vad cu nimeni, pentru ca sunt gravida (prietenii stiu cate probleme am avut si ar intelege)...dar stiu eu cand voi putea lua copilutul acasa?
Stiu ca e f greu sa adopti bebe mic, dar poate cu schimbarea legii adoptiei, se rezolva (ca ataca si asta).
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
anaasta spune:
Bun, Alex, dar nu vrea nimeni sa vina in vizita?! Parinti, rude, prieteni? E mai dificil totusi cu adoptia. Oricum, un lucru bun e ca s-a simplificat procedura si vor fi si bebei de adoptat la un moment dat.
MeAlex spune:
Anaasta, in timpul sarcinii, nu primesc prieteni (ma rog, nici asa nu vin f des), noi iesim mai mult, nu ne facem vizite acasa. La cat de groaza le e de ce mi s-a intamplat, nu ar avea curaj sa vina, pentru ca nu stiu ce sa spuna, cum sa se comporte, etc...Cu parintii ar fi ceva mai greu, dar in ei am incredere.
Sigur ca e greu, stiu un cuplu care a rupt relatiile cu toti amicii, s-a mutat si nu a mai dat vreun semn, de teama ca vreun destept sa nu ii spuna copilului ceva.
le: la lucrurile astea m-am gandit eu pana acum, sunt ipotetice, depinde de caz, de fiecare situatie.
Brigit spune:
Greu dar nu imposibil.
Depinde de stilul de viata, dar si de alti factori mai greu de controlat.
Nu m-am gandit f serios pana acum , dar presupune mult efort ca un copilas sa nu afle ca a fost adoptat. Nici cu bunicii nu poti avea incredere 100%.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
MeAlex spune:
E destul de greu cu adoptia, cu procesatul tuturor situatiilor si mai ales e greu sa intuiesti problemele care pot aparea ulterior in relatiile cu cei din jur. Pentru mine, in acest moment, gandul la adoptie ma salveaza, imi da curaj.
Lara27 spune:
jeeez, ati trecut la hardball, observ
in primul rand, yup, fara saga spun ca, Brigit e o comoara de fata..iubesc oamenii open minded, cerebrali, cred ca iubesc mintile oamenilor, asa ma atasez, sau nu, de ei..in sensul asta, Brigit, de nu eram casa' cu amorul vietii mele, acusi te luam de soata (sic), atat de mult imi place the way your mind works..sister-ul tau virtual insa, is just about good enough for me
pe de alta parte, constat zilnic, cat de narrow minded e, in general, lumea in care traim..imi placea sa analizez oamenii, pe strada, la job (in meetings), la ieseala, in timpul liber, concediu..ma ingrozeste efectiv prostia, ma sperie, mi se pare imprevizibila, mor cand constat lipsa de civilizatie & educatie, e parca atat de multa si e parca peste tot.. ma dezarmeaza cand vad ca data fiind cantitatea in care se gaseste in lume, de multe ori, da tonul..
anyways, Ana, gand la gand, ai pus exact intrebarea shakespeare-ana, pe care o rumeg de ceva timp, to tell or not to tell
in ceea ce ma priveste, ipotetic vb, ar fi vb de ovo donate..hubby e just perfect dilema mea, a fost short lived..hubby, a avut in schimb, o umbra de tristete hm, si sa n-aiba ochii tai? nimic din tot ce iubesc eu la tine? da, sunt o rasfatata in ceea ce priveste iubirea (si nu numai..), stiu si apreciez intotdeauna am avut parte de multa iubire, armonie in viata..de asta si consider, ca trebuie sa fiu happilica, pentru ca realizez, efectiv, cat sunt de norocoasa..motiv pentru care, am simtit imediat ca, nu genetica e ceea ce ma defineste, anume un cod complicat de DNA, ci felul meu de-a fi si de-a gandi, scara mea de valori si trari, pe care mi-ar placea sa le pot da mai departe, unui alt pui de om..simt ca as avea atatea de oferit, povestit, explicat, indrumat..de mi-e si mila de copilul ala..si nu, nu mi-ar trece prin cap ever, sa explic cuiva ca acel ovul, apartine genetic, de alta persoana..never! in fond si la urma urmei, de unul singur n-ar fi prins viata, ever..
si alti kiddies, care, altfel imi sunt rude de sange (e.g. nepotii), oricat de apropiati, nu vor prelua decat valorile inoculate de proprii parinti..care, dap, au ideile lor si, din experienta mea cel putin, input-ul meu a fost mereu redus la zero, fie ca era vb de nume (doar propuneri), de alimentatie, gradi, educatie, lb straine..nope, n-am reusit sa trec de parerile parintilor, ever..inteleg, intr-un fel, pe de alta parte ma irita cat de exact se delimiteaza teritoriile, fie ca e vb de fam, fie ca e vb de friends..
to be continued..
5ab1na spune:
aveti prea mari dileme fetelor. sa va vedeti cu buburezele in brate ca veti sti sa le aparati, sa le iubiti, sa le invatati ce vreti voi. la restul p o p u l a t i e i palme peste ochi.
eu am experienta cu sotul meu. ce el nu este copilul meu adoptat? daca se ia cineva de mine inghit, suport, tac, imi pun intrebari (ce pana mea are persoana asta cu mine???) dar cand se ia cineva de sot....aiaiaia cum fac!
mi-am certat odata o colega de camera de pe vremea cand stateam la camin de nu stia aia cum sa ma calmeze. doar pentru ca a indraznit sa-si dea cu parerea ca ea nu ar fi facut cum a facut sotul meu intr-o situatie.
hai va pup. we fain. clociti, dospiti, mancati bio si nu uitati ca, in cazul nostru, copiii se fac cu FIV.
cris astept detalii aici despre dimensiunea ovocitelor si despre cum s-a simtit mamica lor in centrul vechi al pragai
MeAlex spune:
Lara, ma inclin! Asta vroiam sa spun si eu, copilul e al tau pentru valorile pe care i le transmiti si pentru personalitatea pe care i-o consolidezi.
P.S. De ce sa aiba musai ochii tai, poate are ochii sotului!
le: pai, Sabi, si eu? Acu' ma excluzi ca-s fara fiv? Ei, lasa, ca ma includ eu, ca spun ca-s deocamdata fara fiv, cine stie ce mai descopar.
Brigit spune:
Lara, asa frumos ai spus cand ai zis ca nu suntem doar un cod complicat de ,dna.
Si eu cred ca mediul si educatia ne transforma în ceea ce suntem, nu cred ca suntem limitati genetic. Si cred ca avem f multe de oferit unor copii si ca vor creste în spiritul unor valori sanatoase si solide.
Strict legat de dna , structura adn ului central vine de la parintii biologici, dar în adj periferic se regasesc elemente din structura celei ce îi poarta în burtica. Asa ca biologic sunt si ai mei, asta ca sa o luam asa by the book.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
Lara27 spune:
da, mai sabi, ai dreptate leoaica tanara, iubirea
Cris, chiar, cine ti s-a uitat in pasa', in absenta lui PK??? (sper, sa nu te superi, dar simteam nevoia sa mai inveselim putin atmosfera si nu m-am putut abtine pupici)
to be continued..