Clubul "babelor" FIV-oase 29
Raspunsuri - Pagina 12
5ab1na spune:
hello hello
nu absentez dar am avut ceva treaba
si cum m-am trezit tarziu...
iar am transpirat:(
din astea
miky82 spune:
Brigit ai dreptate, am uitat sa specific in postul anterior de cadrul legislativ nici mie nu mi se pare ok asa la mica intelegere.
Anticorpi antispermatici, ovare polichistice, endometrioza
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 75mg 1/zi, Femibion 1/zi, Magne B6 1/zi, Vitamina E 1/zi, Acid Folic 1/zi, Vitamina C 1/zi
3 Inseminari nereusite
anaasta spune:
Na', Brigit, ne-ai dat tema de discutie . V-ati gandit daca le veti spune copiilor toata povestea ajungerii lor in viata voastra sau nu?! Sa stii ca-mi place de tine, te vad tare echilibrata si cu picioarele pe pamant.
Noi cand discutam toate ipotezele, ne impotmoleam pe aici. Veneam si cu argumente pro, dar si contra. Subiectul e delicat, sensibil. Poti sa nu spui nimic, e ok.
Brigit spune:
Ana
Pe fertility friends la subcapitolul donation sunt 2 mari threaduri. Telling the child si not telling the child. S-au īncins ceva spirite pe acolo.
Desigur ca am citit si pe acolo - stiti uneori e f greu sa schimbi o parere, evident ca am ramas la gandul de īnceput. Acela de a nu le spune copiilor.
Am multe argumente, principalul e acela ca nu vreau ca ei sa se simta diferiti de alti copii.
Īn plus nici eu nu percep ca īn burtica la mine e ceva ce nu imi apartine, am vorbit cu eu din prima clipa ca despre buburuzii mei, nu am cum sa cred ca peste ani si ani voi putea sa le spun ca nu sunt ai mei. Cred ca partizanii ideii de a le spune copiilor- si unii o fac chiar f devreme- le pun copiilor o mare povara pe umeri si risca o criza de identitate.
Īn plus, cum ziceam eu sunt copil unic. Dar am avut ocazia sa constat ca se fac diferente chiar si īntre copiii naturali, vazuta asta īn familia sotului. Pai credeti ca ar putea bunicii paterni sa nu faca diferente īntre nepoti stiind ce si cum ?
Despre alti oameni nici nu ma gandesc, am facut greseala sa fim sinceri si sa spunem ca facem fiv si am avut niste reactii... Prostia omeneasca e chiar infinita , o descoperi īn cele mai surprinzatoare locuri, chiar si la oameni a caror educatie te face sa crezi ca au ceva minte īn cap.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
Ralu_mv spune:
Brigit ai zice ca educatia iti ofera perspective, dar cand vine vorba de reproducere, mai toti raman la stadiul ala de maimuta ... asa ca nu merita nici in ruptul capului sa risti cu ei ... si chiar cine ai avea impresia ca te ar intelege, la un moment dat ti-o poate tranti ... ca asa e omul, in genere, egoist ...
Vorbea si Lara de solidaritatea feminina ... nici eu nu cred ca exista ... la modul general, ba dimpotriva ...
--------------
MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in 2008, soe 7 sapt..,
2 ia, fiv 1, fet 1 nereusite
fiv 2 reusit
MeAlex spune:
Brigit, chiar daca am gandi stiintific, buburuzii sunt copiii tai, sunt fixati in uterul tau, sunt schimburi intre ei si tine. Si eu ma gandesc ce as face in cazul in care am adopta. Ar sti doar parintii, tin la distanta rudele si prietenii. Daca as adopta un bebe mic-mic, si as putea minti ca de fapt eu am fost gravida, dar nu le-am spus, ar fi minunat. Oricum, nu le-as spune copiilor, dar i-as educa in ideea ca e sunt importanti si iubiti pentru ce sunt, nu pentru ca sunt ai nostri.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
aadina spune:
Brigid
Imi place cum gandesti.
La adoptie e mai greu de tinut "secretul".
Este familia voastra si voi hotarati cel mai bine pt. ea, fara rautatile celor din jur
Ralu_mv spune:
Si Brigit, mai ziceai de diferente intre copiii naturali ... si eu sunt totsingura, dar am studiat de cand ma stiu familiile cu copii, deoarece mi-am dorit mereu mai multi frati ... si mai mereu am gasit diferente in tratarea fratilor de catre parinti ... e o lege a oamenilor de la tara de ex. in unele locuri, sa se poarte urat/neglijeze fata in favoarea baiatului/sa fie ea un soi de servitoare pt fratii baieti ... rar am intalnit familii frumoase si armonioase complet ...
--------------
MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in 2008, soe 7 sapt..,
2 ia, fiv 1, fet 1 nereusite
fiv 2 reusit
Brigit spune:
Ralu,ai surprins perfect ce voiam sa zic. Doar cineva care a trecut prin framantari similare poate cumva sa isi imagineze. Īn rest... Asa sunt oamenii obisnuiti, sa judece si sa isi dea cu parerea.
Alex, am studiat partea cu adoptia- stii ce mi se parea cel mai dificil ? Sa reu#351;im sa adoptam un bebe mic. Asta īn tara īn care copiii sunt aruncati la cosul de gunoi. Birocratia e groaznica. Eu nu am lucrat la stat nici macar o zi si unele chestii mi se par de neinteles. Fara o intrare buna, pila sau cum vrei sa ii zici nu poti adopta un bebe mic.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
anaasta spune:
Eu cred ca unui copil adoptat este mai greu sa ii ascunzi adevarul. E tare delicata situatia.
Adevarul este ca voi sunteti parintii lor, Brigit. Ajungem la discutia de biologic vs. cel care creste si educa cu responsabilitate. Eu cred ca asta face din noi parinti: iubirea, altruismul, intelegerea, toleranta, cresterea, educarea si grija fata de viitorul copiilor nostri. Nu faptul ca i-am facut sau nu noi insine, cu material genetic propriu. Indiferent de cum ajung in viata noastra, vor fi copiii nostri si e normal sa fie asa.