Strugurasi de Sept-Oct 2011 *54*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hayat_Kh spune:

Buna dimineata!

Am promis ca revin si n-am mai reusit. Ne chinuie o siguranta la panoul electric si tot sare si mi-a fost teama sa mai pornesc laptop-ul, sa nu mi-l prajesc. Azi o sa vina electricianul. Sper sa reusesc sa trimit mesajul inainte de a sari din nou.

Aveam mai multe de spus, dar ma limitez la ce imi amintesc acum , ca eram intrebata . Imi cer scuze!

Ionela operatia este programata in 30 aprilie. In 29 aprilie(duminica) mergem sa ne intalnim cu medicul anestezist si cu dl. prof., iar luni dimineata, probabil ca se face internarea...daca totul este bine. Citisem pe urma restul postarii tale, ca a fost lunga si am vazut ca ai spus ca nu pleci de tot, ci doar pana reusesti sa te regrupezi.
Am tot vrut sa iti spun, ca imi pare rau ca ati fost asa pe fuga in Bucuresti, ati avut atat de multe de facut si nu ne-am putut vedea sau vorbi , macar cateva secunde. Tu zici ca Tudor e cel mai mic din odisee, dar dupa parerea mea, mi se pare mult mai avansat decat spune varsta lui. So.....

Hellena , stii ca mi-esti draga, dar cand am citit ce-ai scris despre "posirca aia de LP"....mmmm....am vrut sa ma abtin, dar nu pot. Mai, or fi pareri pro si contra mii, pentru LP .Dar , ce mama ma-sii ne-am fi facut si fara ala? Le dadeam lapte de vaca sau de mai stiu eu ce, ca pe vremea bunicii ( si mai bagam, offcourse si o leaca de gris, ca altfel nu se ingrasa copilul)? Sincer, prefer sa ii dau "posirca" aia , care e cat de cat verificata si tinuta sub control (pentru un anume echilibru , care sa nu afecteze copilul , atat de grav). Acuma ca mai mananca si nitzel aluminiu, asta e partea a doua.Nu te supara pe mine, dar expresia asta chiar m-a deranjat. Mai ales, ca in cazul meu, eu stiu ca am facut tot ce se putea sa alaptez. Da, e adevarat ca am preferat sa nu ma als taiata de bisturiu...dar in rest am facut totul. NU pot spune ca nu am regrete, dar in acelasi timp, multumesc Cerului ca am avut totusi o optiune de a-mi hrani copilul "sanatos"...Stii vorba aia: din tot raul, il alegi pe cel mai mic.

Andreea , ce tare ma bucur sa te vad pe aici. Si cel mai mult ma bucur ca ai o mamicuta prin apropiere , cu care sa mai iesi. In privinta asta esti o norocoasa. Atat de mult bine iti poate face si macar 1 ora afara cand te plimbi cu puiutul, sa mai ai si un adult. La mine,in afara de sot....sunt mai mereu doar eu cu Razvan la plimbare...si e greu....pentru ca mi se amplifica toate gandurile si intorc pe toate fetele fiecare eveniment din ultimii 30 ani....Sper ca macar la tine lucrurile sa fie un picut mai vesele. tare pe Andrei si pentru tine.

Anca_R, Andreea, ce scump e Flavius.Doamne cate face el. Cred ca stai cu ochii pe el ca pe butelie, de acum incolo. .... cu banutii stam cat de cat ok. Eram cu un minus de 2500 euro,din care am primit 500 si ceilalti, avem promisiunea ca o sa ii primim.....Acum sa vedem. Suntem foarte stresati .Facem socoteli in fiecare zi.De la Paste, de cand a fost tata la noi, n-am mai cumparat absolut nimic, decat lapte lui Razvan, in rest ne-am descurcat cu ce avem prin casa. Facem economie la tot.Bine, avem si imprumuturi ca altfel nu reuseam sa strangem toti banii, dar Slava Domnului ca nu sunt prea mari.Cu ajutorul vostru, al tuturor, am reusit ca in contul lui Razvan, pana acum, sa strangem 1000 euro. Sunt niste banuti, care ne-au scutit de multe. Pentru asta ma in fata voastra si va raman vesnic multumitoare.

Despre spanac, citisem si eu , asa cum spunea si Bunny, ca e bine sa se dea de pe la 8 luni, din cauza continutului ridicat de nitrati si oxalati, care pentru stomacelul si rinichii puilor nostri sunt prea greu de procesat. Despre boala de care spune ea, abia acum am aflat si mi s-a facut pielea de gaina.

Jade, si Razvan e la fel ca T in privinta meselor. Si eu ma chinui cu el sa isi manance lapticul. Bea 50-60 ml de sete si pe urma, restul, numai cu cantat, fluierat, lasat putin sa se linisteasca...si tot nu mai reusim sa bem aceeasi cantitate de lapte la o masa. Mananca intre 120ml si 180ml. Are in cele mai multe zile doar 3 mese de lapte, slabe cantitativ si 2 mese solide(1 fructe si 1 legume), cate 100-120 gr din fiecare.
P.S cred ca te topesti de drag cand il auzi silabisind...

La bilantul de 7 luni, cantarim 8,550gr si 72 cm. A luat in greutate 600 grame si 2 cm. Acuma, nush daca e bine sau rau....dar copilul arata ok.Parerea mea....

Nanna

Sei

Kora in primul rand "La multi ani!" lui Dimitris , astazi si imi pare rau pentru prietena ta. Sora mea mai mica, este nascuta pe 21 septembrie si in fiecare luna pe 21 ma gandesc la ea....stiu cum trebuie sa fie sa simti lipsa unei persoane dragi. Nu zic mai multe,pentru ca nu vreau sa o dau in plans....Putem doar sa ne rugam pentru sufletele lor si cam atat.



_

Mami fericita de Razvan Octavian 15.09.2011


Vizitati Sifonierul Strugurasilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hayat_Kh spune:

Ah, May felicitari pentru promovare. Iote ca venise si ea .....cu chin cu vai. In ce priveste bona, ai dreptate.....tre sa fii un pic mai strong cu ea, sa isi dea seama ca acolo e la munca, nu in vizita la o cafea....

P.S. Nu vi se pare ca m-am facut cam rea? Prea imi dau asa drumul la gura....:(( Uuffff....si tot zic ca "iaca tac"....dar nu-mi prea iese.

Michella saru'mana M-ai amuzat teribil cu stelutele prafuite, Bine ca ai ridicat macar una de acolo de pe jos. Da Doamne, sa straluceasca cat mai mult.

Bunny Pilda asta cu porumbeii e buna de spus atunci cand ai in jurul tau "asa-zisi" prieteni, dade-dade s-or mai tria.... Oricum, mi-a placut enorm....Sa ne ajute DD sa avem in jurul nostru numa`de-aia de se si intorc....(de-aia buni).

_

Mami fericita de Razvan Octavian 15.09.2011


Vizitati Sifonierul Strugurasilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna_mika spune:

Neatza fetelor!

Michella - daca ajungeti marti in zona poate programam intalnirea atunci. Sa imi dai pe PM ora la care ajungeti.

Andreea - de la Mihai Bravu ajungi pe jos, in max 10 min. Va vrem si pe voi la intalnire . Stiu ca parca prin vara v-ati mutat in casuta noua. Cum este? Sunteti multumiti?

Hayat - wow, peste o saptamana este operatia? Oare de ce retinusem ca este la sfarsitul lui mai?! . Daca nu ajung banutii poate mai facem toate un hei-rup pe ultima suta de metri si completam....
Razvanel e un grasun si un lungan!
Nu, nu te-ai facut mai rea! Este normal sa iti spui si sustii punctul de vedere! Chiar ma gandeam ca mie mi-ar placea ca fetele mele sa spuna si sa argumenteze atunci cand au un penct de vedere diferit de al altora, nu sa taca si sa inghita! Daca mi-ar placea ca ele sa fie asa, cum as putea sa fiu eu altfel?!

LA MULTI ANI DIMITRIS! Sa cresti mare, frumos si sanatos! Un si pt mami si Iannis!

Eu azi merg la sala si apoi sper sa stam cat mai mult prin parc. Se pare ca vremea va fi foarte frumoasa!

Va pup si va doresc un we minunat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Buna dimi si poftiti la o cafeluta/ceai/laptic

Si noi tot cu morcovel am inceput si nu am avut succes, apoi am incercat mar si para coapte, la aburi, primul mar mai l-a papat pe tot si apoi din ce in ce mai putin pana Deloc
Para care se zice ca are gustul LM nu-i place...asa ca la noi gustarea =zero.
Dupa episodul cu fructe am incercat legume din nou, am pus la supita ceapa si o rosiuta si surpriza a baut supa de parca era deshidratat si de atunci asa bea, ii place sa soarba din canita la nebunie,mai mult ca fac zgomot dintoci de jos pe sticla. Apoi ii fac piureuas din legume in care mai pun un strop de ulei de masline si supica pana o aduc la o dorma semi lichida.

Foarte bun subiectul despre igiena dintocilor. Noi avem un set "[http://www.miniblu.ro/index.php/ingrijire-si-sanatate/altele/product/show/cid-82/name-safety-first-set-periute-de-dinti/category_pathway-0]
dar inca nu l-am folosit , cica seara la baita ar fi indicat la inceput

Pentru protectia capului la bebei nastrusnici exista o casca ,ceva de genul http://www.thudguard.ro/produse.php

Fug la bebelos, mai incerc azi gustare din nou

PS. am incercat sa ascund link-ul dar nu am reusit,mai incerc, scuzati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Neata,

Nu Hayat , nu te-ai facut rea, doar iti exprimi opinia si asa ar trebui sa facem toate pe aici. Daca spuneam doar ce ne place la toate nu ajungem nicaieri, nu progresam, nu invatam !!!

Asa cum spunea, Pinky am impresia, e bine si sanatos fiecare sa spuna ce are de spus.
De ce sa nu spuna cineva daca da cereale seara? Eu zik sa spuna.
De ce sa nu spun eu ca eu am citit ca nu e bine sa dai cereale seara? eu zik sa spun.
Poate acel cineva nu s-a gandit la asta, poate a fost influentat in decizia sa, poate faptul ca eu spun ca asa am citit il face sa sape un pic legat de acest subiect. Nu neaparat sa renunte, dar sa fie o decizie informata.
Acesta este doar un exemplu...

Legat de ce ii spusese Ionela Nanei, ca ar fi fost o mama mai buna daca alapta, si mie mi s-a parut urat... dar dupa ce a explicat mi se pare logic...
Asta nu inseamna ca daca nu alaptezi nu esti o mama buna. Credeti ca eu tin minte ca mama mea m-a alaptat sau nu?
Nu, tin minte ca imi povestea ca m-a alaptat cu chiu cu vai pana la 6 luni (cand a plecat la serviciu si a pierdut laptele = a se citi "nu a avut informatii sa stie cum sa stimuleze producerea lapteluli") datorita faptului ca a baut 3l de lapte pe zi (ca asa se spunea atunci, daca bei lapte ai sa ai lapte) Sa va spun ca mamica mea nu mai bea lapte de atunci. Never
Tin minte ca a fost acolo pentru mine oricand si m-a sustinut mereu, chiar daca am mai dat-o in bara.

Ce am vrut eu sa spun este ca fiecare ne crestem copilul cum vrem noi. Daca este cineva care ne atrage atentia asupra unui lucru putem sa raspundem civilizat si sa nu ne aprindem. Suntem pe un forum si fiecare are parerea lui. Nu spun ca ar trebui sa explicam sa argumentam ce am facut, ci sa spunem multu pentru sfat sau atentionare. Daca nu ne convine putem ignora. Asta e frumusetea forumului, right? [talk to the palm]

May, super ca ai fost promovata, acum cred ca mergi si cu alt chef la munca

Bunny, nice story

Michella am ras la stelute



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Neata buna tuturor

Sunt ingrozita cand tocmai am vazut la televizor ca o fetita de 11 ani a dat nastere unui baietel de 3080 Kg.

La Multi Ani TEODORA IOANA de LALI


La Multi Ani TUDOR ANDREI de JADE


La Multi Ani TEODOR de Inutsa


La Multi Ani TUDOR de IonelaMaria


May, felicitari pentru promovare
In legatura cu bona...nu stiu ce sa-ti zic...tu sti mai bione ce ai de facut


Lena C eu o sa-i dau cereale la ora 17,18, daca se considera seara asta este.La 8 luni si 2 saptamani vreau s ai le dau impreuna cu iaurt.


Kora imi pare rau pentru pierdere cuvintele sunt de prisos...


Anca Toma eu am facut patutul tarc.Am din panza.


Dbuuny si acum ne zici ca nu avem voie spanac?Eu i-am dat de la 7 luni.

Despre noi...O pun pe Anastasia in tarc, dar sta numai in picioare in el.Se agata de panza si tot reuseste sa se salte.Mai pune manutele sus si se mai salta pe varfuri si cu caputul care sta mai mult pe spate vrea sa priveasca peste patut.
Azi noapte am luat-o s adoarma cu mine ca era mai agitata.Si pe la ora 4 ma pomenesc cu ea agatata de mine in picioare.Eu dormeam dusa dar bine ca am simtit-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

buna dimi

noi am fost la analize de dimineata, am facut hemograma si sideremia. vreau sa stiu daca stam bine cu fierul si daca e nevoie sa ii dau suplimentar sau nu. Mariuca a fost foarte cuminte, nu a plans deloc, s-a jucat cu ecusonul uneia dintre asistente si a ras tot timpul desi procedura a durat ceva avand in vedere ca a intepat-o in degetel si apoi trebuia a astepte sa se adune cate o picatura de sange pe care o recolta intr-o eprubeta pana s-a ajuns la cantitatea necesara analizei. luni avem rezultatele si am emotii foarte mari.

clau, cum arata setul ala pt dintisori, ca din link nu am vazut nicio imagine?

noi suntem tot la piureul de morcov, pastarnac si ffff putina telina din care nu papam decat 2-3 lingurite . a , mai mananca 2-3 faramite de mar (direct din mar) ...asta e tot.
ieri i-am pus in piure o jumatate de pastaie de fasole verde, fara boabe. din pacate mi-am adus aminte de Bunny abia dupa ce a papat cele 2-3 inghitituri obisnuite. rezultatul nu a fost prea bun, toata ziua a avut gazute, prin urmare nu va mai primi.
aa si acum 2 seri i-a furat sotului de pe farfurie o frunza de papadie (el mananca papadie cruda la greu) si a si dus-o la gura. eu i-am scos-o repede din gura dar am constatat a doua zi in scutec ca a reusit sa inghita o frunzulita. ce ma supara, ce ii dau eu nu mananca dar inghite cata frunza de papadie fara mofturi si nu are nimic

nanna, multumimam luat modelul asta:http://www.cerceifetite.ro/stelute-cu-pietricica-cercei-fetite-54776.p.html
erau alte modele mult mai frumoase dar din pacate nu ii avea in stoc (am intrebat de vreo 10 modele pana am ajuns la asta).

pinky, multumim

Lena ai perfecta dreptate, si eu sunt de parere ca fiecare sa spuna ce are de spus. cine e cu capul pe umeri nu se supara , la urma urmei nimeni nu obliga pe nimeni sa faca nimic. eu am avut multe de invatat in felul acesta, cum a fi sa ma supar ca Bunny a spus ca spanacul si sfecla sau oul nu sunt bune acum pt bebelusi, sau ca Lena a spus ca nu se combina marul cu morcovul, sau ca Ionela a dat linkuri ca nu sunt bune cerealele pana pe la un an sau ca lali a spus ca nu e bun premergatorul sau clau ca nu se combina branza cu fructele sau nu mai stiu cine a spus ca e cam periculos sa dam acum ficatel etc (momentan doar atat imi aduc aminte dar mai sunt sute de exemple). am bagat la cap, am mai citit si eu despre asta si am decis ca e bine pt copilul meu sa tin cont de aceste opinii.
nici eu nu cred ca esti o mama mai buna sau mai putin buna daca alaptezi sau nu, a fi o mama buna tine de multi, multi factori.
si eu o sa imi spun parerea chiar daca am vazut ca multa lume s-a deranjat si ma ignora dar nu inteleg de ce ar trebui sa spun altceva decat ceea ce gandesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

La multe lunite sarbatoritilor de astazi!!! Sa fiti sanatosi, veseli si cuminti!

Si pentru ieri La multe lunite Mariei Clara si Mariucai mele dragi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

La multe lunite sarbatoritilor si de la noi!

Rachel ce m-am amuzat

Eu de ieri ii zic lui bebe vulturas, se repede cu viteza luminii la orice.

Avem un centru de joaca asa http://www.nichiduta.ro/detalii-produs-3749/bright-starts---doodle-bugs-around-we-go/ care e prins in ventuza pe parchet, dar azi i-a cazut cu tronc ceva din biblioteca care era la 2 m si a tras centru dupa el pana a daramat cartile

Fac si eu cerere de accept in grup sa pun pozici si sa va cunoasc mai repede.
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Va salutam si noi in graba pt ca avem zi de munca in gradina si ii dam zor ca dupa amiaza ploua. aum doarme si mandra si profitam. cand e treaza stam cu ochii pe ea ca pe butelie ca face numai prostii.

de boala copilului albastru citisem si eu impinsa de info cu nitritii din apa. poate provoca si deces in formele grave.spanacul e recomandat mai tarziu si din cauza efectului puternic laxativ. eu o sa ii dau fetei cate o frunzulita imediat ce imi iese in gradina.

azi avem in meniu carne.prima data!

La galbenus am renuntat si eu momentam. o sa ii mentin alimentatia cat mai simpla. mi am dat seama ca nuare rost sa ma grabesc sa bag si aia si aia..avem o viata inainte. incercam cu carnita si legume si din fructe doar mar si para. deocamdata..ficatel am decis sa ii dau dupa 1 an iar cereale dupa 9 luni. luna asta o sa introduc doar carnita si branzica/iaurt.

ma duc la treaba. revin cand ploua.

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput