Bv Haydee,Marci,nelli!Hai JD,danaela,titi! - 53

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelli spune:

Dara-of cat de rau imi pare sa aud ca nu sunteti chiar bine,Dumnezeu sa va ajute sa treceti cu bine,capul sus ,daca nu alaptezi nu e ca a fost cu voia ta,asta e,sa va refaceti repede

39+ Maria-SiminaDoamne ajuta-ne sa fim cu totii sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Dara Eu am crescut cu lp de la 2saptamani ca nu a mai avut mama lapte si am fost voinica toata viata, nu s-au lipit racelile de mine, boli, etc.
SI eu ii voi baga lp ca nu mai pot sa-i dau tzatza din ora in ora, ajung la nebuni... Asta e, bebii au nevoie de mamici fericite langa ei, nu de mamici perfecte!
Asa ca (,) capul sus, mamica! Cred ca bine ti-ar face o iesire. Sa imi (ne) spui cand putem sa venim acolo in parc la tine. Tare mi-ar placea sa te vad si sa vorbim, sunt sigura ca te vei mai relaxa!
Pupam si Miruna scumpa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorinutza82 spune:

Ce fac mamicile, strengarii si burticile?
Noi am scapat de bontul ombilical , l-am gasit azi-noapte in pampers. Asa ca azi facem baita in cadita, yupiiii! De-abia astept sa o spal peste tot cum trebuie, ca nu mi-a placut mie numai stersul cu apita pe ici pe colo si cu fundul sub robinet.
Aaa si mai avem un motiv de bucurie: am iesit afara la soare la aer. A fost asa frumos azi pe la 12 aici de am zis ca e pacat sa nu profitam. Am stat vreo 10-15 min pt prima zi, dar pt mine gura asta de aer a fost mana cereasca, nu-s obisnuita sa stau in casa atata vreme si nu iesisem de luni de cand am venit acasa.
Maria a papat inainte sa iasa afara, a stat cu ochii gogonati cat am stat la aer si de atunci tot gogonici sta, nu a tras nici un pui de somn de la 11:30.
Va pup si plimbare placuta daca sunteti in parc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Multumesc fetele, trebuie musai sa ma adun, azi am trecut, sper, un ultim hop, am strans pompa si mameloanele cu care mai reuseam la san, a fost greu tare cand le-am strans, dar sper sa-mi scot cat mai repede din cap. "Intarcarea" a fost prea light asa, semn ca nu era lapte care sa se adune in sani, deloc, ca n-am avut niciun disconfort. Cand am crezut ca ma doare un san era un val razlet de oxitocina (care ar fi trebuit mereu sa faca reflex de curgere a laptelui din sani si nu faca), val care a mai aruncat niste lohii afara (desi se oprisera), si aia a fost tot. Tre' sa mai adun si tampoanele de curs lapte din sani si scoicile cu care asteptam eu sa adun lapte prea mult, ca sa n-o iau iar cu capul cand le vad.

Ne-am dat seama de reflux acid cand ii venea la 3-4 ore de la masa un lichid pe gatut, pe care il galgaia si incerca sa-l inghita, tragand si caputul spre spate (si citisem mai demult ca daca trage capul spre spate de multe ori e reflux, nu gaze). Fiind la 3 ore de la masa, nu mai era laptic deloc, ca era digerat, doar lichid din stomacel. Uneori o baga in sughit ala, in functie de pozitie, de ex. daca-i ridicam piciorusele pt. schimbat. Se aude galgaitul de lichid in gatut si incepe sughitul. I-am descris doctorei si a confirmat ca-i acid clorhidric, ei zic ca e 'sticluta fara dop' nefiind maturizat sfincterul de la stomac si ca trebuie manevrata exact ca o sticluta fara dop. Am mai comandat un pozitionator din ala, ca pe celalalt l-am folosit la masa de infasat, ca era jale. La reflux tipa mai rau ca la gaze.

Voi in ce leganute puneti bebeii? Ca pe ala pe care-l asteptam nu mai vrea sotul sa-l ia, ca se pare ca a fost folosit si de altcineva, nu doar de varul lui. Si acum vreau sa cumpar leganut. Stiu ca au mai fost linkuri, dar ma gandeam daca imi puteti spune in care si adorm eventual.

Danutule, tu cum mai esti cu moralul?

mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Dara, noi i-am luat d'asta http://www.mastershop.ro/balansoar_portabil_fisher_price_deluxe_take_along_swing_lumini_sunete_si_vibratii_c5858.html
L-am luat la reducere din Carrefour. Insa nu pot sa zic ca am facut mare branza, pt ca nu-i prea place lui Gaza in el. Ori e prea mic (desi balansoarul cica e suitable from birth) ori pur si simplu nu-i place lui in leagane.. ii place in brate, ca nici dupa wrap nu se da in vant..
Recomandarea mea e sa nu investesti acum, ca nu merita. Asteapta sa faca o luna jumate, doua si pana atunci vezi si tu ce-i place, ce o atrage, etc. Acum sunt prea mici pt leagane sau zdranganele.. din experienta mea. Insa poate fetele zic altceva, pana la urma depinde de puradel.

Eu sunt mai ok.. cel putin la suprafata. Nu prea mai pot sa-i fac fata cu papa ca am senzatia ca nu se satura. Adica suge 30 min dupa care urla de foame Si-i dau biberon si linge si ultima picatura.. eu ce concluzie sa trag?!?!
Si mi-e frica sa-l trec numa' pe biberon.. Pe de alta parte, nu cred ca mai rezist mult si-i bag macar o masa de lp, noaptea, sa doarma si el cateva ore legate. Am inima rupta dar ce sa fac?! ca-s terminata de somn.. Prefer sa ma simta odihnita si relaxata langa el si sa aiba si LP, decat sa ma chinuiesc numai si numai cu san/muls/biberon/san/muls.. si sa fiu zombie.
Uff.. oi vedea. Am in casa o cutie de NAN HA. Poate la noapte ii dau. Ma rog, asa am zis si azi noapte si nu i-am dat. Nu stiu..
Oricum, tu ce lp folosesti? Am auzit ca e unul Tofer care e bun dar e f scump si nici nu se prea gaseste. Pediatra mea mi-a zis ca NAN HA e bun si nu constipa. Pan' la urma cred ca incerc diseara si relatez maine cum a fost.

De Camomila v-am zis, nu? Ca nu mai stiu.. Granule de musetel care cica ii calmeaza si-i fac sa doarma mai bine. Eu nu am gasit la vreo 3 farmacii la care am fost, insa e drept ca am cautat doar aici in 'sat'. Sper sa gaseasca Mister maine.

Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Buna fetele!

Pe unde ati disparut, sunteti pe-afara la plimbare?

Dorinutza: felicitari pt buricut!
Dara: tare greu trebuie sa-ti fie, dar o data ce vei depasi momentul de cotitura cred ca-ti va fi mai usor cu lp decat muls la fiecare 3h si sa vezi ca nu iese mai nimic, cred ca asta te obosea psihic teribil Nu e mult 3-4h la cat ii vine acidul? Mananca asa rar? Sper sa nu aibe digestia incetinita Noi n-am mai vomat de vreo 2 zile dar regurgitam si avem refluxul acid in continuare, doar ca la noi apare la 1.5h de la masa. Se trezeste plangand, o tin 10 min la verticala si apoi ii trece, ca norocul, adoarme iar. Daca poti te rog sa ma tii si pe mine la curent cu ce-ti mai recomanda pediatra pt chestia asta ca parca mi-ar prinde bine si alte pareri, mi-e tare mila de Biancuta mea.
Dana: sunt perfect de acord cu tine, mai bine o mama relaxata decat una perfecta! In plus, eu una tind sa cred in puterea spiritului si cred ca intr-un fel ne-au cam ales copilasii nostri, iar pt fiecare dintre ei cea mai buna/potrivita mama e taman cea pe care o au

Mergi la inceput

Dana, noi am fost pe Nan HA din spital si i-am mai dat si Nan simplu, ceea ce o sa ii dau si in continuare pt ca ni s-a zis ca trebuie schimbat cu mare grija LP cand il schimbi, ca cel mai rau e la bebe sa dea in diaree. O sa incerc Lactana de la Topfer dupa o luna, introdus treptat, cate o masura amestecat cu Nan. Nan am folosit ca sa nu schimbam ce folosea spitalul. Dar de schimbat cu grija ne-a zis pediatra ei, nu doar cei de la spital.
Eu dorm noaptea 2 ore, 1 ora sau o ora si ceva schimbat si papa, iar dorm 2 ore, iar schimbat si papa, si mai dorm 2 ore apoi, fac vreo 6 ore din bucati de 2 ore daca apuc toate intervalele si nu e vreunul mai agitat. Uneori am facut si 8 ore din bucati de 2 ore, dormind cand doarme ea.

Ronina, pai laptele de san se digera mult mai repede ca formula. Eu am zis de 3-4 ore si in sensul ca e dovada ca nu e laptic, ci doar acid, dar de obicei mananca la maxim 3 ore, cam asa e la LP. Vreo 2 mese pe zi le are mai rapid, la 1,5-2 ore. De obicei o trezeam sa manance, asa a fost tot timpul. Stam o ora sau o ora si jumatate cu mancatul la fiecare masa (eu numar de cand incep hranirea, nu de cand termin, ca am citit ca asa se contorizeaza -inceput-inceput) ca papa incet, adoarme, trebuie insistat, stam 20-30 de minute pe umar ca vine laptic inapoi daca nu si se agita mult - la gaze da afara daca nu stam minim 15-20 de minute pe umar.
Si la noi se trezeste plangand de la acid. Deocamdata au zis ca pana la 2 luni cand se poate da nexium ca sa n-o mai arda macar, nu prea avem ce face, decat tinut in sus si dormit inclinat. Mai stia o tipa ca ar fi guardian sleeper...dar nu vreau s-o chinui aiurea, mai astept o parere...ca daca nu ar da din picioruse, poate nu-si misca acidul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

buna ziurile!

Dara, Dana imi pare rau ca va merge greu/deloc alaptatul, dar nu lasati ca asta sa va doboare! de Topfer v-am mai zis; se cheama Lactana si la farmacia Tei se gaseste cel mai ieftin! cu asta am mers ca completare, apoi cand s-a intarcat la Serban si foarte multumita am fost de el. nu a fost constipat, nu diaree, nu colici! probabil pt ca are probiotice in el...

eu am reusit sa ma mai odihnesc in we... parca stie, cand e ta-su acasa doarme si ea noaptea fara scremate...

am uitat sa pun la bookmark linkul cu farmacia unde se gaseste Baby Water Gripe ala cu girafa... mai puteti sa imi ziceti inca o data pls?
si noi cred ca aven acid din ala de ii vine pe gatut...

a mea sta in bouncer. chiar adoarme acolo ziua. eu am din asta http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2000&e=product&pid=38320
si Serbanu pana la 1 an numai acolo reuseam sa il adorm... tare bun mi-a fost bouncerul asta si ma bucur ca si pitica il iubeste!

mami deSerban Alexandru 15.07.2009 si Mara Ioana 15.03.2012

Mergi la inceput

Bubu, apa de-aia se gaseste si la farmacia tei.
Bouncerul leagana si ca un leagan sau doar vibreaza? Scuze daca pun intrebari tampite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Dara: merci de info Da, si eu numar de la inceputul mesei la inceputul urmatoarei mese, dar pe timpul zilei nu trec mai mult de 2.5 sau 3h si deja cere iar papa, desi si la mine dureaza cam 1.5h pana mananca si stam la ragait, noroc ca mai recuperez noaptea cu somnul ca atunci doarme mai mult. M-am uitat putin pe prospectul lui nexium si contine un izomer al omeprazolului, singura substanta la care am descoperit ca am alergie asa ca mi-e frica sa i-o dau.

In alta ordine de idei, noi maine facem 2 luni, nu-mi vine sa cred cum a zburat timpul!

Mergi la inceput