Bv Haydee,Marci,nelli!Hai JD,danaela,titi! - 53
Raspunsuri - Pagina 13
aredwynn spune:
Dara, imi pare rau! Sper sa treci repede peste starea asta si sa fii impacata ca ai facut tot ce se putea. Vorba Danei, si eu am crescut cu lp.
Legat de cantitatea de lapte, in nebunia mea, cred ca am descoperit elementul minune cu proprietati galactogoge. Nu era nici supa nici aerul de tara, ci grisul . Ieri eram iar disperata ca nu am lapte, sanii moi (stiu ca nu e neaparat relevant, dar la mine e), Liuca nu se satura nicicum, dupa sesiuni de stat la ambii sani (care dureaza cel putin 45 de minute la noi), nu reuseam nici sa mulg prea mult, asa ca am luat la rand toti factorii noi din zilele cu lapte mai mult. Am si gasit pe unele site-uri ca grisul ar ajuta la productia de lapte, asa ca sotul s-a apucat de facut galuste. Problema e ca se pare ca ar fi si chelator de calciu, deci tre' sa bag calciu la greu. Sigur o sa ziceti ca sunt dusa rau . Probabil si pentru ca suntem codasele odiseei la greutate si oricat ar zice toata lumea ca fiecare copil are ritmul lui, tot nu pot sa nu ma gandesc ca am facut ceva gresit. In fine, macar ne laudam ca dormim noaptea, ne culcam pe la 23.30-24.00, dupa baita si papa, o mai trezim pe la 4.30-5.00 pentru o tura de lapte (dupa care adoarme fara probleme) si apoi ne trezeste ea pe la 7.30-8.00. Ziua nu avem mari probleme cu plansete, uneori este mai agitata, de vreo 3 saptamani zambeste, gangureste, povesteste, e o dulcica. Si tre' sa va pun un filmulet cu mutritele pe care le face cand se trezeste, ca noi suntem pe jos . In schimb, a inceput sa se agite la san, dupa ce suge cateva minute ok, incepe sa-si traga capul fara sa dea drumul la sfarc si ma trage de ma juleste . Ma gandeam ca poate nu-i mai curge lapte, dar, daca strang cu mana, iese ceva... A naibii alaptare, ca numa' probleme sunt!
Anca, mamica Nataliei
buburuza1979 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dara76 Bubu, apa de-aia se gaseste si la farmacia tei. Bouncerul leagana si ca un leagan sau doar vibreaza? Scuze daca pun intrebari tampite. mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012) |
vazusem la Tei ca are doar fara girafa... dar care e diferenta? asta fara girafa nu e buna?
bouncerul doar vibreaza.
mami deSerban Alexandru 15.07.2009 si Mara Ioana 15.03.2012
buburuza1979 spune:
Anca si eu am descoperit elementul minune la mine... Ananasul!
de doua ori am testat sa vad daca asa e si rezultatele au fost identice!
seara sanii moi moi, supti la maxim; dupa culcatul copiilor am stat la un serial si am ras juma de cutie de compot de ananas, apoi am mers la somn si m-am trezit din doua in doua ore sa mulg ca mi se umplu sanii la refuz si se lasa cu galme dureroase. in noptile respective mandra suge doar un san la o masa si cade lata, iar celalalt musai trebuie sa il golesc...
acum imi umplu camara de compot din asta sa am pt zile negre!
mami deSerban Alexandru 15.07.2009 si Mara Ioana 15.03.2012
kovacsc spune:
Ronina nu imi vine sa cred ca deja au trecut doua luni la voi!!! bravo
Aseara i-am facut baita pe la 10 si apoi am pus-o la papat. Cand vrem sa o punem la somn nu vrea, se trezeste si plange si am continuat asa cu sanul pana dimineata la 3 cu mici exceptii cand o mai schimbam si cand a stat totusi vreo 30 minute la somn in landou. La 3 dimineata eram deja satula de nesomnul ei, nu vroia sa doarma si pace. Zic hai ca o pun sa doarma pe piept numai sa doarma, nici asa nu vroia se agita....bine....m-am dus la sotul meu si i-am zis ca eu o las in patut sa planga sa vedem ce se intampla pt ca eu nu numai ca nu mai pot dar nici nu mai stiu ce sa ii fac. A stat cuminte cateva minute apoi mai plangea dar nu cine stie ce, iarasi pauza iarasi un pic de plans dar nu isteric si dupa 30 min gata liniste pana dimineata la ora 9 fara. Aha, deci eu m-am chinuit pana la 3 dimineata pt cateva minute de plans!!!
Dimineata tot asa se trezeste ii dau sa pape si adoarme dupa putin timp, o pun in patut si dupa cateva minute incepe sa planga dar nu m am dus imediat pt ca vroiam sa termin cu ceaiul in bucatarie, pana sa ajung la ea dormea bustean si asa a dormit inca trei ore. Se pare ca uneori functioneaza metoda asta, daca este satula, schimbata si tot ce trebuie poate sa adoarma dupa cateva minute de plans nu trebuie luata imediat in brate. Ma bucur ca am citit pe forum ce a zis Dana pt ca am aplicat si a functionat.
Deci daca sanii sunt moi inseamna ca nu este lapte sau nu este suficient? pt ca intr-adevar uneori sunt mai moi mai ales dupa ce sta ea cateva ore la san, pt ca sigur sta si asa ca alint. Cand sta doar 15 - 3o min si apoi doarme pana la urmatorul alaptat care este peste vreo 3, 4 ore deja ma dor.
Anca nu stiu ce sa iti zic cu cantaritul, noi nici nu avem cantar de bebe acasa, zilele astea m-am cantarit pe un cantar obisnuit si apoi am luat-0 si pe ea in brate sa vad cat arata cantarul . Maine mergem la pediatru si vedem cat a luat in greutate. Eu nu mi-am batut deloc capul cu asta, am zis ca eu ii dau laptic de cate ori vrea si cat vrea si o sa fie bine. Fetita arata bine, se simte bine, doarme de mama focului asa ca nu imi fac griji. Nu te mai stresa sper sa ne vedem si noi cat mai curand. Si noi ne bucuram si ne amuzam de toate strambaturile ei
Si eu m-am mai acomodat, primele 5 zile mi-a fost mai greu mai mult psihic. O saptamana nu am mai avut nimic dar aseara m-a luat tristetea putin cand ma gandeam ca vine iarasi seara. Inca mai am ganduri ce bine era inainte cand eram doar noi doi si ca acum suntem inhamati pt toata viata. Dar cand o vad si o iau in brate uit de toate. O iubesc de mor si imi vine sa o pup din 5 in 5 minute pt ca este asa moale si pufoasa
Va pup pe toate si mult curaj!!! Nu este usor dar uite asa trece o zi si iarasi inca o noapte si maine poimaine ii vedem mari
Bia_Mi spune:
Salutare fetelor! Ce faceti? Sunteti bn toate? Si bebelusii? Noi ieri am avut botezul Rebecai,a fost f f f frumos. Au fost prezenti 110 invitati,ne-am distrat de minune.Mi-a cantat formatia de la nunta,sunt exceptionali,au jucat invitatii toata noaptea,iar eu am recuperat si cele 9 luni in care nu prea am jucat. Am avut si cateva surprize(o pereche de dansatori care ne-au incantat la maxim,ursitoarele care au pregatit un text superb,dar si un cantaret de muzica populara). Rebeca a fost cuminte,mai ales knd am adus-o la restaurant,a mers din mana in mana la toti si nu a schitat nimic,nu a plans deloc...am dansat meniaito cu ea in brate,chiar si o hora;a fost show...am sa pun poze pe fb dupa ce mi-i le trim fotograful
Va pupam pe toate
Tala spune:
Dara noi avem un balansoar pe care-l hatzanam cu mana (putin cand e cazul). Insa toate sunt prea concave (eu am pus in husa lui o placa de lemn ca sa stea fata dreapta si nu cu barbia in piept). Al meu tot din Carrf este luat (tot la reduceri ff ieftin - 150lei) si e f mare, va incapaea si la un an in el. Initial nu aveam de gand sa iau, dar ma ajuta pe timpul zilei si cand trebuie sa-i tai unghiutele.
Ronina chiar ca trece repede timpul!
Anca ma apuc si eu de consumat gris :)
Voi luati ceva suplimente? mie mi-a dat pediatra sa iau fier pana la 4 luni de cand incep sa-i dau Matildei. Parca as lua si calciu (cam am carcei).
Bia felicitari pt botez! dar voi ati avut nunta se pare, wow 110 invitati! (eu sper sa ma incadrez pana in 20 :) )
Bubu asa patesc si eu. In timpul saptamanii puiuta se frichineste pana dupa pranz, in we doarme fara grija de o crede al meu ca mint la greu :)
Eu sunt cu stomacul cat un sambure pt ca a plecat David la operatie. I-am spus in detaliu ce urmeaza sa i se intample (i-am promis evident si multe cadouri pt asta si chiar o medalie de curaj), dar nu sunt f sigura ca medicul il va lasa pe tati sa stea cu el (ceea ce ma ingrozeste) si sper sa se rezume la anestezie locala. Vreau sa treaca repede urmatoarele ore
monna3 spune:
Dara nu te gandi ca esti printre singurele care nu alapteaza, nu e vina ta ca nu maj e laptic, tu ai facut tot ce se putea face. Sunt atatia bebei care cresc cu lp si n-au probleme. pupici si o imbratisare mare!
Bia sa va fie de bine botezul! Ai avut botez mare, nu gluma :)
Bianca Maria de ronina la multe lunite!
Tala tin pumnii sa se termine repede operatia si sa fie totul bine, pup
pupici
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii
SuperMami_1 spune:
La multe lunite Bianca! Pupam nora cea frumoasa
Bia, sa va fie de bine botezul! Bine ca v-ati distrat si ati recuperat cu dansul si distractia
Tala, tinem pumnii sa treaca repede si sa fie bine David
Vladutul meu a pus falcute si sunculite...nici eu n-am cantar, dar nici nu mi-as lua vreodata, ca e factor de stres...sunt sigura ca a pus bine in greutate si la controlul de o luna se va vedea asta...si pana la urma daca nu pune ca la carte, nu-i bai...recuperam in lunile urmatoare. Rares a pus ca la carte...si ne-a rupt bratele de greu ce era. Si acuma are 21kg , iar verisoara lui, cu 5 luni mai mica, are 13 kg...si e perfect normal dezvoltata si sanatoasa si jucausa...sunt copii si copii. Nu mai cantariti si nu mai comparati, ca va stresati degeaba
JD, ai nascut deja? ca nu ai mai zis nimic
Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)
aredwynn spune:
Fetelor, As vrea sa va intreb 3 lucruri:
1. Cum se desfasoara la voi o zi normala, cand sunteti singure cu bebelusul (+fratiorul/surioara)?
2. Aveti ceva tehnici de adormire a bebelusului in timpul zilei (mai ales cand sunt maraiti ca le e somnic)? daca adorm in brate reusiti sa-i puneti in patut si sa doarma in continuare? Aveti tehnici si pentru asta?
3. Aveti hainute de zi si hainute de noapte, sau ii imbracati in hainute curate dupa baita si ii lasati asa toata ziua?
Anca, mamica Nataliei
dana_cp spune:
Aredwynn, ce bune sunt intrebarile!! SI mie mi-ar placea sa te ascult pe tine si pe celelalte gagici!
Deci:
3. Nu, n-am haine de zi/noapte, ci numai de casa/afara. Il schimb la baie si cand mai baloseste pe manecuta sau cand il ud eu
(tzatza cu care nu alaptez curge..).
2. N-aveam nicio tehnica pana azi noapte cand am descoperit ceam mai mare inventie a omenirii - feonul!!! Daca il pun un pic pe burtica adoarme in max 5 min. Sa vad daca functioneaza si azi. Dar da, daca adoarme in brate profund pot sa-l pun in pat fara sa-l trezesc.
1. O zi normala... Ma culc la ora 6 ca aia e tura lui Mister. Ma trezesc pe la 9-10, cand pleaca Mister, si-i dau sa suga dupa care adoarme si eu mai strang nitel prin casa. Cand se scoala (in 2, max 3 ore) suge iar si dupa aia ne iubim, stam trezi, ii zambim lui mami, mai maraim.. in fine, avem program artistic. Iar supt, iar adormit. Iar program artistic, dar de data asta mai scurt. Iar supt, iar adormit. Pe la 18-19 vine Mister si daca e frumos il scoatem afara. Baita pe la 20-21 (dar am mai si sarit peste ). Apoi incep colicile pana pe la 24 cand adoarme. Noaptea papam din 2 in 2 ore, sau din 1.5 in 1.5 ore, depinde, pana dimineata cand i-l pasez iar lui taica-su. Chiar si cand doarme scoate niste sunete, se screme.. si nu pot sa inchid un ochi..
Cam asa..