Piersicute de iulie august (30)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Balanta, eu pana acum nu am avut pofte la nimic , dar am obs ca de vre-o sapt au inceput sa apara , problema este ca eu asi manca numai verdeturi , ciorbe cu balarii cu carnea nu m-am impacat in sarcina .
Tensiunea eu nu mi-o iau , cred ca de 2 ori mi-a fost luata tensiunea toata sarcina .

27+ Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Niccostea, asa este, dar vreau piersicuta de iunie, nu de mai .
Pisicile n-au ce sa-i faca lui bebe, povestile cu parul lipit de plamani sau care ajunge in ficat sunt...povesti. Daca e aspirat e eliminat, daca il inghite iarasi il elimina. Important e sa fie vaccinate, deparazitate si sa nu aiba acces in camera bebelusului.

Fleurdelise, IIuli, suntem 5 burtici de sfarsit de iunie, sper sa se nasca toate piersicutele cat mai aproape de DPN.

Mi-am amintit ca vorbeati de schimbarea DPN-ului in functie de ecografie: nu este corect. DPN-ul real este cel estimat la prima ecografie, cand toti bebelusii sunt cam la fel. Ulterior unii cresc mai repede, altii pot avea retard de crestere. Data nasterii nu trebuie aleasa in functie de greutate pt. ca, desi si asta conteaza mult, cu adevarat importante sunt dezvoltarea neurologica si pulmonara; maturizarea organica nu prea tine cont de cate kg are bb.

Eu, personal, nu as accepta inducerea nasterii decat pt. termen depasit cu mai mult de o saptamana, iar cezariana doar "la cald", adica atunci cand s-a instalat travaliul (contractiile sunt bine sistematizate). Atunci e pregatit bebe sa iasa.
Iar, daca nu se poate astepta (multi medici prefera sa taie la data si ora programata), macar sa fie stabilita dupa ce se incheie 38 de saptamani de la UM (sau 36 de la concepere, daca menstruatia nu este regulata).

Contractiile care trebuie sa va sperie sunt dureroase, incep ca o durere ca la menstruatie, se intensifica mult (merg in crescendo), eventual va doare cu tot cu zona lombara, ca o centura si dureaza peste 1 min apoi scad in intensitate. Daca apar si la intervale regulate de timp, e cazul sa interveniti pt. ca acestea scurteaza si deschid colul. Burtica se simte ca o piatra, daca palpati simtiti uterul facut ghem.

Celelalte contractii sunt normale, uterul exerseaza pe masura ce se apropie termenul. Acestea nu trebuie oprite. Mici dureri sunt normale, mai dor si ligamentele ca se intind. Nu trebuie abuzat de pastile.

Pozitia lui bebe se poate modifica destul de usor pana pe la 33-34 sapt, apoi mai greu. Asa ca nu conteaza cum stau acum, important e sa fie colul inchis.
Dupa aceea cresc si se intorc greu. La mine, la prima sarcina, aveam bebe oarecum transversal in sapt. 37, dr a facut o manevra ajutatoare si acasa am stat in pozitia rugaciunii mahomedane si s-a intors cum trebuie, am nascut natural la 40 de sapt. incheiate.

Gata pauza, mai intru diseara, pupici pe burtici .

Diana, 30+ cu si mami de Iulia (15.07.2005), Andrei (23.06.2008) si Alexandru (16.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

ehee, laura, ce as fi mancat si eu o ciorba de verdeata sau un piure de urzici! doar ca nu are cine sa imi gateasca asa ceva .
lasa ca recuperez la anul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

Iiuli, si mie mi se intampla sa am stari dintr-astea de slabiciune, eu cred ca scade tensiunea brusc si de aia. De obicei merge daca ma odihnesc un pic, ceea ce nu prea pot ca nu ma lasa fii-mea.

Niccostea, eu cred ca nu e cazul sa renunti la pisicuta atata vreme cat ai grija sa fie periata zilnic, sa adunati parul cu atentie de prin casa si sa nu intre in camera lui bebe (sau sa doarma pe paturica lui pe vreundeva). Am fost in vizita la niste prieteni acum ceva vreme si tunsesera biata pisica de teama de a nu imprastia par copilului, vai in ce hal arata. Si o obligau sa stea numai intr-o camera, era stresata maxim saracuta...mie mi s-a parut o exagerare inutila.
Altfel, eu nu-s de acord in general cu animale tinute in casa, la bloc. Am copilarit si cu caine si cu pisica, dar eu n-as mai tine acasa vreun animalut din mai multe motive, nu neaparat legate de igiena.

mami de bumbita iubita tare (31.03.2010) si 16+ cu piersicut/a dulce foc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Freedelia ,vroiam doar sa spun ca de nenumarate ori m-am simtit nebagata in seama,nu neaparat aici la odisee,dar am ajuns la concluzia ca probabil nu stia lumea ce sa-mi raspunda...sau am scris ceva mai aiurea .

Remediu anti-constipatie la mine sunt strugurii.Efect garantat.Si eu eram aproape dependenta de supozitoare cu glicerina de pe la 10 saptamani...vreo 2 luni .Si kiwi ajuta.Eu le manc ca si masa de sine statatoare,cu cel putin o ora inainte si una dupa.

La mine acuma problema e ca beau putina apa.Azi aveam tensiunea 11 cu 6,si m-a certat dr ca sigur nu beau destula apa.Acuma e ok,dar a zis ca nu ar fi bine sa mai scada.Culmea,la sarcina cu Timi,aveam mai tot timpul 13,14 cu 8,noua,si nici asa nu era bine.

Azi am facut ciorbita de fasole boabe,ca n-am facut de mult,si-mi lipsesc fibrele

Ce frumos ca mergeti in concedii,noi anul asta cred ca nu mai mergem,cel putin deocamdata nu ne-am programat nimic.

_

Mamica mandra 24+

Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

Hai ca azi am avut limbarita, dar daca tot am fost mai libera la birou am zis sa intru sa vad ce mai faceti.
Vreau sa trec azi prin oras sa-mi innoiesc garderoba ca nu ma mai incape nimiiiic :(, in special sutiene si chiloti!
Mi-am actualizat si semnatura, sunt in grafic!
Va urez week-end placut si sa ne auzim cu bine!

mami de bumbita iubita tare (31.03.2010) si 21+ cu piersicut/a dulce foc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Dinami,super raspunsurile tale!
Sunt total de acord cu ele.

Miha,parca si tu aveai pisica,ai mai adus-o inapoi acasa?
Eu sunt total impotriva animalelor in casa,dar sunt atatea familii care au si caini si pisici si nu au nimic,nu sunt bolnavi.

Fleur,se vede ca e vreme urata,avem chef de scris,nu gluma.

De pofte nu mai zic nimic ca as manca numai prostii,dar am observat ca se intampla sa vreau mai multe dulciuri in zilele cind nu beau magneziu.Asa ca acum ma tin de el si sper sa ma pot abtine.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

26+ sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Iuli,saptamana viitaore am 3 examene cumulative,primul luni,apoi miercuri,apoi virneri....deci daca lipsesc,sa stiti ca e motivat incerc din rasputeri sa ma focusez pe examene...
Multumesc tuturor pentru cele scriise si sincer cer iertare...pentru ...stresul provocat...dar efectiv...explodam daca nu ziceam la nimeni nimic...

Freedelia,da asa e,in 2009...daca nu ma lasa memoria,in decembrie...era Rudy cu un pic de raceala si pe medicatie...si am stat 2 zile la hotel in loc de acasa la NY ...pe motiv ca el avea o perioada foarte incarcata la servici...si nu-si permitea sa ia raceala de la fiu-su......daca era contagios.Ai dreptate...un mare ego...si mare mare pretiozitate acolo la el...Il cam las in pace si i cam fac pe plac,incerc sa nu-l stresez...dar se pare ca a...tot mutat limita aia a bunului simt...Impulsiva fiind si mie imi vine sa-l fac de comanda in situatia asta...dar efectiv vreau sa ma pastrez cat pot calma...I-am spus ieri la telefon ce nu a crezut ca poate sa-si auda....ei i-am scris mesaj,civilizat...lui i-am spus ca i-am scris ei...si i-am zis pana tipa aia nu e plecata de acolo...liniste nu mai are ....si sa rareasca venitul acaasa la maxim o data pe luna...Adevarul e ca prea am lasat-o moale si eu...mi-am vazut lde ale mele...si i-am dat impresia ca el poate face orice...Stiu si i-am spus ca de-l dau in judecata pt pensie alimentara si altele....nu are de castigat...doar de pierdut...dar parca as mai sta un pic in banca mea...sa nu vada copilul nebunii,nu vreau sa fie Rudy in situatia de a petrece timp de calitate,vacante,saptamani...cu tati...si "girlfrienda" temporara...Sunt multe de spus,dar am intors eu situatiile A,B,C,...pe toate partiile...crede-ma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dianami

sper sa se nasca toate piersicutele cat mai aproape de DPN.

Mi-am amintit ca vorbeati de schimbarea DPN-ului in functie de ecografie: nu este corect. DPN-ul real este cel estimat la prima ecografie, cand toti bebelusii sunt cam la fel. Ulterior unii cresc mai repede, altii pot avea retard de crestere. Data nasterii nu trebuie aleasa in functie de greutate pt. ca, desi si asta conteaza mult, cu adevarat importante sunt dezvoltarea neurologica si pulmonara; maturizarea organica nu prea tine cont de cate kg are bb.

Eu, personal, nu as accepta inducerea nasterii decat pt. termen depasit cu mai mult de o saptamana, iar cezariana doar "la cald", adica atunci cand s-a instalat travaliul (contractiile sunt bine sistematizate). Atunci e pregatit bebe sa iasa.
Iar, daca nu se poate astepta (multi medici prefera sa taie la data si ora programata), macar sa fie stabilita dupa ce se incheie 38 de saptamani de la UM (sau 36 de la concepere, daca menstruatia nu este regulata).

Diana, 30+ cu si mami de Iulia (15.07.2005), Andrei (23.06.2008) si Alexandru (16.01.2010)

Of, Diana, m-ai pus pe ganduri, si tu ai dreptate.
In mintea mea, de la inceput doream ca in sarcina sa se petreaca totul cat mai natural, nastere naturala, la termen, etc. pe parcurs, pe masura ce mergeam la medici si mai descopeream cate o problema mare sau mica (diabet, tensiune), mi s-au mai schimbat conceptiile. Cat as fi de informata, medic nu sunt, si decat sa ma framant ce e mai bine sau nu, am decis sa am incredere in D-zeu si in medici. Nici mie nu imi place ideea inducerii, ceva nenatural, am fost f contrariata, mai intai cand mi-a schimbat DPN doctorita, apoi cand am aflat de inducere, apoi am citit ca asa se face in mod curent la diabet, etc. Diabetul nefiind o problema la nici o alta fata de aici de la odisee, nu voi mai insista pe subiect. In concluzie voi respecta deciziile medicale, dar nu inainte sa ma informez bine si eu. Diana, tu esti in domeniul medical sau "doar" o mamica experimentata? In ambele cazuri, ai tot respectul meu si multumim mult pt. informatii.

Muraturica, sa curga zenul spre tine...

Fetelor eu m-am confruntat de dimineata cu greturi...nu am avut decat hat la inceputul sarcinii, si f blande. Acum zici ca mi se intorcea stomacul pe dos. Am fugit la o cafenea in drum spre birou si am luat un mic dejun bun, consistent (...inclusiv o gogoasa...). Acum savurez o a 2 a cafeluta pe ziua de azi, si ma gandesc cum mi-o fi glicemia. Dar cu greata am rezolvat-o!

Balanta, eu zic ca ar fi f bine sa iti cumperi sa ai acasa tensiometru. Si eu trebuie sa imi iau neaparat zilele astea, altfel pierd mult timp pe la policlinica farmacie etc sa imi iau o tensiune.
Iuli, simptomele tale mi se par de hipotensiune, verifica la medic, de ce sa te jenezi sa il suni...toti avem probleme, nu ai de ce sa il "menajezi", e jobul lui.
Laura, si tu ar tb sa iti mai iei tensiunea din cand in cand, parerea mea. Chiar daca totul e ok. In special in trim. 3 tensiunea se monitorizeza mai des, ca pot apare probleme cu edemele. Mie mi s-a spus ca daca ma umflu tare, apar dureri de cap, ameteli puternice si/sau tulburari de vedere sa ma prezint la urgenta direct. Simptome de preeclampsie, sa ne fereasca D-zeu de asa ceva. Cred ca monitorizarea tensiunii din cand in cand previne asa situatii.

29 + X Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Fleur si la mine au revenit greturile , uneori din tuse o dau direct in voma (scuzati), cu cat ma apropii de final cu atat iau senzatiile de la inceput (greturi si pofte) o perioada nu am avut nimic.
Referitor la tensiune nu am aparat acasa si la spital de cate ori am fost nu mi-a luat tensiunea ,la medicul de familie m-am mai testat dar ajung foarte rar .

27+ Andrei

Mergi la inceput