Licurici de ianuarie-februarie 2012 (165)
Raspunsuri - Pagina 6
DarkBendis spune:
Miere, multa sanatate si refacere usoara lui Aidan, am vazut ca a trecut cu bine peste operatie
Andre_ea, multa sanatate la copilasi, din pacate nici eu nu stiu mare lucru despre scarlatina.
Ledi, Anna, Naty
Mister merge la culcare cam pe la 9 -9 si ceva (de pe la 8 jumate incepem sa-l "pregatim" deci: imediat e ora de culcare, terminam ...(sa ne uitam la teveu, cu desenatul, cu joaca in baie si baia), te mai joci apoi 5 minute (cu dinozaurii) si apoi gata. Urmeaza verificat daca ii e sete (ca dupa ce se spala pe dinti nu mai poate bea decat apa, nu si lapte), spalatul pe dinti, Daddy citeste story (cu dinozaurii, avem cateva carti), stingem lumina, vine mami la "mummy cuddle" si ii spune povestea cu Scufita Rosie (ultima favorita) apoi vine Daddy la "Daddy cuddle" si gata. Catre dimineata (de pe 5 incolo, mai ales ca acum e lumina) se trezeste si vine la noi in pat, langa mami, si dormim cu totii - ora lui de trezire e intre 7.30 si 8.15, depinde daca ora de culcare a fost 9 sau 9.30 . De dupa-amiaza nu mai doarme de mult, doar daca a avut o zi ultraobositoare are cate un "nap" (desi deseori preferam sa il tinem ocupat si sa mearga devreme la culcare). Mai avem maraieli uneori cu mersul la nani, dar a invatat ca daca pierdem vremea cu "I am not tired, I don't want to go to sleep" pierdem timpul de citit povestea, sau timpul de Scufita Rosie... iar la culcare tot trebuie mers.
Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Selene_Bunny spune:
Dark, activitatile de care spui tu - playgroups, cluburi, nu sunt specifice Brailei. Nu am vazut/auzit de asa ceva pe aici de la nimeni. M-a intrebat si blackgirl de asa ceva, cand ne-am intalnit live. Nu stiu sa ofere Braila asa ceva.
Sunt locuri de joaca indoors, la Kaufland si Carrefour si inca unul, dar tare departe de noi. La Kaufland e 10 lei ora, la Carrefour, mai mult, si acolo ei nu-i place. La locul de joaca cel departe de noi nu am fost, il vad doar din maxi-taxi, se vede prin geam.
Mi se pare ca este si FTK, dar eu nu ma pot apropia de preturile lor.
Aici copiii se joaca in parc, acolo socializeaza.
Uite, de o ora am pus-o la culcare si se foieste incontinuu, imi cere apa, jucarii, rade, povesteste, a si zis ca ea nu doarme, ca n-are chef de somn... E trezita de la 8:30... Eu lucrez cu laptopul in brate, i-am pus muzica preferata, muzica pe care ii place sa adoarma...
Mie mi se reproseaza odata ca nu-i fac program cum trebuie copilului si a doua oara ca iese razboi intre mine si copil, daca incerc sa-i fac program si ea incearca sa faca (,) cum vrea ea.
(Acum rade de mine, ma loveste cu picioarele si rade. )
Oricum o dau, nu-i bine.
N-am spus ca e un copil rau. Am spus doar ca nu mai am eu solutii, metode ca sa o ghidez si pe drum sau cum sa spun, nu tot pe langa drum, ca e distractiv, e de ras, cum spune ea.
Asta cu respectatul regulilor de toata lumea e o problema, intr-adevar.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Iar acum ma interesa fragmentarea somnului mai mult ca ora de culcare, pentru ca eu, cu mintea mea de adult, nu vad cum un somn poate asigura odihnirea daca este fragmentat.
O vad pe ea ca este fresh, ca se trezeste devreme chiar si cu trezitul de mai multe ori pe noapte, insa eu, la a 5-a trezire de azi-noapte (justificata, i-a mers burtica), m-am ridicat cu greu din pat, ca se clatina camera cu mine...
Trezirile astea nu cred ca ne ajuta pe niciuna, eu nu o mai pot supraveghea cum trebuie peste zi, ca sunt cu ochii in gura si fac tampenii...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
flowerbee spune:
Selene, nu ai vreo prietena care sta acasa sau care lucreaza de acasa si care sa aiba un copil de varsta apropiata de a Dariei, pentru a va putea intalni (play date)? Copiii se pot juca impreuna, jucandu-se obosesc si apoi repejor la somnic. Sau o bona care sa vina sa va jucati sau sa mergeti voi in vizita? Cu cat sunt mai multi copii, cu atat mai bine.
Copiii sunt nazurosi cand sunt plictisiti, ei se plictisesc si cu noi si vor tot timpul preocupari noi. De aceea cred ca mersul la gradinita va rezolva problema voastra.
Fiecare isi creste copilul cum doreste si cum crede de cuviinta, dar in acord cu timpurile. Chiar daca mamele noastre nu au securizat casa asa cum facem noi acum, niste norme tot au respectat si oricum nu putem invoca acest aspect pentru ca evoluam, nu involuam.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
Leditia spune:
Miere,recuperare rapida lui Aidan!Off,prin cate treceti si voi.Nadia cum mai este?mananca mai bine?
Andre_ea,sanatate multa,multa..nici eu nu stiu mare lucru despre scarlatina,dar din cate am citit e pacatoasa.Sper sa-i treaca repede.
Dark,pupici lui Mister..nu mai doarme ziua?Si David a avut asa perioade,dar si-a revenit.Ce-i drept eu la pranz,o buna perioada de timp l-am lenagat pe picioare,lucru pe care nu l-am facut in viata mea :)),iar acum stau cu el in patut si il mangai pe par pana adoarme..mai vorbeste,mai imi spune ca el nu vrea nani,dar il vad ca-i obosit si stau acolo pe pozitii.El se trezeste la 7 dim,cand mergeam la gradi la 6,30 era in picioare.Iar seara stau cu el,vedem noaptea pe geam,stelele,luna,ne punem la nani,povestim una alta,iar vrea sa vada noaptea..ne pupam,ne alintam..imi povesteste el diverse,dar mie imi place,sunt momentele noastre,pe intuneric,cand sta cuibarit la pieptul meu si ma mangaie si ma pupa.
Eu nu reusesc sa-l dezobisnuiesc de bibele de nani..se spala inainte pe dinti,cand facem si baia de seara,iar apoi vrea lapte..am incercat sa-i explic,insa nu cedeaza si vrea lapticul.Si nu stiu cum sa fac,ca inainte de nani si baie nu-l vrea,il refuza..ia bibele si-l pune la el pe masa si zice ca-l bea mai incolo :)))
In rest,cu conjuctivita..ne luptam cu ea,ba ii trece,ba recidiveaza,ba se muta de la un ochi la altul..puroi in gat,ba am luat si eu de la el,ca eu iau tot ce prind.Nu sta sa-i pui picaturi in ochi..dar om scapa noi si de astea.Cel mai nasol e ca s-a facut frumos afara si noi stam in casa..si cum il scot,cum il apuca mai rau..Si nah,mai tre' sa si iesim de voie de nevoie,ca mai trebuie sa si mancam.
pupam gasca..o zi frumoasa tuturor.
roxanaz spune:
strict la problema care se discuta - eu daca Eva nu doarme ziua o culc la 8 seara. maxim. adica la 7.15 in baie, acolo e balaceala cam 15-20 de minute, apoi uscat pe par, maimutareala, lapte si culcate. indiferent ce zice si ce face si ce da impresia ca ar vrea sa faca ea e obosita. si nu e prima oara cand spun - cu cat copiii se culca mai devreme cu atat dorm mai bine si somnul e mai odihnitor.
Selene - ce treaba are cum ne-au crescut parintii acum 30 de ani si mai mult in cazul unora? si de ce trebuie sa ne raportam la cum au actionat altii? normal ca ti se adreseaza lumea tie, tu ai deschis subiectele, tu ceri sfaturi - nu o putem sfatui pe Daria si zau daca e cazul.
edit: Eva nu prea mai doarme deloc la pranz. sambata a cerut singura ca era rupta dupa aproape 3 ore la micro-rezervatie.
andre_ea spune:
Mey, io de 6 luni ma chinui sa ii culc la ora 9 si nu imi iese, tot la 10 seara ajung in pat. Si de 2 luni ma chinui sa ajung la timp cu Tudor la gradi, din nou esec. Ufff.
Ilinca a mai vomitat o data azi-noapte pe la unu. Alt simptom nu are, dar inca nu zic hop.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza.
DarkBendis spune:
Huh, noi avem noroc ca gradi e la nici 2 minute de casa...
Selene, daca Daria nu vrea sa doarma, poate ca nu ii e somn. Si atunci, daca nu doarme de dupa-masa, poate reusesti sa o pui mai devreme la culcare. Totusi, 12 noaptea e tare tarziu pentru un copilas. In legatura cu daycare/playdates/playgroup si asa mai departe, daca nu este, ia vezi cum poti face sa fie. Asa au inceput si aici grupurile, se aduna cateva mamici intr-un loc (loc de joaca, parc, la cineva acasa cu randul), aia mici se joaca, cei mari stau la o poveste sau se joaca cu ei. Dar asta inseamna sa iesi, sa comunici, sa incerci sa-ti faci cunostinte (reale, nu virtuale), chiar daca in afara copiilor altceva nu aveti in comun. Asa cum te simti si tu singura si fara posibilitati de distractie pentru cea mica, sigur sunt si alte mamici care ar avea nevoie de companie de joaca pentru copilasi. Important e sa nu te lasi batuta de "nu e, nu se poate", ci sa vezi ce poti sa faci sa fie bine cumva, sa gasesti solutii.
Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
IRINA.C spune:
Uite Selene eu azi ca si maine plec din casa fix la 7.24 sa conduc k nebuna pn la metrou unde iau metroul de si 33..la 8 si 10 la raport la 2 sparg usa spitalului la 3 sunt la clinica unde azi am 10 min libere ca intarzie un copil.La 20 plec, am de vaccinat un copil..la cat crezi ac ajung acasa? Iti zic eu: dupa 21...Banii mei se cam compara cu ai tai! Plodul se culca la 24 odata cu mine pt ca asa e treaba..altfel nu m-ar vedea deloc. Si stii ce? Bine ca e sanatos! si si el are nopti si nopti si momente si momente, si noi si el. Si ador sa merg in parc...visul meu e sa mai am o data anul lui Andrei:) anul acela de stat numai eu cu copilul meu, sa -l savurez de dimineata pn seara. Incearca sa apreciezi asta, incearca sa intelegi cu un copil cu FC de exemplu, este ceva cu adevarat dramatic, iar ce-ti face Daria e ....NIMIC! E sanatosa, iubeste-o si atat!
bpaula spune:
Multa vreme tot m-am agitat ca adoarme si al meu tarziu, prea tarziu pentru un copil. Ora 23-24 nu e ora de adormit pentru copil. Acum m-am resemnat.
De exemplu si aseara m-am bagat cu el in pat la 22 si la 23.30 abia a adormit, in timpul asta se foieste de mii de ori, trebuie neaparat sa il tin de mana, neaparat sa stau pe partea dreapta cu fata la el, chiar daca el se mai intoarce si cu fundul eu nu am voie sa ma intorc. La inceput vorbeste si povesteste apoi tace si pur si simplu nu adoarme. Recunosc ca atunci cand sunt obosita imi vine si sa urlu uneori, dar na...nici eu nu pot adormi mereu si nu urla nimeni la mine. Asa ca suport situatia. El a dormit singur pana s-a nascut Bogdan, de atunci nu vrea decat cu mine, si doarme prost, se roteste, se invarteste, se suie cu picioarele pe capul meu sau invers cu capul... Ce sa fac, am considerat ca simte nevoia de mai multa afectiune acum, am trimis sotul in alta camera si eu dorm cu ei, macar Bogdan e in patut momentan.
Si de fiecare data cand mai vad cate un copil bolnavior nu-mi doresc decat sa fie sanatosi si sa fim sanatosi sa ii ingrijim.
Acum merge la gradinita program scurt, se trezeste mai dimineata, adoarme un pic mai usor la pranz, uneori si singur. De obicei la mine unul adoarme si celalalt e treaz asa ca rar prind momente cand sa doarma amandoi, inclusiv noaptea se trezesc pe rand.
De saptamana viitoare il las program lung si apoi sper sa adoarma si seara mai usor. Sunt mai mult decat fericita ca a acceptat situatia cu gradinita usor, socializeaza cu copiii, imparte jucariile, chiar si ursul care il ia de acasa cu el. De mancat mananca ce ii place dar nu vrea singur, sau mananca prea lent si atunci il mai hranesc educatoarele.
La pranz il iau si ne oprim in parc pe o banca cu ceva bun, un jeleu, o bomboana sau o eugenie, apoi mai alearga putin, mai facem baloane. Azi cum plouase a luat toate baltile la rand pana acasa.
Joi ma duc cu ei la control sa vedem daca a scapat Marius de otita si ce sa mai facem pentru tuse, sa il asculte si pe Bogdan ca si el e mucos in continuare.