Licurici de ianuarie-februarie 2012 (165)
Raspunsuri - Pagina 5
roxanaz spune:
neata
Miere, refacere rapida lui Aidan si sa fie ok cu tuburile noi! ce mai face Nadia cu mancatul?
Naty spune:
miere bine ca a trecut. Refacere usoara!
selene am uitat sa-ti zic ca Ioana de la 2 ani doarme cu mine (si acum); tot asa, se suceste/rasuceste/fosneste incat eu de 7 ani jumate nu am stiut ce-i aia noapte dormita cap-coada.
andreea imi pare rau; nu stiu prea multe despre scarlatina, nu am avut.
anna-mama spune:
Am fost cu Eva de a facut vaccinul de 4 luni. Dupa vaccin a tinut-o numai intr-o vorbaraie. Are 67 cm si 6900g.
Si Vladut mi-a crescut peste noapte, cum se zice, vreo 2 cm (adica in ultimele 2 luni), dar de ingrasat nimic nu mai pune.
Miere, recuperare usoara lui Aidan, un cuminte si un intelegator e, m-a topit in pozele de pe FB
Despre subiectul Selene am tot incercat sa nu ma bag...zic doar atat, in tot ce face Dariuta (nazbatii, mancat, nedormit..) este doar problema ta, Selene, cu tine trebuie sa lucrezi, pe tine trebuie sa te schimbi...Daria este perfect normala in tot ce face pt un copil de varsta ei si mai e si super frumoasa si desteapta. Ar trebui sa fii tare manda de ea!
Naty, mereu ma gandesc la Ioana si Nadiuta, ca asa e la mine Vladut, fix ca Ioana...si sa vedem Eva, pana acum e mai independenta (cat poate fi un bebe de 4 luni)
Selene_Bunny spune:
anna, poate da, poate nu. Uite ca parintii mei nu s-au dat atata peste cap sa "se dea dupa mine" si sa schimbe o droaie la ei, ca problema e numai si numai a lor. E drept si ca eu n-am testat limitele in felul in care o face ea.
Cum zicea o prezentare PowerPoint, "ma mir cum de suntem noi, cei din generatia '70-'80, in viata, ca parintii nostri n-au child proof the house". N-au blocat sertarele, n-au blocat frigiderul, n-au blocat aragazul, n-au gatit doar pe ochiurile din spate de la aragaz (a mea mama a gatit si la bloc de BCA cu sarma, m-a spalat si in masina de spalat golita de haine si incalzit apa cu termoplonjonul), n-au astupat prizele...
Iar chestia cu "doar tu, ca mama, esti de vina" incepe sa ma calce pe nervi rau de tot...
Daria e un copil minunat, vad asta in fiecare zi. Dar a vedea doar asta si a ignora celelalte, ar insemna sa las copilul sa-si joace caii in detrimentul ei, intr-un final, pentru ca, daca eu doar ii atrag ferm atentia cand face una mai groasa, vecinei in care a aruncat cu bolovani poate sa-i sara tzandara.
Am acceptat ca e plictisita, am scos-o zilnic afara, daca nu eu, atunci buna-sa sau ta-su. Am inteles ca explicatiile se dau de la nivelul ei, adica te lasi pe vine si ii explici copilului ce ai de explicat. Am inteles si altele.
Insa provocarile raman provocari.
Sa-ti dau un exemplu. Vezi ca a deschis cristoiu un subiect la "Parinti", despre o fetita violenta. A spus ca fetita sfideaza, se uita in ochii tai, zambeste si face porcaria. Cand am folosit eu acest cuvant - sfideaza - la adresa Dariei, pentru ca si ea asa facea, cu unele chestii, se uita in ochii tai, zambea si facea porcaria, a sarit juma' de DC de fund in sus, ca un copil de 3 ani nu sfideaza, cum pot spune asa ceva, cum pot folosi un asemenea cuvant la adresa copilului meu.
Uite ca il folosesc si altii, fara sa sara nimeni in sus.
Iar Daria se comporta diferit cu noi, ca parinti, si cu bunicii, fatza de cum se comporta intre copii, in parc, sau cu anumiti adulti.
Cu noi e in ograda ei si-si permite.
Asta nu inseamna ca nu ma topesc cand o vad.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Leditia spune:
Selene..fara sa par rea sau critica,dar nu vrei sa facem schimb o saptamana?Ca prea te plangi de biata copila..
Si cu asta zau ca nu mai zic nimic despre acest subiect..ma duc sa-mi adorm copilul.
Si nu,nu e normal sa-ti culci copilu la 24 noaptea,ar trebui sa lucrezi la program..eu pe David la 13 il pun la nani,pana la ora 15,iar seara la 20,30 e in pat la nani..si programul asta eu i l-am facut,ca si el se culca acum 1 an la 22 si mi se parea tarziu,dar asta pt ca dormea pana la 5 dupa-amiaza si normal ca apoi nu mai adormea devreme.
Selene_Bunny spune:
Ledi, nu vreau sa fac schimb cu nimeni.
Nu ma plang acum, doar ca ma enerveaza stilul asta, "mama e de vina pentru tot". Nu zau. Uite ca maica-mea nu l-a sunat in veci pe taica-mio plangand cu siroaie ca nu mai stie ce sa faca cu copilul, ca e epuizata, ca nu mai are solutii, ca o ia razna. Eu l-am sunat pe D. de mai multe ori pentru asta. Si nu sunt singura sotie si mama care a facut asta, sa isi sune disperata sotul.
Or fi vremurile altfel, or fi copiii mai pe masura timpului care trece mai repede ca inainte. Unele se adapteaza cu zambetul pe buze, altele cu nervi si draci, altele, deloc.
Naty spune ca si Ioana ei la fel facea, chiar daca nu dormea de amiaza, tot tarziu se culca. Ei nu-i spui ca trebuia sa fi lucrat la programul fetei? Asa, ca sa fie egalitate.
Pot s-o pun in pat mai devreme, dar se foieste si te intreaba o suta de chestii timp de vreo ora, asa.
Lucrusoare de vanzare...
anna-mama spune:
Selene, atata timp cat si ai mei si majoritatea copiilor fetelor care ti-au raspuns fac la fel cum face Daria, numai ca eu si ele nu ne plangem (Naty nu s-a plans ca sa i se spuna sa schimbe ceva), inseamna ca la tine e problema... Nici eu nu am mai dormit o noapte intreaga legat de vreo 3 ani jumate, si... nu ma plang, a fost alegerea mea sa am copii si sa-i fac mari. Si Vladut are zile proaste in care nu asculta si mai am si un bebe in plus, si...e si el copil, nu e adult sa inteleaga intotdeauna.... si nu ma plang... gata, e ultimul lucru pe care il mai zic.
Leditia spune:
Selene,o sa ma scutesc de niste nervi in plus si nu-ti voi mai raspunde de acum incolo,acesta este un ultim mesaj catre tine.
Ce crezi tu ca spune despre tine asta? ''Nu ma plang acum, doar ca ma enerveaza stilul asta, "mama e de vina pentru tot". Nu zau. Uite ca maica-mea nu l-a sunat in veci pe taica-mio plangand cu siroaie ca nu mai stie ce sa faca cu copilul, ca e epuizata, ca nu mai are solutii, ca o ia razna. Eu l-am sunat pe D. de mai multe ori pentru asta. Si nu sunt singura sotie si mama care a facut asta, sa isi sune disperata sotul.''????????????da-ti raspunsul singura!!!
Si ba da,te plangi! Vesnic te plangi..de tine,de sot,de neamuri,de oras,de vecini,de copila,de oricine si de orice te inconjoara.Nimeni si nimic nu-ti este pe plac,dar nici nu faci ceva si nici nu ai facut.
Eu nu mi-am sunat sotul niciodata plangand siroaie,decat o singura data Selene..si nu din cauza copilului,ci cand am primit testul genetic pe mail si mi-am dat seama ca are copilul FC.A fost prima si ultima oara cand eu mi-am sunat sotul si i-am zis sa vina acasa pt ca era prea mult pt mine.Sa-ti zic ca eu sunt singura de 1 an?ca eu ma car cu copilul bolnav dupa mine de mai bine de 10 zile?cu ochii umflati,tusind ca naiba?nu Selene,eu nu vin si nu spun si in general eu nu am povestit nici pe sfertul sfertului prin cate am trecut sau trec..pt ca culmea e,ca se poate si mai rau.
Sunt atatea mamici pe forum cu cate 2-3 copii,cu job de 10 ore,cu copii nazdravani ca si a ta,ca si al meu,ca oricare alt COPIL de 3 ani..mame care vin si gatesc,fac lectii,fac curatenie si nu stiu cum isi fac timp si pt copii..mame care dupa job ies cu copii in parc,chiar daca sunt frante de oboseala,mame care fac 1milion de lucruri intr-o zi..io nu le-am vazut sa se planga atata de oricine si de orice si oricand si de fapt tot timpul.
Si cred ca esti singura persoana pe forumul asta care a primit mii si zecii de mii se sfaturi de pomana,pt ca la tine exista doar NU POT,NU NU si iar NU,de parca ai fii fii-miu zau..si fii-miu are 3 ani e si in per cu Nu,deci il inteleg.
Si cu asta eu am incheiat acest subiect,sincer,chiar nu ma mai intereseaza care,cine ,cum..fiecare sa faca cum considera.Mereu cand pui o problema pe un forum mai trebuie sa si CITESTI sfaturile alea,tu vesnic le-ai citit numai pe cele care ti-au convenit.
Si da,este vina mamei,ca mama sta cu copilul si mama ii face un program si copilul ala face ce vede si spune ce aude si imprumuta multe de la parinti!Ce ex de tarie ii dai tu Dariei daca iti suni sotul plangand siroaie?Ca ce?ca nu te asculta copila?Ma opresc aici ca prea m-am enervat si nu are rost sa-mi fac nervi in plus,tu tot asa vei fi si peste 3 ani si peste alti 6..pt ca tu nu vezi problema de fond si nu vrei s-o vezi..cand o sa vezi cauza si o sa o si accepti,vei stii si ce si cum sa faci.
Asa te plangi de fata asta de parca cine stie ce obraznicatura de copil ai..si o faci sa para un mic monstru care a venit sa te chinuie pe tine.urat,tare urat!
DarkBendis spune:
Selene, fara suparare, acum tu ce vrei de la fete? Sa-ti spuna ca e ceva neinregula cu Daria? Ca mie senzatia asta imi dai... si nici una dintre fete nu iti va spune acest lucru - pentru ca nu e cazul. Parere personala (si vad ca si fetele zic cam acelasi lucru), din ce se vede din ce scrii tu: Daria e un copil foarte activ, foarte vioi, foarte inteligent - si plictisit. Are nevoie de activitati, are nevoie de colectivitate, are nevoie sa se joace cu alti copii, doar cu voi (parintii, bunicii si matusa) si cu o iesire zilnica la plimbare se plictiseste.Si stiu ca nu iti va conveni ce spun - trebuie gradinita, playgroups, club (cu altii copii), cum vrei sa le zici, dar neaparat cateva ore zilnice de activitati variate cu alti copii. Nu e un copil rau, e un copil NORMAL de 3 ani care e la varsta cand forteaza limitele, sfideaza (na, uite o zic si eu) regulile, incearca sa "fie cum vrea ea", face tantrumuri si asa mai departe. Are nevoie de dragoste, de intelegere, si de reguli, care sa nu fie prea multe dar sa fie respectate clar DE TOATA LUMEA. Comportamentul ei e REACTIA la COMPORTAMENTUL ADULTILOR. Asa ca sorry, nu "mama e de vina" ci "adultii din jur sunt de vina": mama, tata, bunica, bunicul, adultii prezenti in viata copilului.
La subiectul cu fetita agresiva reiesea clar ca acel copil cerea atentie - ea devenea agresiva doar in prezenta adultilor, altfel se juca frumos cu ceilalti copii. Nu e cazul Dariei.
Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Selene_Bunny spune:
Nu s-a inteles ce am vrut sa spun. Dar nu ma mir.
Lucrusoare de vanzare...