Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (45)
Raspunsuri - Pagina 13
Ellyshor spune:
Buna dimineata!
Noi suntem tot asa, cu un pic de secretie maronie, fara mucus.
Oare e normal sa am si azi? Ar fi a treia zi.
Voi ce ziceti? Sa o sun pe dr?
Faza e ca e ff putina, se ia doar pe hartia igienica.
Fetelor, pentru lactatie, eu stiam ca se bea ceai de fenicul, anason si chimen.
Voi cum stiti?
Ylari, pe tine te-am auzit ca pregatesti ceai de lactatie. La ce ceai de refereai?
Pooooooooop tare dulce! Sa avem o zi frumoasa!
Elly 37+ cu Babyboom
AMR 3 zilei!!!
virgiL spune:
Neata ELLY,ma bucur ca sunteti bine!secretia ta cred ca e semn ca dopul se elimina incet si sigur...bebe misca bine?mai ai contractii?Si eu mi-am luat un ceai pt stimularea lactatiei tot din fenicul,chimion,anason,cimbrisor,roinita si urzica.Si am mai citit ceva de un produs Galafor,care cica ar fi f bun,da tre sa aprofundez subiectul.
Nu v-am intrebat,daca ati pregatit vreo burtiera sau brau ceva pt strans burtik dupa nastere,ca sa -si revina mai repede...
Virginia 37+ cu ,mami de Ioana
AMR 7 zileeeeeee!
Ellyshor spune:
Virgi bb misca bine. Nu mai e atat de agitat ca inainte, dar cred ca nu mai are loc Insa se mosmoneste incontinuu
Stiu si de Galafor, dar ala ziceam sa-l iau dupa ce vb cu dr.
De brau, nu stiu ce sa zic. Auzisem ca nu e indicat chiar in primele zile dupa op, ca forteaza cusaturile. Dar eu tot asa, vb cu dr mea si dc ea zice ca e ok, il trimit pe Cata sa-mi ia atunci.
Edit: culmea, s-au mai rarit contractiile si nu mai iau nimic nimic. Nici macar no spa.
Aseara am avut una dureroasa si atat. In rest, doar usoare intariri ale burticii.
Ciudat, nu?
Elly 37+ cu Babyboom
AMR 3 zile!!!
onutza83 spune:
Neatza!!!
Virgi de brau..mie mi-a spus dr ca sa am unul de ala cu scai,nu scump ca am intrebat a zis ca gasesc pe la tonete ca mi-l pune dupa op si sa il port vreo 6 sapt dupa nastere..acu sa vedem.
Astero...sa stii ca nu am glumit :) eu asa sunt tupeul la mine e la cote ridicate ,nesimtirea la fel,nu suport sa ma calce nimeni pe coada si daca ma calca is razbunatoare maxim:)) so..cine se pune cu mine e jale.AAA si mai sunt si rea de gura :))) mai rau ca tigancile:))))
Si eu dorm rau tare nu mai imi gasesc pozitiile de somn dar mai este un pic..Virgi 7 zile nu o fi foc dormi in maini:)) ai incercat?:))
Oana cu Bebe Tudor 37 +AMR UN PICCCCC
alina_gabi spune:
Neata fetelor
Se pare ca majoritatea avem probleme cu somnul. La mine e culmea! Inainte de sarcina nu dormeam prea bine de la cafele si agitatia de peste zi de la job, iar acum as dormi noaptea de nu mai pot, dar nu ma lasa chiriasa si plimbarile la wc.
Eu si bebita am inceput sa convietuim din ce in ce mai greu ca fiecare are programul si preferintele ei si eu umblu mai mult capie ca ea doarme si ziua hoata, iar eu nu pot deloc. In plus o simt asa de mare si de grea ca de-abia o car si ma dor toate alea cand se foieste, impinge, se intoarce, samd. Si eu sunt si catai vacuta! Oare la voi, cele mai micute, cum o fi?
Cand ma gandesc la Virgi si la Elly cat de putin mai au nu-mi vine sa cred. Eu mai am 3 saptamani.
Asteropi, si eu tot asa o sa fac cu bebita. Nu o sa folosesc servetele umede decat cand suntem in deplasare. Cu privire la bebita ta mica si eu cred ca mai are timp si loc sa se intoarca. Si a mea tot dupa 33 de saptamani s-a intors. Mai mananca si tu cioco. Eu saptamana trecuta am mancat o cutie intreaga de bomboane intr-o zi si dupa aia era furtuna la mine in burtica. Cred ca de la aia mi s-a tras, mai ales ca in rest am fost f cumintica cu alimentatia in sarcina. La cate verzituri am maincat cred ca o sa iasa o caprita.
Ellyshor, mie mi-a zis dr ca imi trebuie chiloti cu talie inalta si largi sa nu imi apese pe operatie si nu am mai intrebat-o de centura ca m-am gandit ca e exclusa in primele zile cel putin. Fetelor care ati mai nascut prin cezariana cum ati procedat ca sa nu rameneti cu burtica? desi, sincer, cred ca tot de genetica tine si asta.
De astazi stau linistita ca am absolut tot pt nastere. Mi-a adus sotul mai devreme si vaccinul pt virusul B si il tin in frigider. Sunt cu inima stransa cand ma gandesc la eventualele reactii adverse, dar am cantarit riscurile si bebeficiile si o sa i-l fac. Sa ne ajute Dumnezeu sa fie totul bine. Mai lipseste doar printesa mea.
Alina cu bebelusa 36+
blanca000 spune:
eu am purtat braul imediat dupa nastere, dar nu aveam ceza..din acela gen corset cu balene si scai..strangeam de el zilnic cate un cm..eu zic ca a contat, nu am ramas cu burtica..am facut si masaj si vaccum tot dupa nastere la coapse, burta, fund..doar ca era caldddd si transpiram sub el in casa il mai dadeam jos dar afara si noaptea era must sa il tin...aratam bine cu el pus fara el imi atarna ceva acolo la inceput..
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 34s Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
virgiL spune:
Exact asa am patit si eu ELLY,de cand am oprit tratamentele(de cateva zile)....contractiile sunt mult mai rare.Ori sunt eu mai relaxata,ori corpul e supraincarcat de hormoni si tocolitice.
ONUTZA,chiar la dormit in maini nu m-am gandit....da nici nu am de gand sa incerc...poate cel mult in picioare[aerob.Eu mi-am luat un brau elastic pt orice eventualitate,masura S(adik masura mea dinainte de sarcina).Am inteles ca la noi in spital iti cere asistenta sa-ti puna cand te scoate din anestezie...da va spun eu...
Virginia 37+ cu ,mami de Ioana
AMR 7 zileeeeeee!
diana85 spune:
Buna dimineata!
Astero, si eu sunt de parere ca mai e suficient timp sa se intoarca. Nu mai fa scenarii inspaimantatoare pentru ca nu cred ca are sens, doar te streseaza de pomana.
Alina_Gabi...zici ca e greu de carat bebelina. Dar una bucata flacau de imediat 4,5kg?! Pana acum eram ca o caprioara . De cateva zile insa vad ca e cam greu sa ma ridic din pat - cu atat mai mult cu cat am pus cosuletul unde o sa doarma puiul langa pat la capul meu si trebuie sa fac niste acrobatii ca sa cobor. Dar in rest... continui cu plimbarile mele neterminabile si ma simt perfect.
Elly, eu am avut secretia aia cam o zi destul de puternic, a doua aproape deloc si a treia deloc. Nu stiu ce sa-ti spun... Ceai de lactatia am si eu de la Plafar, mi l-a trimis mama dar sincer nu m-am uitat ce contine - simt doar ca are chimion sigur, ca miroase tot dulapul . Dar ei le au gata preparate, nu cred ca e nevoie sa ceri tu ingrediente anume.
Virgi, imi pare rau sa aud ca dormi asa de prost. Si sunt surprinsa, la cat de in forma pari. Eu dorm... minim 10 ore. Fara perne si alte atasamente - am impresia ca de cand a crescut burtica e muuult mai usor decat prin saptamanile 20-30.
Cu centura m-ati pus pe ganduri. Sincer mi s-ar parea enorm de incomoda, mai ales pe operatie. Pe mine ma enerveaza si doua straturi de haine, d'apoi ditamai corsetul. Sunt eu o gogosica dar cu musculatura nu stau rau, asa ca nu o sa o folosesc decat daca imi cere medicul ori simt realmente nevoia. Dar mi-am amintit de un sfat de-al lui bunica-mea: dupa nastere, sa imi pun in jurul taliei un prosop mai mare asa, cu care sa ma strang bine la burta. Ca ajuta sa scap de burta mai repede. Atunci si eu si maica-mea am ras de ea. Ei bine... vad ca stie ea ce stie, doar ca pe vremea ei trebuia improvizat ca nu mergeau la mall sa-si ia centuri si nici nu le comandau prin internet.
Diana 37+ cu Mirciulica
AMR 2+
diana85 spune:
A... si o intrebare cam off-topic. Cumnata mea e insarcinata in 23 de saptamani si e ziua ei. Ma tot gandesc si gandesc ce as putea sa ii iau legat de bebe, dar nici sa nu fie inutil, nici prea scump - bugetul ar fi undeva intre 100-150 de lei, dar daca e ideea excelenta mai urcam ori chiar dublam ca mai pune si cumnatul daca e nevoie.
M-am gandit la niste cosmetice de la Weleda... ori un leagan din ala electric... Perna de alaptat stiu ca are, pompa de san parca nu i-as lua ca nu e sigur ca o sa aiba nevoie. Sterilizatoare & sticle & tetine nu vreau pentru ca spera sa alapteze la san exclusiv.
Ma gandeam ca poate aveti voi ceva idei.
Diana 37+ cu Mirciulica
AMR 2+
alina_gabi spune:
Andra, cum mai esti? Am tot urmarit sa postezi, dar nu ai mai intrat. Da-ne un semn ca esti O.K.
Alina cu bebelusa 36+