LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***419***
Raspunsuri - Pagina 20

denisamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui novus Pisigri, si mie tare mi-ar placea sa asist la niste discutii pe teme din astea fierbinti , sa-mi linistesc curiozitatile, da' live sa fie discutiile ![]() Intalneala ar fi un moment propice dar cred ca pe cat de dezbatuta a fost , va fi cea mai restansa din pacate :((( |
Aham... ma bag si eu la discutii fierbinti live! Drept kibitz!

A-propos de intalneala, cand a ramas? ca tre sa ne stabilim garzile de luna viitoare si ne trebuie raspunsul la intrebare... eu preferam pana azi dimineata primul we (aveam eu niste motive

So... zic si eu: cand e, numai in primul we din mai sa nu fie, ca atunci ma reproduc stiintific... rau de tot!

Denisa-Madalina

www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute

Floric spune:
Usor offtopic.
Vreau sa incarc pozele de la Paste pe fb insa nu vreau ca la ele sa aiba acces cumnatii mei, pe care ii am in lista de prieteni. Cum sa fac? Fara sa ii sterg din lista evident.
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel

novus spune:
Noua ni s-a stricat masina de spalat in sensul ca nu mai centrifuga hainele si dupa ce am scos toate hainele din ea tot bombanind, a reparat-o Pisi , tare mandra sunt de el, cica era sarita nu stiu ce curea doar
Dodo, am uitat sa zic ca am admirat si eu noua ta creatie
Ilinca, iti doresc sa castigi la loto
Sophihi te-a trimis afara pt ca probabil nu faceai parte din sceneta lor
Mada, cu intalneala cred ca pana la urma va fi tot wkd 11-13 mai pt ca atunci e singurul in care poate si Chatonel si mai multe tufete, eu sper sa se mareasca lista totusi
Maine pun si locatia propusa ca am la birou lista cu variantele
Hai sa vedem cine s-a inscris pana acum: Novus, Chatonel, Denisamada, Olga , Alexandra, Anca
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Pisik06 spune:
Seara buna!
Noi ne-am distrat f bine asta seara, am fost la Fabrica iepurasilor, unde am pictat o figurina de ipsos, am vazut un spectacol despre mancare sanatoasa, ne-am pictat pe fata si am copt niste fursecuri
Multumesc pentru pareri!
CHATO, e posibil ca din punctul ei de vedere sa nu primeasca atata atenjtie cata ar vrea, dar chiar nu este asa si ma simt complet impacata pe tema asta. Nu o neglijam, o luam cu noi peste tot, o implicam, ii cerem parerea, ne jucam activ cu ea si in parc si peste tot, acasa nu prea mai avem timp sa ne jucam decand s-a facut frumos afara, dar eu zic ca dam cu plus. O sa fiu insa mai atenta la aspectul asta, uneori sunt f obosita si nu mai am putere sa interactionez cu ea
ILINCA, m-am exprimat gresit, mama defapt isi rupe unghiile, nu si le roade, dar tot mici le are. Cat despre instabilitate emotionala, poate m-am exprimat gresit, nu e vorva neaparat de instabilitate, cat de compensare unei lipse, eu asa stiam despre ticuri. Dar poate e doar o etapa, cum ziceam.
NOVUS
ANAAN, asa e si la Ana, majoritatea isi rod unghiile si baga degetele in nas
Vreau sa va cer o parere, pt ca am un caz asemanator, la care a functionat o metoda. Am o prietena care are un baietel cu opt luni mai mare ca Ana. El a mers la cresa de la 2 ani si in toamna asta l-au transferat la gradi. Schimbarea nu i-a priit deloc, pt ca la cresa, desi era de stat, avea acolo un soi de ruda si era si cel mai mare de acolo si era tratat cu f multa atentie. La gradi sunt mai multi in grupa, mai putin timp de vazut de fiecare in parte, educatoare diferite, etc. E, si pe fondul asta, copilul a ajuns sa roada lucruri in gradinita - jucarii, picioare de masa de scaun, sa loveasca copii, sa ii imbranceasca pe scari, sa ii muste, etc. Cu cat se suparau mai tare parintii si il pedepseau, cu atat facea mai rau. Au ajuns sa fie amenintati de educatoare ca nu il mai primesc daca lucrurile nu se schimba. Si au ajuns la psiholog. Ce i-a invatat:
- sa il aprecieze f mult, sa ii laude comportamentele bune
- sa ii explice fiecare miscare de ce se intampla, de ce e bine sa faca x si y, de ce nu e bine
- sa nu il eticheteze, sa incerce sa il separe de comportamentul sau, adica in loc de "esti obraznic" sa ii zica "ai avut un comportament care nu mi-a placut"
- sa aiba f multa rabdare cu el, sa ii dedice timp, sa se joace impreuna, sa petreaca timp de calitate, sa il observe
Buuun, pana aici toate bune si frumoase, cam astea le aplicam si noi toate cred. E, in plus, i-au spus sa nu ii dea senzatia ca i se cuvine totul si sa stie ca pentru a primi ceea ce doreste trebuie sa ofere la randul sau un comportament frumos. I-a pus sa faca un panou in camera la el, unde pt fiecare fapta buna sa puna cate o bulina/semn, habar n-am, cate un "ceva". La inceputul saptamanii seteaza un "premiu" pt saptamana in curs si la sfarsit numara "ceva-urile" si ii iau respectiva chestie dorita. Nu ii mai iau decat haine si mancare far panou, in rest, pt tot ceea ce doreste trebuie sa dea "la schimb" comportamente laudate de panou. Ce parere aveti? Stiu ca suna a pedeapsa si recompesa - ma rog pedeapsa nu prea exista sau nu este concretizata de ceva nasol - am citit si auzit si eu ca nu e tocmai ok conditionarea asta, dar chiar nu stiu acum ce sa zic. La ei a functionat - bine cumulat cu restul metodelor si, in afara de chestia asta (dar nuantat, nu mi se pare chiar suta la suta de respins) mi-a placut tot ce le-a zis psihologul, mai ales ca ei nu au avut tocmai un comportament AP inainte si acum chiar ii vad si apreciez ca s-au schimbat mult. Deci, astept pareri
Mami de minune mica

novus spune:
Inapreda, eu antitermice nu ii mai dau daca nu mai face temperatura, poate eventual prima noapte ca sa fiu sigura ca nu ma trezesc noaptea si frige
Eu cu Ada am iesit in seara asta la plimbare prin ploaie pe la 21, a fost tare frumos, ne-am echipat corespunzator si ne-am plimbat linistite de se uita lumea ca la urs , teoretic am mers dupa un tub de neon uitat in masina , practic ne-am facut plimbarea de seara

Pisik06 spune:
MONN, nu e vacanta, ca acest comportament tine de vreo 3-4 saptamani - cam de cand a plecat Luiza, educatoarea preferata
Mami de minune mica

novus spune:
Pisik, mie personal imi displace metoda cu bulinele si recompensele , pe vremea cand nu o aveam pe Ada si ma mai uitam la super nanny mi se parea o chestie ff tare
acum sincer nu imi place deloc ,nu neg insa ca poate la unii copii functioneaza

novus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Pisik06 Noi in acel week-end nu putem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mami de minune mica |
Da, stiu

Greu de data aceasta pt ca in urmatorul e botezul lui Leon iar in primul nu putem nici noi, teoretic e complicat si in acesta pt ca Pisi se va intoarca abia atunci de la Buc si o luam din loc iar dar vedem cum o rezolvam

Floric spune:
Pisik si eu lui Rares ii mai spun uneori "nu imi place ce faci", "faci un lucru incorect", etc (apropo, ii mai strecor cate un cuvant "sofisitcat", nefolosit curent caci am observat ca ii distrage atentia de la lcuru facut, care ma deranjeaza pe mine). Ce/i drept ii mai spun si ca e "copil obraznic" (mai ales cadn spunea si el "obachin"). Concluzia este ca nu are un comportament asteptat adica atunci cand ii spun ca are comportant care ma deranjeaza sau ca este obraznic. Tot ce vrea el face. Asa ca nu stiu daca aici e cheia.
Apropo, stiu ca toti sunt la varsta "de ce?". Cum ii potoliti dupa ce epuizati mai toate raspunzurile posibile? Adica, cu siguranta vi s/a intamplat sa vi se para ca intrebarea de ce nu isi mai are rostul dar moara hodorogita continua. Cum iesiti din situatie?
Eu ii spun ca i-am explicat destul de corect de ce e una si alta iar daca nu vrea sa inteleaga sa mai astepte. Apoi daca continua, il las in plata lui si dupa 2 intrebari se opreste. Trece la alt subiect.
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel