Mama, numai mama

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danaangel spune:

Buna ziua fetelor

Acest subiect este cam delicat..
Eu sunt pensionara si am copii plecati
Am fost cca 7 ani la ei sa-i ajut cu nepotii
Acum sunt in Romania si mi-e dor de ei....Cand sunt acolo mi-e dor de tara....desi nu mai am decat o sora aici
Eu una fac naveta mai aici,mai acolo...sanatoasa sa fiu.

Batranetea nu vine cu flori,nici cu bucurii.Vine cu dureri ,neajunsuri si multa tristete in suflet.
Ai timp nu ai bani
Cand esti tanar ai bani nu ai timp
Tristete ca ai gresit uneori cu copii ca nu ai facut totul sa le fie mai bine aici,sa nu fie nevoiti sa plece ...sa fie umiliti pentru o coaja de paine...si cate si mai cate reprosuri...

Dragele mele cat timp aveti doi parinti nu e cazul sa va faceti probleme ....se descurca ei si fara voi,mai greu dar se descurca.
Apoi aveti familiile voastre ,copii vostri pentru care trebuie sa fiti mereu active,plus serviciu,joburile cum ziceti voi,care nu sunt ca in tara,sa tragi pisica de coada,sa te faci ca lucrezi.
Voi va consumati energia sa va castigati coaja amara de paine din strainatate ,sa le fie mai bine copiilor vostri.
Aveti grija de voi ,de copii vostri si de ce nu de sotii vostri.

Noi suntem dificili ,ne lamentam tot timpul,dar nu miscam un deget sa ne facem batranetea mai buna,sa ne pregatim pentru ce va veni...
Sunt si batrani care profita de bunatatea copiilor,cum se plang cum le trimit copii bani...chiar plang ca o duc greu desi au pensii frumusele.
Am intrebat o amica ce a facut cu banii, cum nu are bani?
Mi-a spus ca a dat vreo 15 milioane la popa pentru biserica...
Sa ma ierte Dumnezeu dar nu inteleg.
Sa-ti sacrifici copii si sa dai banii la popa?
Sau alta fumeaza si bea cafele de dimineata pana seara...
Sau altii beau amandoi tot ce se poate ca doar le trimit copii bani.
Eu una nu inteleg
Sunt cazuri izolate dar sunt...
E cu totul altceva cand intervin situatii de sanatate,accidente,probleme neprevazute....trebuiesc ajutati parintii
dar sa nu exageram

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sm spune:

danaangel ,cea ce ati spus este adevarata realitate,pacat ca nu toata lumea vede lucrurile ca dumneavoastra. Sa va dea Domnul sanatate si o viata lunga.

Buflea , de mult citesc postarile tale si impartasesc cu multa caldura felul tau de a gandi. Nu putem generaliza, fiecare are experienta lui placuta sau mai putin placuta si aici sunt bunici foarte implicati in ai ajuta pe copii ( dar foarte putini la numar) si cei care fac minimul pentru ai ajuta si maximul pentru a profita de pensia lor. Daca ar fi sa vorbim in statistici cam 75% se ocupa de nepoti cam 1 luna jumate pe an ( in timpul vacantelor) pleaca cam 2 luni in excursii si se ocupa in restul timpului de pasiunile lor, pictura, sport, plimbari.Cam asa isi petrec timpul de la pensionare pana pe la vreo 75 - 80 de ani. Pe la 80 de ani incep sa se ingrijoreasca de viitorul lor si atunci realiseaza ca au nevoie de copii.
E drept ca in vest lumea traieste mai mult decat in tara cu vreo 10 - 15 ani mai mult.E drept ca parintii nostri nu stiu sa profite de pensia lor chiar si asa mica cum e si cee mai dureros e ca se incapataneaza sa incerce sa profite.Ce putem face pentru ei e sa ne rugam vorba poetului:
Enigmatici si cumin#355;i
Terminīndu-#351;i rostul lor
Līng#259; noi se sting #351;i mor
Dragii no#351;tri, dragi p#259;rin#355;i.
Cheam#259;-i Doamne, īnapoi
C#259; #351;i-a#351;a au dus-o prost
#350;i f#259;-i tineri cum au fost
F#259;-i mai tineri decīt noi.

Pentru cei ce ne-au f#259;cut
D#259; un ordin, d#259; ceva
Sa-i mai po#355;i īntīrzia
S#259; o ia de la-nceput.
Au pl#259;tit cu via#355;a lor
Ale fiilor erori
Doamne, f#259;-i nemuritori
Pe p#259;rin#355;ii care mor.

Versuri de la: http://www.versuri.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Ceea ce nu pot sa inteleg eu este egoismul acestor parinti care pretind ca, copii lor sa traiasca lipiti de ei si sa ii ajute; nici prin cap nu imi trece ca la batrinete, daca o sa ajung (sper sa nu totusi) sa le cer lor sa ma ingrijeasca! este un egoism total! faci copii ca sa ai cine sa te ingrijeasca la batrinete? este total gresit si egoist! sper ca ai mei sa devina independenti la 18 ani si sa isi vada de viata lor si eu de a mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

spunea cineva ca batrinetea nu vine cu flori si bucurii, ca ai timp si nu ai bani etc, dar este neaparat necesar ca la tinerete totul sa fie roz? ca de ex eu nu am nici timp si nici bani si nici sanatoasa nu sint sint tint tinara?

Da, si eu am un parinte singur ramas in tara, care este batrin si bolnav; desi cam 80% din conversatie este vaicareala zilnica ca ii batrina si singura etc etc totusi nu mi-a cerut niciodata sa ma intorc pt ea; isi da seama ca daca ma intorc mi-ar fi mult mai rau decit imi este acuma aici; asa ca imi zice sa imi vad de viata mea sa incerc sa razbesc cumva aici;
eu nu am cum sa o aduc aici, nu a fost niciodata si nici nu va veni pt ca nu am mijloace financiare sa o aduc, intretin si sa ii ofer unde sa stea; asa ca intelege si nu are pretentii nici sa merg eu acolo in vizite si nici sa vina eaaici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Copilul meu are acum 3 ani. La 18 ani vreau si eu ca el sa fie complet independent de noi, parintii.

Concret, in Romania de azi, cum facem acest lucru?

Nu vom avea casa/masina/teren sa-i lasam mostenire, va fi inca in liceu, nu stiu ce meserie va avea pe langa scoala in asa fel incat sa se descurce singur. Poate cu mancare/rufe spalate sa il ajutam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Copilul meu are acum 3 ani. La 18 ani vreau si eu ca el sa fie complet independent de noi, parintii.

De ce?

Sa alegi īndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aqai

Citat:

De ce?

Chiar asa !

La 18 ani, unii abia termina liceul. Chiar daca s-ar angaja, tot nu le-ar ajunge salariul pt chirie, plata altor utilitati, mancare, imbracaminte, distractii.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:

Concret, in Romania de azi, cum facem acest lucru?

Nu vom avea casa/masina/teren sa-i lasam mostenire, va fi inca in liceu, nu stiu ce meserie va avea pe langa scoala in asa fel incat sa se descurce singur. Poate cu mancare/rufe spalate sa il ajutam.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Exista maia multe solutii, unele care depind si de voi.
Daca voi ati avea propria afacere copilul ar putea sa o duca mai departe.
Daca ati fi liber profesionisti si ati avea un cabinet de notariat, avocatura, contabilitate si el ar urma aceeasi cariera ar putea sa continue.
In Romania exista un cult al salariatului profesionist, spre deosebire de occident unde este la mare cautare antreprenoriatul.
Se poate spune ca voi veti imprima copilului un mod de viata, sa fie un salariat model, sau sa fie un antreprenor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Blackgirl0 este medic de familie; este imposibil ca la 18 ani, baietelul ei sa fie si el medic de familie pt a continua traditia.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Asta cu 18 ani este asa o figura de stil. In nici o profesie nu poti continua la 18, in conditile in care pregatirea tine pana la varsta de 25 de ani.
Daca se aproba amendamentul la constitutie, sa permita candidaturile de la 18 ani, ar putea deveni politician capabil sa se intretina singur.

Mergi la inceput