Probleme cu bunicii

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Offtopic: carmencat ma bucur tare sa te regasesc (si) aici si sa vad (in poza) ca (si) fetita voatra creste "in haita", ca si Pisilinca mea !

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Sa fiu sincera, eu nu inteleg nici cand tribunalul decide sa le acorde tutela ambilor parinti. Ce e aia, 3 zile intr-o casa, 3 zile in alta? Asta nu e viata, mereu cu bocceluta dupa tine.

Eu una nu cred ca e musai ca bunicii sa vina pe timpul zilei acasa la parinti si copil. Daca ei se simt mai bine in casa lor de ce nu? Pana la urma si noi ducem copilul la gradinita sau cresa, copii se adapteaza repede, atat timp cat au stabilitate emotionala si se simt iubiti.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Eu as lua copilul acasa in fiecare seara si gata. Indiferent de ora, de somn ... etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

offtopic, pisigri, incantata de regasire

on-topic, s-a pus problema ca nu se trezeste copilul dimineata pana pleaca parintii la servici si se culca seara pana vin parintii de la servici
in aceste conditii e mai simplu sa vina bunicii (amandoi, cu randul, cum decid) acasa la copil, mai ales ca stau la 20 de minute distanta, inainte de a pleca parintii la servici, iar seara il predau gata culcat, daca nu ajung parintii in timp util sa se ocupe de programul de seara
dar, copilul fiind acasa, sunt mai multe sanse ca macar unul din parinti, mami sau tati, sa mai ajunga si un piculet mai devreme
piculetul acela face diferenta
in plus, fiind la ei acasa, bunicii vor lasa mai moale preluarea totala a controlului, caci intervine si factorul psihologic
la ei acasa... casa lor, timpul lor, regulile lor, copilul... mai mult al lor

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

si va mai citesc de acasa, dupa programul de seara, ca acuma e faza aia cu ruptul usii

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Mai ... acum cred pot incerca sa faca in asa fel incit sa le fie bine si parintilor.
Bunica mai face acasa o curatenie, o sarma, mai calca o camasa etc.
Asa ce ar face? ar sta protapita in alta casa 10 ore pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Draga Irina tu gandesti ca un om matur
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Scuze dar eu n-am inteles asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu e nimic - citeste toata propozitia.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

N-am citit decit prima postare, deci nu stiu ce raspunsuri ai primit. Intrebi ce sfaturi avem si daca ne-am confruntat cu asa situatie.

Ce sfat am? Sa va cresteti copilul singuri, ca asa e normal, daca faci copii, e copilul tau, nu al mamei tale, voi sinteti parintii, nu bunicii. Ce daca lucrati? Aveti impresia ca numai voi lucrati si ca numai voi aveti copil? Pe-aici nu mai are lumea bunici, si uite ca si pe-aici cresc copii. Ii duci dimineata la 7 la cresa si-i iei seara la 18 daca n-ai alta posibilitate, dar seara iti iei tu copilul tau si copilul tau creste cu parintii lui, in casa lui, ca asa e normal.

Si ce titlu care induce-n eroare! Nu, nu-s pb cu bunicii, sint pb cu parintii!

Bietul copil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Vazuta din perspectiva mea, situatia este asa cum au descris-o si cei dinaintea mea: pentru un copil parinti sunt cei care au grija de el zi de zi, care il alina cand are o durere, care se bucura de realizarile lui, care il leagana, ii canta, ii citesc povesti, care il scot la plimbare si au timp pentru el... Ceilalti, fara suparare, sunt doar musafiri in viata lui.
S-a tot facut referire la cresa ca la bau-bau. Copiii mei mai mari au fost amandoi la cresa de la 1 an. Pentru ca noi scapam tarziu, dupa 6-7 seara, ii luau parintii mei de la cresa, apoi cum veneam de la servici treceam pe la ei si ii luam acasa. Erau responsabilitatea noastra, copiii nostri, si toata tracasarea (ii trezeam la 6:30, ajungeam cu ei la cresa, apoi la gradinita aproape adormiti) a fost compensata de timpul petrecut seara cu ei, pentru ca, oricat de obositi eram, aveam timp si de joaca si de povesti si de discutii.
Inteleg ca voi nu vreti sa auziti de bone si crese si e normal poate sa fie asa. Daca insa ati avea bona sau ati duce copilul la cresa, serile ar fi ale voastre. De ce nu poate fi si acum asa? Un copil se obisnuieste unui program cu trezit devreme fara probleme. La cum e situatia acum, mi se pare ca are programul mai mult dat peste cap (2 case, doua patuturi, doua perechi de parinti si doua seturi de reguli), decat daca ar fi o singura casa, a voastra, si un loc unde este dus sa fie ingrijit ziua.

Mergi la inceput