Probleme cu bunicii

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

daca te intereseaza bine copilului,atunci il iei cu voi.
nu ai vrut sa ii strici programul?
in ce mod ii stricai programul daca seara veneai sa il iei acasa?
scuze,dar asta chiar nu inteleg?
ba,din contra, stie ca dupa ce vin mami cu tati, urmeaza papa de seara, baita si somnul.ce rutina mai clara ca asta vrei?
dar ca ii strici "programul afectiv", nu ai luat in calcul?

faptul ca il lasi 5 luni la tara inseamna ca iti asumi si faptul ca ,atunci cand va fi bolnavior(da Doamne sa nu fie),va fi tratat la primul spital judetea, dar va dura pana va ajunge acolo!
o salvare iti ajunge intr-un sat in 3 ore.

este clar.tu iti mentii opinia ta.
argumentele nu sunt relevante:luat acasa seara nici nu-i strici programul, iar chestiunea cu obisnuita cu bunicii se putea realiza si altfel.

daca bunicii si-ar iubi nepotul,ar face ora aia pe jos,macar dimineata.
tu vrei sa ai spatiu si pt asta ai construit niste argumente.sunt ale tale si o mie de experiente si sfaturi nu te vor face sa renunti.

cel mai bine pt copil,inseamna cel mai comod pt voi.

daca 30 de fete iti spunem ca e imperios necesar sa iti iei seara copilul acasa,iar tu spui ca nu il iei ca sa nu ii strici somnul, propun inchiderea subiectului!

pt toate fetele care au raspuns si care au fost copii de bunici in copilarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

@carmencat, am banuit ca o sa "te sesizezi", am vrut sa editez, apoi m-am razgindit. E offtopic rau faptul ca nici eu nu-s de acord cu lasatul ciinelui 2-3 luni la dresor ca sa ti-l dea inapoi "toba de carte" (dar cu nelamuriri legate de cine e stapinul).

Eu sunt curioasa ce parere are Irina despre tot ce i s-a scris....

Edit: nu mai sunt, m-am lamurit...

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

histamina, exact!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Eu nu stiu in ce "tabara"sunt
Am avut cea mai frumoasa copilarie din lume,la tara,la bunici,alergat pe ulita ziua intreaga,scaldat la garla,catarat in copaci,mancat odata pe zi,cand ne aminteam,ca eram satui de corcoduse si rosii din gradina,nu as da verile alea pe 1000 de bone,1000 de gradinite particulare sau 1000 de plimbari prin parc cu parintii.
Insa astea se intamplau in vacantele de vara,cand eram deja maricica si stiam ca imi doresc sa fiu acolo,libera,desculta in tarana de pe strazile satului.Nu o sa uit niciodata cum plangeam tot drumul pana in Bucuresti,la sfarsitul vacantei.
Imi iubesc parintii nespus de mult,si le voi multumi mereu ca mi-au dat posibilitatea sa am o copilarie asa frumoasa.
Irina este foarte norocos copilul tau ca se poate bucura de toate astea,insa acum este prea mic,si inca are nevoie de voi,parintii.Cea mai buna solutie mi se pare:sa vina mama ta la tine pana se trezeste copilasul,apoi sa il ia la ea,urmand seara sa mergeti dupa el.
Si cand va fi mai mare,iti va putea spune el daca va dori sa mearga la tara cu bunicii sau nu

Raza de soare foarte trist ce ai scris,imi pare rau...
Carmencat

Citat:
ca sa ii pupe pe mami si tati inainte sa plece la servici. "Mami, vino sa te pup mami, sa nu pangi dupa mine la sevici!"

Jur ca mi-au dat lacrimile

Cris ,mami de pui nazdavan,Sebi ,www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

5 luni pentru un copil atat de mic care nu are notiunea de timp, cat e de la o zi la alta, dapoi juma de an ...o eternitate.
Probabil in vara veti avea si voi concediu si ar fi ok sa-l luati atunci cu voi, sau vreti sa aveti timp doar de voi in concediu...depinde din ce unghi privesti.Tu privesti doar partea frumoasa a statului la tara , aceea de a iesi cand vrei din casa...dar pentru un copil de 1 an pe langa asta sunt o multime de pericole la tara pe care vad ca nu le luati in calcul.Nu stiu cum e la voi la tara...dar am si eu rude si stiu cum e acolo un beci , unde cobori pe scara (pericol pentru un copil mic ), cum bunicii au treaba pe afara si nu stau cu ochii non stop pe copil.Eu nu am vrut sa-i las la socrii, care nu ies din curte, dar au lemne puse in stiva care daca tragi de un lemn cad toate pe tine (pentru un adult nu e mare lucru, ca nu trage , dar pentru un copil mic e mortal ), au animale care la fel pentru un adult nu e nimic deosebit, dar pentru un copl de 1 an o copita data daca se baga in spatele animalului e mortala (copilul de 1 an nu are habar de pericole )si muuuulte care poate eu fiind mai paranoica nu am vrut sa mi le asum.Mai bine seara cu noi la plimbare decat sa ma gandesc mereu daca nu a cazut in beci, daca nu a degustat din vinul pus pe unde apuca de bunicul lui (au vie si fac vin ) care bine intentionat dar nu se gandeste ca e ceva periculos.
Noi acasa am amenajat toata casa cu aparatori pentru copl (e vorba de un copil de 1 an ), vad ca toti vorbesc de ce frumos e la tara ,ca se catara in copac, ca fug pe ulita...ok, creanga e frumos, dar la varsta de scoala , nu la 1 an...
Daca tu poti dormi linistita sa stii ca ai tai s-au luat cu sapa si au scapat din ochi copilul (care nu sta legat de copac), atunci dai inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Irina, baietelul tau are abia un an... 5 luni lasat la tara, departe de mami si tati, inseamna pentru el... 50% din vietisoara lui, fara voi... este atat de mult pentru un copil atat de mic... nici nu a apucat sa va cunoasca bine si voi, cand el are mai mare nevoie de voi, nu veti fi cu el. Pentru el la varsta asta totul este atat de intens, atat de concentrat, totul se imprima. Este un buretel care absoarbe tot. Voi nu veti fi acolo ca el sa se poata umple de voi, ca el sa se poata satura de voi. Dupa ce mai creste, dupa ce va fi plin de mami si tati, dupa ce va stii clar, din toate punctele de vedere care e casa lui, ca mami si tati sunt si vor fi acolo pentru el intotdeauna, dupa ce o zi nu va mai avea proportii astronomice pentru el, va fi altceva, cu totul altceva.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

a inca ceva ca am citit acum ce a scris dupa mine carmen .Sotul meu are delegatii dese, si pleaca cate o luna...apropo de varsta de 1 an.Cand a plecat nu vorbea el mic, doar scotea niste sunete si bla, blauri.Cand sa vina inapoi peste o luna, ma intreaba intr-o doara ce face nou asta mic, si i-am zis las ca vezi tu.Si a ramas fara glas , cand sunand la usa i-a deschis cel mic , si l-a intrebat foarte clar "ai venit tata ?" Asa ca schimbarile sunt de la zi la alta, dapoi la juma de an.Sa nu fiti surprinsi ca nici nu-l mai cunoasteti...

Mergi la inceput

dar, dus la tara nu isi modifica programul?

iertare de paranoia mea, dar la capuse, borelioza, te-ai gandit?

sa lasi un copil de un an la tara, inseamna ca cineva nu face altceva decat sa stea cu el, insa parintii tai s-au dus acolo ca au treaba,deci s amunceasca,deci nu au disponibilitatea de a nu face altceva decat sa stea cu nepotelul.

i-ai intrebat care se sacrifica?
tatal tau a luat in calcul ca mama ta nu ii va putea gati, nu il va putea ajuta?

cred ca nu exista acolo porci, cai, vaci, oi, gaini, sau,daca sunt cred ca sunt educate, pasnice si doritoare sa se joace cu un strumf de un an,ca nu sunt flamande, agresive,ca il vor mangaia frumos pe capsor, nu-i asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

cred ca parerea unanima este ca nu cele 5 luni la tara sunt chiar nenorocire pentru copil ci faptul ca nu luati copilul seara acasa. asta mi se pare ca NU este in regula.
(si nu stiu cat de relevanta mai este inca o experienta, a mea personala, care am stat cu matusa - extrem de apropiata, pe care o iubesc si acum ca pe ochii din cap - timp de 3 ani - parintii mei plecau la 4-5 dimineata si se intorceau dupa 10 (asa era pe vremuri in agronomie) pana au putut sa se transfere in oras. si stateam cu ai mei jumatate de sambata si jumatate din duminica si era chinuitor de dureros sa o vad pe mama calcand uniformele pentru urmatoarea saptamana de abia retinandu-si lacrimile.)

Roxana

Mergi la inceput

roxanaz

Mergi la inceput