vaccinare Gardasil
Raspunsuri - Pagina 3
nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 Nelia, imi pare rau, dar eu chiar vroiam sa stiu despre diagnosticul si problemele celor 2 fete. Nu vad de ce nu vrei sa discuti despre asta, in fond asta este subiectul. Adica e una sa zici ca stii 2 fete care au avut dureri de muschi si au probleme, si alta sa aduci diagnosticul medical si analizele. E o chestie de credibilitate. Nu zic ca minti tu, sunt convinsa ca cele 2 fete au probleme, dar credibilitate relativ la sursa problemelor. Si din nou, faptul ca parintii cred ca sursa e vaccinul, nu e ceva relevant din punct de vedere medical. Cele 2 fete sunt surori? |
Pai, si cum propui sa fac, sa scanez si sa pun pe net rezultatul analizelor? Diagnosticul a fost la una dintre ele atacuri de panica, i se stringea inima din cind in cind pina i se facea rau si o durea cind respira, cind alerga... apoi au fost dureri de crestere pentru ca la inima nu avea nimic insa electrocardiograma ii arata schimbari, deci au presupus ca muschii inimii sint problema. Apoi, au inceput sa o doara toti muschii, ea facea patinaj artistic competitiv (este prietana cu fata mea), nu a mai putut sa faca vreun an de zile pentru ca durerile erau mari si nu mai avea stapinire pe picioare... au inceput sa o caute de reumatism, au ajuns din nou la dureri de crestere... apoi un medic a intrebat-o daca a facut Gardasilul si cind... s-a constatat ca aceste dureri de crestere sau ce erau au aparut cam o luna dupa ce a facut vaccinul. Au inceput sa-i faca analize... la un moment dat nu s-au mai dus pentru ca dupa vreun an si ceva de dureri au disparut. Insa muschii inimii inca o mai tin din cind in cind... Sigur ca povestea e mai lunga, cealalta fata pe care o stiu inca e in investigatii, la fel a fost intrebata daca a facut Gardasilul printre alte zeci de intrebari... sigur ca nu poate sa spuna nimeni ca de la vaccin li se trage, insa ambele au aceleasi simptome si la ambele au aparut cam la o luna dupa ce l-au facut.
La cealalta fetita problema e inca grava, este in investigatii amanuntite acum pentru ca se pare care o forma de hemofilie si ar fi trebuit ca inainte de a-i face vaccinul sa i se faca analize complete (asa ar trebui sa faca in cazul unui vaccin cu atitea efecte secundare, analize fiecarei fetite).
Si daca stau si ma gindesc bine, mai stiu inca o fata care nu se simte bine dupa vaccin, dar nu stiu ce au mai facut.
Eu semnasem deja hirtia informata din alte surse si nu, nu se spune adevarul despre efectele secundare pe care le poate avea vaccinul. Sigur ca pe linga cele doua fete cunosc inca vreo citeva zeci care l-au facut si n-au nimic.
Nu, nu sint surori. Si sa stii ca in clasa Agatei, cam jumatate din fete au facut vaccinul, ceilalti l-au refuzat... nu am discutat cu parintii, nu stiu care sint motivele lor, eu le stiu pe ale mele.
Tu ai citit lista cu efectele secundare ale acestui vaccin, alea reale? Se poate ca un vaccin sa aiba atit de multe? In plus, este contraindicat in o gramada de afectiuni, cum poti sa faci vaccin in grup, fara sa stii daca organismul fetei care il primeste nu intra in conflict cu vaccinul?
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
bird70 spune:
citat din mesajul lui nelia ... sigur ca nu poate sa spuna nimeni ca de la vaccin li se trage... |
Probabil ca asta insumeaza toata povestea. Nu stim exact ce s-a intamplat cu prima fata, dar a 2-a are hemofilie care e o boala genetica si nu o putem pune pe seama vaccinului.
Eu am citit cu atentie despre efectele adverse si despre faptul ca nu exista dovezi stiintifice care sa arate ca acest vaccin este mai periculos decat alte vaccinuri. ABSOLUT fiecare medicament are efecte adverse si daca citesti lista cu atentie ti se ridica parul in cap la cel mai banal medicament.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
mihaela_s spune:
Bird, eu inteleg ce spui, parerea mea e aceeasi. Lucrez si eu in domeniul medical si am acces la bazele de date cu cercetari stiintifice, nu am intrat inca sa citesc acolo, am sa o fac. Sotul meu e medic si sigur ca luam hotararile astea in cunostinta de cauza.
La noi vaccinul e gratuit. Nu e vorba de mine, ci de fata cea mare, de 15 ani. Nu e activa sexual. Iar cea mica ccc care are 8 ani intra in programul de vaccinare la 12 ani.
Eu voiam sa stiu pur si simplu cazuri concrete, asa cum a scris Nelia. Selene sa nu te superi dar nici eu nu prea am incredere in youtube si alte surse...
Voiam doar sa stiu la ce ma pot astepta, concret...insa cum fiecare organism e diferit, nu am sa stiu niciodata doar citind ce au patit altii. Noi suntem pro vaccinare, am facut si noi si fetele vaccinul impotriva gripei porcine de ex., fara probleme. Fetele vor face si Gardasil, ne-am hotarat.
Selene_Bunny spune:
bird, scuza-ma, dar sa pui semnul egal intre frica de fantome a unui coleg, victima a bataii de joc a unei alte colege, si moartea unui copil, e de-a dreptul... nu stiu cum sa spun...
Eu, sa fie vorba de copilul meu si sa citesc paralela ta, as reactiona f. urat.
Da, in 2007, doamna ginecolog la care am fost si am facut tratament pentru acele condiloame a fost anti vaccinare. Am discutat, am facut schimb de informatii, chiar m-a incurajat sa folosesc Internetul in folosul meu si sa citesc si rascitesc, pentru ca propaganda nu e a buna. Sigur, am discutat si despre riscurile reale ale HPV-ului pentru o femeie care vrea sa ramana sau este insarcinata. Dar si despre faptul ca "protectia 100%" e undeva la 80%, maximum.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Am mai gasit asta:
https://docs.google.com/document/d/1oemgq9zYO4fQjI9p6G55Rf_aoi9zXsgZYvLSXSBn_C8/edit?hl=en_US&pli=1
Si asta:
http://home.comcast.net/~tarsell/report0526.pdf
http://razedesperanta.wordpress.com/" target="_blank">Blogul meu - de la noi, pentru ei!
http://bazar.desprecopii.com/index.asp" target="_blank">Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
mihaela, studiul asta (facut in colaborare cu medici) spune ca, printre cele mai frecvente manifestari post-vaccinare, care, atentie, pot sa nu apara imediat, sunt:
- dureri de cap + ameteala
- oboseala extrema
- amorteala
- dureri musculare
bird, inteleg ca tie iti pasa de cifrele reci, de adevarul spus de cifre, de studii oficiale, stampilate si semnate de somitati. Insa eu ma uit acum la un slideshow cu chipuri si nume de fete si nu pot sa spun "mint, nu e adevarat, e o facatura, nu e decat un truc, are aceeasi valoare de adevar ca adevarul colegului speriat de fantome".
Si aici: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/04/17/time-for-the-truth-about-gardasil.aspx
Si aici: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/08/08/Hundreds-of-Thousands-of-Reactions-to-Gardasil-Is-Your-Child-Next.aspx
mihaela, uite:
Also, if you or your child has received a Gardasil vaccine, it is important that you know how to recognize Gardasil vaccine reaction symptoms like:
Fainting
Seizures
Numbness & tingling
Pain & weakness
Hair loss
Rashes
Extreme fatigue
Other health problems
Lucrusoare de vanzare...
nelia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Probabil ca asta insumeaza toata povestea. Nu stim exact ce s-a intamplat cu prima fata, dar a 2-a are hemofilie care e o boala genetica si nu o putem pune pe seama vaccinului. Eu am citit cu atentie despre efectele adverse si despre faptul ca nu exista dovezi stiintifice care sa arate ca acest vaccin este mai periculos decat alte vaccinuri. ABSOLUT fiecare medicament are efecte adverse si daca citesti lista cu atentie ti se ridica parul in cap la cel mai banal medicament. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
De acord cu tine. Nu este mai periculos decit alte vaccinuri, dar este la fel de periculos ca multe dintre ele. Si da, nu sint (inca) dovezi stiintifice ca sensul spus de tine, dar nici invers nu sint... Acolo unde sint, le-am facut, unde nu sint, in schimb sint dubii, sint cazuri (astea concrete, pe care medicina nu le ignora, dar le trece la... vesnicile victime colaterale) cind au efectele secundare au fost dramatice, pur si simplu nu am acceptat sa le faca, semnind pentru asta, deci asumindu-ti raspunderea (si sa nu spui, te rog, ca e usor sa-mi asum raspunderea pentru viata altuia, ca doar nu-s eu in cauza, cum mi-a spus cineva, caci mai greu decit sa-mi asum raspunderea pentru ceva legat de copiii mei nu mi se pare nimic pe lumea si in viata asta).
Cind se vaccineaza un copil ar trebui sa i se faca toate analizele care ar duce clar la concluzia ca nimic din acel vaccin nu intra in conflict cu organismul. Si nici asa nu poti garanta ca nu apar efecte secundare. Vaccinarea asta in grup, pe un teren necunoscut, cu vaccinuri noi, pe mine ma sperie...
Tocmai pentru ca toate medicamentele au efecte secundare cumplite, ametesti cind le citesti (vindeca un simptom si pot da zece), am hotarit acum citiva ani (mai ales dupa ce am gasit intr-o baza de date din asta care nu e publica efectele secundare ale Tylenolului, nescrise nicaieri pe cutie, la vedere si care mie mi-a fost indicat la greu in sarcina pentru durerile cumplite de cap si care aici e dat la orice, pe post de bombonele) sa nu mai luam nici un medicament, dar nici unul.
Vom accepta medicamente in familie doar in cazuri grave, cind nu ai incotro si cind alegi raul cel mai putin rau din cele doua rele (boala si medicamente). Nu mai luam decit antibiotic daca e o infectie grava... Si, supriza mare a fost ca sintem din ce in ce mai putin bolnavi, racelile vin si pleaca mai repede (nu luam nici homeopatice, ca nu vreau sa cad in extrema cealalta, insa incercam sa ne ingrijim natural, cu supe, cu ceaiuri, cu bai calde cu sare, alimentatie sanatoasa, odihna - macar cit se poate, aer curat, sport etc.). Si da, am periat si lista de vaccinuri, pe care oricum le-am facut cu multa, multa gindire si cules de informatii de peste tot (nu am facut niciodata vaccin antigripal de exemplu, nu am facut contra virozelor, mai avem un pic si vor aparea vaccinuri si ca sa respiram, zau asa).
Va inteleg pe voi, caci sinteti in mediul medical, si eu sint tot platita de sanatate, nu sint chiar in afara ei, dar nu asa ca voi, adica nu ca un cadru medical. Dar asta e pozitia mea. Cu cit apar mai multe medicamente pe piata, cu atit mai mult lumea are nevoie de ele, iar organismele noastre nu prea mai sint lasate sa se imunizeze natural (si cind e vorba de copii eu cred ca facem un lucru rau tot incercind sa-l imunizam artificial si chimical).
Mihaela, mai ales ca sotul tau e medic, eu as face intii analize complete fetei, mai ales acolo unde ar putea contraveni cu vaccinul. Si as alege o firma producatoare de incredere.
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
diuna spune:
Ca sa fiu DOAR pe subiect: fetita mea a avut o usoara jena locala dupa administrare, colegele ei nu au reclamat nimic deosebit. Deci, din zona cunoscuta mie, nici o reactie adversa!
"Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca. Ci sa inveti sa dansezi in ploaie."
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui diuna Ca sa fiu DOAR pe subiect: fetita mea a avut o usoara jena locala dupa administrare, colegele ei nu au reclamat nimic deosebit. Deci, din zona cunoscuta mie, nici o reactie adversa! "Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca. Ci sa inveti sa dansezi in ploaie." |
Toate cele 3 doze?
Lucrusoare de vanzare...
bird70 spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny bird, inteleg ca tie iti pasa de cifrele reci, de adevarul spus de cifre, de studii oficiale, stampilate si semnate de somitati. Insa eu ma uit acum la un slideshow cu chipuri si nume de fete si nu pot sa spun "mint, nu e adevarat, e o facatura, nu e decat un truc, are aceeasi valoare de adevar ca adevarul colegului speriat de fantome". |
Lucrez cu oameni, cu oameni foarte bolnavi. Am vazut de nenumarate ori cum oamenii au nevoie de un vinovat atunci cand o nenorocire se intampla. Pentru ca nu stiu sa-si controleze stresul, frustrarea, ura. Pentru ca de multe ori concentrarea pe un vinovat le distrage atentia de la faptul ca si ei au o vina. Cel mai des se intampla cand e vorba de copii bolnavi. E mult mai usor pentru parinti sa se apuce de o campanie pe internet, sa traiasca cu impresia ca ajuta pe altii, decat sa accepte ca copilul a murit sau s-a imbolnavit din motive care ar fi putut fi controlate de ei. Eu stiu o mama care da vina pe doctorii de la spital pentru ca fiica ei are fibroza chistica. E o boala genetica dar ea nu poate sa accepte ca EA a transmis aceasta boala copilului, si evident ca trimite scrisori la ziare si a angajat un avocat sa dea spitalul in judecata. Evident ca i s-a explicat de nenumarate ori ca spitalul nu poate sa imbolnaveasca copilul cu asa ceva, ea crede cu tarie ca se acopera informatiile, e o conspiratie. Am vazut asa ceva de nenumarate ori. E o etapa in procesul de suferinta. Oamenii au nevoie de consiliere.
Asta este motivul pentru care eu ma uit la datele medicale, studiile stiintifice, nu la ce zice unul sau altul pe internet. Nu neg ca sunt parinti indurerati dar asta nu face informatia lor valoroasa din punct de vedere medical ci din contra, faptul ca vine de la ei trebuie privit cu multa circumspectie.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper