vaccinare Gardasil
Raspunsuri - Pagina 2
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny - chiar daca esti infectat cu HPV, indiferent de tulpina, se recomanda sa faci vaccinul, pentru ca esti protejat |
Daca esti infectat cu o tulpina vaccinul previne infectia cu alte tulpini. Tinta vaccinului nu sunt insa femeile active sexual ci fetele care nu au apucat sa se infecteze.
- se recomanda sa fie facut si de barbati, pentru ca si pe ei ii protejeaza |
HPV cauzeaza si cancer anal si de penis, nu doar cervical, vulvar si vaginal. Cred ca in cazul barbatilor utilitatea este insa mult mai mica, dar trebuie tinut seama ca barbatii sunt cei care transmit virusul de la o femeie la alta si vaccinarea lor ajuta la prevenire.
Nelia,
spui 'se poate sa fie de la vaccin', deci nu a fost stabilit clar ca este o reactie de la vaccin? Pe mine ma intereseaza diagnosticul doctorului, ma intereseaza ce analize au facut, ce modificari au aparut si ce simptome au avut. Trebuie sa fi foarte atenta cand spui chestii din astea, nu poti sa sfatuiesti pe cineva intr-o directie sau alta cu niste informatii din auzite, incomplete si pe care nu le intelegi.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Selene_Bunny spune:
mihaela, uite aici informatii din 2010:
http://www.desprestiri.ro/detalii/emea-declaratie-privind-siguranta-gardasil-europa
Si fetita: http://www.youtube.com/watch?v=XclRsIRWSi0
Si un video pe care nu stiu cum sa-l interpretez: Gardasil Victims Memorial -- Don't become One More Girl! http://www.youtube.com/watch?v=RmyiuD-QdLU&feature=related
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Aici este Becca din nou: http://www.youtube.com/watch?v=xoRL6ZE-0ao&feature=related
bird, vad ca s-au incetatenit chestiile care in 2007 erau sub semnul intrebarii. Mda.
Anyway, eu nu l-as face copilului meu. Mai ales la 9 ani!!!
Tot 1.500 de lei costa cele 3 doze?
Lucrusoare de vanzare...
bird70 spune:
Selene,
hai sa ramanem la datele oficiale si la diagnosticele medicale. Mi se pare asa aiuristic sa iei decizii bazat pe tot felul de prosti ce le gasesti pe internet. Din datele oficiale rezulta ca vaccinul nu a avut efecte adverse mai mari decat alte vaccinuri.
In aceasi ton cu filmuletele youtube, am la lucru un coleg care se jura ca aude fantome in baie si e cat se poate de speriat de ele si a ajuns sa puna orice chestie de seama fantomelor. Ce nu stie e ca o colega isi bate joc de el . Dar daca l-ai pune la detectorul de minciuni ar iesi ca spune adevarul si crede cu tarie ca e o fantoma in baie. Ma intelegi?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
nelia spune:
citat din mesajul lui bird70 Nelia, spui 'se poate sa fie de la vaccin', deci nu a fost stabilit clar ca este o reactie de la vaccin? Pe mine ma intereseaza diagnosticul doctorului, ma intereseaza ce analize au facut, ce modificari au aparut si ce simptome au avut. Trebuie sa fi foarte atenta cand spui chestii din astea, nu poti sa sfatuiesti pe cineva intr-o directie sau alta cu niste informatii din auzite, incomplete si pe care nu le intelegi. |
Bird, am vazut ce a spus doctorul, am vazut analizele. Da, se poate sa fie de la vaccin, organismul ei nu tolereaza anumite componente ale vaccinului, erau scrise si care, e in investigatii.
Sint foarte atenta cind spun asta, nu am dat nici un sfat. Am spus ce stiu si am spus ce am facut eu. Nu e usor sa hotarasti nici sa-l faci, nici sa nu-l faci, sint copiii nostri, orice hotarire e greu de luat. Crede-ma ca am scormonit tot netul, am intrebat medici si m-am informat cit am putut, si din surse oficiale, dar si din surse sa le spunem mai putin oficiale si marturii care merg pe linga ele. Am luat hotarirea in cunostinta de cauza si m-am impacat cu ea. Nu trebuie sa lucrezi neaparat in domeniul medical ca sa intelegi lucruri legate de el, cu atit mai mult cind e vorba despre copiii mei.
Am o pozitie foarte clara fata de vaccinat copiii, pe care le aleg, de ce si pe care le refuz... nopti intregi am stat numai cu capul in ele, de trei ori.
Atenta trebuie sa fii si cind spui faceti-l, nu cunosc pe nimeni care sa fi avut efecte secundare... o fetita la o mie daca este, eu il evit (si asa am facut cu multe dintre cele care se fac, obligatorii sau optionale). Pentru ca, de fapt, nu stii daca al tau copil nu are ghinionul sa fie acel unu...
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
Selene_Bunny spune:
bird, mihaela intreba de efecte adverse. In filmuletul Memorial, scrie si ce efecte adverse au aparut in cazul fetelor decedate. Mama uneia dintre ele chiar mentioneaza un grup si o pagina web, unde sunt publicate rezultatele studiului facut de ea si de ceilalti parinti ramasi traumatizati pe viata dupa pierderea copilului lor.
Pentru parintii aia, cauza mortii e clara, indiferent ca pe certificatul de deces scrie "cauze necunoscute".
Lucrusoare de vanzare...
bird70 spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Pentru parintii aia, cauza mortii e clara, indiferent ca pe certificatul de deces scrie "cauze necunoscute". |
Vezi, eu am o problema cu asta. Pentru mine ce cred parintii nu este relevant ci diagnosticul medical, rezultatul analizelor si/sau autopsiei. Ti-am zis de colegul urmarit de fantome , ce crede el e complet neadevarat. El crede asta cu tarie, insa asta nu inseamna nimic.
Nelia,
daca ai vazut analizele si ai vazut diagnosticul medical, nu ne mai tine pe ace...care a fost diagnosticul si ce modificari au aparut la analize?
Nu trebuie sa lucrezi neaparat in domeniul medical ca sa intelegi lucruri legate de el, cu atit mai mult cind e vorba despre copiii mei. |
Aici sunt foarte sceptica. Evident ca tu poti lua deciziile pe care le gasesti cele mai bune pentru copiii tai. Pe ce anume se bazeaza aceste decizii, e cu totul alta discutie. Ca unii isi bazeaza decizia pe anxietate, pe infomatii aiuristice de pe internet, pe statistici si studii medicale, etc. Din pacate adevaratele studii medicale nu sunt gratis pe internet, trebuie sa ai acces la bazele de date si mai ales trebuie sa intelegi ce zic aceste studii. Nu vreau sa te supar, dar la fel cum eu nu as pricepe nimic dintr-un studiu stiintific de astronomie sau macroeconomie, la fel nu cred ca oricine poate intelege si interpreta un studiu medical.
bird70 spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny bird, vad ca s-au incetatenit chestiile care in 2007 erau sub semnul intrebarii. Mda. |
Nu stiu despre ce vorbesti dar eu nu ma informez de pe youtube sau google si nu sunt la zi cu teoriile vehiculate acolo.
Anyway, eu nu l-as face copilului meu. Mai ales la 9 ani!!! |
Fiica mea l-a facut la 12 ani, cea mica il va face si ea tot la aceasta varsta. Nu vad ce diferenta este insa intre 9, 12 sau alta varsta.
Tot 1.500 de lei costa cele 3 doze? |
La noi e gratis.
nelia spune:
Bird, iti dai seama ca nu ma apuc acum sa discut diagnostice care nu ma privesc, deci sint personale. Eu hotarisem oricum inainte de a afla ca fetele mele nu-l fac, am acces la baza de date cu studii care nu sint gratuite... si stiu sigur ca adevarul despre aceste vaccinuri e spus pe jumatate.
Nu ma supar, dar da, ai dreptate, in deciziile in ceea ce ii priveste pe copiii mei nu se pot baga fara acordul meu nici macar medicii.
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
bird70 spune:
Nelia,
imi pare rau, dar eu chiar vroiam sa stiu despre diagnosticul si problemele celor 2 fete. Nu vad de ce nu vrei sa discuti despre asta, in fond asta este subiectul. Adica e una sa zici ca stii 2 fete care au avut dureri de muschi si au probleme, si alta sa aduci diagnosticul medical si analizele. E o chestie de credibilitate. Nu zic ca minti tu, sunt convinsa ca cele 2 fete au probleme, dar credibilitate relativ la sursa problemelor. Si din nou, faptul ca parintii cred ca sursa e vaccinul, nu e ceva relevant din punct de vedere medical. Cele 2 fete sunt surori?