Bobocei de sept-oct 2012 (9)
Raspunsuri - Pagina 18
sandy_2008 spune:
g_rainbow, legat de scapatul de pampersi la noi a functionat puterea exempluilui: am vazut prin parc cum fac copii mai mari la gard pipi si asa am inceput sa facem si noi. l-am lasat fara papmers si am tinut olita mai tot timpul pe langa el (aveam o vecina de bloc care iesa afara cu olita dupa ea)...este drept ca au avut de suferit canapeaua si coverul, dar mirosul iese cu otet :)
am facut exercitiul asta anul trecut, in vara (el in august a implinit doi ani) si pana in toamna eram deja scapati de papmers si noaptea...noaptea s-a scapat pe el doar de vreo doua ori. dupa ce am cumparat protectie de pat de la ikea, nu a mai facut :)
mai ales ca vine caldura cred ca poti la fix sa renunti la pampersi...nu o sa va iasa din prima, dar nu trebuie sa renunti.
pe mine ma bombanea pediatra de pe la un an ca de ce nu renuntam la pampers si la biberon...si am reusit abea la doi ani :)
lalu85, eu am facut epidurala la cezariana. intepatura nu a fost cine stie ce, si am amortit imediat...nu am avut dureri de cap dupa sau altceva ...coelga mea de salon care facuse rahie se vaieta de durere de cap, dar asistentele i-au adus o cafeluta si s-a simtit mai bine dupa...
anidaz, eu la prima sarcina ma umflasem ca un balon...aveam niste picioare si niste maini de imi era frica sa ma uit la mine...m-am desumflat dupa ce am nascut, ca sa zic asa...nu am avut nici o problema nici cu tensiunea nici cu altceva,,,asa a functionat organsimul meu...trebuia sa se compenseze cu ceva lipsa greturilor :)
si eu nu stateam in picioare, ci pe scaun si nici nu mancam sarat - ca si asta cica ar conta...
daca se mai scrie in ritmul asta, eu cu siguranta nu o sa fac fata cu citititul :)
Va pup
weekend placut!
stella87 spune:
Daniela, eu am avut o infectie urinara in aceasta sarcina, pe care am tratat-o cu augmetin si mi-a trecut. Stiu de la doctor ca aceasta infectie nu cauzeaza malformatii la fat, pericolul e ca poate declansa contractii.
Chiar voiam sa va intreb daca voi exprimentati dureri atunci cand urinati... Eu imi simt vezica plina si am cateva junghiuri cand urinez. Ce-i drept, nici nu vizitez baia cat de des ar trebui, am multa treaba la birou si cand ma iau cu un lucru uit sa mai merg la baie. Sper ca aceste dureri sa n-aiba legatura cu vreo recidiva a infectiei.
Ufff, n-am mai fost de o saptamana la medic si deja mi se strang intrebarile, deci cred ca fac o noua programare. In mod normal, ar trebui sa ajung la morfologia de trim 2, adica la inceputul lui mai.
fericita 18+ cu
nu_mai_stiu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mirabelac Andreea de Iliev am auzit, cica ar fi f bun. La Socolov EL am fost eu si merg si acum, super multumita. Grigore am auzit ca e buna, la Mihalceanu nu te du, stiu pe cineva acum care are probleme cu ea. |
Multumesc frumos.Am pus-o si pe sora mea sa intrebe la odiseea ei si cu raspunsul tau si cu ce am mai citit pe net am sunat acum 5 min si mi-am facut programare la dr Iliev.
Pe 15 mai e marea zi cand il vedem pe bebe in toata splendoarea lui,cu toate cele frumoase ale lui.Mi s-a spus ca 200 lei costa ,iar daca sunt probleme,malformatii,etc costa 400 lei,ca ar necesita mai mult timp.
M-a purificat o groaza...nr. de tel.,cnp,ultima menstruatie,numele dr actual,intrebari legate de sarcina...nu ma asteptam.Si mi-a spus sa am la mine un stick pentru poze.
18+ cu
danielabejan spune:
eu nu am si nu am avut dureri cand am urinat si nici alte simptome nu am remarcat, dar asa au detectat ei la analize si mie mi-au dat o sapt amoxacilina, m-au sfatuit sa beau multa apa si 2 pahare de suc de cranberry pe zi. Ieri am term tratamentul cu amoxacilina, suc inca mai beau si sapt viitoare vreau sa le cer sa imi faca din nou testul la urina, uneori am o oarecare teama in suflet, iar uneori nici nu imi vine sa cred ca am vreo infectie cred ca o iau razna uneori.
andreea si eu tot in mai aflu ce comoara ascunde bebe, pe 11 si tot atunci avem si eco pt anomalii, sper sa fie o zi frumoasa si buna k de cand o astept si totodata sper ca toata lumea sa primeasca numai rezultate pozitive la toate testele
16+
nu_mai_stiu spune:
Daniela,eu am aflat ieri ca o sa fie baitel.Dar raspunsul nu e unul 100%.Asa ca la morfologia fetala aflu cu exactitate.Insa am auzit ca la aceasta ecografie ii masoara bebelului toate organele interne.Si aici se vede daca are vreo problema.Sper ca nu ma insel.
18+ cu
danielabejan spune:
asa e cu ecografia asta, de asta sper sa trecem cu bine si peste asta, astept eu cu nerabdare sa aflu ce ascunde dar totodata ma rog zi si noapte sa fie totul bine
16+
g_rainbow spune:
citat din mesajul lui Tzuki neata despre anestezie nu pot vorbi din experienta personala, insa n-am vazut nicio mamica in spital cat am stat eu sa se vaite de probleme. putine au nascut fara, majoritatea nasteau cu epidurala. si chiar erau ok, adica nu pareau sa aiba neplaceri. probabil ca de cele mai multe ori e ok, dar or fi si exceptii. Anidaz, atunci cand am cautat eu carucior pt bb2 (ca pt bb1 am luat ceva si nu mi-a prea placut), am avut cateva criterii. si primul a fost sa fie usor! cat mai usor, mai ales daca stai la bloc si trebuie sa-l urci pe scari sau cu liftul. poate vrei sa il transporti cu masina, atunci trebuie sa fie suficient de mic atunci cand se pliaza incat sa intre in portbagajul masinii proprii, e mai greu de schimbat masina doar pt atata lucru . deci, eu am vrut unul care sa fie: - sport (usor, deci si compact), - sa se lase la orizontala (ca nu ma vedeam si cu landou), - sa aiba cos de depozitare, - daca se poate, sa aiba maner reversibil (sa poti sa impingi pe bb si cu fata la tine, si cu fata inainte) - manerul, preferabil sa fie bara, nu coarne, ca sa poata fi impins cu o mana. cel cu coarne e dificil de manuit cu o mana, daca nu chiar imposibil. - pretul sa fie rezonabil, e posibil ca bb sa nu fie incantat de mjlocul asta de locomotie si sa il folosesti f putin. pana la urma am luat unul care intrunea partial criteriile de mai sus, dar m-am descurcat. la bb3 incerc un mei-tai sau alt dispozitiv de purtare pe care sa-l combin cu carutul pe care inca il am (vad ca inca e in stare rezonabila). sper sa-ti ajute criteriile mele sa faci alegerea potrivita . Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3 |
ft bine punctat tzuki! eu as mai adauga sa aiba husa detasabila sa o poti spala! si noi am dat-o in bara cu primul carut a lui Lucas, era ft greu si ft mare, abia incapea in masina si pana la urma s-a si rupt copertina, asa ca acum 6 luni am cumparat alt carut si nu am fost ft atenti, este rosu cu gri, nu se detaseaza husa si acum arata ca dupa razboi, e plin de cioco si de suc si de toate cele. asa ca de data asta voi fi mai atenta
noi am fost la medic azi si se pare ca are mami 2 feciorasi
Gabrielle, mami de Lucas (14.10.2010) si 20+
2 ingerasi in ceruri, opriti din evolutie la 12 si 16 saptamani
mutatia MTHFR C677T heterozigota si mutatia MTHFR A1298C heterozigota
g_rainbow spune:
citat din mesajul lui danielabejan eu nu am si nu am avut dureri cand am urinat si nici alte simptome nu am remarcat, dar asa au detectat ei la analize si mie mi-au dat o sapt amoxacilina, m-au sfatuit sa beau multa apa si 2 pahare de suc de cranberry pe zi. Ieri am term tratamentul cu amoxacilina, suc inca mai beau si sapt viitoare vreau sa le cer sa imi faca din nou testul la urina, uneori am o oarecare teama in suflet, iar uneori nici nu imi vine sa cred ca am vreo infectie cred ca o iau razna uneori. andreea si eu tot in mai aflu ce comoara ascunde bebe, pe 11 si tot atunci avem si eco pt anomalii, sper sa fie o zi frumoasa si buna k de cand o astept si totodata sper ca toata lumea sa primeasca numai rezultate pozitive la toate testele 16+ |
dana si eu am acum infectie urinara pe care o tratez cu amoxicilina, la fel ca tine nu am nici un simptom, dar a iesit la analize. am avut si la sarcinile 2 si 3 si la fel am luat amoxicilina si a trecut. sanatate multa
corinuka, insanatosire grabnica si stai la orizontala pe partea stanga
Gabrielle, mami de Lucas (14.10.2010) si 20+
2 ingerasi in ceruri, opriti din evolutie la 12 si 16 saptamani
mutatia MTHFR C677T heterozigota si mutatia MTHFR A1298C heterozigota
danielabejan spune:
multumesc mult de informatie, eram un pic cam speriata pt k nu stiam cat de grava e treaba si cum e primul bebe chiar vreau din suflet sa fie totul ok si sunt un pic stresata uneori
oricum, multa, multa sanatate tuturor
16+
sandy_2008 spune:
g_rainbow, nu mai stiu daca carutul meu avea ceva detasabil, dar stiu ca l-am spalat la o spalatorie auto...au pus frumos furtul pe el si dupa aia arata ca nou :)