Bobocei de sept-oct 2012 (9)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Buna gravidutelor, citind povestile voastre despre cum ati nascut, parca, parca prind curaj si nu mi se mai pare asa un eveniment colosal :)) Azi noapte am visat ca am nascut fara probleme si ca imi alaptam bebelusul, deci subconstientul meu functioneaza cum trebuie

Legat de miscarile bebeului, eu am observat ca bebicul meu devine activ si-l simt atunci cand stau jos intr-un vehicul in miscare, fie ca e masina, metrou, bebele se pune si el in miscare

Apropo, voi stiti care e pozitia corecta de stat la birou pe scaun? Ca eu chiar acum am niste junghiuri in uter si buric, foarte localizate, si cred ca o fi de la statul pe scaun. Iau un nospa si sper sa treaca.

Va si va doresc o zi minunata!

fericita 18+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Bob, la cine esti acum la Elias? Cine mai pleaca?

Stella, eu am semnat la serviciu un formular cu ceva cu protectia muncii pentru gravida si acolo scrie de scaun ergonomic si de pozitia usor ridicata a picioarelor...si evident de pauze de 5 minute la cate o ora...

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008)
19+

<hr noshade size="1" />
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielabejan spune:

salutare burtici!
nu stiu de ce am citit in carti, pe net, mesajele voastre despre nastere, dar pe mine tot gandul unei nasteri in apa ma tenteaza enorm si sincera sa fiu chiar sper sa ma ajute Dumnezeu sa si fac acest lucru, mereu am iubit apa si totodata urasc anesteziile, injectiile, taieturile si asta mi se pare mie metoda cea mai placuta, dar Doamne Ajuta! oricum zilele astea vreau sa programam o vizita la maternitatea unde sunt inscrisa sa vad daca ma razgandesc cu nasterea in apa, sa vad personalul si ambianta si totodata merg si cu sotul meu care e mai speriat si mai grijuliu ca mine asa ca tre sa discutam impreuna ideile mele nastrujnice.
in legatura cu pateul, eu poftesc la el de mai bine de 2 luni, dar nu am indraznit si pe deasupra nu stiu sa fac pate de casa credeti k imi poate spune careva o reteta buna just in case, poate imi da voie si "dr casei" adica sotul meu- care bineinteles nu are nici o treaba cu medicina
in schimb eu am o boala cu perele moi si capsunile mananc si noaptea, atat de mult imi plac si opusul lor e carnea mi se face rau numa la gandul k tre sa mananc carne, pe care am cam evitat-o.

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Buna fetele,

M-am adunat si eu de pe drumuri, vremea rea ne-a tinut in casa dar a fost bine.

M-am programat pentru aminiocenteza luni la 8:30 la dr. Mihaileanu (Iasi), sper ca rezultatul sa fie bun pt.ca am plans destul zilele astea...

Of, voi discutai deja de nastere? Ptiu, dar mai avem fetelor... eu am nascut cu cezariana pt.ca aveam 34 ani iar bb era destul de mare la 38 sapt.l-am nascut cu 3.400 gr.

Ce spuneti de scutecele refolosibile ?? Preturile sunt mari, sotul imi aduce in iulie din state la 7-10$/scutecul, sper sa nu fiu dezamagita...
http://adelle.ro/tipuri-de-scutece-refolosibile-si-accesorii/

Ramona - mami de Stefan - 27 aprilie 2009
+ 14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri

Bob, la cine esti acum la Elias? Cine mai pleaca?

Sunt la Parvu Ioan (pe care-l iubesc ) si situatia e incerta. M-a pus o prietena sa-l intreb daca pleaca, ca cica asa umbla vorba-n targ. Si l-am intrebat la prima consultatie, acum 3 luni si-a zis ca nu-mi poate da raspuns exact... o sa mai vorbesc cu el la morfo acum sa vedem ce si cum. Macar sa stiu daca ramane Kais (il iubesc si pe el ).

Bebe dragonel la bord !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Elfica - multumesc frumos, intr-adevar, azi a ultima zi cand puiul meu mare are 3 ani de maine gata, promovam In fiecare an retraiesc scenele alea, mai ales ca am avut parte de momente frumoase. O sa vedeti, la inceput traiesti chestia asta saptamanal (azi are 1 saptama, azi face 2 sapt etc), apoi lunar si apoi ... o data pe an Eu o sa o iau iar de la inceput cu bebelachele 2.

Cu nasterile - fiecare cred ca e speciala, indiferent ca e ceza, naturala, cu anestezie etc. Eu nu am ramas marcata nici in bine nici in rau, sa zic asa, adica am o amintire frumoasa, o retraiesc in fiecare an dar mi se pare chiar neinsemnata fata de ce a urmat dupa - toate sentimentele, toate trairile cu bebe;ic si apoi din ce in ce mai mare. A fost cam ca la ziua nuntii sa zic asa - nu a fost cea mai frumoasa din viata mea, nu a fost sa cad pe spate, a fost ceva care trebuia facut, foarte bine ca a fost frumos, dar trecem mai departe si bucuria cea mare vien pe parcurs. Bine, asta e felul meu - eu gasesc placere in nimicuri , atunci cand ma astept cel mai putin. Iar la mine iubirea vine mereu pe parcurs, asa a fost si cu iubitii mei si cu copilul meu. Instincul ala matern de care auzi peste tot - la mine nu prea a fost, sau in orice caz, nu asa puternic, de la inceput - efectiv pe drum m-a prins. Eu mama m-am simtit cu adevarat pe la 1 an de copil, cand am trecut amandoi prin drama despartirii temporare (cresa) si prin primele boli, impresionante, mai ales la primul copil. Atunci am simtit asa, cu toti porii mei, ca transpir mamoshenie Nu in sarcina, nu la nastere si nici chiar in primele luni, cand totusi am facut tot ce am considerat eu bine pt ala micu. Si pentru mine cele mai bune zile din viata sunt cele care ma iau prin surprindere, in care ma simt eu intr-un fl anume, pot fi si acasa, pur si simplu.

Poate pe mine ma sperie trairile intense si le cam refuz, de-asta zic ca nasterea nu mi s-a parut a se ridica la nivelul la care credeam eu ca ar trebui sa fie (in sens negativ sau pozitiv, nu conteaza :)) Asa ca naseti cum simtiti voi ca doriti, ca oricum nu asta va face mame, decat fizic, sa zic asa Apoi e o viata intreaga sa deveniti cu adevarat mame, eu cam asa vad lucrurile. De aceea nu ar trebui comentate alegerile celor care vor ceza / anestezie / natural. Bine ca avem de unde alege. Recunosc ca daca eram in RO eu eram deja cu uter taiat, si mie mi s-a insuflat o teama extrema de nastere ... In rest asta e singura diferenta, pe Robert tot asa l-as fi crescut - ca iesea pe jos, pe sus nu conta.

La fel cu contactul dupa nastere - eu am avut copilul cu mine non stop, dar iara, nu cred ca asta ne-a definit relatia, deci daca cineva vrea / trebuie sa faca anestezie generala - ok, mama si bebe au o gramada de timp dupa aceea sa faca bonding.

Alaptatul insa :D la mine asta a fost greutatea - am muls lapte 6 luni de zile sa ii dau, din diverse motive (bebe mic, a facut infectie, internat la neonato, antibiotic puternic, eu cu mamelon ombilicat - ce sa mai, toate erau acolo la noi;D). Dar am facut un efort de se minunau belgienii pe aici ca ce fac si i-am dat lapte matern cu bibe - nici macar asta nu cred ca a contat pentru ca Robert mi-a fost destul de bolnavicios pana l-am operat de amigdale/ polipi/ tuburi in urechi. Adica pana la 3 ani - si nici acum nu straluceste la imunitate - mucishori imediat cum da o pala de vant, fara sa se infecteze insa.

Sa revenim insa la gravidenie :D

Cu ficatul - eu nu ma feresc, chiar azi am ficatel la cuptor cu cartofi - miamiii. Aici chiar nu sunt contraindicatii la mancare - doar crud sa nu mananci...

Adriana - hai sa iti zic la mine - e pe dos ca la tine In sarcina asta as manca DOAR salamuri, mezeluri, prajeli, deci ma abtin la greu. In primele luni nu am reusit dar acum e ok, mananc mai sanatos, pt ca nu mai mi se face rau de pofta. Cafeaua o ador, poftesc rau de tot la alcool - mama denaturata Vreau scoici !!! deci ciudat rau, caci inainte nu mancam si nu pofteam ;la asa ceva.

MoroK - cu alaptatul am eu tolba de sfaturi si "solutii" dar la momentul respectiv Eu am fost vacutza - aveam lapte pt gemeni, am donat si la spital la prematuri. MLa inceput e mai dificil dar dupa aia iti intri in mana, si tu si bebe. Doar sa fii oarecum pregatita, ca mie nu mi s-a parut asa natural cum se spune. Nici pt mamica nici pt pitic, pana si ei trebuie invatati ce sa faca cu tzata in gura

Iar cu descurcatul - garantat va descurcati - il puneti pe sot la facut mancare si gata

Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

Simona, legat de mancare exact asa am patit si eu: la inceput am mancat aproape exclusiv mancare nesanatoasa dar acum mi-a trecut. Am ramas cu gandul insa la compoturi pe care le cumpar din comert. La alcool imi sta si mie gandul de aceea am o sticla de vin in frigider desfacuta din care iau o gura cand ma apuca pandaliile . Parca tot tu vorbeai de mancarea indiana si mexicana ce-mi mai plac si mie....dar consumate cu moderatie caci sunt f condimentate. Iar scoicile nu mai vorbesc.... in bulgaria este un restaurant la vreo 30 km de granita numai cu fructe de mare. Ori de cate ori ajung la mama in cta, dam o fuga pana acolo. De ceva vreme imi sta gandul la scoicile lor umplute cu orez . Imi cumpar cocktailuri cu fructe de mare si ma mai amagesc pana ajung la cta.

Legat de scutece nu stiu ce sa spun... eu am sa decid la fata locului ca sa vad cat de grasunei imi nasc baietii. Ma gandesc ca daca sunt mici atunci am sa folosesc scutece, dar daca sunt mai maricei cred ca o sa cumpar pampersi.

+ 14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Fetelor, eu deja ma panichez, am luat nospa dar tot ma doare... E o durere asa pe jos, pe la osul pubian si vulva, deci foarte jos, nu la uter. Scuze ca dau atatea detalii dar nu prea stiu ce inseamna durerea asta, ca n-am mai avut-o. Si cand ma doare parca am senzatia ca ma scap pe mine, e aiurea senzatia. Mai stau nitel si mai iau un nospa. Stau si ma gandesc ca am fost si foarte activa in ultimele doua zile, de la munca am sarit direct in bucatarie si abia la 10 seara am stat.

fericita 18+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

despre scutece refolosibile nu stiu ce sa zic, am studiat la momentul bb2 problema, am ajuns la concluzia ca nu-s de noi. pai ai mei schimbau si cate 7-10 scutece pe zi murdare de kk (dupa fiecare supt), ar fi trebuit sa am stoc urias. si sa spal mereu de kk atatea scutece pe zi...n-am putut, pur si simplu. iar motivatia ca salvezi planteta nu tine prea mult, pt ca daca pun consumul de apa si energie electrica pt masina de spalat (pusa cel putin o data la 2 zile, ca sa lasi chestiile alea murdare prea mult timp nu suna prea bine )tot cam pe acolo ajungi dpdv al poluarii.

dar poate altora li se potriveste mai bine, stiu ca in ultima vreme se popularizeaza metoda asta mai mult.

Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carinablanca spune:

Buna fetelor!

Azi avem si noi 17 saptamani , yupy!!!!!!

Stela, eu zic ca daca nu trec durerile poate va trebui sa fugi pana la urgente.

Legat de scutecele de unica folosinta stiu ca la cealalta odisee erau cateva fete care au folosit. EU insa nu ma vad sa le folosesc. Motivul este ca intre mine si fratele meu fiind mare diferenta de varsta le-am prins, folosit si chiar spalat pe ale lui si sincer, nici chiar cu masina automata la dispozitie nu vreau sa o fac. Sa nu mai spun ca majoritatea copiilor au scaune destul de moi in primele luni si trebuiesc curatite si apoi spalate cu clor pentru ca altfel nu poti scoate petele. Eu sunt PRO Pampers. Pentru noi au fost foarte bune si tot asta voi alege.

Mami de fetita cu fundita Maria si 17 + http://lmtf.lilypie.com/LuMCp3.png

Mergi la inceput