Bobocei de sept-oct 2012 (9)
Raspunsuri - Pagina 10
anne`mary spune:
Neatza fetelor. Ati scris nu gluma.
Legat de nastere eu sunt 100% convinsa ca o sa nasc prin cezariana. As putea sa va atentionez pe cele care sunteti mamici de fetita, ce le povestiti si cat de mici le povestiti despre nasterea naturala. Pe mine mama m-a speriat de micuta cu nasterea mea si a celor 2 frati, despre dureri, despre taieturi, rupturi, cusaturi . Mult timp am zis ca nu am sa nasc niciodata, dar triasca ceasul biologic care s-a trezit pe la 24 de ani. Nu am vorbit cu Herghelegiu, dar eu sunt convinsa ca o sa accepte cezariana.
Sunt de acord cu Tzuki legat de consumul de ficat. Ar trebui consumat in cantitati industriale ca sa fie toxic. Vitamina A da malformatii bebelului, dar la varsta noastra, malformatiile structurale ale organelor nu cred sa mai fie posibil dat fiind faptul ca sunt formate de mult si functioneaza aproape toate.
Nu va mai scuzati ca scrieti mult.... toate scriem mai mult, mai putin. Eu acum ma gandesc si fac liste listute cu ce trebuie sa cumparam pentru bebe. Patut pentru gemeni nu exista asa ca o sa cumparam 2 patuturi. Bine macar ca exista carucior pentru gemeni 2 in 1 sau chiar 3 in 1. Trebuie sa ma informez cum ii transport 115 km pana acasa etc. Vedeti ce preocupari am eu
+ 14
anne`mary spune:
aaa am uitat. Vad ca se insista ca dupa cezariana, recuperarea se face f greu. Recuperarea depinde de la femeie la femeie si depinde de dr cat se intinde cu taietura. Sora mea a nascut acu` 3 luni, are o taietura f mica iar durerile au tinut-o, dupa spusele ei, 3-4 zile. Toata sarcina a spus ca ea naste natural dar in ziua nasterii, fetita avea cordonul in jurul gatului si dr nu s-a riscat. Ma asteptam sa riposteze vehement, dar avea deja contractii care erau dureroase iar asistenta i-a spus ca dupa ce se rupe apa incep adevaratele contractii... imediat i-a zis dr ca este de acord cu cezariana si nu regreta. Am alte si alte femei in preajma care au optat pt cezariana si tot asa mi-au spus "durerile moderate m-au tinut 3-4 zile". Am 2 verisoare care au nascut la interval de 3 ani, al 2-lea copil tot prin cezariana. Eu nu am auzit pe nimeni sa se planga de dureri saptamani intregi. De aceea eu vreau cezariana si numai cezariana.
+ 14
Mirabelac spune:
Anda multumesc pt raspuns cu privire la chisturile de plex coroid, eu intrebasem de ele. Sincer nu sunt foarte stresata, poate fiind si al doilea, am avut si eu o prietena care a avut si i-au disparut. Sper la morfologie sa nu se mai vada.
Eu am nascut prin cezariana, am avut cerclaj si s-a rigidizat colul, de 3 zile aveam dilatatie 2 cm si era risc sa se rupa... insa daca acum ar fi sa nasc natural, nu stiu daca m-as feri... am trecut f usor de cezariana, a doua zi alergam pe holuri. Am o prietena care a nascut a doua oara natural dupa cezariana, in 2 ore a fost gata. Chiar nush ce sa zic acum, om vedea, cum vrea bb si Dzeu, nu mi-e frica de dureri oricum, mi-ar fi frica mai mult ca bb sa fie bine, mai ales ca nu se stie daca poate veni dr sa te supravegheze si nu as naste cu cine as apuca.
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
sapt. 18
Anaomaria spune:
Hristos a inviat!
Vad ca ati inceput sa vorbiti deja despre nastere, asa ca m-am gandit sa va spun si eu experienta mea. Sper sa nu se sperie cele care vor sa nasca natural, dar pentru mine a fost foarte traumatizant. Nu am avut travaliu puternic decat 3 ore, dar in alea trei ore am crezut ca innebunesc de durere. Dupa nastere am lesinat cand am coborat de pe masa, apoi am constatat ca ma taiase dr si vreo luna de zile n-am putut sta pe fund.Mult timp am regretat ca n-am facut cezariana si n-am mai avut curaj sa fac al doilea bb ca mi-era frica de nastere. Pana la urma, daca am vazut ca tot nu s-a inventat metoda sa nasca barbatii, mi-am luat inima in dinti si am ramas iar insarcinata. Si de data aceasta tot natural vreau sa nasc, fara peridurala (ca prima data am avut, dar nu stiu cu ce m-a ajtat). Vreau sa nasc asa pentru ca deja stiu despre ce este vorba si n-am nici un chef sa incerc o experienta noua. Ma gandesc ca mai rau ca prima oara nu va fi. Sper!
Pe de alta parte, am multe cunostinte care au nascut natural si au zis ca a fost totul bine, nu li s-a parut ceva f greu. Si cele cu cezariana mi-au zis la fel, ca s-au refacut repede. Doar eu am fost mai ghinionista sau pur si simplu ma asteptam la ceva mai usor.
17+
“Never, never, never, never give up.” Winston Churchill
Tzuki spune:
salutare
Bob, unde o sa nasti? intreb pt ca ai zis ca vrei sa-ti dea bb-le imediat dupa ce nasti...hehe, la giulesti, pe primul l-am vazut doar la posterior, din bratele moasei,n-a vrut sa mi-l dea, i-au facut ei manevrele de curatare, cantarire, masurare, etc. apoi ...a doua zi. pe al doilea mi l-au pus pe piept pt 10 secunde, cat i-am dat 2-3 pupici. acum, ce sa zic, contextul era mai putin favorabil dragalaseniilor cand stateam in pozitia aia si nu prea am avut chef de bonding. as fi preferat sa mi-l aduca peste 2 ore si sa-l lase cu mine, forever. dar giulestiul nu e asa , e cu program de alaptare/vizitare.
sper ca la cantacuzino sa pot sa il am cu mine mereu, sa vedem ce-o fi...
Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3
Elfica spune:
Fetele care isi doresc sa nasca natural pot lua in calcul si nasterea in apa. Eu asa am vrut sa nasc, dar nu a fost sa fie . Am gasit la acel moment cateva link-uri pe care le-am citit eu inainte de prima nastere si in urma acestora am prins gust pentru nasterea in apa. Din pacate am fost prea mica in bazin si oricat am impins, nu a coborat copilul si dupa niste ore de incercari mi s-a spus sa iau in calcul si varianta cezarienei. Monitorizarea copilului se facea in permanenta, dar medicul a vazut ca imping cum ar trebui, dar totusi e ineficient. Dupa ce m-a deschis, mi-a spus ca daca inainte de cezariana era de parere ca 90% nu pot naste natural, dupa ce m-a taiat si vede interiorul, imi spune sa nu regret, ca 99% nu nasteam natural. Am incercat toate variantele, impins pe masa, pe minge, pe WC, in ideea ca acolo reflexul scremutului e cel mai bine exersat, dar nu a fost sa fie. Va recomand din inima clinica Isis din Constanta, unde am mers special pentru a naste in apa (se poate naste si in BV, dar punand in balanta mi s-a parut mai ok la Isis si la Bucuresti scorurile sunt incomensurabile). Dar am o prietena, colega de odisee care a reusit sa nasca in apa tot acolo, o luna dupa ce am nascut eu. Cuvinte numai de lauda pentru spital, medici, asistente, absolut tot! O sa incerc sa gasesc link-urile cu povestile unor mamici care au nascut in apa, poate va vin idei. In strainatate e o metoda de baza, la noi abia incepe sa prinda teren.
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
14 +
Tzuki spune:
Elfica, stiu ca medicii au pareri impartite ref la nasterea in apa, argumentul contra fiind acela ca suntem mamifere care nastem pe uscat si ca de fapt asta ar fi metoda "cea mai naturala" la om. acum, eu recunosc ca n-am aprofundat subiectul foarte tare, nu stiu de ce, dar pe mine nu prea m-a prins.
am si eu o cunostinta care a nascut la isis in constanta, in apa, a fost multumita intr-adevar.
Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3
g_rainbow spune:
Hallo, burtici! am reusit si eu sa citesc din urma. felicitari pt rezultatele bune la DT, TT si amnio. vad ca vb despre nastere...eu am vrut sa nasc natural, medicul era de acord, dar la 33 de saptamani mi-a spus ca nu se poate pt ca bebe are o circulara ft stransa de gat si nu va scapa de ea pana la nastere, iar la 35 de saptamni mi s-au rupt membranele asa ca am ajuns imediat in sala de operatii. nici n-am avut timp sa ma gandesc la nimic. mi s-a facut rahie si la 00.30 se nastea printul meu sanatos tun. nici nu au putut sa-l scoata pana nu l-au eliberat de cordon, mi-a spus medicul ca daca nasteam natural nu avea sanse. nu va speriati, asta a fost doar cazul meu. oricum la 00.50 am ajuns la postoperator si la 12.00 eram deja in rezerva proprie, in picioare, cu bebe in brate. dureri dupa cezariana nu am avut niciodata in afara celor de a doua zi care au fost suportabile. calmante mi-au dat 2 zile dupa cezariana si atat....si nu cine stie ce calmante ft tari, doar algocalmin fiole si mi-au facut o injectie cu ketonal la un moment dat pt ca am exagerat cu mersul prin salon. nu am avut insotitor la maternitate si bebe m-a solicitat ft mult
oricum a fost ft bine si acum sigur voi face iar cezariana, deja mi-a spus dr. maine mergem la control, speram sa fie totul bine
Gabrielle, mami de Lucas (14.10.2010) si 20+
2 ingerasi in ceruri, opriti din evolutie la 12 si 16 saptamani
mutatia MTHFR C677T heterozigota si mutatia MTHFR A1298C heterozigota
Elfica spune:
Simonix, am citit si eu povestea lui Robertzel si am trait momentul ca si cand ar fi fost al meu, am vazut cu ochii mintii firul nasterii mele si toate cele ce au precedat-o, poate ma voi mobiliza sa astern si eu pe hartie gandurile mele, ca sunt amintiri frumoase, care in timp se vor mai pierde, asa... verba volant, scripta manent :)
Si cu aceasta ocazie iti urez petrecere frumoasa pentru maine, pentru ca am realizat ca astazi acum 4 ani, seara, a inceput momentul si s-a finalizat maine, asa ca maine aveti petrecere in familie! Sa iti traiasca minunea si sa vina pe lume inca una care sa va insenineze fiecare zi si noapte :)
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
14 +
Bob_Pixel spune:
Hello, bulinici !
Citat: |
citat din mesajul lui Tzuki salutare Bob, unde o sa nasti? intreb pt ca ai zis ca vrei sa-ti dea bb-le imediat dupa ce nasti...hehe, la giulesti, pe primul l-am vazut doar la posterior, din bratele moasei,n-a vrut sa mi-l dea, i-au facut ei manevrele de curatare, cantarire, masurare, etc. apoi ...a doua zi. pe al doilea mi l-au pus pe piept pt 10 secunde, cat i-am dat 2-3 pupici. acum, ce sa zic, contextul era mai putin favorabil dragalaseniilor cand stateam in pozitia aia si nu prea am avut chef de bonding. as fi preferat sa mi-l aduca peste 2 ore si sa-l lase cu mine, forever. dar giulestiul nu e asa , e cu program de alaptare/vizitare. |
Tzuki, o sa nasc la Elias, sper eu cu echipa doctorului care ma urmareste acum. Exista sanse sa nu-l mai prind acolo daca pleaca, dar macar rezidentul sa-i ramana. Cand am avut avortul in octombrie 2010, a fost 50-50, peste zi am stat cu doctorul si noaptea cu rezidentul lui, care m-a si mosit la 5 dimineata. Eu sper sa mi-l dea pe bb pentru macar alea 10 secunde sa-l vad nitelus, sa-l ating un pic. Sunt sigura ca mi-l vor da, eu sunt ramasa cu sechele grozave dupa experienta traumatizanta si am facut niste faze destul de incapatanate cu doctorii mei si stiu, saracii, ca-s nebuna si imi tolereaza anumite iesiri. Deci cred ca n-ar fi probleme sa ma lase sa-l ating macar, nu vreau sa mi-l lase de tot, doar atat, cat sa ma conving eu ca in sfarsit am si eu bebelusul meu viu si sanatos
Abia astept sa nasc, jur. Mi-e asa drag bebica, vreau sa-l vad si sa-l pupaceeeeesssssssccc si sa-l straaanggg si sa-l iubeeeesc. Al meuuuu!!!
Bebe dragonel la bord !