petitia ''VREM SPITALELE DE STAT ...." [2]
Raspunsuri - Pagina 3
Victoria_mami spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
La Farmacie vin de la stat, in fctie de buget. Doar nu crezi ca e plina farmacia si cei de acolo le fura sau nu vor sa le dea Nu credeam ca oamenii nu inteleg ca daca nu exista la spital medicamentul nu inseamna ca cineva de la spital l-a furat, ci inseamna ca nu au existat bani ca sa fie cumparat. Nu exista bani pt. sistemul sanitar, asta e buba. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Si chiar si alea putine, unde sunt? Ca din cate inteleg, nu sunt niciodata, deloc, pentru nici un pacient! Deci, vin putine si... dispar! Cum dispar? Cu sunt justificate aceste medicamente? Xio, sincer, doar ptr. ca TU nu furi nu inseamna ca nimeni nu fura. Nu te mai tot lupta tu sa faci un forum intreg sa priceapa ca e vina statului. Ca e SI vina statului, nu contest. Dar dupa ce ca bugetul e mic, chiar si ce se da, se fura de... cine? Cine fura? Farmacistii? Daca aceste medicamente intra in farmacii si de cate ori un medic le cere, nu-s... cine ramane? Farmacistii... nu?
Edit: dupa ce spui tu, Xio, medicii nu fura, ei cumpara din banii proprii (nu contest, am vazut cazuri), asistentele nu fura, infirmierele nu fura, farmacistii nu fura nici ei, dar totusi, NU exista nimic! Poate fura... pacientii? Portarul? The Butler did it?
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
Aqai spune:
mda, numai ca prea sunt incucate toate itele. Managerii spitalelor mari sunt legati omblilical de minsitrii vremurilor :) in acelasi fel ca si anumiti oameni de presa cu greutate.
cei care nu sunt in tesatura asta, scriu si ei cat ii tine....
Dar in fine. daca amintesc de masura prin care s-a dorit o administrare mai buna a finantelor spitalelor si a venit legea care cerea ca managerii de spitale sa fie finantisti, tot doctorii cu salarii mici si vieti mizerabile din cauza fondurilor prost gestionate au sarit de 100.000 m in sus ca actul medical e atins in demnitate si ca asta e o aberatie.... De parca directorul ala trebuia sa trateze pacienti sau mai tsiu io ce, nu sa faca manangementul financiar performant al unei institutii care pana la urma urmelor nu e finanatata si adusa acasa de doctori ca sa hotarasca ei cine si cum conduce.
Dar poate am doar eu ideea stupida ca un finantist s-ar descurca mai bine printre contracte si fonduri decat un medic. Ah, si ministrul de pe vremea aceea sa nu uitam
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)
XIO spune:
Victoria , in spital sunt ANUMITE medicamente care se gasesc, in fctie de cum primeste farmacia. Tu poti veni azi si sa nu gasesti fier, iar eu peste o saptamana gasesc fier dar nu mai gasesc vitamine.
Nu stiu de ce ai impresia ca nu exista deloc medicamente.
Am mai spus o data care e problema cu banii.
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Aqai Dar poate am doar eu ideea stupida ca un finantist s-ar descurca mai bine printre contracte si fonduri decat un medic. Ah, si ministrul de pe vremea aceea sa nu uitam |
Nu, nu ... nu e stupida ideea. Asa este, administrarea unui business este o profesie separata de profesia medicala. Exista oameni specializati in aceasta profesie si aia ar trebui folositi, sau daca un cadru medical doreste recalificare, atunci sa o faca mai intai si dupa aia sa treaca la calcule de bugete.
Probabil ca ai dreptate - functiile astea de director de spital sunt strans legate de clasa politica si prezinta niste avantaje, de aceea nu vor sa o dea pe mana finantistilor - deci iar coruptie. Si si clasa politica are tot interesul sa aiba in aceste functii oameni de ai lor. Deci tot privatul este solutia.
Interesant este insa ca privatizarea serviciilor medicale nu o doreste nimeni - nici unii medicii si nici majoritatea bolnavilor. Bun, inteleg motivatiile fiecaruia, dar atunci de ce aruncati cu pietre unii in altii ?
Aqai spune:
Pai totalmente privat sau totalmente bugetar sunt solutii extreme si imposibile - fiecare pt alta categorie demografica.
O solutie civilizata e cea de mijloc, in care coexista ambele sisteme si se suplinesc.
Dar asta tot inseamna curatenie in sistemul de stat, iar la nivelul de datorii si de coruptie curent, asta nu se poate face decat taind in carne vie. Din nou, asdta nu convine nimanui.
Cand s-a discutat inchiderea spitalelor nerentabile si a celor care nu isi justifica nevoia demografica, au sarit pacientii in sus. Partial indreptatit, fiindca propunerea legislativa nu a venit si cu mijloace de a regelemnta felul in care un pacient ajunge la un spital in alt oras. gen sa existe totusi un puinct de triere si o ambulanta care sa il transporte din orasul A fara spital in orasul B cu spital.
Pana la urma, in afara de petitii idealiste si fara suport practic, ce ar trebui sa realizeze toata lumea e ca o reforma reala DOARE. Dar dupa aceea poti sa vorbesti de un alt fel de sistem. Daca dorim insa sa se schimbe totul fara sa platim nici un pret... hmmmm... cum se numesc astea? Delusional tendencies? Dar daca ele conduc, hai macr sa ne impacam cu faptul ca din cauza atitudinii noastre a majoritatii nu se intampla nimic. E mult mai convenabil sa gasesti cusururile unor masuri incomode decat sa incerci sa gasesti calea de a le aplica cat mai practic si mai civilizat pentru a mai evolua apoi o treapta.
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)
capcaunul spune:
citat din mesajul lui XIO Capcaune, doar nu compari un cabinet privat cu un spital cand e vorba de chletuieli |
Nu.
Eu compar un cabinet medical privat al unui medic care lucreaza doar in privat cu un cabinet medical privat al unui medic care lucreaza si la stat.
olim spune:
bird, din fericire sau nefericire, deocamdata pendulam intre cele 2 stari, suntem rezidenti francezi, platim de aproape 3 ani asigurari, impozite si alteledeci nu vreau nimic gratis!
pe de alta parte, ca tot intreba cineva ce inseamna medic bun pentru mine!
este un medic care este capabil sa puna un diagnostic corect la o prima consultatie, sau cel putin sa fie aproape de adevar, sa nu ma trateze cu disperet, ca pana la urma traieste din banutii pe care eu ii platesc pentru consultatia lui, sa nu ma repezeasca, si sa nu imi dea medicamente de la firma careia i se plateste vacanta de vara sau de la cea care are comision mai mareNu vreau sa rada si nici sa imi pupe picioarele cand intru, dar macar un buna ziua si un la revedere din politete poate!
de ce nu se interzice medicilor sa lucreze la stat simultan cu privat?pentru ca este o mafie si o caracatita impresionanta in sistem.Multi dintre ei cotizeaza superiorilor din spaga primita!
Cat despre concediile cumparate cu cateva bancnote in plicsi cine chiar are nevoie este trimis acasa
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui XIO Victoria , in spital sunt ANUMITE medicamente care se gasesc, in fctie de cum primeste farmacia. Tu poti veni azi si sa nu gasesti fier, iar eu peste o saptamana gasesc fier dar nu mai gasesc vitamine. Nu stiu de ce ai impresia ca nu exista deloc medicamente.Am mai spus o data care e problema cu banii. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Xio, eu recunosc ca stiu numai ce citesc aici, pe DC. Si cum toata lumea se plange ca in Romania pacientii isi cumpara medicamentele care ii sunt administrate in spital... ce altceva sa cred? Decat ca nu sunt deloc medicamente in spitale. Inca nu am citit un post de la nimeni care sa zica (,) ca a primit medicamente in spital, de la spital.
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
glimmer spune:
Sunt de acord cu userul care afirma ca nu se rezolva nimic cu astfel de petitii. De fapt, chiar daca m-am lovit de majoritatea problemelor care se ridica acolo, am privit-o mai mult ca pe o chestiune retorica, oricum nimeni nu o va lua in seama. Intr-adevar are un titlu nerealist si e formulata cu diletantism, iar problemele sunt mult mai "adanci" decat sunt prezentate acolo. Mai exact sunt abordate chestiunile de care ne lovim efectiv ca pacienti in spitale, nu si cele de "culise", cum sunt contractele acordate "cui trebuie", ce sume sunt in joc, furturile masive din sistem, pe toate caile. Chiar daca au aparut deja de 2-3 ani managerii spitalicesti din afara sistemului medical, acestia nu sunt niste finantisti priceputi care sa gestioneze mai bine banii, asa cum s-ar putea crede. Sunt niste persoane bine situate din punct de vedere politic, nu neaparat cu experienta in management sau in finante, si care au facut cel mult un curs de trei luni de manager de spital. Si care deservesc tot interese politice cand e vorba de contracte.
Cat despre un sistem de sanatate privat la noi ... cred ca oamenii, pe langa faptul ca in mare majoritate sunt saraciti si nu isi permit, pur si simplu nu mai vor sa fie obiectul al inca unui experiment al statului roman. Sunt absolut convinsa ca la noi pacientii ar fi practic fara aparare in fata abuzurilor. Ca sa ma fac inteleasa la ce gen de abuzuri ma refer, dau un exemplu: am urmarit candva un reportaj pe tema sistemului privat de sanatate din tari in care acesta deja functioneaza de zeci de ani. Se arata, printre alte chestiuni, cum medicii erau stimulati de catre firmele asiguratoare sa nu prescrie proceduri sau tratamente scumpe, chiar daca erau necesare, pentru ca firma sa aiba cat mai putin de platit si cum au murit oameni din cauza asta. Cum credeti ca ar functiona un astfel de sistem la noi? Ar asigura pacientilor conditii bune de spitalizare care sa ii coste mai mult? Nici nu ar avea unde, spitalele nu se construiesc peste noapte. Practic s-ar muta banii de colo-colo, fara nicio diferenta pentru pacient.
XIO spune:
Victoria, asta se intampla daca te iei dupa mass media si alte pareri.
In spitale sunt anumite medicamente.
Alte medicamente trebuie sa si le procure pacientul singur.
Unele spitale au flexule, altele n-au.
Totul depinde de cati bani primesc de la stat.