petitia ''VREM SPITALELE DE STAT ...." [2]

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Medicamentele se primesc la farmacie. ca sa le scoti de la farmacie trebuie sa completezi niste condici si trebuiesc scoase medicamentele pe parafa medicului curant.

Si din farmacie cum dispar? Nu le fura cineva??? Ca se pare ca medicul curant le comanda si nu vin, ca... nu-s! Dar sunt la farmacia spitalului daca pacientul merge cu bani sa cumpere niste medicamente primite gratuit (sau, ma rog, platite deja de la buget sau de cine or fi fost deja platite, nu stiu).

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Mai, eu am lucrat ani buni in sistemul de sanatate si dupa cum functioneaza "circuitul medicamentelor in natura" am ajuns la concluzia ca medicamente nu prea se fura.

Una ca nu-i de unde. In farmciile spitalelor bate vantul. din lipsa de fonduri nu isi platesc distribuitorii, acestia nu prea se mai inghesuie la licitatii decat daca sunt din cele nationale. Acolo banii sunt mai siguri, se ruleaza sume mari mai rapid si din punct de vedere financiar inca mai merita. Dar si alea castigate, nu se fac omenzi decat in limita fondurilor. Apoi, pentru cele "de uz comun" se castiga licitatii in majoritate pe criteriul pretului - de acolo si manusile care crapa cand si le pun chirurgii pe maini de ex.

DAR fondurile alocate unui spital - insuficiente din start - e si sacul de unde dispar banii. Prin tot soiul de contracte care mai de care mai necesare si evaluate corect dpdv al valorii.

Si pe langa bani, orice am spune, calitatea omului care ia decizia conteaza. M-am rugat de maternitatea din orasul unde stateam sa primeasca donatii medicamente. Dar era prea multa hartogarie de facut pentru functionara de la spital.

Un domn director mare mare mare nu a vrut sa plateasca factura restanta la fel de mare mare mare, cu toate ca avea bani alocati pentru pentru arierate. A dorit sa plateasca mai putin. Insa nu a vrut sa primeasca o factura de discount pentru diferenta, sa castige si spitalul ceva. Sper ca intelegeti.

Cand am nascut, dna doctor de garda m-a trimis inapoi in pat sa "strang din picioare" fiindca doctorita mea nu era acolo. Peste exact 15 minute nascusem cu doctorita mea pe care am gasit-o eu, ca ele (vreo 6 asistente ca doctorita de garda disparuse cu totul) nu s-au indurat sa isi foloseasca mobilul sa o sune pe mobil.

Nu ma duc mai departe fiindca lucrurile devin mult prea sensibile. Si orice am spune, oricate scuze am incerca sa gasim, in realitate nu prea exista. Exista oameni omenosi, cu constiinta si exista... ceilalti. De la mica indiferenta pana la neomenie, hotie si mitocanie crasa, iara categoria din urma e majoritara. Imi pare rau pentru cativa oameni pe care ii cunosc, pentru Xio si inca vreo 2-3 forumiste care sunt medici pe aici (de care m-am prins eu ca sunt doctori, scuze) si mi-au facut o impresie buna, dar asta e balta in care se invart. Faptul ca voi sunteti diferite, nu ii face pe altii mai albi

In sistemul asta se invart prea multi bani ca sa nu fie tentant pentru genul de oameni care ne conduc tara si institutiile. Si prea multe orgolii de genul - eu am facut 10 ani de scoala dupa liceu, deci sunt destept si voi prosti - ca sa mai ramana loc si de empatie si respect.

Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Eu stiti ce nu inteleg? Cum se fura, dom'le, din spitale? Nu se ia tot 'inventarul'? Nu se cere nimanui socoteala unde-s medicamentele? Daca intra 100 de algocalmine intr-o sectie, pot sa dispara, pur si simplu, fara ca pacientii sa le primeasca? La fel cu seringile si cu orice altceva. Aici cred ca nici nu s-a auzit de asa ceva. Eu cand am fost sa nasc, mi s-a dat tot: absorbante, gel de dus, (m-a dus asistenta de mana la dush dupa nastere), scutece ptr. copil, prosoape sa o spal, sapun ptr. ea, sticlute de plastic in care sa pun laptele muls. Mi-ar fi dat inclusiv lapte praf daca nu as fi alaptat la san. Cum de aici si oriunde se poate si numai in Romania nu se poate fara furt? Acolo e ca in codru: fura toti si uite asa, nu mai intreaba nimeni pe nimeni unde-s lucrurile; ca doar, ministrul nu poate intreba pe ala mai 'mic' decat el unde-s banii cand el e cu mana-n sacul bugetar pana-n cot.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Se fura si medicamentele din sectie, si stiu asta pentru ca am cunostinte in tara de la medici, asistente pana la infirmiere.
Mi se oferea medicamente daca aveam nevoie, bineinteles contracost, si singuri imi spuneau ca din sectie le-au luat.
Daca nu as stii nu as acuza ca se fura medicamente, as intreba ca si tine cum se poate fura odata ce e pe inventar.
Unii medici isi deschid cabinete particulare si imprumuta din spital pana isi pot permite sa-si cumpere noi, dar cateodata uita sa le inapoieze.

Imi aduc aminde acum ani buni la spitalul Municipal din Bucuresti cand aveam grija de unchiul meu, in salon era un batran din Tulcea, avea nevoie sa i se puna o punga de sange, nu i s-a pus ca nu a dat spaga la asistenta, nu avea penimeni in Bucuresti iar familia de la tara nu putea sa stea cu el. Scuza asistentei sefe cica nu are banca singe.
Vazusem rosu in fata cand mi-a zis in soapta o alta asistenta tinerica de ce nu i se pune, efectiv m-am dus la camera de garda a medicului care era pe sectie si am facut scandal.
Batranul nici nu era cazul medicului de serviciu, dar a facut scandal si el, a tipat la asistente sa i se puna perfuzia cu sange.
Dar in alta tura era o asistenta, femeia aia era zbir, nu lua spaga, dar avea reguli pe care vizitatorii ori ingrijitorii le respectau cu sfintenie, daca ea zicea ceva noi executam, era autoritara dar pe buna dreptate, si acum imi aduc aminte de ea cu respect si ii doresc multa sanatate.
Si asta se intampla in 1999, nici nu vreau sa ma gandesc ce e acum si cum se comporta 80% din cadrele medicale cu pacientii, mai ales la ce criza financiara e acum.

Sper ca niciodata sa nu am nevoie de spital in Romania pe durata vizitei, dar ma deranjeaza ca ii am pe parinti pensionari in tara si ma ia cu groaza sa aiba nevoie de spitalizare si nu sunt acolo sa-i ajut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Citat:

Medicamentele se primesc la farmacie. ca sa le scoti de la farmacie trebuie sa completezi niste condici si trebuiesc scoase medicamentele pe parafa medicului curant.

Si din farmacie cum dispar? Nu le fura cineva??? Ca se pare ca medicul curant le comanda si nu vin, ca... nu-s! Dar sunt la farmacia spitalului daca pacientul merge cu bani sa cumpere niste medicamente primite gratuit (sau, ma rog, platite deja de la buget sau de cine or fi fost deja platite, nu stiu).

_

VICTORIA

La Farmacie vin de la stat, in fctie de buget. Doar nu crezi ca e plina farmacia si cei de acolo le fura sau nu vor sa le dea
Nu credeam ca oamenii nu inteleg ca daca nu exista la spital medicamentul nu inseamna ca cineva de la spital l-a furat, ci inseamna ca nu au existat bani ca sa fie cumparat.
Nu exista bani pt. sistemul sanitar, asta e buba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

este atat de usor sa vii si sa acuzi ca se fura medicamentele din spitale, incat explicatiile logice ale catorva persoane care au contact cu sistemul nici nu mai conteaza. Pacientul sau apartinatorul nu are contact cu farmacia spitalului, aceasta este cu circuit inchis si asa va ramane. Banii in sistem vin pe capitole, sunt bani destinati strict medicamentelor sau materialelor sanitare, bani pentru utilitati sau materiale de curatenie. Nu poti lua dintr-o parte si duce in alta. CNAS incheie contracte cu spitalele pentru valori mai mici de la an la an. Banii alocati pe bolnav nu reflecta realitatea consumului pe pacient, si ai un numar limitat de pacienti carora sa le acorzi asistenta medicala. Ai depasit numarul e treaba ta. Marea majoritate a materialelor sanitare sunt de foarte proasta calitate dar castiga licitatiile datorita pretului foarte scazut, cu toate ca pe tine ca spital per total te costa mai mult pentru ca in loc sa folosesti de exemplu o manusa folosesti trei , ca sa fii sigur ca nu te infectezi cu cine stie ce.Daca banii colectati pentru sanatate ar fi directionati doar spre sanatate, conditiile ar fi altele. Ganditi-va numai ca de cativa ani cheltuielile functionale ale spitalelor au fost preluate de primarii,salariile au fost micsorate si cu toate acestea banii din sistemul de sanatate sunt cu mult mai putini decat inainte, dupa aceasta miscare spitalele ar fi trebuit sa aiba absolut tot ce este necesar de la banalul algocalmin pana la cel mai performant antibiotic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:

Ramonika, mie mi se pare mai logic sa iti platesti tu ca pacient decat sa plateasca un medic pt. toti pacientii. Tie nu?!?!?!?!?

n-ai inteles deloc. reciteste, ca n-am chef sa mai explic o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Pentru cei care (mai) cred sau sustin ca nu se fura in sistemul medical romanesc:

http://stirileprotv.ro/stiri/social/camera-ascunsa-cat-costa-un-concediu-medical-fictiv-si-cati-bani-pierde-astfel-sistemul-sanitar.html

sau

http://stirileprotv.ro/emisiuni/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-sitemul-sanitar-romanesc-nimeni-nu-opreste-scurgerile-de-bani-demascate-anual.html

sau

http://www.stiri.com.ro/stire-23981/medicul-roman-intre-stat-si-privat-salariul-unui-internist-performant-7200-de-euro-pe-luna-cu-tot-cu-spaga.html

Edit:
Disclaimer: In stirile de mai sus nu apare spitalul la care lucreaza Xio.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui magdalena67
este atat de usor sa vii si sa acuzi ca se fura medicamentele din spitale, incat explicatiile logice ale catorva persoane care au contact cu sistemul nici nu mai conteaza.

Ce zici de explicatiile si mai logice ale celor care lucreaza EXCLUSIV in sectorul privat si care stiu ce cheltuieli presupune un cabinet? Prin ce minune unii medici care au cabinete particulare dar lucreaza si la stat reusesc sa aiba cheltuieli muuult mai mici? Si nu e vorba numai de medicamente, ci si de o multime de alte consumabile si servicii, de la manusi si detergenti pana la aparatura si analize.

Pana nu se va separa clar sectorul de stat de cel privat nu va fi curatenie in sistemul sanitar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Iarasi incep ziarele cu stiri tampe.
Cand scrii ca la stat poti castiga si 7000 de euro inseamna ca si eu pot castiga atat. Sunt sectii unde se castiga si pe langa si sectii unde nu vezi un ban primit de la pacient pe sub mana.
Eu spre exemplu la gineco primeam bani, pe sectia pe care sunt acum (si unde se munceste pe branci, de la 7 dimineata pana seara) am primit 10 lei de la un pacient. atat. asa ca generalizarile astea nu isi au locul.
Nu renunta medicii la stat pt. ca la stat ai pacientii. Si pacientii de la cabinet, tot de la stat ii ai. daca lucrezi doar la privat este f. greu (din nou, in fctie de specializari).

Capcaune, doar nu compari un cabinet privat cu un spital cand e vorba de chletuieli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Adevarul este ca si presa romaneasca mi se pare extrem de subiectiva ... aici daca un caz intra in atentia presei, pai se tin astia de ei ani de zile, pana nu se da o decizie finala nu se lasa.

Mai ales cazuri din astea de coruptie la nivel de management de spital sau chiar mai sus - ar trebui sa se tina cu reportaje dupa ei ani de zile ... in general presa prin presiunile pe care le exercita, are mare influenta. Pe de alta parte ce influenta sa aiba intr-un sistem unde lumea da bani la stat si nu mai stie ce se intampla cu ei ? Macar la privat ai control asupra banilor pe care ii platesti.

Mergi la inceput