Streptococ beta hemolitic

Streptococ beta hemolitic | Autor: Ana71

Link direct la acest mesaj

Buna,

Baiatul meu (12 ani) prin ianuarie s-a "pricopsit" cu acest streptococ. Debut brusc, febra si frison....tot tacamul. Dupa 2 zile de antitermice, frectii cu otet, etc s-a facut bine. Dar am observat limba rosie si zmeurie (cu depunere albicioasa pe mijloc) si am fost totusi pentru un exudat (acum 3 ani a facut scarlatina si singura "manifestare" a fost limba zmeurie). I-a iesit streptococul pyogenis (din categoria beta hemolitic grup A). L-am tratat la sfatul medicului cu Augmentin ES. Dupa 7 zile de tratament si vreo 2 saptamani de pauza, am refacut exudatul. Iarasi streptococ. Am cerut antibiograma (era sensibil si la augmentin) si i-am dat o a 2-a tura de antibiotic (Ospen)-alt antibiotic la care iesise sensibil. tratament 11 zile cu ospen....perioada de pauza....refacut exudatul....iarasi streptococul

Pediatrul lui (in care am mare incredere) mi-a zis sa-l las in pace o perioada si sa-i mai repet exudatul dupa Paste si vedem dupa aia ce facem. Asa voi face....ii voi repeta la alt laborator .....dar voiam sa va intreb daca ati patit asa ceva?

Adica sa nu scape copilul de streptococ dupa 2 ture de antibiotice (conform antibiogramei). La vreo 6 saptamani de la debutul "streptococului" i-am facut si Aslo si proteina C reactiva. Amandoua analizele au iesit bune.

Mi s-a spus ca nu ar fi indicat sa-i fac Moldamin pentru ca n-am avut rezultate cu Ospenul si ar fi greu de crezut ca Moldaminul (tot o penicilina) va rezolva problema. Plus ca Aslo are valori normale.

Stiu ca in timp streptococul asta poate cauza probleme.....

Dar sunt cam stresata pentru ca el acum vreo 6 ani a facut o colita hemoragica de la antibiotice....cauzata de o candidoza intestinala...facuse vreo 2 enterocolite (pana la urma dovedite virale) dar medicii i-au recomandat antibiotice la greu......

De atunci doar la scarlatina de acum 3 ani i-am mai dat antibiotic (eritromicina).Si atunci s-a rezolvat super usor , am scapat rapid de el.

Am uitat sa va zic, streptococul asta sigur a aparut in ianuarie (adica nu e "vechi)....in noiembrie ii facusem exudatul si iesise negativ (de fapt cam in fiecare an le fac analizele, exudat +sange....si nu au fost probleme).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Nu vreau sa dau sfaturi neavizate, o sa-ti spun doar despre experienta mea. Eventual mai consulta si alte pareri, chiar daca ai incredere intr-un medic. Eu am un istoric destul de indelungat, din copilarie, cu acest streptococ. Am facut tratament cu moldamin ani de zile, din cauza ca un medic nu a depistat infectia la timp. "Istoria" era sa se repete, caci fetita mea a avut si ea infectia, am fost la o d-na doctor orl-ist in care imi pusesem nadejdea, si care i-a administrat antibiotice fara noima, fara sa se gandeasca la eventualitatea unei infectii streptococice. La fiica mea a trebuit sa recurg la ablatia amigdalelor, plus un scurt tratament cu moldamin, pentru ca infectia deja incepuse sa se raspandeasca. Din pacate, nu exista o analiza a sangelui mai "sigura" care sa arate efectiv prezenta streptococului, ASLO scazut nu indica neaparat absenta lui, asa cum ASLO ridicat nu indica neaparat prezenta streptococului.
Mai trebuie sa iei in calcul daca nu cumva copilul este supus la o sursa de infectie (cineva din familie sau dintr-o colectivitate sau chiar propriile asternuturi sau haine).

Edit: nu vreau sa te sperii, dar infectia nu trebuie sa fie "veche" ca sa-si faca de cap. La mine s-a manifestat candva prin luna iunie, iar in septembrie deja ma internam in spital ca urmare a acestei infectii netratate corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Da, la noi dupa 2 ture de antibiotic iesea tot pozitiv.
A repetat analizele de sange/urina la 6 saptamani; au iesit o.k.
A fost declarat purtator sanatos si lasat in pace.

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Si noi aceeasi problema. A facut scarlatina anul trecut (tratament Ospen cu moldamin), apoi a facut iar angina streptococica (tratament Klacid), dupa asta a fost bine pana acum prin februarie cand iar era cu limba zmeurie si amigdalita, la exudat a iesit iar (pyogenes de data asta, asta am inteles ca e luat din spital???) si a iesit cel mai sensibil la zinat. Nu am mai repetat exudatul inca. El a luat de la scoala sigur, aproape toti din clasa au fost bolnavi in acelasi timp. Cel mai slab tratament mi s-a parul (culmea!) cel clasic cu ospen si moldamin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri.

Ary_v, spune-mi te rog, voi ati facut si tratamentul cu Zinat? Inainte de a-i da Ospen, dr a zis ca ar fi mai bine Zinat, dar eu am insistat cu Ospenul ptr ca stiam ca beta helomiticul asta e sensibil in special la peniciline. Si n-am facut mare branza cu el. Dupa tratamentul cu Klacid de anul trecut ati scapat de el? Pyogenisul nu e luat din spital (sa nu-l confuzi cu pioceanicul)...e un streptococ beta hemolitic (si baiatului meu la Matei Bals i-a iesit pyogenisul si asa mi-au spus ca e din categoria betahemoliticilor.....apoi, cd am repetat la cantacuzino i-a iesit general, betahemolitic. Unele laboratoare sunt mai "scrupuloase" determina mai specific acest betahemolitic (gen pyogenis)...altele il determina in mod general.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Noi ne chinuim cu streptoccocul asta. In iarna, de Craciun fata a facut scarlatina si baietii angina streptoccocica. Mijlociul avea (deja) ASLO mare rau (2150) si a fost tratat 2 saptamani cu Augumentin si inca o luna cu Ospen. Cand i-am adus la control, adica la o luna post-tratament streptococul nu era sterilizat si inca exista in gatul lui! DIn fericire ASLO scazuse. Au urmat alte 2 saptamani de antibiotic (initial Ospen, apoi Klacid, fiindca facuse o pneumonie peste o viroza si peste streptococul cu pricina). Acum urmeaza sa-i duc iar la o tura de analize.
In legatura cu ce spuneai de Zinnat. EU suspectez ca fii-miu mijlociu trage de "boala" de un an. Si ca anul trecut nu a fost tocma bine diagnosticat. Nesuspectand infectia streptococica, dar fiind urat bolnav, a luat si Zinnat si Klacid. Si ce folos, de vreme ce in iarna era cu ASLO 2000?
Sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Si noi ne-am chinuit acum 2 ani cu streptococul asta. Dupa 3 ture de cate o saptamana de antibiotice, doctorita a spus ca vrea sa incerce reteta "clasica" si i-a dat biseptol (nu mai auzisem de el din copilaria mea) si gargara de 2 ori/zi cu apa calda cu sare. Asa am scapat.

Acum o luna am luat de la scoala din nou dar a trecut extrem de usor cu Klacid. Insa am aflat ca, daca exista si suspiciune de stafilococ auriu (eu am avut, copilului nu i-a iesit, dar era posibil sa aiba)nu mai merg bine penicilinele.

E complicat cu streptococul, dar trebuie scapat de el.
Eu stiam ca stafilococul auriu nu e obligatoriu de tratat, dar streptococii da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Vad ca nu pot edita. Nu merge linkul, dar daca dai cautare pe net dupa limba zmeurie si dai pe imagini, e a doua imagine. Deci la el nu se mai descuameaza dar apar besicute mici pe limba.

Am pierdut tot mesajul scris anterior, off, nu stiu ce se intampla. Deci, a luat zinat, nu i-am facut inca exudat, dar el e bine. Oricum trecuse cu bine peste episod, dar dupa ce am aflat rezultatul exudatului mi-a fost treama sa nu ii dau antibioticul. Amigdalele s-au micsorat, ca erau marite. Eu cred ca a scapat de el, dar pana nu facem iar exudat nu pot sti sigur. Acum e iar racit, dar limba e ok, pentru mine asta e indicatorul ca nu are streptococ in gat. Cand il are limba arata ca in imaginea de care scriam mai sus.
Klacidul a fost bun, cam un an nu am avut probleme, pana acum la ultima amigdalita, cand cred ca a luat de la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri. Acum incerc si eu naturist sa scapam de el ....saptamana viitoare mi-am propus sa-i repet la alt laborator. Seara ii fac badijonari cu albastru de metil si ii mai dau niste tablete naturiste de supt, cu salvie (am inteles ca e un foarte bun antibacterian). O sa incerc, cum spunea si Lali de garagara cu apa calda si sare (ii place sa faca gargara si sigur nu va comenta

Ary_v, si el a trecut cu bine peste episodul cu streptococul. Atunci, in ianuarie, 2 zile de febra mare......si apoi ok. A mai facut o viroza pe la mijlocul lui martie,cu nas curgator si tuse, fara febra si cu tonus bun.....dar mai mult de jumatate din clasa au fost virusati in perioada aia. D-asta mi se pare si mie cam aiurea sa-l bombardez cu antiobitice cand el nu are nicio manifestare. Mai ales ca am mai patit-o odata din cauza antibioticelor in exces. Sa-mi zici si mie, te rog, cum va iesi exudatul dupa Zinat. Aslo i-ai facut? Si eu banui ca-i vreun focar prin clasa...si daca e asa, mi se pare cam lupta cu morile de vant...cu antibiotice astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

homeopat se poate trata oare?

nu stiu cum e cu faza purtator sanatos...in mod normal daca il are la un mom dat ii poate declansa scarlatina si in timp reumatism, nu? eu asa stiam. In plus purtatorul este un transmitator de streptococ catre ceilalti, deci nu mi se pare ok sa il gazduiti prea mult

eu ca si copil m-am luptat intruna cu el, si n-am scapat de streptococ pana n-am scapat de colega de banca ce era "purtator sanatos"...eu eram cu pungile de puroi in gat lunar, ea n-avea nimic, in afara de niste raceli. Cand am scapat de colega de banca, n-a mai fost nevoie sa ma indop cu penicilina V lunar. Ba si cu moldamin, care-i groaznic de dureros, in fund prin clasa a 8-a.

sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Cum se manifetsa exact acest streptococ ?
Eu am avut o data si m-a durut extrem de tare in gat, nu febra, dar niste dureri in gat de nu puteam respira.
Copilul meu a avut si ea o data si tot asa, nici o febra, dar a acuzat dureri de gat ...
Febra de care vorbiti voi trece de la antibiotic sau trece pur si simplu de la antitermice si streptococul ramane ?

Mergi la inceput