S-au scumpit analizele medicale...

S-au scumpit analizele medicale... | Autor: Selene_Bunny

Link direct la acest mesaj

Poate stiati, poate nu, stirea am citit-o in ziarul "Libertatea", editia cu DVD-ul cu Strumfii.

Scrie maaare:

Pretul analizelor medicale la stat s-a dublat!

Din exemplele date, mentionez doar determinarea anticorpilor in toxoplasmoza, de la 28 la 60 de lei, coprocultura, de la 22 la 35 de lei, urocultura, de la 22 la 30 de lei, hemocultura, de la 15 la 50 de lei, coproparazitologic, de la 6 la 12 lei.

Cica Ministerul Sanatatii anuntase o crestere medie cu 30%.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

mda... de ce nu ma mai mira nimic in tara asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Da, ce Dumnezeu sa mai zici... Ne jecmanesc astia pe fata...da' ce poti sa faci?

Dar analize gratuite (prin medicul de familie - alea de baza) mai exista? Ca eu (sau familia) de la inceputul anului de cand au pus coplata aia, n-am mai avut nevoie, de aia intreb. Ultima data mi-am facut analize acum 1 an si putin, si nu m-a costat nimic (analize de baza: hemoleucograma, Fe, Ca, Mg, gliecemie, creatinina, si alte cateva + sumar urina).

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Monica, da exista. Eu am dat trimiteri intr-o veselie, la anumite laboratoare care mai au fonduri prin CAS (desi nu sunt foarte multumita de prestatia laboratoarelor). Insa daca altfel nu se poate... (vb de analize urgente, care nu pot astepta 1-2 luni pt laboratoarele serioase din oras).

Nu stiu care-i ideea cu co-plata. O poti dezvolta nitel? Eu pana acum nu am taxat niciun pacient (programat/neprogramat), chit ca s-a tot vehiculat aceasta idee.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Black, nu sunt f documentata pe tema asta, doar din auzite: ca platesti cota parte din analize (platesti ceva, nu mai e gratis), consultatia la med de fam costa (5 lei, ceva de genul asta). Dupa ce atingi un plafon de 600 lei (platiti - ca si coplata, la diverse investigatii), deci daca atingi aceasta suma in decursul unui an, restul e gratuit (nu mai platesti) - repet DIN AUZITE, cand era vorba desrpe asa ceva. Habar nu am daca s-a mai "umblat" la lege sau nu, daca s-a scos ceva, habar nu am. Si nu am avut nevoie de nici o consultatie sau trimitere ca sa vad pe pielea mea cum functioneaza treaba.

De aia am si intrebat de trimiteri si analize gratuite

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZIZOU spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicabo

Black, nu sunt f documentata pe tema asta, doar din auzite: ca platesti cota parte din analize (platesti ceva, nu mai e gratis), consultatia la med de fam costa (5 lei, ceva de genul asta). Dupa ce atingi un plafon de 600 lei (platiti - ca si coplata, la diverse investigatii), deci daca atingi aceasta suma in decursul unui an, restul e gratuit (nu mai platesti) - repet DIN AUZITE, cand era vorba desrpe asa ceva. Habar nu am daca s-a mai "umblat" la lege sau nu, daca s-a scos ceva, habar nu am. Si nu am avut nevoie de nici o consultatie sau trimitere ca sa vad pe pielea mea cum functioneaza treaba.

De aia am si intrebat de trimiteri si analize gratuite

Eu am tot fost la medicul de familie pentru diverse inclusiv pentru analize si nu mi-a cerut niciodata bani.

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Ha?Iar?Adica acum platesti si in laboratoarele care in mod normal primeau bani sa faca analize gratuit intr-o anume limita?

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput