LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***417***
Raspunsuri - Pagina 15
bebe_shtrumf spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gianina34 bebe- mi-am mai amintit ceva: de la proaspata mea experienta cu bronsita, pot spune ca dupa prima tura de aerosoli cu flexotide mi-a trecut "rosu'n gat" - seara am facut aerosolii iar dimineata nu mai aveam absolut nici o problema cui gatul, iar, cand am facut aerosoli cu fluimucil, iarasi parca mi s-au luat cu mana toate secretiile de prin plamani - am tusit atunci vre-o 5-10 minute intensiv si... gata (bine, ca am ramas cu o tuse reziduala cu care mai combat si astazi, e alt aspect) concluzia: nu stiu cu ce faceti aerosoli, dar cred ca poti sa ai in vedere si fluimucilul asta (sau acc) Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009 avem 3 anisori |
www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009
Gianina34 spune:
am revenit
am bifat si ecografia la tiroida
acum ma pregatesc de stat maine acasa
pisicoanto-gri: cum decurge operatiunea copil-catel-dormit singur peste noapte?
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 3 anisori
anca_nicolae spune:
Buna!
azi am deschis forumul ca mai aveam ieri 2 subiecte restante de analizat, si a trebuit sa plec fuga la autogara sa iau un pachet, insa, citind postarea lui pisigri, am ramas TOTAL uimita/siderata si ma vad nevoita sa explic, pentru si doar pentru Bianca, nu as vrea sa ramana cu vreo idee gresita/deformata, in urma postarii lui pisigri.
In primul rand, TOT ce i-am scris Biancai a fost doar din admiratie si din dorinta de a ii fi alaturi, la rugamintea ei. Nici o clipa nu am scris ceva cu ideea de a o jigni... eu inca sper ca doar pisigri a perceput postarea mea ca "jignire" la adresa cuiva. Am scris ca o admir cat de multe stie, in toate domeniile, dar ca acest aspect poate "afecteaza" legatura din cuplu. La urma urmei, care este diferenta intre:
- un barbat care se simte complexat de succesul/progresul profesional al partenerei [asa cum au scris fetele dinaintea mea]
SI
- un barbat care isi percepe partenera autosuficienta si principalul/singurul om decizional?
Care este diferenta? Nu inteleg de ce varianta 1 nu a fost perceputa ca jignire iar varianta 2 [a mea] a fost?
In esenta, e vorba de acelasi lucru, de diferenta dintre evolutiile celor 2 parteneri. Ca e diferenta pe plan profesional, ca e diferenta pe plan social, pe plan al maturitatii interioare, etc, tot de o diferenta este vorba. Iar asta se intampla la multe cupluri, nu doar la Bianca.
Eu am perceput-o pe Bianca [si nu e prima oara cand am scris asta] ca e cu foarte multi pasi inainte fata de varsta ei, planul cunoasterii, experientei, maturitatii. Si parca si alte fete au scris acelasi lucru, la vremea portretelor. Nu e un lucru rau, nu e un lucru jignitor, din contra, eu admir oamenii ff capabili, iar eu chiar sesizez oamneii cu adevarat capabili, peste nivelul mediu, iar Bianca este, in mintea mea. Dar, in viata, si unele lucruri bune dintr-un plan pot avea "side-efecte" nedorite in alte planuri. Asta era ideea pe care am scris-o Biancai, si asta sper ca a receptat si ea. Nici vorba de jignire...
Ca e mica extensie, imi amintesc ca mereu parintii imi spuneau ca acele cupluri in care sotul e nevoit sa plece mult timp [marinar, constructor, razboi etc] sunt mai expuse certurilor si neintelegerilor din urmatorul fapt: singura fiind, femeia ajunge sa se descurce singura cu TOATE, si cand barbatul se reintoarce acasa, se simte "scos din schema", vede cum deja femeia se misca colo, dincolo, mai ale sca se stie, femeile, la nevoie, pot deveni mai capabile decat barbatii, la handluirea mai multor chestii. Barbatii sunt mai buni, dar pe un domeniu, nu pe 100. Si acest aspect spus de parinti eu l-am tot vazut in real life, prin jur... De asta am vazut o posibila asemanare cu ce ne-a povestit Bianca si de asta am gandit ca poate "multicapabilitatea" ei il face pe Robert sa se simta un pic "in afara".
Legat de Robert, pe el nu l-am vazut live, doar in cateva poze parca ale voastre, din Iasi, dar mai mult din postarile Biancai, frumoase, in care ne povestea ca Robert merge cu Vladimir ca baietii colo-colo... etc. In astfel de momente, "ca baietii", l-am perceput pe Robert fericit. Dar, din postarile Biancai, nu am receptat SI ALTFEL de momente de fericire pt Robert. Poate mi-au scapat mie, nu zic nu. Iar faptul ca am zis ca Robert a ramas la stadiul de student, nu am zis-o ca ceva rau, stim ca exista oameni care raman cu aspiratiile/sufletul de copil toata viata. Asta este bine, din FOARTE multe puncte de vedere. Dar poate fi si putin complicat, pt ca, de obicei, acesti oameni [printre care chiar si EU!!!!] sunt prada a dezamagirilor, mai iute ca altii! ACEST aspect am vrut sa-l subliniez in postarea mea anterioara, legat de Robert, deci nu era vorba nici de jignire, nici de dispretuire.
Legat de relatia lor [ca si aici parca pusese pisigri o treime de dispretuire], iarasi, mi se pare total aiurea aceasta eticheta de dispretuire. Am vorbit despre cum i-am perceput eu, si de ce cred eu ca modul lor de viata dinainte de copil nu se mula pe modul de viata "tihnit" al unor familisti cu copil. De exemplu, si ina ne-a povestit de multe ori despre iesirile lor mult mai dese dinainte de Ian, ca si-au schimbat anumite obiceiuri, au gasit solutia de mijloc cu seara de joc de carti [am uitat ce joc ], etc, si asta nu inseamna ca ina vorbea cu "dispretuire" despre viata de dinainte de Ian. E normal ca la unele cupluri sa apara schimbari, depinde de cum isi petreceau timpul inainte, si depinde de cat de dispusi sunt amandoi sa TINA CONT si de parerea/dorinta celuilalt. Desigur, noi nu avem cum sa-i cunoastem 100% pe ei doi, dar Bianca ne-a scris aici, STIIND ca nu-i cunoastem 100%. Ea ne-a scris doar din dorinta de COMUNICARE cu cineva apropiat, despre grijile/gandurile ei. Nu ne-a scris ca sa ne dea test care din noi "bungheste" mai bine realitatea ei/lor.
Legat de nasica lui bb3, iarasi, m-a frapat cat de dur s-a exprimat pisgri. Pur si simplu, uitandu-se pe niste poze, nasica m-a intrebat despre fiecare fata, cum o cheama, care e copilul ei, pentru ca le gasea pe toate mamicile din grupul nostru foarte frumoase, si chiar a si venit la una din intalnelile din parc. Cand i-am spus despre Bianca, era o poza din herastrau, avea tunsoare inegala, mai scurt pe o parte si mai lung pe alta, si clar, din toate fetele, Bianca era cea mai interesanta si cool. Plecand de la ideea asta, vorbeam despre raliurile off road la care participasera ei, si ce chestii interesante fac, fata de noi ceilalti, mai exact, fata de MINE doar, ca cine stie, iar e tradus ca jignire despre altii, eu avand doar servici "clasic", de birou etc. Si nasica era foarte incantata de cuplul lor, spunand ca ce tineri si nonconformisti sunt, si sigur sunt foarte fericiti. Eu atunci am spus ca imi pare ciudat ca atunci cand o privesc pe Bianca, nu reusesc sa vad fericire totala in privirea ei, parca vedeam si o urma de tristete/resemnare, si ca poate in prezent, de cand e Vladimir, s-a mai micsorat din entuziasmul si nonconformismul vietii lor, ca poate e ceva in sufletul Biancai ce o nemultumeste, pe plan afectiv. Atat am spus, nu ca barfa [ca doar nu as fi pomenit eu insmai aici, daca fusese asa], ci am spus-o cu regret. Mai mult, acelasi lucru l-am scris in portretul Biancai, si imi amintesc ca ne-a si raspuns despre asta, atunci. Desigur, fara sa se fi gandit, vreo clipa, ca era "jignire". Era exact cum oricare din voi ar zice despre mine ca m-am gandit foarte [prea] mult timp la daddy si inca nu sunt impacata in sinea mea cu situatia actuala. Ce, asta ar insemna ca cineva din voi ma jigneste? Oare avem dreptul sa scriem despre noi doar cand suntem fericiti?
Oricum, SPER din tot sufletul ca Bianca sa fi perceput corect ce i-am scris eu, si sper ca se vor regasi.
:)
revin la subiectele restante de ieri.
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori
anca_nicolae spune:
Floric
legat de picioarele lui rarisel :), ca tot vine vara, stiu ca pt calcat gresit si/sau platfus, ideal e mersul pe jos. Cand aveam vreo 13 ani am fost la medic pt platfusul meu [semiplatfus] si medicul i-a zis lui tata: asta e boala copilului de oras, care nu a mers descult si nu s-a catarat in copaci. Mi-a recomandat sa merg cat mai mult desculta si seara, pe covor, sa incerc sa strang covorul cu degetele de la picioare si sa merg pe varfuri, 10 ture de covor.
Cu tocitul incaltarilor, eu stiu ca majoritatea oamenilor tocesc inegal incaltarile, chiar citisem ca cei extrovertiti si increzatori pe ei tocesc marginea exteruioara, iar cei introvertiti si netupeisti tocesc marginea interioara. Eu cred ca Rares e in limite normale, daca nu acuza dureri la talpi dupa mers pe jos si daca e vioi si cu chef de joaca, ce altceva ar mai conta?
Poze cu noi
ramona7575 spune:
Buna fetele,
Ptiu ce de-a subiecte discutate, sper sa nu iasa cu scantei in saptamana mare...
Sustin pozitia Ancai, cu siguranta nu a vrut sa jigneasca pe Bianca, stiu ca a punctat de cateva ori cat de multi o apreciaza pentru performanta priceperii ei in multe joburi la o varsta tanara... chiar si eu m-am minunat la cat de multe stie...
Anca, spuneai de marinarii plecati care isi cam iau mana de pe treburi cand vin acasa... sa stii ca nu ai dat gresh, cand vine acasa marinarul meu, imi ia cam 2 sapt. sa acomodez cu stilul in 3, am tabieturi si mi le da peste cap... partea frumoasa e ca nu ne certam si usor, usor il implic in treburile casnice, chiar daca nu e priceput niciodata nu ii jiognesc munca, chiar il laud desi uneori e dezastruoasa (mi-a facut un dulap cu sertare la bucatarie, sertare care se inchid aiurea si ma enerveaza rau incat le mai las dechise dar nu zis nik, sunt bunnneee pana se strica mai am de chinuit... cumnata mea a tot jignit cand l-a pus pe fratele la munci iar el s-a lasat pagubaj acum le trage ca fraiera si i-am reporsat de multe ori ca e vina ei... calul batran mai greu se schimba..
Ramona - mami de Stefan - 27 aprilie 2009
+ 14
anca_nicolae spune:
Si ultimul subiect, de suflet, este legat de simplisor. Nu POT sa accept ca nu ne scrie, nu pot, ca de "iegzistat" stiu ca exista, mi-a dat like pe FB la niste poze recente. So... te rog, simplisoara puisoara, vino!
si ce mai voiam sa intreb: Ela, nu am retinut ce planuri de viitor aveti? Din postarile tale stiu ca e mult de munca acolo, dar parca esti incantata de zona/tara etc. Legat de Dan, v-ati decis ce faceti, vine si el acolo? Parca germana nu prea stia, s-a hotarat sa invete? Daca da, pot sa il ajut si eu un pic, fusesem fb la germana in scoala generala, am uitat intre timp, dar vreau sa revin, am carti, am esenta in minte, vointa mai trebuie... . So, ce veti face? si mi-e dor de tine, de zambetul tau de artista, cum te-am creionat in seara pietrelor...
Un wk placut va doresc, eu nu stiu dc mai intru pana marti, aa, vine pastele, de vopsit, ca intrebaserati voi, eu vopsesc sambata [ca sa fie mai proaspete pt copii], nu m-am gandit deloc la ce vopsea, probabil ceva banal din magazin, mizez pe regia creata de mine, spontan, cand voi da startul la concursul de ciocnit. Nu cred ca vopsesc cu bb3, poate doar cu v+t, din simplul motiv ca sunt zgarcita si nu vreau sa imi sparga [prematur] bb3 vreun ou. Na, asta sunt
Poze cu noi
ramona7575 spune:
Anca, legat de pct. d., nici nu vreau sa ma gandesc la asa ceva deocamdata, mai ales in saptamana mare, ma rog la Dumnezeu sa fie totul bine, sa trec peste cosmarul care-l am acum... acum 2 nopti am plans ca nebuna iar ieri am fost la alt medic pt.un ecograf, mi-a spus ca sunt in sapt.14, nu se mai poate face DT, ca bb arata bine dar e posibil sa se fi gresit la masuratori pt.ca am uter retrovers si se vede greu si intravaginal (s-a chinuit si el un pic, ma tot "ciocanea" pe burtica sa se foiasca minunea mica)...Clar, mi-a recomandat amniocenteza pentru linistea mea sufelteasca pt. ca sunt varza, am tipat la stefan apoi l-am tras de par si imediat am inceput sa izbucnesc in plans incat bietul copil ma mangaia si imi spunea "nu pange mama, te og io, tiece, sunt cu tine, da?"... va dati seama ca am inceput sa bocesc mai tare... of, sper sa se termine cosmarul asta odata...
+ 14
ramona7575 spune:
Legat de oua, imi face vecina 4 oua cat sa am si eu pe masa pana luni cand merg la mama si ma aprovizionez de acolo cu prospaturi...
In rest : azi fac maioneza si tai acriturile pentru salata beouf. Maine, fac salata si drobul (nu de miel, pui si porc) iar sambata briose cu banane si un chec decorativ (aci reteta pt.cine vrea, e simpla si arata bine, sper sa fie si gustoasa http://www. culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/8306/chec-aperitiv/ )
Fripturi face cumnata duminica , eu vin cu aperitive... luni mergem la mama si acolo avem sarmale, friptura de curcam, cozonac si piftie
+ 14
inapreda spune:
E cineva?
PS. Si eu o vvreau pe Simpli back. Cind o fi ea pregatita sa revina. Pina atunci, Simpli, sper ca sinteti bine cu totii si ca va bucurati de primavara!
novus spune:
Eu sunt pe baricade, acum am revenit din plimbareala
So, voi cu ce va ocupati ?
PS- si mie mi-e dor de Symplianna !!!!
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)