LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***417***
Raspunsuri - Pagina 11
Anaan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gianina34 anaan - cum a decurs operatiunea plantat flori? ai avut ajutoare? Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009 avem 3 anisori |
N-am avut, ca ajutoarele sunt dornice doar sa recolteze, nu sa si planteze. Oricum, ajutorul de nadejde mi-a maturat azi o magnolie inflorita "sa fie curata, mami!", iar eu am tinut pumnii sa n-o mature de tot. Azi am greblat si onorabilul urla din toti rarunchii "mama matura cu cratita"...de unde pana unde, habar n-am!
inapreda spune:
Bianca, sint prea putine date ca sa-mi fac o imagine completa a vietii voastre de familie, cu atit mai putin sa fiu in masura sa dau sfaturi; totusi, sint 100% in asentimentul lui Anaan.
Sint convinsa ca veti depasi momentul asta. Nu stiu cum sa-ti spun sa reactionezi. Eu sint genul care tac atunci cind se intimpla pentru ca, daca nu o fac, explodez, vorbesc urit, spun si lucruri pe care nu le cred (gratuit, doar ca sa doara pentru ca sint experta in a lovi sub centura ) si cuvinetele nu le mai pot lua never inapoi. Dar, intotdeauna gasesc momentul potrivit ca sa pun lucrurile la punct. Uneori, e premeditat, alteori cind simt eu ca "e loc", o fac spontan. Eu vorbesc mult in...pilde pentru ca am observat eu ca e mai cu impact.
inapreda spune:
1. Este posibil ca un barbat sa se simta complexat de “succesul” parteneri si astfel sa caute un anturaj unde el este cocos?
Categoric, "da". Nu bagam in aceeasi oala TOTI barbatii.
2. Daca ea doreste sa ii arate ca “se schimba” (singura schimbare a fost a locului de munca si a implinirii ei din acest punct de vedere) cum poate sa o faca in conditiile incare el nu vine acasa?
Cu cit te strofoci mai tare, cu atit rezolvi mai putin. Era si o glumitza pe tema asta: femeile intra intr-o relatie cu intentia de a schimba barbatul, de a-l modela dupa Zburatorul din visele ei. Si barbatul nu se schimba niciodata. Barbatul intra intr-o relatie sperind ca Ea va ramine de-a pururi aceeasi. Ea, se schimba, intotdeauna
3. Care ar fi solutia? Sa il lase sa ii treaca “momentul”? Sa isi caute si ea alte preocupari? Sa insiste pe problema (desi el e vizibil deranjat de subiect)?
"Problema" trebuie dezbatuta dar nu "tocindu"-l, nu lamentindu-te, nu plingindu-te. Tre' sa-ti spuna feeling-ul cind e momentul. Intre timp, fa-l sa se simta "important". Sa faci la fel, nu prea poti decit neglijindu-l pe Vladimir. E ciudat ca si eu am avut, la un moment dat, un impas asemanator si nu-mi amintesc cum l-am depasit .
4. Cine e de vina? Cum s-a intrat in acest cerc vicios si care e metoda de iesire?
Vina o poarta amindoi. Sau, daca vrei, nici unul din voi. Cred ca lucrurile astea se intimpla cind sintem ocupati/obositi/preocupati de o schimbare survenita/etc si nu mai "ascultam" (nu cu urechile, ci cu toata fiinta) partenerul, crezind ca e ceva provizoriu. Aminam pe principiul "e si miine o zi", "sa treaca Craciunul", "sa implineasca / copilul 1 an". Uitam de "noi" (= eu+el) si ne trezim, la un moment dat, pe nisipuri miscatoare.
Oricum, eu cred ca daca amindoi vreti, nimic nu e pierdut.
inapreda spune:
Ce parere aveti despre acest articol?
http://www.romaniacurata.ro/copiii-prosti-nu-ies-din-scoli-proaste-ci-din-parinti-2679.htm
pisigri spune:
citat din mesajul lui inapreda Ce parere aveti despre acest articol? http://www.romaniacurata.ro/copiii-prosti-nu-ies-din-scoli-proaste-ci-din-parinti-2679.htm "You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis |
In esenta mi se pare corect. Cu mici neajunsuri. Printre care acela ca vorbeste despre o lume ideala.
1. In capitala dar si in Iasi lumea iese de la job dupa 17. Poate la 18. Nu mai ai timpul fizic sa faci mincare, menaj, spalat si calcat si joaca cu copilul. Nu ai de ales daca vrei sa iti pastrezi jobul, nu ai din ce trai daca renunti la job. Iar aia cu parintii satui de copii dupa we mi se pare un rautacism.
2. Invatatorul e invatator pt ca a terminat o scoala care l-a invatat cum trebuie sa le explice copiilor diverse chestii. Eu - si muuulti alti parinti care-s in oala cu mine, sau mai rau - nu cunosc aceste metode. Prin urmare, efortul si interesul meu de acasa poate completa, dar nu poate suplini ceea ce face cadrul didactic. In plus, daca la scoala se merge pe linia minimei rezistente, este f greu sa ii impui copilului mai mult acasa. Pt ca mereu vor aparea discutii: doamna nu ne cere, doamna nu ne da, colegii nu fac.
Daca ai copilul la o scoala buna, la o invatatoare despre care se stie ca e buna, ai garantia ca 8-ul copilului tau face cit 9-le unui coleg dintr-o clasa mai slaba. daca stii ca se lucreaza la un nivel superior celui impus de programa, stii pe ce contezi cind vine vorba de un examen. Daca copilul are 10 pe linie intr-o clasa slaba, nu mai stii pe ce contezi.
3. Este foarte putin probabil ca 25 de parinti a 25 de copii inscrisi in clasa I la o scoala oarecare, la un invatator oarecare, sa fie toti pe aceeasi lungime de unda ca interes fata de ce face copilul la scoala, ca disponibilitate sa il sustina si sa lucreze suplimentar cu el. In plus, un copil de I-IV care sta 4 ore in kur in banca la scoala, nu ar trebui sa mai fie tinut si acasa in kur pe scaun, de catre un parinte cu mai mult sau mai putin tact pedagogic, cu mai multa sau mai putina rabdare, care sa ii faca capul calendar cu ceea ce trebuia sa faca ca lumea in clasa. Una e sa oferi ajutor cind este necesar si sa urmaresti progresele copilului, alta e sa fii obligat sa suplinesti invatatorul.
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Monnvas spune:
BEBE, scuze ca m-am legat de meseria ta, is convinsa ca esti f de treaba, de altfel, se vede si din tonusul tau de aici. Hai sa-ti zic faza care m-a marcat pe mine:
in anul I, dupa maritat, ma duc la secretariat si o rog pe doamna sa imi treaca si mie numele nou intre paranteze, cum se face. Aveam si un motiv ascuns, anume sa ma diferentiez de o alta colega pe care o chema cu numele meu de fata si cu care imi mai incurcau profii notele (in beneficiul ei, of cors). Si ce-mi spune secretara: ”Si daca divortezi pana in anul IV???”
De altfel, in departamentul unde predau eu avem o supersecretara...
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
andiaroro spune:
Bianca- Esti sigura ca fuga la bere a partenerului are legatura cu tine si realizarile tale? Poate, pur si simplu, e nemultumit de el, de viata, etc si simte ca acolo la palavrageala banala nu are explicatii de dat, nu trebuie sa fie profund. Eu as evita discutiile frontale, cand se pot spune multe si urate si l-as lasa sa se adune. E aiurea pentru tine, ca tu, banuiesc, ca ai vrea sa vb despre planuri, realizari etc, dar, din pacate, se pare ca nu-i mom .
Sunt convinsa ca-i mandru de tine, dar uneori partenerii de cuplu au viteze diferite ...Asta este, ne adaptam la conditiile drumului si sigur ne iese, atata timp cat exista iubire.
chatonel spune:
Bianca, rabdare si tact, diplomatie etc... fetele ti-au dat multe sfaturi, eu as adauga doar ca o discutie serioasa trebuie sa aiba loc, dar nu la nervi
Monnvas spune:
citat din mesajul lui pisigri Monn, nu mai onoram invitatia Motive "e multe", primul a fost ca factura mea la stomatolog e de 1000 de lei, iar pe card, din limita de credit de 6000 de lei, nu mai avem banii astia... |
Imi pare rau. Dar mai venim!
Si la noi e o problema. M. cred ca are o colica renala, e intepenit, exclus sa sada 7h in tren maine. Deci probabil o sa plec eu inainte cu piciul, iar el o sa vina cu carul de transmisie vineri seara. Nush. Om vedea.
BIANCA, nu stiu ce solutie sa-ti propun. Intrebare: tu vrei s-o dregi, dar el mai vrea? Fiindca where there's a will, there's a way, dar daca nu mai e vointa...
si 2. Nu stiu ce e de facut, dar do it fast, fiindca, la cum te simt, daca nu se rezolva in curand o sa iti pierzi si tu vointa.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
anca_nicolae spune:
Buna.
Abia azi am ajuns la calcu, am recuperat cititul, multe aspecte...
Primul, mai urgent, Chato a sosit? Stie cineva ora? Eu sunt la serv cu masina si pot da o fuga sa o iau, dar nu am gasit deloc detalii de spre ora.
Postez ca sa raspunda cineva dc stie, si revin.
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori