Inscriere Colegiul Goethe cls I ( 2 )
Raspunsuri - Pagina 5
martie spune:
Eu zic sa nu ne raportam la Ceausescu , zic sa ne raportam la dispozitiile noului cod civil si pr. civ, intrucat "abuzul de drept" este reglemanetat acum, la conventia europeana a drepturilor minoritatilor, la ordonanta impotriva discriminarii etc etc etc
Toate puse cap la cap vor rezulta o procedura de inscriere total nelegala si abuziva, in contra intereselor altor persoane.
Eu ii prezum pe toti etnicii ca fiind nevinovati, se bucura de prezumtia de nevinovatie deocamdata, eu vorbesc de procedura viciata. In principal. De incalcarea unor dispozitii imperative ale legii. Cu tupeu. Si atat. Mult tupeu.
eunice78 spune:
Martie, evident ca nu vreau sa ne raportam la Ceausescu. Am dat doar exemplu ca sa evidentiez ca nici atunci ca si acum, nu e definita etnia. Si aveam in vedere partea penala a ecuatiei. In ceea ce priveste contestarea procedurii de inscriere, cum ti-am spus si pe privat, cred ca sunt mari sanse de succes. Insa, in aceasta ipoteza se pune pb in cat timp se va judeca aceasta cauza si ce se va intampla cu cei cca 270 de copii inscrisi deja, daca se va anula procedura, ceea ce ar trebui sa se intample. Oricum, daca va ramane cum e acum...sunt sanse ff mari sa fie clase extrem de slabe, dpdv al limbii..plus ca nu se stie inca de unde se vor scoate acele invatatoare..astea au fost argumentele care, pt mine, au dus la decizia de a mai sta un an la gradi.
saskia spune:
Deci eu nu am nici in clin nici in maneca cu subiectul dar ma obsedeaza o chestie...adica voi platiti ca sa fie copiii la scoala asta Goethe, care inteleg ca fac ceva germana, ceva in genul ala de 18.000 de euro pe an?
Daca am inteles gresit va rog dati cu rosii, dar cred ca nu am inteles cum e treaba, nu de alta dar as vrea sa sochez comunitatea de la mine la tara in Olanda care tot o trag ei cu Romania e saraca, caci 18.000 de euro ca sa tin copilul la o scoala mi se pare asa de domeniul fantasticului si inteleg ca e si bataie sa se intre acolo.
grati.ela spune:
ai inteles gresit...la suma asta ajungi dupa ani de gradinite cu predare doar in germana...la un calcul inseamna 6000E/an, cam 500E/luna. Daca privesti de jos e mult, daca privesti de sus poate ca nu e...
Concurenta mare a fost si la alte scoli numai ca a fost mai multa transparenta.
saskia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui grati.ela ai inteles gresit...la suma asta ajungi dupa ani de gradinite cu predare doar in germana...la un calcul inseamna 6000E/an, cam 500E/luna. Daca privesti de jos e mult, daca privesti de sus poate ca nu e... Concurenta mare a fost si la alte scoli numai ca a fost mai multa transparenta. "Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur |
Ok, asa pare mai normal, deja ma socasem.... Oricum si 6000/ euro pe an pentru o gradinita/scoala primara mi se pare enorm. Dar corect, sistemul de invatamant din Romania nu se compara cu cel strain.
martie spune:
Copy paste dintr-un articol
"Politistii Sectiei 1 vor verifica fiecare act depus de catre parintii, insa ancheta va urmari sa stabileasca si daca a existat toleranta din partea scolii germane pentru astfel de infractiuni. Daca acesta se dovedeste a fi cazul, sanctiunile pentru conducerea scolii vor fi stabilite de o comisie a Ministerului Educatiei."
Exact ce ziceam despre conducerea scolii. Pe care am vizat-o direct in plangerea penala. Sunt curioasa daca si acum le rade in fata procurorilor "n-aveti ce sa ne faceti! avem avocati" sau "alti parinti s-au inscris PENTRU ca in etapa I au venit cu avocatii dupa ei", asa cum mi-a adus mie la cunostinta.
In cazul in care nu stiati, la inscriere la Goethe, nu te duci cu pix, act identitate si certificatul de nastere al copilului, te duci cu "avocatii", nu unul, mai multi.
Grati.ela a sesizat bine: si la alte scoli a fost concurenta foarte mare, insa procedeul s-a desfasurat transparent.
La Goethe insa si-au batut joc de noi PE FATA.
Asta imi zicea mie in fata doamana directoare, eu insami fiind avocat.
Este imposibil sa nu se ia nici o masura pana la urma, daca lucrurile ar fi lasate asa, asta, dp meu de v, ar constitui un precedent periculos. maine ma declar orice, pentru a obtine orice.
Iar faptul ca sunt acoperiti, nu e decat o intimidare pentru fraieri. nu sunt acoperiti, sunt chiar foarte descoperiti!
Doamna director, schimbati-va avocatii, poate au intrat in Barou tot cu declaratii pe propria raspundere ca au citit materia
coracora1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui martie Stii care e faza? Ca deja ma gandeam daca acum ma omor asa cu gradinitele, cand ajung la cap. Scoala, atunci sa vezi... Dar daca o dau de pe acum la gradi germana, dupa aceea se duce direct la Colegiul german si pana la Facultate (pe care oricum si-o va alege singura) stau linistita, nu? Asa m-am gandit. Sa vezi daca nu intra la scoala germana, mi s-a naruit mie atunci castelul de nisip... va dati seama ce emotii o sa am eu cand o sa dea fi-mea concurs pentru clasa I? Va spun sincer, problema gradinitei deja ma epuizeaza. |
Martie, cautand alte informatii pe acest forum am gasit si un topic de acum 4 ani cand tu cautai cu emotii o gradi in limba germana pt copilul tau. Sper sa nu te superi ca mi-am permis sa te citez acum si aici, dar mi s-a parut foarte relevant mesajul tau de acum 4 ani pt dezamagirea prin care treci tu astazi, ca si multi alti parinti in situatia ta.
Nu vreau sa par patetica, dar sperantele pe care ti le puneai tu atunci in viitor, privite in contextul de astazi, spun mai mult decat am putea noi comenta acum despre desfasurarea procesului de inscriere in acest an. Iata ca, din pacate pt tine, copilului tau nici macar nu i s-a permis sa sustina acel examen pe care tu il evoocai in mesaj.
Nu pot decat sa-ti doresc ca acea ancheta sa aiba si rezultate pozitive pt tine si sa se elibereze cateva locuri astfel incat sa reusesti totusi ceea ce tu iti doresti pt copilul tau si ai planificat cu emotii inca de acum 4 ani.
Inteleg si empatizez cu situatia ta. Asta deoarece nici eu nu sunt intr-o situatie mai fericita, eu fiind insa o victima a fenomenului "vizelor de flotant" de aceasta data... care daca nu ar fi avut o asa de mare amploare mi-ar fi permis sa intru fara probleme in etapa 2 la scoala la care am aplicat, dar asta este alta poveste de pe alt topic ).
mamaruta spune:
Ok, dosarele sunt la sectia 1. Politia descopera ca sunt 100 de copii inscrisi fraudulos, ce se intampla? Dau copii afara, bun, si se reface etapa a II? dar cati se vor inscrie de fapt pe aceste locuri, ca cerintele sunt la fel de 'prohibitive' ca si declaratiile.
Ministerul isi retrage locurile suplimentate si totul va fi super. Clasa a VII-a va invata in continuare de dimineata si toata lumea e fericita.
eunice78 spune:
In plus la tot ce am scris eu pana acum, nu pot totusi sa nu remarc, si asta fara sa fiu adepta teoriilor conspirationiste, ca e an electoral si ca sunt anumite formatiuni care isi doresc cu ardoare o lege a minoritatilor. Si ca secretarul de stat cu atributii pe minoritati (intamplator maghiar) a avut un cuvant de spus in toata tarasenia asta...parca ar suna bine in motivarea proiectului de act nomativ descrierea situatiei imposibile de la Goethe..repet, nu sunt adepta teoriilor conspirationiste dar totusi...
Pe de alta parte, nu sunt de acord nici cu opiniile potrivit carora ai putea sa iti inscrii copilul pt ca apartine unei biserici sau organizatii ( cum e la Kiga, in special) si asta pt simplul motiv ca Goethe e scoala de stat, nu privata, nu finantata de biserica sau de vreo organizatie.
Königstiger spune:
@martie: Daca esti avocat, indica-ne si noua, te rog, prevederile LEGALE la care ar trebui sa se raporteze politistii Sectiei 1 cand vor stabili daca o declaratie a unui parinte care se declara etnic german este falsa sau adevarata. Unde sunt prevazute criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca un cetatean roman pentru a se putea declara, fara a putea fi acuzat de fals, ca fiind etnic german (sau de orice alta etnie)?
Fara temei legal, nu va exista sanctiune!
Apoi, dupa cum am aratat pe larg pe pagina precedenta de comentarii, haosul de la inscrierea de anul acesta a fost cauzat de lacuna legislativa pe care au exploatat-o unii parinti, care se datoreaza interventiei nefericite a factorului politic asupra metodologiei de inscriere, si nu conducerii scolii. Cred ca nemultumirea ta ar trebui s-o indrepti impotriva altora, a adevaratilor vinovati - de ex. prin votul din toamna, ca ancheta Politiei oricum nu se va incheia pana atunci.