Sa-i dau sau nu antibiotic pentru rosu in gat?

Sa-i dau sau nu antibiotic pentru rosu in gat? | Autor: servetel

Link direct la acest mesaj

Buna seara.
As vrea sa stiu si eu daca a reusit cineva sa scape de rosu in gat fara antibiotic. Va intreb fiindca fetita mea de 5 ani si 10 luni are rosu in gat dupa cum a spus pediatra noastra cand a consultat-o astazi si ne-a dat ca tratament augumentin, aerius si biorinil. Bolnava este de vineri seara cand a facut si febra 39,5 dar am tinut-o in frau cu paracetamol si nurofen dar tot mai face cate un pic daca nu ii dau fix la 4 ore antitermicele. Fiind sambata si duminica am zis sa astept un pic si sa nu fug cu ea la urgente fiinca stiam rezultatul , adica antibiotic si ar fi cam a patra tura de antibiotic in ultimele nici doua luni. Prima oara tusea putin si ii curgea nasul am tinut-o vreo 5 zile cu sinupret, vit.C, spray-uri in nas dar am vazut ca nu ii trece am zis sa o vada si pediatra ei, care ne-a dat imediat Ceclor, la o zi dupa ce am terminat ceclorul a inceput sa o doara groaznic urechea stanga si fiind seara am mers la urgente, diagnostic otita tratament antibiotic cedax 10 zile.
Doua antibiotice chiar daca nu facuse nici un pic de febra, iar cand intr-adevar a facut febra dupa doua saptamani pediatra a zis ca nu stie ce sa ii mai de-a asa ca ii da injectabil Cefort.
Acum nu stiu ce sa fac, sa ii dau sau nu Augumentin pentru rosu in gat.
Imi pare rau ca m-am lungit sunt disperata, plus ca i-am mai dat odata augumentin si a dat intr-o diaree de am scapat cu greu de ea.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Fa-i exudat maine la prima ora pt a vedea daca ceea ce are in gat este un streptococ sau ceva pt care sa trebuiasca antibiotic.
Ai mei nu fac febra, din fericire, asa ca eu rosu in gat il tratez cu vitamina C, trachisept sau strepsils, paraceamol sau nurofen, pufuri de tantum verde si ceai mult cu lamaie si miere.

Sanatate multa!

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Servetel, pai pt otita si eu stiu ca se da antibiotic, deci nu l-a luat degeaba.

Acum daca zici ca de vineri face febra si la 4 ore ii dai antitermic, pare a fi amigdalita (nu stiu ce numiti voi 'rosu in git'?),eu i-as da antibioticul, doar e recomandat de dr, nu i-l dai de capul tau.

Sanatate si sa ne tii la curent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Greu de spus. Daca e doar rosu in gat - eu nu le dau copiilor antibiotic. Daca apar punctisoarea/firisoare albe pe amigdale - antibiotic obligatoriu. Nu stiu ce a vazut medicul in gatul puiului tau. Pe de alta parte, peste 3-4 zile de febra e cam multisor. In balanta pun si faptul ca a servit deja 3 serii de antibiotice. Eu zic sa mergi la consult la un alt pediatru si sa-i spui si de istoricul cu antbiotice din ultima vreme.
Daca totusi ajunge iar la antibiotice incearca varianta pastile - dozajul adecvat (daca copilul stie sa inghita). Unul din baietii mei facea diaree de la siropul cu care e combinat antibioticul. In plus da-i neaparat pansament gastric (enterol, bioticbaby...sau ce au la farmacie).
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Eu i-as face un exudat, eventual un test rapid (sunt mai multe laboratoare care fac testare rapida pentru determinarea vreuneui streptococ-stiu sigur ca la Synevo se fac).

Eu personal nu sunt cu datul antibioticului, asa dupa ureche chiar recomandat de unii medici dupa o evaluare sumara, fara niste analize. Am patit-o cu baiatul meu, acum vreo 6 ani....cu antibioticele recomandate aiurea de medic.....a facut o colita hemoragica, datorita unei candidoze intestinale.

De atunci ma cam feresc de ele, pana nu sunt convinsa ca e musai (i-am mai dat cand a facut scarlatina si anul asta....din pacate 2 ture, pentru ca nu reuseste sa scape de un streptococ beta hemolitic cu care s-a pricopsit in ianuarie).

Eu as incerca cu badijonari cu albastru de metilen (dupa care sa nu manance/bea minim juma de ora), antiinflamatoare, picaturi de nas (care actioneaza local si in gat), multe ceaiuri calde cu miere si lamaie, cartofi rasi la gat. Pana s-o pateasca atunci cu colita aia...n-as fi crezut ca remediile astea isi vor face efectul. Dar de atunci.....majoritatea cazurilor de raceli/rosu in gat/febra le-am tratat asa si a mers perfect (dupa 3 zile era ca nou).

Dar repet....fa-i musai exudatul (daca e un streptococ in gat se schimba treaba...nu scapi fara antibiotic,dar macar e dat tintit dupa antibiograma).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Atata vreme cat ti s-a spus de catre medic ca trebuie tratament injectabil (care daca era aplicat de la bun inceput elimina toata aceasta nebunie) despre ce Augmentin discuti tu pe un forum? Plus antibiograma care ar fi dat un raspuns clar de la bun inceput.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Si noi ne-am chinuit cam o luna jumate cu astfel de episoade, de rosu in gat, cu febra, dar si cu voma, dureri de cap si burta in faza initiala (ceea ce indica un diagnostic de amigdalita) si cu tratamente cu antibiotic de vreo 4 ori la rand. La ultimul a facut diaree (de la Unasyn) si a trebuit sa intrerupem orice sirop si suspensie. Din fericire a trecut cu bine. Acum am hotarat sa mai stea o perioada acasa, sa nu o mai duc la gradi, asa ca am luat vacanta cu 2 saptamani mai devreme, ca sa evit o noua imbolnavire prea curand.
Ca sfat, ai putea intreba dr daca nu ar fi bun Sumetrolimul, nu sunt lamurita inca daca e sau nu antibiotic (discutiile sunt in contradictoriu la capitolul asta) insa oricum e mai soft.
Exudatul nu cred ca este o rezolvare, la cat antibiotic a tot luat in ultima vreme nu-ti iese un rezultat corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigutza spune:

Fiind dupa trei episoade de antibiotic in ultimele doua luni ...din pacate sistemul ei imunitar e "la pamant". Daca ai indoieli in privinta tratamentului prescris, singura varianta este sa mergi si la alt pediatru sa o consulte si sa isi spuna parerea.
Important ar fi sa incepi sa ii dai ceva pentru imunitate, cere sfatul pediatrei voastre. Acum poate nu scapi fara antibiotic, dar fortifica-i putin organismul cu un imunostimulator recomandat de medic, faceti miscare multa in aer liber, mancati multe fructe, legume si va reusi pe viitor sa faca fata unui "rosu in gat" doar cu antitermice si tantum spray.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns genioaranico spune:

buzna genioara nicoleta:aceeasi problema cu rosul in gat o avem si noi.nu stiu ce sa fac.astept mai multe sfaturi.multa sanatate copiilor si voua.va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns servetel spune:

Buna dimineata si multumesc pentru raspunsuri. Stiu ca pentru otita se da antibiotic dar de cele mai multe ori sunt de natura virala.
Temperatura nu a mai facut deloc dar o doare gatul, i-am luat tantum verde spray, ii mai dau sa suga faringosept, decasept si vit. cu propolis. Ultimele dati cand a lut antibioti o durea rau burta, fara biotics nu i-am dat niciodata iar acum cu augumentin am luat enterolactis cara e mai bun ca biotics.
Problema cu exudatul este ca am inceput sa ii dau Sumetrolim si nu stiu daca pot sa il mai fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui genioaranico

buzna genioara nicoleta:aceeasi problema cu rosul in gat o avem si noi.nu stiu ce sa fac.astept mai multe sfaturi.multa sanatate copiilor si voua.va pup!

Off topic: ti s-a mai spus si la alt subiect nu-ti mai scrie numele complet.

On topic: exudat obligatoriu si antibiograma, fara ele poti sa iei la rand toate antibioticele si cine stie, poate-l nimeresti pe cel potrivit. Daca nu face/nu mai face febra - vezi raspunsul Laura25.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput