Sa-i dau sau nu antibiotic pentru rosu in gat?
Raspunsuri - Pagina 2
Alizee spune:
Este periculos sa nu ii dai antibiotic la otita, care netratata, poate perfora timpanul.
Pe viitor, insista sa ii dea trimitere pt exudat, daca nu are semne clare de infectie, la primul consult.
Fa-i o cura de 2 saptamani de vitamine, chiar de cand incepe noul tratament cu antibiotic + enterolactics.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
buli spune:
dar sumetrolin cine ti-a indicat?
parerea mea e sa tratezi copilul conform indicatiilor medicului, daca vrei experimente de pe net, fa-le pe tine.
daca nu ai incredere in medic, schimba-l, dar nu te lua dupa sfaturi care nu au legatura cu voi, ci cu alte experiente despre care nu stii cat de asemanatoare sunt.
ps - cand baiatul meu era mic a avut o perioada cand a luat destul de des antibiotice.
nu si-a pus nici sistemul imunitar la pamant, nu am intervenit niciodata cu imunostimulatoare sau vitamine si acum, la 8 ani, face max o raceala pe an.
Alizee spune:
Buli, la 8 ani, nici fii-mea nu mai raceste des; cam de 4 ori pe an si nu prea grav. Pe cand la 5 ani, dupa o saptamana de gradinita avea rosu in gat si otita in acelasi timp.
Ceea ce vreau sa zic este ca-i mare diferenta intre sistemul imunitar al unui copil de 5 ani si al unuia de 8 ani.
allinta
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli nu te lua dupa sfaturi care nu au legatura cu voi, ci cu alte experiente despre care nu stii cat de asemanatoare sunt. ps - cand baiatul meu era mic a avut o perioada cand a luat destul de des antibiotice. nu si-a pus nici sistemul imunitar la pamant, nu am intervenit niciodata cu imunostimulatoare sau vitamine si acum, la 8 ani, face max o raceala pe an. |
pe de o parte spui sa nu se ia dupa cei care ii scriu din experiente proprii sa ia vitamine ( adicatelea eu ), pe de alta parte scrii ca din experienta ta nu e cazu sa ii dea viatmine, ca la 8 ani va fi bine.
Cu alte cuvinte, experienta ta e mai ceva decat experienta altora, care dau copiiilor proprii, vitamine si alte chestii de genu asta.
io incercam sa fiu draguta si sa iti dau cateva explicatii...
allinta
buli spune:
experienta mea a fost trecuta la ps si am scris-o doar pentru a se observa ca lumea e diversa si e riscant sa iei sfaturi care nu sunt intocmite personalizat.
nu i-am spus "da-i" sau "nu-i da"
nu am scris sa nu-i dea vitamine, am scris ca eu nu am dat.
e asa grea limba romana?
ca sa clarific:
paragraful 1 - intrebare
paragraful 2 - sfat pentru initiatoarea subiectului
paragraf 3 - experienta personala
acum e mai limpede? sper ca da pentru ca nu am de gand sa reiau.
Alizee spune:
nu-mi place tonul tau.
daca nu ai fi facut referire la mesajul meu, as fi trecut peste al tau fara probleme.
allinta
pisi-pis spune:
Ce inseamna rosu in gat? Eu as merge la un alt pediatru care sa puna un diagnostic clar. Pentru rosu in gat nu se dau antibiotice. Dar pentru anumite tipuri de amigdalite, laringite, faringite, otite, da. Dar nu pentru toate. Noi am avut amigdalite si faringite pentru care nu a fost necesar antibiotic. Am primit antibiotic o singura data pt o otita supurativa, si ni s-a explicat ca in cazul acelei otite e necesar, dar sunt alte otite la care nu se considera necesar antibioticul. Voi aveti nevoie de un pediatru acre sa comunice mai mult cu voi, rosu in gat nu e un diagnostic.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
mihaela_s spune:
In Suedia nu se da antibiotic la otite la copii intre 2 si 12 ani. probabil pentru ca frecventa lor e mai mult virala si se vindeca fara complicatii. Copilul e tinut sub observatie si numai daca se complica se da antibiotic.
Rosul in gat se trateaza cu...inghetata! Copiii sunt cei mai fericiti ca pot manca ccc cata inghetata doresc la rosu in gat, chiar si la puroi, a migdale inflamate. Ideea e ca recele reduce inflamatia amigdalelor si implicit durerea. Asta din urma testat pe proprii copii. :) Si pe mine :).
Altfel, recomand si eu sa urmezi tratamentul medicului si vorba fetelor, daca nu ai incredere in el, schimba-l. Un exudat cu antibiograma e mai mult decat concludent pentru tratament (daca e cazul de antibiotic si ce fel). Sanatate multa!