Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (64)
Raspunsuri - Pagina 7
Mycya spune:
salutare!
Citat: |
citat din mesajul lui matusa77 Sa va spun ce copil econom am, lui nu-i plac masinutele alea cu fisa, dar daca-l las la scarile rulante din mall e cel mai fericit, urcam-coboram pana se satura. |
asa si Andra daca ii pun fisa mi se sperie de cum fac masinutele si cere imediat jos dar o las asa si se joaca singurica.
ieri am fost in aeroport sa imi platesc biletele de avion si am stat 2 ore numa sa se plimbe Andra cu scarile si benzile rulante noroc ca aeroportul asta e imens si am avut pe unde merge.
pupam pe Ducu sa ii treaca bubica
anca_vlad spune:
citat din mesajul lui racusor2010 Neata Anca azi cum e mai e la birou? [am implinit un anisor, sunt baiat mare de acum |
Abia am ajuns dar atmosfera e aceeasi, am avut 2 intaniri dimineata care s-au finalizat ok!
O sa vad ce va fi peste zi pana la 17.30 am timp sa ma lamuresc!
Mycya spune:
si eu tre sa fac cozonaci pentru prima data in vietisoara mea
nu am masina de paine asa ca va trebui sa framant cu mana.
vreau si eu o reteta buna buna de conzonaci facuti manual
nici eu nu stiu ce sa mai gatesc pentru masa de Pasti. sigur e ca voi face cozonac , pasca si oua rosii....
michelle1981 spune:
COZONAC
Ingrediente
Pentru aluat:
1kg faina
50g drojdie
250g zahar
500ml lapte
200g grasime, ulei si unt topit
5 galbenusuri
1 lingurita rasa de sare
arome: coaja rasa de lamaie, portocala, esenta de rom, vanilie
Pentru umplutura:
mac macinat,
lapte
zahar
vanilie
rahat
nuca
Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie faina mai pufoasa. Se incalzeste laptele in care se dizolva zaharul si vanilia. Maiaua o fac din drojdie cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat deja, care nu trebuie sa fie fierbinte. Presar peste maia o mana de faina si o las la loc cald, vreme 10-15 minute, ca sa creasca, pana se "crapa faina". Galbenusurile le frec cu sare, coaja de lamaie si portocala. Adaug maiaua, restul de lapte caldut si galbenusurile frecate de mama focului. Amestec cu mana si incep sa framant usurel, ajutandu-ma de grasimea care trebuie sa fie calduta. Pe masura ce aluatul se leaga, inmoi mana in grasime, nu o torn in aluat, pana ce o incorporez pe toata, framant bine, vreme de 30 minute, impaturind aluatul, laundu-l la pumni si cand se supara, il iau in mana si apoi il trantesc de castron, pana ii trece. Acopar apoi castronul cu un servet si il pun la crescut, in loc cald si ferit de curent, cam o ora si jumatate. Pentru umplutura fierb macul macinat in lapte cu zahar si vanilie, dupa care se adauga si restul ingredientelor mantionate. Iau aluatul crescut si il impart in doua pentru cei doi cozonaci. Mai impart fiecare jumatate iar in doua, intind doua foi pe o pelicula fina de ulei, le pun umplutura si ii rulez, apoi impletesc cate doua. Ii mai las in tavi la crescut, vreme de 40 minute, ii ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte, sa le dau o fata faina ii mai presar cu zahar, mac sau susan si ii coc in tavi tapetate cu hartie de copt unsa cu unt, la 180 C, cam 40-45 minute.
Tocmai mi-a dat-o o matusa. Eu o sa o fac pe cea de la Bambo, cu 2 cozonaci la masina de paine
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">23+ cu
anca_vlad spune:
citat din mesajul lui Alice_Elena Anca, ce cantitate de seminte de in ii dai mariei? Elena, nu stiu ce sa iti mai zic, la noi e invers. Face tare.. Am incercat sa reglez din alimentatie si n-a mers, asa ca acum ii dau de toate. Bine, incerc sa ii dau mai rar orez, banane (desi ii plac mult), uscaturi.. Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si Radu Stefan (27.12.2011) |
o lingurita cu varf inmuiata in 50-70 ml apa! le lasi si inul se umfla devine mucilaginos vad ca maria il primeste cu placere! se vad in scaun semintele!
crispro spune:
Noi tocmai am iesit de la dr- iar amigdalita, iar antibiotic-a treia tura intr-o luna jumate. Azi dimi m-am speriat cand am vazut ce umflati ii erau ganglionii, zici ca mancase 2 prune si i-au ramas in gat. Macar nu are febra. Offf! Si dupa ce terminam trat a zis ca ne da trimitere la orl , sa vada de ce face asa des.
Sa-l ajutam pe Alex
anca_vlad spune:
citat din mesajul lui puiutz_mic Anca, sa-ti fac un mic istoric: Raducu e de mai bine de 6 luni cu diaree/scaune moi. Scaun normal a avut, cred, de vreo 4-5 ori in aceste 6 luni... Din decembrie si pana la inceputul lui martie i-am dat numai Humana HN...Pana cand al 3lea dr. la care am mers ne-a zis ca are intoleranta la lactoza, asa ca am inlocuit Humana HN (care e doar partial delactozat) cu Milupa HN 25. Asta pana acum 2 saptamani aproape, cand dr. mi-a zis ca ramane cu diagnosticul de sindrom colon iritabil si mi-a recomandat sa-i dau 1 luna formula Peptamen Junior (costa 56 lei cutia, cu card Sensiblu ). Analize am facut de toate: coproculturi, coproparazitologic, proba de digestie, analize de sange, intoleranta la gluten, alergie la proteinele din laptele de vaca...toate au iesit nesperat de bine... Aaa...singura problema ar fi Candida (frecventi spori in scaun). Pt. asta nu mi-a dat vreun tratament anume, doar probiotice si regim...pe regim strict suntem de pe 18 ianuarie ...se fac in curand 3 luni. Deci...nu stiu incotro s-a mai apuc Elena, mami de Raducu cel cumintel 12.08.2010 Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!! |
prin cate treceti, imi pare rau incearca sa ii faci si un e-coli in scaun poate asta e cauza!
STIU CA ESTE INCA O O ANALIZA IN PLUS, DAR POATE TE AJUTA!
La Vlad a fost sensibila la nolicin si dupa s-a reglat dar am tras cu el, (chiar m-am uitat in agenda lui decand era mic si am vazut), de prin noiembrie cam pana la sfarsitul lui februarie!
anca_vlad spune:
citat din mesajul lui crispro Noi tocmai am iesit de la dr- iar amigdalita, iar antibiotic-a treia tura intr-o luna jumate. Azi dimi m-am speriat cand am vazut ce umflati ii erau ganglionii, zici ca mancase 2 prune si i-au ramas in gat. Macar nu are febra. Offf! Si dupa ce terminam trat a zis ca ne da trimitere la orl , sa vada de ce face asa des. Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010) Poze Sa-l ajutam pe Alex |
stiu ca tu ii dai homeopate intreaba medicul homeopat daca este ok pt Vlad TONSILOTRENUL!
http://www.efarma.ro/products.php?id=2323
anca_vlad spune:
citat din mesajul lui michelle1981 COZONAC Ingrediente Pentru aluat: 1kg faina 50g drojdie 250g zahar 500ml lapte 200g grasime, ulei si unt topit 5 galbenusuri 1 lingurita rasa de sare arome: coaja rasa de lamaie, portocala, esenta de rom, vanilie Pentru umplutura: mac macinat, lapte zahar vanilie rahat nuca Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie faina mai pufoasa. Se incalzeste laptele in care se dizolva zaharul si vanilia. Maiaua o fac din drojdie cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat deja, care nu trebuie sa fie fierbinte. Presar peste maia o mana de faina si o las la loc cald, vreme 10-15 minute, ca sa creasca, pana se "crapa faina". Galbenusurile le frec cu sare, coaja de lamaie si portocala. Adaug maiaua, restul de lapte caldut si galbenusurile frecate de mama focului. Amestec cu mana si incep sa framant usurel, ajutandu-ma de grasimea care trebuie sa fie calduta. Pe masura ce aluatul se leaga, inmoi mana in grasime, nu o torn in aluat, pana ce o incorporez pe toata, framant bine, vreme de 30 minute, impaturind aluatul, laundu-l la pumni si cand se supara, il iau in mana si apoi il trantesc de castron, pana ii trece. Acopar apoi castronul cu un servet si il pun la crescut, in loc cald si ferit de curent, cam o ora si jumatate. Pentru umplutura fierb macul macinat in lapte cu zahar si vanilie, dupa care se adauga si restul ingredientelor mantionate. Iau aluatul crescut si il impart in doua pentru cei doi cozonaci. Mai impart fiecare jumatate iar in doua, intind doua foi pe o pelicula fina de ulei, le pun umplutura si ii rulez, apoi impletesc cate doua. Ii mai las in tavi la crescut, vreme de 40 minute, ii ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte, sa le dau o fata faina ii mai presar cu zahar, mac sau susan si ii coc in tavi tapetate cu hartie de copt unsa cu unt, la 180 C, cam 40-45 minute. Tocmai mi-a dat-o o matusa. Eu o sa o fac pe cea de la Bambo, cu 2 cozonaci la masina de paine ************************* Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">23+ cu |
aceeasi reteta o am si eu, numai ca in laptele cald adaug coaja de lamaie si portocala si uleiul il incalzesc!
Nuca macinata o amestec cu cateva stafide, cacao, albusul de ou batut spuma si putina scortisoara, ii da o aroma foarte placuta!
ilinca79 spune:
Puiutz am trimis informatiile pe emailul comun. Sper sa va fie de folos
Michelle eu, cum ziceam, din retete cu 1 kg faina fac 4 cozonaci si pun 100 gr nuca/cozonac.
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)